- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
tresh
veterán
válasz
customer114 #1248 üzenetére
A motorról jó lenne tudni pontosan melyik van pár verzió belőle
-
customer114
őstag
Sziasztok!
Peugeot 301 1.6 HDi-ről vélemények? (allure)
Köszi.
-
MiklosSaS
nagyúr
A sima 112 lovas 1.6 HDi az 8 vagy 16 szelepes?
-
MiklosSaS
nagyúr
Hát na...itt élek Angliában...
-
MiklosSaS
nagyúr
Sziasztok! Most talaltam csak meg ezt a topicot....
Nekem is van egy ilyen tehenem: Peugeot 508 SW, 2012-es, 1.6 HDi 112LE Active daraloval. Kb 2 hete van meg, nagyjabol meg vagyok vele elegedve. Gyerekeket suliba/oviba vinni, bevasarolni, ide-oda rohangalni vele megteszi. A motorja kicsike, de szepen vegzi a dolgat (van a csaladban meg egy Volvo S80 2.4D D5), kenyelmes...
Mar surolja a 40.000 kilometert....remelem rendben lesz. Kb 3-4 evente szoktam talicskakat cserelni, remelem ez kibir annyit. Hosszu ido ota ujbol francia verda...2005-ben csunya csalodas volt a 0 km-ben levo Citroen C2...azota volt egy kis ideig egy 2001-es C5-os tehenem 1.8 benzines..de azon hamar tul adtam. -
Csabesz666
aktív tag
Adott egy Peugeot 2008 1.2-es benzines középkategóriás felszerektségű autó, van benne 7colos kijelző..... Navigációt hogy lehet telepíteni bele?
-
D.Orion
veterán
Akku fenn a delejen. Pár óra azt kiderűl. Csak nekem az a furcsa, hogy egy árva mukkot vagy fényt se ad. Ilyen akku végelgyengülést még nem láttam. Nap, mint nap pöccre indult az autó.
Pár óra és meglátjuk mennyiből úszom meg.
-
D.Orion
veterán
Üdv! Első körben itt teszem fel kérdésem aztán közben bújom a neted válasz után.
Ma reggel minden előzmény nélkül egyszerűen nem indult el a 2004-es Peugeot 307 1.4benzin autónk.
Hibajelenség: Se felvillanó műszerfal, se rádió, se világítás. Semmilyen elektronikai eszköz/kijelző nem működik.
A belső biztosíték táblából halk ütemes kattogó hang hallatszik. Kulcs behelyezése majd elfordítása után felerősödik majd 1-2perc alatt újra alább hagy, de nem szűnik meg.
Ha leveszem az akkusarut és visszarakom, akkor a kattogás visszatér függetlenűl attól, hogy a kulcs bent van- vagy sem.
Minden mutató 2-3mm kilengéssel, inkább remegéssel az alsó holt ponton mozog, a a kattogás ütemére. Biztosítékok elvileg jók, kiszedtem és kimértem őket.
Akkuban 11.5V van, inditozásra se reagál semmit. -
Feketelaszlo
senior tag
Ha elromlik sincs akkora gáz, mert kézi módon is nyitható/zárható. Nem rocket science, egy sima elektro-hidraulikus emelő, ezen az oldalon GBP-ben vannak árak, de itthon bontóból szerintem még ennyi sincs.
-
Damage
senior tag
válasz
Feketelaszlo #1225 üzenetére
Köszönöm szépen! Azóta változott a felállás: 206CC-ket nézegetek (nem magamnak). 1,6 benzines (109 LE), 2002-2005 évjárat. A tetőtől tartok, nem tudom mennyi a javítása, ha gond lesz/van vele. Előre is köszönöm a véleményeket!
-
gooool
őstag
Ma nekifogtam és kikaptam a fojtószelepet. Úgy kezdtem neki, hogy lesz, ami lesz, max. elbaszom.
De megérte levenni, elég dzsuvás volt a belső oldal, körömlakklemosóval letakarítottam, majd ment vissza, illetve a szervofolyadékot is után töltöttem, mert 8 év alatt szerintem egyik szervizkor sem néztek rá, nekem meg fura volt, hogy amikor vezettem elég nehéz a szervo. És tényleg, min. szint alatt volt. Most már könnyebb a kormány pár árnyalattal.
Jövő héten vezérlés csere vízpumpával és hosszbordás szíjjal egyetemben, lesz benne végre új fagyálló is, aztán mehet dolgára. -
Feketelaszlo
senior tag
Nagyjából amik mindenhova le vannak írva, azok igazak rá. Apróbb elektronikai bakik, annyira azért nem luxus, gagyi manuális, dieselnél a DPF-re is szoktak panaszkodni, az nem tudom mennyire volt kezdetleges az első típusokon. Cserébe olcsó, szép, kényelmes, szokásos Peugeot rozsdavédelem, stb.
2.2-től szokták ajánlani - szerintem a 2.0 HDi-vel sem szentségtörés, de azzal nem hosszú ingázásokra való. V6 az meg V6, nem kell magyarázniBár nekem tetszik, de szerintem bármikor hidrós Citromot választanék helyette - ha extravagánsat akarnék, akkor C6, ha meg valami konzervatívabbat, akkor C5. A 607 nagyjából mindenben a kettő között lehet (szervízköltség, elterjedtség, stb.), mínusz hidró.
-
Damage
senior tag
Peugeot 607-es vélemények érdekelnének. Érvek/ellenérvek. Melyik motorral érdemes, ha érdemes? 2000-2006 közöttieket nézegettem max. 1,2-1,4m HUF között. Előre is köszönöm a segítséget!
