- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CSorBA
őstag
Ezzel nem teljesen értek egyet, bár az is lehet, hogy én gondolom rosszul.
Szerintem a SESSION biztonságosabb, mint az adatbázis, de csak abban az esetben, ha védjük a SESSION id lopásától. (most tételezzük fel, hogy a szerveren teljesen védve van a sessiont tároló fájlrendszer)
Itt eleve pont ettől védem. Nézzük mi van a sessionunkban:
- ugye alapból van neki egy id-je
- userid (ha ez létezik, akkor be van lépve, illetve tudom, hogy kiről van szó)
- security_token - md5(IP-USERAGENT)Minden oldalletöltésnél legenerálom a felhasználóm (vagy támadóm) md5(IP-USERAGENT) hashét, és összehasonlítom a jelenlegi SESSION-ban security_tokenjével. Ha nem egyeznek, kidobom.
Ha ellopja a session id-t, akkor jó esetben el fog térni ez a security_token. És kidobom.
Emellett csinálhatom azt, amit Brown Ügynöknek írtam, hogy folyamatosan változtatom a SESSION id-t.
Most nem értem, miért kellene adatbázisban tárolnom? Ha ellopja az id-t, és még sikerült ugyanazon ip-t, user agentet is előállítania, akkor már olyan mindegy, hogy db-ből nézem, vagy sessionból. (de pont ezt fogom megakadályozni a folyamatos id váltással) Feleslegesnek érzem a táblás tárolást.
Az már más kérdés, hogy mi van akkor, ha folyamatosan váltom az id-t, és a támadom ÉPPEN elkapja a jót, épp belép, épp oldalt tölt le, és Ő fogja megkapni onnantól a valid id-t, és a felhasználómat vágja ki... Bár valljuk be, ennek nagyon kevés esélye van. Az alábbiaknak kellene teljesülni:
- Hálózati forgalom figyelésével, két oldalletöltés között elkapni a session id-t.
- Egy ip-ről lenni.
- Eltalálni a User agentet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Új termékkel és áremeléssel reagál a memóriahiányra a Raspberry Pi
- Mini-ITX
- Docker konténerizálás
- LEGO klub
- VPN topic
- Luck Dragon: Óraátállítás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gitáros topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba áron dobozos Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4322
- 27% - Dell S2721NX IPS Monitor! 1920x1080 / 75Hz / 4ms / FreeSync
- AKCIÓ! AsRock H510M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB ZALMAN S2 TG Adata 600W
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest