- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peugeot 308 1.6 THP-t. Benzines, 2014/10
Ennek még nem érintőképernyős, kijelzője van, hanem "hagyományos". Azt olvasom a doksijába, hogy ebből is van bluetooth kihangosítós, de az enyémben nincs olyan menüpont.
A kérdésem, hogy ebben is benne van a bluetooth kihangosító és szoftveresen előcsalható vagy csak másik központi egységgel lehetne megoldani?
-
szumoo
senior tag
válasz
Feketelaszlo #2828 üzenetére
Jogos, 1.4 lesz az az 1.3
.
Többi infót is köszi!Sz.
-
Feketelaszlo
senior tag
Nem gyártott a PSA soha 1.3-as motort, bár ha gyártott volna biztos jó választás lenne.
Mondjuk ha nagyon sietős vagy, akkor a C3 biztos nem a te autód - különösebb szériahibáról nem tudok, de ha motor alapján kéne szortírozni, akkor benzinesből a legújabb 3 hengeres Puretech motorok (1.2 60 kW) vagy dieselből az 1.4 HDi. Felszereltség a nagyon fapadtól a Zenith tetős luxusig minden volt, de Magyarországon szerintem nem nagyon fogsz az utóbbiból találni. Nagyobb költségtétel ebben a korban még nem szabadna, hogy előforduljon ezeknél az autóknál - a 2010/11-es gyártásra volt kicsit több visszahívás (ABS, akku földkábel, Takata légzsák, szervókormány, stb.), de ha rendesen hordta a tulaj szervizbe az autót ezeket mind javították már az érintett példányokon.
-
Bozso68
őstag
Ha valaki még nem látta: éhes volt az oroszlán.
-
szumoo
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni infókat a 2010-től gyártott (2. gen.) benzines C3-sokról.
Csak a szokásos mindennapokból, hogy mik a tapasztalatok, költségek, stb.
Ami már nekem is logikussá vált, hogy az 1,3-ast kell választani, hogy lehessen is haladni vmennyire.Előre is köszönöm a segítséget!
Sz.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Sziasztok!
Rokon, C4 Picassoja (2011) üzem közben, csak 13.4v OBD szerint is. Hol keresse a hibát?
Előre is köszi. -
Newlachka
őstag
válasz
erik365 #2821 üzenetére
már kiderült,hogy van benne. egyik kollégám vett egy ilyet, és lefolytja a turbót,mert el van tömődve neki.
én nekifutásból azt ajánlottam neki,hogy nézze meg,hogy egyáltalán van-e benne adalék, illetve hogy jó magyar szokásra nincs-e valahogy áthidalva hogy ne jelezze a hibát. -
-steveke-
csendes tag
Sziasztok!
Úgy alakult hogy autó vásárlás előtt állok.
A kiszemelt egy Citroen c8 2005 2.2 hdi. Elvileg minden szervíz rendben stb stb. Tehát a leírtak alapján tuti vétel. Pénteken megyek megnézni, persze egy totál független szervízben átvizsgálás meg lesz. egy-kétt apróság érdekelne. Mire figyeljek oda nagyon? S a másik nekem nem tetszik a rádiója az cserélhető másikra? Illetve nagy szopás-e?
Köszönöm a válaszokat.
-
Newlachka
őstag
Sziasztok,
Láma kérdésem lenne, 206cc 1,6 HDI-ben van FAP folyadék tartály?
Valaki tudna valamit linkelni,hogy el tudjunk indulni vele kapcsolatban?
Köszi -
Vigneau
félisten
A 2012-től gyártott 1.4 VTi és 1.6 VTi motorokról van valakinek érdemi tapasztalata/infója? Ezek is - gondolom - a BMW-vel közösen fejlesztett Black Prince szériába tartoznak. Láncos, vagy már ismét szíjas vezérlést alkalmaznak ezekben a motorokban?
-
gboszi
senior tag
Sziasztok remélem tudtok segiteni, mert már teljesen el vagyok keseredve.
2006 Citroen C4 1.6 bKezdetek óta volt gondom a fogyasztással, ezért lett cserélve gyertya,trafó, szenzorok - jeladok, katalizátor stb. Eljutottam egy 10-11 (!) literes átlaghoz, azt mondták, ez ilyen. Ez van.
A következő most a problémám: Depollution system faulty
Dadogot, ömlött bele a benzin, a fogyasztás (amit kiirt) 25-30 liter. Szoftver szerint égés probléma, első jeladó szenzor hiba stb. LAMBDA szonda széthuz, már szebb az alapjárat. Cserélte, meg a MAP szenzort is cserélte. Hivott, hogy jó a kocsi, eltünt a hiba, nincs már check lámpa.
Elhoztam, s 200m után ugyan ez. Annyi, hogy szépen megy a kocsi, de 20-22 literes pillanatnyi fogyasztást ir, és ég a depollution system faulty.Ötlet, hogy merre menjek? Ki tud segiteni? Diag?
Köszönöm -
Teal'C
veterán
Sziasztok tudja valaki hogy Peugeot Partnen 2005 ben az utastérből hol lehet 1db kábellel áthaladni a motortérbe?
-
A214
aktív tag
válasz
Feketelaszlo #2809 üzenetére
Köszönöm.
-
Feketelaszlo
senior tag
El lehet térni, a gyártó értelemszerűen annak az olajcégnek a termékeit fogja ajánlani, amelyikkel szerződésben van. Viszont az olajfogyasztás más márkától sem valószínű, hogy el fog múlni - vagy ha mégis, az baj. Közvetlen befecskendezéses és egyéb modern motoroknál a normál üzem része bizonyos mértékű olajfogyasztás, mivel kenés és súrlódáscsökkentés terén a határokat feszegetik. Tehát ha nem gyanúsan nagy (2-3l/10.000 km) mennyiségben tűnik el az olaj, akkor nem kell emiatt aggódni, töltsd utána ha szükséges olajcserék közötti félidőben, de ez tervezési sajátosság, nem hiba. Azért tolja be a rendszer olyan helyekre is az olajat, ahol elég, hogy még kevesebb legyen a súrlódás, még jobb legyen a hűtés, s még jobb legyen a motor hatásfoka.
-
A214
aktív tag
válasz
proof88 #2807 üzenetére
Sziasztok,
Ezt az olajat próbálta már valaki Peugeot 207 1.4 16V VTi 95 LE motorba?
Az autó gyártási éve 2008.
A szervizkönyvbe TOTAL az ajánlott ettől el lehet térni?
Tudnilik csipegeti egy kicsit és próbálok most váltani. -
Vigneau
félisten
válasz
proof88 #2804 üzenetére
Nálam (Pug 208 1.4 HDi) a vízpumpa adta meg magát vezérlés cserét követően 6k km-el. Ott is hetente 7 dl vízveszteség volt az előjel. A csuda se gondolta volna, hogy ez romlik el, hanem inkább csőre gyanakodtam volna. Hiába, silány minőségű volt a pumpa, mint kiderült...
-
nOvOp
senior tag
válasz
proof88 #2804 üzenetére
Köszi a választ!
Nekem is az volt az első, hogy a hűtővizet megnéztem, de maxon volt. Viszont elég olajos volt a víz, gondolom a hengerfej miatt, de azt javították. Ezért is lett most kitisztítva a hűtővíz tartály. A vízfolyást illetve annak nyomát meg igazából nem is figyeltem eddig. Akkor most azt is figyelni fogom, de nem vettem észre, hogy a tartályban kevesebb víz lenne. Nekem, mint laikusnak, a ventilátor eltömődés, szennyeződés logikusnak látszódik, ezért is kérdeztem rá, hogy azt valóban moshatom-e illetve akár megoldás is lehet-e. Mondjuk fura, hogy a szerelő ezt nem csinálta meg, mondván, nincs slagja. Ha ez lenne a probléma, akkor viszont feleslegesen cserélte az ehhez tartozó alkatrészeket (bár neki egy fillérjébe sem került).
Lehet megcsinálom a mosást, de egy jó citroen szerelőt kell keresnem. -
proof88
addikt
Hali,
nem ereszt valahol a rendszer? Nem láttok valahol a motortérben folyadéknyomot? Esetleg kocsi alatt nem gyulik némi folyadék?
Hasonló problémám van nekem is 2006-os C4-gyel. Az történt, hogy augusztusban semmi gondom nem volt vele a nagy melegben, pedig ugye kánikula volt rendesen.
Szeptember elején mikor kicsit hűvösebb, esősebb idő lett, a reggeli lassú forgalomban egyszer csak bejelzett, hogy STOP!, állítsam le az autót mert a motornak extrém hőmérséklete van. Ekkor a vízhőmérsékletet mutató skála a kijelzőn villogott üres rublikákkal. Gondoltam valahogy kimegyek külső sávba és bekanyarodok mellékutcára ahol meg tudok állni, de fél perc múlva eltunt a hibajelzés, visszajött normálisan a hőmérsékleti skála ami 1-gyel mutatott többet a középállás felett csak, aztán visszament középállásba és leállt a venti is. Nem tudtam, hogy a jelzés előtt mit mutatott a skála. Mivel fél perc után elmúlt a jelzés, nem is álltam meg, mert úgy gondoltam hogy nem is biztos hogy valós volt a jelzés. Az út további részén nem is volt gond.
Megnéztük később a folyadékszinteket, olaj is és hűtővíz is rendben volt (hidegen néztük).
Na, utána visszajöttek a melegebb idők, 1 hónapig használtam ismét gond nélkül a kocsit, sosem jött elő ez a probléma, pedig próbáltam előhozni dugóban araszolással is, de nem jött elő. Gondoltam arra hogy nem kapcsol rendesen a hűtőventi időben, de mindig rendesen kapcsolt amikor én tesztelgettem. Azt is csináltam hogy direkt teligázasabb gyorsítgatások után megálltam, hogy kapcsolnia kelljen a ventinek, de mindig kapcsolás után kb fél-1 perccel már le is vitte a hőmérsékletet normál szintre ahogy kell.
Aztán most hogy szept végén vagy október elején megint lehűlt az ido kicsit, megint elojott a probléma. De úgy, hogy mindig olyankor jelezte a problémát, amikor reggel araszoltam a forgalom közepén és nem tudtam gyorsan félreállni, és mindig fél perc alatt el is múlt!
A problémára jellemző, hogy egy nap kb egyszer jön elő, reggel, ha egész éjszaka kint állt. Ha viszont egyszer előjön a probléma, akkor aznap már nem lehet újra előhozni, hiába szánom rá az időt. HIába hagyom állni órákig, ha délután elindítom, nem tudom előhozni a problémát megint.
Arra közben rájöttem, hogy a lassú fokozata is kapcsol a ventilátornak időben, majd ha kell a magas fokozat is, mégis hajlamos megtörténni az eset. Ezért gondoltam hogy nem ventilátor probléma.Múlt héten szomorúan vettem észre, hogy kb üres volt a hűtőfolyadék tartályom! Ez azért érdekes, mert amikor először előjött a probléma, akkor tökéletes szinten volt, hiszen direkt megnéztük! Ezért nem is gondoltam hogy ereszt valahol. Még augusztusban volt hogy némi folyadék volt a kocsi alatt, de azt hittem hogy az a klímahasználat utáni normális. Meg ugye, akkor nem is volt problémám.
De most hogy észrevettem hogy üres a tartály, féltem, hogy a motor eszi meg a vizet, elsétáltam kútra, vettem ioncserélt vizet meg fagyálló koncentrátumot, 1:1 arányban utántöltöttem, amig jó nem lett a szint a tartályban. Ez összesen kb 8 decit jelentett.
Kis kutakodással rájöttünk, hogy valóban ereszt az egyik cső, csak álló helyzetben nem tűnik fel, csak azt látod a motortérben, hogy néhol mintha vizes lenne. Sajnos olyan helyen ereszt, hogy felülről nézve nem látszik rendesen. Azonban magas fordulaton járatva tolja ki magából a vizet, ehhez persze meg kell kérned egy embert, hogy figyelje a motorteret miközben üres fokozatban nyomod a gázt, emeled a fordulatszámot, persze csak bemelegedett állapotban.
Infrás hőmérővel mérve a raditátort, 90 °C-os amikor a skála középállásban van, innen gondolom hogy még jó a hőelvezetése a rendszernek, nem sül meg a motor ... attól féltem, hogy túl sok levegő kerülhetett a rendszerbe, nem vezeti el a hőt a radiátorig, de ha a radiátor meleg, akkor sztem még nincs nagy gond.
Viszont mivel a túlmelegedés probléma először olyankor jött elő amikor a folyadékszint még jó volt, nem biztos hogy ez a probléma valódi oka. Egyelőre bejelentkeztem szervizbe hogy a szivárgást elháritsuk, addig pedig minden nap indulás előtt ránézek a tartályra és ha kell, utántöltök. A kocsit úgy használom, hogy kb 2500-ig pörgetem, hogy ne szórja el a vizet nagyon, nincs teligáz csak óvatos gyorsitás, hogy minél kevésbé melegedjen, és sokkal többet próbálok motorfékezni is.
Mostanában megint nem jön elő a STOP! felirat, a ventit kapcsolja néha kb 1 percre aztán visszaáll a hőmérséklet, nem kúszik fel a skála maxra. Félek csak azért nem jön elő a probléma, mert ismét enyhébb idő van.
Aztán lehet hogy tényleg összefügg a víz eresztésével a probléma ... ha valahol tud ereszteni, még az akár rendben lévő folyadékszint ellenére, a felforrósodó víz hatására emelkedő nyomás sosem lesz megfelelő, hiszen szivárog a rendszer ... tehát előbb fel tud forrni a víz, a belső kisebb nyomás hatására, mintha nem eresztene, nagy lenne a nyomás, később kezdene forrni a víz. Lehet már szeptember elején is ezért volt a probléma, hiába volt jó a folyadékszint.
Nálad nem ereszt sehol?
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Továbbra is problémám van a vízhőmérővel, sokszor bejelez. Egyik pillanatról a másikra, normál állásról felmegy teljesen maxra, majd egy rövid idő után (kb. 20 mp) visszaáll normálra. A hűtővíz teljesen fel van töltve. Viszont ha megy a klíma, akkor nem jelez be. Most ki lett mosva a hűtővíz tartály, fel lett töltve újra. Hőgomba, hőérzékelő, termosztát ki lett cserélve, teljesen újra. De most is ugyanaz a probléma. Még azt az ötletet kaptam, hogy elől a ventilátor, meg a klíma szűrőket slaggal mossam át. Mit gondoltok?
(C3, 2004., 1.4 benzin kv) -
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Valaki nem tudja hogy a 307 sw 2003 as hátsóajtó teleszkop hány Nm-es?????
Kérdeztem a fb csoportban is csak sajnos a faxkalap admin kizárt a csoportból mert szóvá tettem hogy meghazudtolt!!!!!!!!üdv
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Feketelaszlo #2800 üzenetére
Szia,
köszönöm a hozzászólást.Voltam a "szerelőmnél", 5 éve hozzá viszem a vasat, megbízok benne.
~100-110k-t mondott Ő is, ha síkolni kell, illetve amit Te is írtál, hogy a tömítés elég gyenge, gyakorlatilag elég az évek során.Ok, azért még egyeztetek vele, hogy ne egyből a ~100k-s beavatkozás legyen az alap, vizsgálódjunk kicsit szétszedés után.
Sajnos november 8-ig várnom kell ezzel, addig a paripa sztenderden...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest