Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz disy68 #16758 üzenetére

Pontosan ilyesmi megoldásra gondoltam. :K :C
    Nice one.

(#16757) don_peter:
    "Amúgy még annyival kiegészíteném, hogy a 0 is értékes adat mert a pixel vagy be van kapcsolva vagy nincs."
    Ettől még a 0 nem értékes adat, mert mint említettem, feltételezhetjük, hogy alapból egy pixel 0 értékű, csak az az igazán érdekes és értékes adat, hogy mikor és hol VAN bekapcsolva (hol 1-es) . Pontosan ahogy disy68 megmutatta: számontartja, melyik sorokban mely cellák azok, amelyek be vannak kapcsolva, tehát ott 1 bit van, a 0-val meg nem foglalkozunk, mert tudjuk, hogy a többi pixel (ami nem 1-es) az 0.

"Erre a formára azért van szükségem, mert e struktúra szerint írtam meg C-ben a kijelzővezérlést."
    A kapott adatokat nyugodtan átalakíthatod az általad elvárt formába, szóval akár maradhat is a jelenlegi forma, amit elvársz a C-kódban, ez a vesszővel elválasztott, sortöréses változat. Na meg a C-ben írt megoldást is átírhatod az új megközelítésnek megfelelően. :D

(#16759) biker:
    Na ez már nem szép megoldás. :P Nehezen kezelhető (stringet kell robbantgatni, törékeny), meg a megmutatott megoldáshoz képest ez is pazarló.

Új hozzászólás Aktív témák