-
tresh
veterán
-
gooool
őstag
válasz
kalmanchris #1220 üzenetére
És ezt én magam is tudom odahaza ellenőrizni, vagy menjünk vele szakihoz?
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Peugeot 206-os 1.4 benyás 8szelepes 75 lóerős autóról volna szó.
Mostanában hidegen nem igazán akar elsőre indulni, ha el is indul, akkor kb. 400-as fordulatról küzdi fel magát alapjáratra, mint egy haldokló maratonista.
Mi lehet a hiba forrása vajon?
Akksi kb. 2 éves, gyertyák 6000-el ezelőtt voltak cserélve, olajban, szűrőkben 1000 km van.Előferdülhet, hogy a fojtószelep koszolódott el?
Köszönöm a segítséget!
-
olivera88
veterán
Egy érdekes , és vicces eset történt az egyik kollégával, a Peugeot 307 vel elütött egy nyulat 80 km/h ás tempóval. És az lett a vége h úgy kellett hazahúzatni az autót
és azóta nem tudja beindítani se.
Azt mondja van egy szenzor ami elveszi az áramot motortól, és van tán egy kapcsoló amit be kell kapcsolni.
Van valakinek ötlete evvel kapcsolatban? -
Skizz
addikt
Hello
Erről mondanátok szakmai véleményt? Ennyiért, ilyen motorral, ennyi km-rel érdemes ránézni élőben?
-
nesa
veterán
válasz
F_Gergely #1210 üzenetére
Attol hogy vilagit a legzsak visszajelzo nem azt jelenti hogy nem fogja kinyitni ha kell a kontrollampa fuggetlen a legzsak nyitastol max csak azt jelzi valami nem ok, lehet csak egy kontakt hiba is amitol nem fut le a teszt.
Es persze olyat is lattunk mar hogy a teszt lefut es a zsak megse nyit ki.
-
F_Gergely
őstag
válasz
molnarpeter #1209 üzenetére
Sztori roviden:
Kolleganom koccolt a kocsival, legzsak nem nyilt, de az ovfeszito eldurrant. Elvitte szerelohoz tegye rendbe. Majd 2 honap mulva elkezdett vilagitani a legzsak lampa. Kiderult a szerelo nem javitott/szerelt semmit, csak betett egy ellenallast, igy nem vilagitott a lampa, ovfeszitok el vannak durranva nem cserelte, es a hiba miatt a legzsakok sem mukodnek. Koleganom meg a gyerekeit is hozza-viszi a kocsival.
Megcsinalom neki csak alkatresz kell, de egyenlore nem talaltam illetve azert kerdeztem itt forumon ebbe milyen ovfeszito van. -
F_Gergely
őstag
-
F_Gergely
őstag
2000-es évjáratú Peugeot 206-ba kellene nekem övfeszítő. A kérdésem az, hogy ebben ilyen pirotechnikai van és az öv csatjába van beleépítve? Nem ismerem a típust, de sajátomban azt kell cserélni amibe az övet beledugod, ez az üléshez van rögzítve. Viszont neten hiába keresek övfeszítőt mindenhol csak a biztonsági övet találom. Autó meg folyamatosan légzsák hibát dob, mert eldurrant az övfeszítő.
-
Skizz
addikt
-
kalmanchris
tag
Ránézésre szép? Szerintem nem. A díszlécekkel pl mi törtènt körbe? Az első ködlámpákon az az x? Valami tuning design? A hátsó hidat én megnézném élőbe. Km kb kétszer ennyi van benne és szerintem is kevés a 68ló bele, hiába td. Jó dízel xsara-t szerintem nem kapsz 600 alatt.
Típushibák:
- hátsó híd: felújítás 60-100e. Csak egyszer kell az autó életében.
- ülés alatti légzsák csati. Forrasztás, no problem
- fűtőventi maxon pörög. Ha automata klímás, akkor tranyó csere párszáz forintból, ha fokozatos, akkor előtét ellenállás csere, max párezerért
- 1.4 benzinnél előfordul hengerfejesedés és gyújtótrafó gond. -
tresh
veterán
Szíjas, buktatója az hogy nagyon erőlködni fog benne ez a motor.. 2.0 hdi min. fogyasztás ugyanannyi lesz. A hátulja ül gátlók kukák.. Az autóban 2x annyi km van nem kopik el így a kormány benne(kormányvédő powa). Sokat kér érte. Nem tudom mennyi lenne a fogyasztás amit szeretnél de az 1.6 16v kő egyszerű motor és ha tudsz vezetni akkor 6-6,5 literes autó.. 110lóval és nem fullad le ha klímázva mész az emelkedődön. De ha mindenképp dízel akkor csak 2.0 hdi 90 ló az alatt nem szabad meg venni. Ez a motor a 206ba jó xsarába már kicsi. Xsaranál érdemes megnézni jól az elektronikai kütyüket mert a BSI néha tud érdekes dolgokat produkálni. Amúgy egy jó kis gép csak normális motorral kell venni.
-
Skizz
addikt
Hello srácok,
2003-as, 1.4 HDi Xsara-nak mik a buktatói? Elvileg 158e km - ez ha jól tudom, már leellenőrizhető. Élőben még nem láttam, képeken nem látom, terpesztenek -e a hátsó kerekek. Viszont ránézésre szép, klíma-abs, ami fontos, dízel, ami szintén fontos. [link]
Típushibákat tudtok, amire érdemes nagyon figyelni? Megbízható a motor? Láncos vagy szíjas a vez.?
Köszönöm!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest