Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#4962) Harbinger85


Harbinger85
aktív tag

Üdv!
Egy számomra eddig lehetetlen probléma merült fel a 8 GB Kingston pendrive-ommal. A MemTestet használtam hogy ugye bottolható progit rá tegye. De most a Windows 10 telepítőt akartam visszatenni rá, mert hogy ezért is vettem egy 8GB-os pendrive-ot. Többször egymás után írja a Win10 progi hogy min 8 GB pendrive kell, ez nem jó. Nem értem miért. Megnézem 247 MB a pendrive mérete. Nézed a Windows disk managerével 3 partícióra lett bontva, de csaka z utolsó tudtam helyrehozni az első kettő ~250 MB-os partíciót nem. Legalábbis a Win alap progija nem tudja.
Van erre valami progi (100 éve a Partion Magicet használtam) ami ezt helyrehozza vagy vesztettem 500 MB-ot?

EDIT: Oké, vaklárma a Windows 10 boot disk készítője helyretette a partíciókat. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#4963) Ciccuka válasza Harbinger85 (#4962) üzenetére


Ciccuka
veterán

Rufus 3.13-al formázd vissza

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4964) King Unique válasza Harbinger85 (#4962) üzenetére


King Unique
titán

A MemTest boot eszköz készítő programja DD képfájl mód szerint írja ki az ISO-t, aminek ehhez hasonló eredménye lesz. Ahol ilyenkor a pendrive kapacitása nyilván nem csökken, max. a rajta lévő partíció lesz kisebb méretű, ahol ha a user helytelenül csak a fájlkezelőt nézni a lemezkezelő helyett, akkor könnyen megtévesztheti.
A helyreállítás viszonylag egyszerű, adott parancssorban a DiskPart, illetve egy másik leírás is szemlélteti a jelen esethez kapcsolódóan a használatát, + akár a másik válaszban említett Rufus is opció a törléshez + újraparticionáláshoz és újraformázáshoz a nem bootolható opciót választva, erről is már volt szó itt többször (példa).

"EDIT: Oké, vaklárma a Windows 10 boot disk készítője helyretette a partíciókat."

Mármint ha ez az MCT akar lenni, akkor igen, akár azzal is megoldható, bár az köteteket listáz ki, nem eszközt. Ami egy 8 GB-os pendrive-nál meg 32 GB-ig még oké, de az annál nagyobb tárolókapacitásút is csak 32 GB-ig particionálja (példa), aztán utána megint csodálkozik a csak a fájlkezelőt néző laikus user, erről is volt már szó itt. :))

[ Szerkesztve ]

(#4965) Harbinger85 válasza King Unique (#4964) üzenetére


Harbinger85
aktív tag

Kösz az infót vész esetére mentem őket. :)
Igen, a Windows 10 MCT-t használtam, az helyre is tette a partíciókat. Amúgy ezt a pendrive-ot csakis Windows 10 telepítés céljából vettem. Csak ritkán használom másra, de ezek után annak is lesz külön pendrive-ja. ;)

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.