- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GAI: A hűtőpaszta és thermal gap pad ellenes Vaterás
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
Én egy éles szerverre felraktam a XAMPP-ot, és megfelelően konfiguráltam.
"Részben igen, részben pedig mert ezek fejlesztői gépre kitalált csomagok, ennek megfelelő biztonsági beállításokkal."
Nem igazán értem, miért okozna több kínszenvedést ezeknek a kész csomagoknak az utólagos biztonsági beállítása, mint ha minden egyes összetevőt külön-külön raksz fel? Biztonsági szempontból szerintem pontosan ugyanannyi beállítást igényel mindkét megoldás. Csak annyi különbséggel, hogy ezekben a kész csomagokban ott van az összes általában szükséges dll (ami nincs benne, nyilván ritkábban kell, így külön erőfeszítés), nagy valószínűséggel azok a konfigfájlok is megvannak (legalább félkészen, vagy van benne egy minta), amiket alapvetően neked kéne megírni, beállítgatni egyenként - így meg ott van készen, csak módosítani kell, kevesebb az esély, hogy elcseszed. Ami meg neked nem kell az eredeti fájlokból, egyszerűen kommentezed, vagy törlöd.
Példa: Apache HTTP Servert kellett összehoznom Tomcat szerverrel. Alapból a kettő összehozásához konfigfájlokban való pötyögésre van szükség, sok szerverújraindítgatásra, próbálgatásra, anyázásra (jó, ez igaz, hogy az első igazán jó beállításig tart, amíg már órák árán sikerül megtanulnod, korábban mit kúrtál el), míg ha felraksz egy újabb XAMPP-ot, ott eleve adott a Tomcat "add-on", a megfelelő beállításokkal, meg egy működő mintával, amit már csak saját szád ízére kell átalakítani.
Szóval szerintem mindkét megoldásban oda kell figyelni a biztonsági résekre.
Persze a kész csomagok néha több összetevőt is tartalmazhatnak, mint amire alapvetően szükséged van, ezért azokra az összetevőkre is oda kell figyelni, hogy megfelelően legyenek konfigurálva - vagy egyszerűen kiszedni őket, és kész.Amúgy milyen grafikus felületről beszélünk? A XAMPP és az EasyPHP esetén is van egyetlen külön adminfelület-féleség, amin elindíthatod a service-eket, de ennyi. Meg hát a localhostos próbaoldal, amin csekkolhatod a beállításokat (és nem a default "It works!" felirat fogad), de az nem egy komoly grafikus felület.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rövid kedvcsináló előzetest kapott a Marathon
- Nintendo Switch
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- LEGO klub
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Máris elfogytak az idei évre szánt HDD-k a Western Digitalnál
- A Pixel 9 AirDropot, a Pixel 11 Face ID-t kap
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OpenMediaVault
- Azonnali navigációs kérdések órája
- További aktív témák...
- BOMBA ÁRrR! Lenovo ThinkPad T14s Gen 4 Ryzen 5 PRO 7540U 14" FHD+ 32GB 1TB Lenovo gar: 2028.01.07!
- ZBook Fury 17 G8 17.3" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Félkonfig: i7-14700KF + Gigabyte Z790 Aorus Elite AX-W (2024-es szett, Garanciális!)
- ID-COOLING IS-50X V2 low profile hűtő, 50mm magas
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4370
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10875H 32GB DDR4 512GB SSD Quadro T2000 W11
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia) Több színben is elérhető!
- iPhone 14 Pro 256GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest