- Otthoni hálózat 1 Gbit felett?
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Windows 11 24H2
- AMD RX6300 kisteszt
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
"...ami egy könyvben van, ott működik, ott kifejthető, az filmen nem így működik"
Ez könyvfüggő is. Pl.: "Az időutazó felesége" könyvben sokkal sokszínűbb, a főhős személyisége lényegesen összetettebb és simán filmre vihető lett volna csak akkor nem egy tisztán romantikus story drámai végkifejlettel és talán kevésbé csilingel a kassza
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
gorgo
őstag
A könyv zseniális. Hogy a film, ami tized részét adja át, kinek mit jelent, innentől kb lényegtelen, de mindenképpen elgondolkodtató ez az arány.
Én arra lennék kíváncsi hogy mi lesz a véleményed a könyv elolvasása után. Mondjuk mivel tetszik a film, nem negatív/elnézőbb."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Freddy76
addikt
Ez esetben csak azt tudom javasolni, hogy olvasd el a könyvet. Nagyon sok része hiányzik a kirakósnak a filmben (pl. a nagy házak, a Bene Gesserit jelentősége, az űrliga, a Pault érintő jövendölések, vagy éppen annak magyarázata, hogy a több ezer évvel távolabbi jövőben miért kardoznak és miért nincsenek számítógépek).
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
rbalint88
addikt
nekem is mindig az jön ki, hogy ne váltsak, mert az öreg szaromra nem kötnek már sehol töréscascot. Viszont 2019-ben, amikor hozzán kkerült, volt az Allianznak egy töréscasco szolgáltatása, ami veszteségcsökkentésre jó (20%, min 200e önrész) évi huszonezer forintért és azt nem szeretném elengedni. B5-ből indultam 2019-ben, kgfb+casco+assistance kerek 72k volt, 3 évig ment fel folyamatosan 81ezerig, aztán idénre lett belőle egy 62k... Maradok, főleg hogy már kivezették ezt a terméket és nem tudok ilyet újrakötni.
-
j.bravo
addikt
A szinkronnal egyetértek. Mintha az első, kilencvenes években készült Oroszlánkirályban énekes szinkront is adott volna, nagyon jó volt.
(A magyar soundtracket legalább annyira bírtam mint az angolt)Színpadon élőben nem láttam, ezért kérdeztem
A kertévé érdekes: egyetértek hogy adott szinten ripacsnak kell lenni, csak ezt is lehet több módon. Például Tilla is ripacs, de ő valamiért még éppen nem irritál. Mondjuk tény hogy talán az irritáló figurákból több van.
Az előadóművészek munkáját szerencsére eddig képes voltam függetlenül kezelni a személyiségük szimpatikus vagy antipatikus mivoltától, ezek után is megnézném hogyan játszik színpadon.
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Freddy76
addikt
Elég megnézni a Star Wars klasszikus trilógiáját eredeti hanggal és szinkronnal . Stohl már '95-ben is jobb színész volt, mint Mark Hamill, egyszerűen jobbá teszi a karaktert. De egy csomó más filmben felnőtt a szinkronizált színészhez, talán túl is lép rajta, felsorolni is nehéz (Daniel Craig, Matt Damon, Heath Ledger, Woody Harrelson).
Nekem volt vele egy személyes tapasztalatom az első és második drogos ügye között, utána komolyan bíztam benne a második baleseténél, hogy évekre sittre vágják. Így sajnos ha nem csak hallom, hanem látom is Stohlt, nem tudok elvonatkoztatni a betépett, felelőtlen, kötekedő, majdnem gyilkos s.fejtől, akkor sem, ha (állítólag) megváltozott.
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Elhiszem nektek. CSak azért gondoltam, mert a menettulajdonságai alapján nem ezt vártam. Furán van hangolva a motor, vagy csak nem ehhez szoktam dízelben.
De amúgy van benne ráció, csak nem passzol ahhoz az imidzshez, amit az autó sugall: lassú tempónál, kell sokat gépészkedni (váltani), idegesítően sokszor kell visszaváltani kettőbe, zúg, meg hangos, de viszont vidéken, vidéki kisvárosban hétvégén ennek ellenére meglepően keveset eszik (5 liter alatt!*). Pályán 132 km/h átlagot kellemes 5.2 l*-rel hozta, és 130-nál 2500-at forog, ahol már van nyomaték is. Egyértelűen pályára készült. Viszont egy "későn ébredtem hétfő reggel Budapesten" nap ezzel a kocsival szuper szopóroller, az fix.
Ez a nagy méretű szedán, mire jó, azon kívül, pályán jól megy? (meg Jani viríthat vele, hogy bezzeg nekem milyen autóm van). Azt gondolnám, manapság ez kevés az üdvösséghez, mert se nem praktikus, családi autónak is van jobb, városba meg kimondottan szopó.* műszerfalon kijelzett értékek.
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Jahno
veterán
Pénzügyi terület = Vietnámi Zoli cégeinek könyvelőirodája :-D
Vagy valami hasonló szűk kör lesz. Ott is előfordultam, 120 trafikja volt a csávónak, egy nyomtatott listával járta körbe és a területi képviselő sem tudta nyitás után 5-6 hónappal, hogy hol van fizikailag az üzlet. Ilyen az, mikor csak kavar és a pénzt számolja de ilyen alacsony szintű operatív dolgokkal már képben sincs. Úgy rendelt meg melót, hogy alig bírtuk kideríteni merrefelé kell megoldani, kis híján a szomszéd cégnek dolgoztunk be, főleg mikor egyik egység elköltözött és nem szóltak róla. Szükség esetén pár cégnév és adószám rendelkezésre áll, hátha csak levegőbe beszélek...
-
törölt tag
Észrevetted már, hogy munkaerőhiány van, annyira, hogy soha nem volt annyi betöltetlen álláshely, mint mostanában? Összeomló demográfia, fordított piramis alakú korfa és társai, érdemes az ilyen csuklóból rávágott válaszok helyett elgondolkodni rajta.
Jahno:
Saját ingatlanjaink vannak, amelyeket a cégünk üzemeltet, főállású alkalmazottakkal. A taki néni ennyit keres és még ennyiért sincs olyan, akinek a munkájával ne lenne gond.
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
részben igazad van. Egyfelől igen, van a mindenféle kockázat, másfelől lehetett is számítani rá. Inkább a mértéke az ami durva, konkrétan OTP-re vetítve csúcshoz képest az érték 40%-ra esett vissza. Na ez irreál. A háborúban ért valós vesztesség 15%, az összes többi 40% meg pusztán azért van mert feltörekvő fostalicska orbánisztánban vagyunk.
Eleve gusztustalan, hogy ilyen komcsi eszközzel élnek: vegyük el attól akinek jól megy. Miért? Miért ne, előnevetük a lakosságot, az elmúlt 50 évben ezt látták:
- "alanyi jogon jár" (na ezt azért mostanra kezdi vitya átértelmezni: a sleppnek jár már csak alanyi jogon, a többinek meg járni jár csak nem jut, vagy már nem is jár)
- mindenki lop, a kormány legitim módon teheti ezt.
- de a legszemetebb húzása mind közül piac szempontjából az, hogy mindezt tervezhetetlen módon: hétfőre összehívnak egy sajtótájékoztatót, és bejelentik hogy kitől mit lopnak el keddtől kezdve. Erre semmilyen üzleti vállalkozás nem tud tervezni. És mindent így csinálnak, az összes "intézkedést" így hozzák és jelentik be. Társadalmit, politikait, gazdaságit, mindent.Nade sebaj megdícsért minket oroszország, mert megvédtük Kirill-t. Cserébe csak gondolatban köpi le egész eu, mivel ilyet ugye nem illik tenni (leköpni). Magam sem értem, hogy erre mi a büdös franc szükség volt. Attól félek, ez egy hosszú távú terv, az EU és hazánk teljes eltávolítása, viszony megrontása, majd egy huxit. Más értelme nincs.
Ok, van rá marginális esély, hogy hosszú távon majd Putyin elvtárs mindent visz, és majd egy új világrendben ismét nagyok leszünk. Más magyarázathoz elég élénk fantázia kell."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
tvamos
nagyúr
De en azert irtam, mert tenyleg erdekelne a velemenyed, hogy mibe erdemes fektetni szerinted.
Nezd, en a kovetkezot latom. 6-8 eve nalunk, falun lehetett egy pofas, felujitasra szorulo kisebb hazat venni 5 millioert. En osszesporoltam ezt a penzt 5 ev alatt. de most meg mar 10-12 ugyan az a haz.
Ugyan igy jartam a '90-es evek vegen, a 2000-es evek elejen. Mire osszeraktam a 1-1.5 milliot a hazra, mar reg 2 folott voltak.
Persze, mondhtod, hogy hulye vagyok, minek nekem megegy haz, hiszen van mar egy, de akkor is. Mibe fektessenek az emberek, ha a beteti kamatot a megmokolt inflaciohoz allitjak be, es nem valodihoz, ami szerintem van vagy 15-20% mostanaban.Szoval igen, mindig sir valaki, es elofordul, hogy sokan sirnak. Most szerintem eleg sokan sirnak, es szerintem hamarosan meg sokkal tobben fognak.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Mercutio_
félisten
-
gorgo
őstag
Nem semmi, Freddy maci vette a fáradtságot (én nem tettem volna) hogy elmagyarázza.
Kiegészíteném azzal, hogy a háború kitörésekor pl. az OTP részvény (= a cég értéke, m.ország #1 cégéé!) lefeleződött. Miért? Mert a külföldi intézményi befektetők eltakarodak azonnal. A valós vesztesség 15% volt, ehhez jött hozzá a -35% további járulékos bukó hogy egy takony kis fejlődő ország vagyunk akit az vezet aki, meg persze ukrán szomszéd. Ekkor jöttek a magyar kisbefektetők, akik úgy vélték hogy féláron végre csinálnak egy jó befektetést.
Vitya meg 2x (választások másnapján meg tegnap) kalapáccsal fejbebaszta a magyar kisbefektetőket, nesztek köcsögök, van még sokkal lejjebb. Azokat is, akiknek erről fingja nincs (az ország több, mint fele). Úgy hogy Varoz kollega, csak olvasgassál itt, és nem kell hogy sajnálj.[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Magyarországon több milliárd forintnyi, kisbefektetőktől származó megtakarítás forog a tőzsdén (ezek pár százezres tételek is lehetnek). Ez nem úgy néz ki, hogy odamegy Kovács Béla, és vesz az ötmillió forintjából MOL részvényt. Hanem elmegy egy bankba, vagy befektető céghez, és befekteti valamilyen befektetési jegybe, amely terjedhet a teljesen biztonságostól (kis hozam, kis kockázat, rendszerint államkötvény) a nagy kockázatúig (nagy hozam lehetősége, de nagy kockázat, pl. startupok). De a többség valahol középen találja meg a számítását akár úgy, hogy havonta fizet egy biztosítónak egy befektetéssel kevert biztosításba, amelyben a befektetési részt pár évtized alatt veszi ki.
A tőzsde hosszú távon (tehát aki nem 1-2, hanem 5-6 évben gondolkozik) még mindig az egyik legjobb befektetési forma. És egy MOL, OTP, vagy Telekom részvény nem éppen lutri, ha pedig valaki alacsony kockázati besorolású befektetési jegyben tartja a pénzét (tehát amelyben nem egy részvényt, hanem több alacsony kockázatú részvényt, akár több tőzsdén jegyzett több részvényt forgatnak) hosszú távon kisebb kockázatot vállal. Szerintem inkább az a nettó hülye, aki a megtakarítását bankban tartja, amely az infláció alatti kamatot ad.
Szóval de, az előfordulhat, sőt, elő is fordul. És persze az is előfordul, hogy egy-egy politikai nyilatkozat leviszi az árfolyamot, de a hosszú távú befektetés lényege éppen az, hogy ezeket az idő kompenzálja.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Mert tőzsdén csak a burzsujoknak és bűnözőknek van pénze, igaz? Az nem fordulhat elő, hogy egy átlag dolgozó polgártárs a megtakarítását, amit pl. lakásra gyűjt, nem a bankban, hanem a tőzsdének kitett befektetési jegyben tartsa...
-
gorgo
őstag
A tiéd is csak egy vélemény.
Az nem zavar, hogy sokaknak tetszik a film, még csak nem is kell hogy értsem az okát, lásd a tetszés definícióját. Ahhoz is szokva vagyok, hogy olykor csalódik az ember, ez is benne van. Azokat sajnálom, akik még nem olvasták a könyvet, mert ezen film alapján el tudom képzelni, hogy nem lesz kellő motivációjuk, hogy megtegyék. Ezzel egy igazi remekművel lesznek szegényebbek.
Villeneuve (parázva kicsit Lynch esetén) inkább biztosra ment, nem kockáztatott. Semmi extrém, semmi vad, nehogy a 2021-es fogyasztói társadalom kivesse, és akkor majd bicsaklik a pályája, úúú, azt nem. Inkább a következő sorfilm, semmi kockázat, semmi eredeti. A ma társadalma kajálja az üres semmit, csak nézzen ki jól. Ebben -elvárható módon- nincs hiba. (Tényleg, 2021-ben látott már valaki olyan filmet, amiben a CGI "gagyi"? Ugye nem.)
Meg fogom nézni a 2. részt is, nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez a mostani Paul majd hogyan állítja maga mellé a fremeneket. Az eddigi szereplése olyan jellegtelen, hogy egy rendes filmben egy mellékszereplő többet tesz le az asztalra. De ez is csak egy vélemény."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Nem azt mondom, hogy nézhetetlen, csak azt, hogy elég gyenge. Persze magasan volt a léc. A regényt 2 éve olvastam, a Lynch féle filmet meg nagyon rég láttam. Mit nyújtott nekem az új film? Oké, egyestés mozifilmben tényleg nem lehet mindent, ezt aláírom. Így a világ leírás/bemutatás kényszerűen csökevényes, elfogadom nincs rá idő. Azt azért nem fogadom el, hogy kísérletet sem tesz rá... A karakterbemutatások is nagyon felületesek. Nagyon kevés a párbeszéd, kicsit sem törekszik a rendező sem a világ, sem a szereplők alaposabb bemutatására. Paul egy teljes nemzet jövője leginkább egy nyűgös kamasz benyomását keltette bennem, de a mai közönségnek ez kell, jobban tud vele azonosulni, ezt is értem. A képi világ a lassan szokásos ultraminimalista semmi egy nagyon erős borongós "preset" ráhúzva (hogy mondják ezt filmes körökben?). Az épített környezet hangár méretű épületek, amelyekben SEMMI nincs, csak hatalmas tér, füst, meg beszűrődő fények. Talán egyetlen asztal (inkább templomi oltár), nem sokkal több. Egy sivár, élettelen, taszító világ, semmi emberi nincs benne. Ami mondjuk még jól állt a Szárnyas Fejvadász 2-ben, azt pl. nekem is tetszett. Nem kell hogy egy sivatag bolygó életteli legyen, de az emberek lakta város lehetne az. Na mindegy, nem vagyunk egyformák. Nem tudom megmondani, hogy kinek jobb: annak aki olvasta a könyvet, vagy annak aki nem. Aki nem mindenesetre annak elképesztően fals benyomása lehet a sztoriról, de ez legyen az ő baja...
Mazsi: az Alapítványt elkezdtem, első két rész még tetszett, most várnom kell, hogy egyben leszedjem a sorozatot. Sajnos semmire nem emlékszem a könyvből.
Utóbb még Ridley Scott-tal büntettem magam. Egyáltalán nem emlékeztem rá, hogy láttam volna az Alien Covenant-ot. Valszeg az elmém önvédelmi mechanizmusa törölte az élményt, mert most újra próbáltam nézni. Negyven x perc szenvedés után kikapcsoltam. Na ahhoz képest egy remekmű a Dűne remake . Nem sokkal jobb a Farkas gyermekei sem. Tűrhetően indul, de az ötödik részt már nem volt erőm elindítani...
-
Freddy76
addikt
Annak idején a könyvet szerettem, bár nehezen indult (akárcsak a Gyűrűk ura), a korábbi filmet nem tudtam hova tenni. Itt szerintem megvárom, míg kijön a második rész, és egyben nézem meg.
Gorgo pedig a mi örök elégedetlenünk, neki talán csak a barátnője tud a kedvére tenni .
-
Mr.Csizmás
titán
jobb mint a HP filmek és könyvek viszonya, amik kb hangos-képes színes-szagos illusztrációk voltak a népfelkelést vezető varázslóka írott kalandjaihoz...
aztán lehet a rendezői kiadásos saga akkora kultusz lesz, mint a lotr dc-k
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
tvamos
nagyúr
Nekem a regi film nem tetszett, nagyon vontatott volt. A konyv viszont nagyon tetszett, es szeretem a latvanyos dolgokat. Akkor megis elmegyek majd, a gyerekkel, a honap vegen. Remelem, neki is tetszeni fog!
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
gorgo
őstag
Ízirájder. Sztem itt senki nem elég hülye ahhoz hogy egy rossz pillanatában vagy hátsó gondoltaban is hibáztatna egyetlen mentőst is. Én speciel kb. hősnek tekintem őket. Más is így lehet ezzel. Szal nem tudom, valami félreértés lehet, itt a mentősöket az elmúlt 10 évben még rossz szó nem érte...
-
Freddy76
addikt
A szövegértés neked sem erősséged. Egyáltalán nem a mentősöket hibáztattam, tisztában vagyok vele, milyen kemény és fontos munkát végeznek bántóan csekély fizetés ellenében. A rendszer az, ami rossz. Ettől függetlenül továbbra is tartom, ha te konkrét betegadatnak érdeklődtél utána, sikerrel, az sokkal nagyobb probléma.
Az pedig tény, hogy fél napig járatták egy olyan problémával, amelynél az idő kulcsfontosságú. De ezért sem a mentősöket hibáztatom, hanem azt, aki így szervezte a betegellátást.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Én azt írtam le, amit az érintett családja mondott, szerinted ők hazudnak. Nekem nincs okom ezt feltételezni róluk.
Ha pedig mentős vagy, akkor pláne kurva gáz, hogy egy fórumos beírás alapján betegadatokat kérsz ki egy kórházi dolgozótól. Ha ez nálatok ilyen lazán megy, az eléggé problémás.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
És te ki a p-cs vagy, hogy idejössz ezzel a stílussal okoskodni?
Amúgy jó fej az ismerősöd, nem rosszabb a kocsi, mint a helikopter, legfeljebb lassabb. Mert az nem is számít, mondhatni lényegtelen. Ha pedig a kedves ismerősöd a konkrét beteg esetének nézett utána, és adott neked információt, akkor az különösen gáz, remélhetőleg nem derül ki, mert komoly baja lehet belőle.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AORUS Z370, i7-8700K, GTX 1660 GAMING 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD, MasterLiquid ML240L RGB
- ROG STRIX B450-F GAMING, Ryzen 7 2700X, GTX 1660 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD
- AORUS B550M, Ryzen 7 3700X, GTX 1080 TI 11GB, 32GB 3200Mhz, 512GB NVMe SSD, NZXT Kraken X62
- Ej-ha Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB /256GB FHD IPS
- Bontatlan Új Lenovo ThinkPad X13 G3 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 6650U Hexa-core 16GB 256GB WQXGA FHD+
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest