Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- Gurulunk, WAZE?!
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
19.Norbika
üzenetére
Sok erőszakosan önigazoló és kioktató megjegyzést tettél, mint a "falba csak akkor verd a fejed, ha tájékozódtál is", "Márpedig ha kicsit is utána néztél volna ( amit vélhetően nem tettél meg ) akkor belátnád", "Az már végképp érdekes, hogy ezzel neked mi a bajod. Keveset aludtál?", amikre igazából nem tudom, mi szükség (az ilyen oviszintű vitakultúrából sztem kinőttünk, és ezek nélkül is szerintem tök jól lehet vitázni
), de inkább felnőtt módjára lépjünk tovább, az érdemi kérdésre továbbra sem válaszoltál: szerinted jó, ha valaki 2014-ben úgy tanul PHP-ben MySQL-adatkapcsolatot kezelni, query-ket küldeni az adatbázisszerver felé, hogy még csak nem is hall a prepared statementekről? Ha igen, akkor szerinted mi lenne a megfelelő módja ennek? Fűzögessen össze stringeket, escape-elgessen, mint az ősidőkben?
Hogy ne érje megint szó a ház elejét, utánanéztem, milyen is ez a könyv (már kíváncsivá tettél): csapnivaló.
Pontosan azt csinálja, amit nem szabadna: konkatenálja a query-ket, de tudod, mi a legrosszabb? Hogy még csak nem is escape-eli a $_POST-tömbből érkező változókat!
(pl. 439-441. o.) Tényleg remek ez a könyv kezdőknek!
Ja, nem. De továbblapozgattam, gusztustalanok a kódok, komplett óriásformokat echóz a kódban, escape-elgetve az idézőjeleket, erőlteti a táblázatok használatát, elavult attribútumokat használ a HTML-kódban a formázásra, ahelyett, hogy a CSS-formázást javasolná, magyar változóneveket használ a kódokban, de van, hogy inkább aktuális kedvétől függően keveri az angol változónevekkel (akkor már legalább lenne következetes
), közvetlenül használja fel a szuperglobális változók indexeit (amit szerintem nagyon nem illik, még ha ellenőrzi is a kulcsok meglétét + validálja azok értékét (remélem, azért művel ilyeneket), egyszerűen rossz szokásra nevel), a tömböket nagyon sok helyen nem bejárja, hanem azok indexeit "szépen" egyenként átadogatja változóknak, tovább nem volt kedvem nézegetni. Ezeket csak így random módon belelapozgatva fedeztem fel, nem is nagyon kellett sajnos keresni.
Na, szóval utánanéztem "kicsit is", és nem tudom belátni, hogy milyen remek ez a könyv.
Az is tök mindegy, hogy mi volt régen, és hogy nem minden van benne egy könyvben, amit mi jónak tartanánk, születtek 2010 óta is könyvek/e-bookok/tutorialok/akármik (bevallom, nincs kedvem más helyett guglizni), és a fenti hibák régen is hibák voltak. Ha meg már a nyelvi alapokat elmagyarázó anyagokról beszélünk, a BDD, TDD, stb. nem nagyon kapcsolódik ide.
Remélem, ezúttal nem fogod úgy érezni, mintha téged sértegetnének.
(#16031) honda 1993 :
"És mi az a form?"
Erre a kérdésre már nehéz szavakat találni... Itt még azt írtad, hogy a HTML is "normálisan megy"... 
Néha abban reménykedem, hogy csak trollkodsz, és egyszer beírod, hogy na jó, bocs mindenkitől, csak szopattalak titeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Call of Duty: Warzone
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung kuponkunyeráló
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Hullanak a fejek az Apple-nél
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 5650U Hexa-core 16GB 512GB SSD FHD
- Gaming PC - R5 9600X,RTX 5070 12GB,32GB DDR5,1TB NVMe,850W
- Ultra PC - R7 7800X3D,RTX 5080 16GB,32GB DDR5,1TB NVMe,1200W
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Lenovo Legion 5 15ARH05H - Gamer Laptop
- ÚJ! 32GB (2x16GB) Kingston DDR5 5600MT/s RAM készlet Bontatlan
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
), de inkább felnőtt módjára lépjünk tovább, az érdemi kérdésre továbbra sem válaszoltál: szerinted jó, ha valaki 2014-ben úgy tanul PHP-ben MySQL-adatkapcsolatot kezelni, query-ket küldeni az adatbázisszerver felé, hogy még csak nem is hall a prepared statementekről? Ha igen, akkor szerinted mi lenne a megfelelő módja ennek? Fűzögessen össze stringeket, escape-elgessen, mint az ősidőkben?
Pontosan azt csinálja, amit nem szabadna: konkatenálja a query-ket, de tudod, mi a legrosszabb? Hogy még csak nem is escape-eli a $_POST-tömbből érkező változókat!
(pl. 439-441. o.) Tényleg remek ez a könyv kezdőknek!
Ja, nem. De továbblapozgattam, gusztustalanok a kódok, komplett óriásformokat echóz a kódban, escape-elgetve az idézőjeleket, erőlteti a táblázatok használatát, elavult attribútumokat használ a HTML-kódban a formázásra, ahelyett, hogy a CSS-formázást javasolná, magyar változóneveket használ a kódokban, de van, hogy inkább aktuális kedvétől függően keveri az angol változónevekkel (akkor már legalább lenne következetes 

Erre a kérdésre már nehéz szavakat találni...