- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- borg25: Kórházi beszámoló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- weiss: Pant* rant
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Amíg tesztfázisban vagyok, néha el kell indítanom kézzel is egy szkriptemet (ami az adatbázist tölti fel), de amúgy Cron Job-ként fut (jelenleg csak óránként).
Már többször kiszúrtam magammal, mert akkor indítottam el, amikor pont futott amúgy is, így az aktuális bejegyzések duplán kerültek az adatbázisba, aztán mire felkutattam, hogy mi is történt, rengeteg időt elpazaroltam.Arra gondoltam, hogy futás elején ellenőrzöm a logfájl (amibe minden bejegyzés részlete bekerül) időbélyegzőjét és fájlméretét, aztán várakoztatom a szkript futását 5 mp-re, újra ellenőrzöm, és ha eltérés van, akkor a másodjára elindított példányt exit()-tel leállítom, hogy ne legyen "duplázás".
$log_file_filesize_check_start = filesize($log_file_custom_path);
$log_file_filemtime_check_start = filemtime($log_file_custom_path);
sleep(5);
$log_file_filesize_check_end = filesize($log_file_custom_path);
$log_file_filemtime_check_end = filemtime($log_file_custom_path);
De akárhogy csinálom, hiába altatom 10 mp-ig is akár, a _start és _end értékek mindig megegyeznek, pedig direkt nézem a fájlt, folyamatosan ír bele az első példány, így kell, hogy változzon a fájlméret és az időbélyegzője is.
Lehetséges esetleg, hogy ezek az értékek (filesize, filemtime) csak akkor realizálódnak majd magán a fájlon, ha a szkript már "elengedte" (tehát ha a bele logoló szkript már befejezte a futását)?
Ki szeretném védeni a duplikált bejegyzéseket (amik azért jönnek létre, mert duplán fut a szkript, mert a második példány akkor indul el, amikor az első még fut).
Ha esetleg a logfájl adatainak elemzésével nem érhetek célt, akkor keresek mást, de most már érdekelne ez a dolog.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- eBay
- Napelem
- Vezetékes FEJhallgatók
- Medence topik
- Apple MacBook
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RC modell földön, vízen, levegőben
- További aktív témák...
- A Legújabb! Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- Lenovo v15 g2 Ryzen 5 5500U 16gb ram 512ssd FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- Apple MacBook Air Megbízható társ a mindennapokra!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest