- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rnrn
aktív tag
1 hónapja vettünk egy kis rádiót (+sd+usb lejátszó). Kikapcsolt állapotában zúg és melegszik is. Ez egy akkus kivitel, azaz hordozható. Lehet, hogy töltődik az akku és azért zúg/búg? Vagy ez hiba? Nem szeretném visszavinni úgy, hogy pofára esés legyen a vége...
Köszi! -
plaszy
őstag
Köszi a válaszokat!
A téli gyári 195/65 R15-ös, a nyári szintén gyári 225/45 R17. De most, télen a 15-össel érezhetően jobban megy/gyorsul/fürgébb a gép. A 225-ösökkel nagyon visszafogottnak tűnik, persze nem akarok akkor sem 200-al száguldozni, max. 160-170, azt kész. Optikailag jól néz ki a 17-es nyárival, persze.
-
#TOTTI
őstag
válasz
plaszy #60794 üzenetére
Attól is függ milyen az autó gyári mérete és annak váltói, attól nem ajánlott eltérni, mert teljesen megváltozhat az autó karaktere. Mert a gyári futómű, kormány, fékerő rásegítés beállításai az adott kerékmérettel működnek csak megfelelően.
Itt ellenőrizheted a méretet, hogy feltehető-e.
Nagyobb felnihez kisebb / értékkel rendelkező gumi kell, emiatt a komfort csökken, viszont az autó stabilabb lesz, ballonosabb gumival az ellenkezője igaz.
-
Tegla80
addikt
válasz
plaszy #60794 üzenetére
Ha latvanyra megbaratkozol a 15" magas oldalfal kinezettel akkor az a jobb komforterzetre.
A 17" az sokkal peresebbnek hat szemre(mert az is),viszont komfortra "razosabb" lesz" sokkal,mert nincs ami annyit csillapitson.
En telire a 15" mondanam amugy .....
(plusz gazzal tolteni,mert rengeteget hozzáad a komforterzethez .Nagyon kierezheto sztem a kulonbseg a levego utan. 195/45/16 ot hasznalok nyaron gazositva.) -
#TOTTI
őstag
válasz
plaszy #60794 üzenetére
Nem rakható fel mert nem váltó mérete egyik a másiknak.
195/50 R17 kellene a /40-es kisebb átmérőre! Nem ajánlott.Emre: A 17-essel pörögne jobban mert ott kisebb az átmérő azzal a gumival.
A teljes átmérő 47mm-errel kisebb ergó többet pörög és az óra is többet mutat mint a valós. -
plaszy
őstag
Sziasztok!
Egy autós kérdésem lenne.
Mégpedig, hogy menetteljesítmény ügyben 17"-os 195/40-es gumival vagy 15"-os 195/65-ös gumival futna könnyebben az autó? Szóval inkább a gumi szélessége (jelen esetben ugye azonos) vagy inkább az átmérő mérete is meghatározó?
-
littlejohnny
aktív tag
Van itt valaki koztetek, aki jartas az OpenWRT lelki vilagaban? (Tudom, van hozza kulon topic, de nagyon hulye vagyok hozza...)
"Kicsit" off-abb temaban: esetleg olyan emberke, aki CNC megmunkalo kozponton es/vagy CNC esztergan dolgozik? -
válasz
s7evcsenko #60787 üzenetére
sector eltolás volt a probléma?
-
MrSealRD
veterán
-
Nincs valakinek 2,5-es HDD-je, 160-250-320Gb bőven elég lenne
-
nesa
veterán
keresek 1-2TB hdd vagy sshd.
Csak 100/100 as erdekel, a gari se hatrany. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
s7evcsenko #60781 üzenetére
Az utolsó mondatod is igaz, de ettől független engedd rá a másik gépen az említett HP usb disk format toolt. Windows alatt ez az egyetlen igazén használható program erre a célra. Ez tudja azt is kezelni, ha több partíció van egy pendriveon, helyreállítja az eredeti állapotot.
*valamint ez az egyetlen használható HP termék.
-
#TOTTI
őstag
válasz
s7evcsenko #60781 üzenetére
Próbáld meg DISKPART programmal parancssorból, elvileg találsz instrukciókat is amiket ugyan nem olvastam át de beleolvasva hasznos lehet.
list disk
select disk x (X a pendrive elvileg látod a listában)
clean
cre part pri
format fs=ntfs quickElvileg ez megoldja. (de vigyázz, hogy jó lemezt válassz ki, mert törölheted a particiód, illetve rendelhetsz hozzá betüjelet is (assign parancs), vagy a kezelés menüpontban.)
-
-
válasz
s7evcsenko #60778 üzenetére
Ebből is látszik, hogy semmivel nem jobb az XP-nél
-
s7evcsenko
addikt
válasz
balintdavid #60776 üzenetére
Win 8.1-em van.
-
ugyeletes
tag
pont ilyen lg-t neztem ki, ha kellene tv, ezt vennem!
nem akarok flamelni, de az aktiv 3d SUXXX, az lg meg istenkiraly. az lg-t megkapod remek szurkeimportos helyrol: pcdreamshop
en innen vettem tobb tv-t is, hazhozszallitas ingyen, satobbi. -
balintdavid
tag
válasz
s7evcsenko #60774 üzenetére
XP alatt régen én is belefutottam ebbe, akkor [link] ez segített. Ha újabb Windowst használsz akkor passz
-
crabi
tag
Sziasztok!
Megint televízió ügyben
Az előző két tévéről letettem, viszont van 2 másik áldozat! Tegnap megnéztem mind a kettőt, egymás mellett voltak kirakva, és mindkettőnek nagyon szép képe van.Szerintetek melyik lenne a nyerő?
-
Tegla80
addikt
válasz
s7evcsenko #60771 üzenetére
Kerj meg egy linux os ismerost ,h tegye ujra hasznalhatova a win szamara.
-
hcl
titán
válasz
s7evcsenko #60766 üzenetére
USB format tool. Mondjuk a HP-nak van ilyesmije.
A winfos nem nagyon szeret USB-s eszközökön meg pendrive-okon partíciókat kezelni. -
válasz
s7evcsenko #60767 üzenetére
nem a partícióra kattintasz, hanem balra tőle a lemezre jobb klikk
-
blaca83
őstag
KERESEK: Iphone 5-ös telefont Függetlent vagy Telenorosat!
Nvidia kupon érdekel valakit?[link]
-
válasz
s7evcsenko #60763 üzenetére
lemezkezelő > partíció törlés > esetleg inicializálás > partíció létrehozás > formázás
-
s7evcsenko
addikt
Hi
Van itt valaki, aki kepben van a pendrive-ok lelki allapotaval?
Van egy 16GB-os pendrive-om, amibol csinaltam egy memtesztes boot usb-t.
Miutan megvolt a memtesz hasznalni akartam a pendrive-ot altalanos celra, de nem tudtam, mert a program, amivel csinaltam a boot usb-t, valami fura formatumra formazta, amit a win nem ismert fel.
Ezutan valamit csinaltam ezzel a programmal, es most mar latja a win, egy particionak, raw-nak de nem tudja valamiert megformazni.
Es ez miatt nem tudok eletet lehelni a pendrive-ba.
Valakinek van valami 5lete erre? -
plaszy
őstag
Haverom eladná a következő telefont:
Gigabyte Mika M3
Teljesen új, nem volt használva!
5"-os IPS kijelző 720x1280
8GB és 1GB RAM
13MP és 8MP kamera AF és Vaku
Quad-Core 1,3GHz
Android 4.4.2
1900 akku
2 SIM kártyás és microSD-sCsak bekapcsolta, kipróbálta.
ÁRA: 42.000 Ft, minden tartozék originál, számla nincs.
-
RZozo
aktív tag
Nokia Lumia 530 eladó.
Új, független, dual SIM, 2 év garancia. -
Birsmann
tag
Sziasztok!
Továbbra is eladó tablet és komplett asztali számítógép
laptop csere érdekelhet...
Tablet:
Nexus 7 16Gb (WiFi) tokkal, fóliával használt, gyakorlatilag új állapotbanAsztali gép:
ASUS P5Q
Intel C2D E6750
AMD Radeon HD5770 (1 Gb)
Kingmax DDR2 1x2Gb 800MHz
WD 300Gb winchester
Fekete Cooler Master házban s táppalFujitsu L3190T (19" widescreen)
Microsoft magyar nyelvű billentyűzet és 1.1a Intellimouse egér
Genius 2.1-es hangfalszettKöszi előre is az érdeklődést
-
NGA
addikt
Hol érdemes venni új 2,5"-es 1 TB-os hdd-t pécsett, ami 5-ig nyitva van, és van is raktáron?
-
rnrn
aktív tag
válasz
mormota #60743 üzenetére
Az már kompromisszum, de ha ingyen lesz, talán még be is lehet vállalni. Itt most a sajatdomain.google.com-ra gondolok — gondolom, erre gondoltál Te is.
Egyébként viszonylag simán megoldódott az ügy: Zoho Mail (1 domain 10 felhasználóig és felhasználónként 5 gb-ig ingyenes). Talán másoknak is jól jön az információ.
-
mormota
senior tag
keresek új pendrive-ot olcsón
4/8 gb maxsürgős lenne
-
ugyeletes
tag
válasz
s7evcsenko #60737 üzenetére
kartyat a regioban vettem asszem, muanyag frankon... nezd meg a webshopjukat!
-
rnrn
aktív tag
Húzott rá mostanság v.ki google-re levelezés miatt domaint? Valamiért nem megy (nem találom?) a funkció, csak domain aliast látok/hagy.
Köszi! -
hcl
titán
Ilyen van valakinek a közelében?
A doboz méretei kellenének. Lemértem otthon, de valamit elírtam, és sehogy nem jön ki.
Köszi ha valaki segít@kakix : Nem tudom, újnak rohadt drágák, ez még nincs beárazva
-
s7evcsenko
addikt
Hol lehet jo minosegu, strapabiro magyar es romi kartyat venni?
-
hcl
titán
Van egy eladó Wacom Bamboo Pen rajztáblám. Tollal, gyári CD-vel, dobozzal (a színes oboza nincs meg, csak a karton belső doboz.) Kifényesedett a közepe, de különben semmi különös, frankón működik. Ára megegyezés szerint.
-
nesa
veterán
Cserelnek DDR2 ramokat DDR3 ra.
Ami van 2x1gb crucial ballistix 1066
1db kingmax 2gb 1066 (nanya) -
Csepy
őstag
Van pár eladó okosteló nálam:
Samsung Galaxy Mini 7k (független, TPU tokkal)
Samsung Galaxy Mini2 9k (független, szép állapotú)
LG Optimus One 8k (független, szép állapotú, dobozos)
LG Optimus 2x 22k (független, szép állapotú, dobozos, TPU tokkal)
Telenor One Touch C 8k (Telenor, CyanogenModdal független, szép állapotú)
Huawei Y200 9k (Telenor, szép állapotú, dobozos)
Samsung Galaxy S Advance i9070 25k (fehér, független, makulátlan állapotú, ajándék fóliával és 2 tokkal, garanciális még fél évig, dobozos)
Galaxy S2 i9100 10k (fehér, független, kishibás, ugyanis az usb-porttal van valami gond, mert gyorsan meríti az akksit, ugyanis mintha azt érzékelné, hogy be van dugva a töltő, ezért nem megy alvásba a proci, dobozos)
Galaxy S i9000 15k (fekete, kerete kopott, független, dobozos, működésileg teljesen hibátlan)Regards: Csepy
-
moriak
tag
Köszönöm srácok, de kaptam egyet most reggel a kollégámtól!
-
MrSealRD
veterán
Eladó egy laptop sleeve/tok, ki hogyan nevezi. Aláírásomban az elérhetősége.
-
Palafi
aktív tag
Sziasztok!
Gamepad javítással érdemes foglalkozni, vagy egyáltalán lehet javítani? Az előre irány hol működik, hol nem. Más probléma ezen kívül nincs vele. Érdemes egyáltalán foglalkozni vele, vagy csak tanítsam meg repülni.
Különben ilyen: [Rumble Gamepad F510] -
oyko
tag
Sziasztok!
Eladó egy GTA V. bontatlan Playstation 4 játék!
14.990.-Ft
Pécsett!
Érd.: itt a ph-n privátban -
ugyeletes
tag
válasz
moriak #60720 üzenetére
sikerult szerezned F csatlakozot?Ha nem, szolj, aztan hozzadvagok egyet ingyen. bezavarodtam egy kicsit: ilyen kellene?!
-
Nevil2
tag
Eladó cuccaim:
Használt:
- nappali bútor
- TP-link wifi stick
- HP Photosmart 7450 fotónyomtató (patron nélkül)
- Dyras walkman FM rádióval
- hagyományos, gömb lámpabúra párban
- analóg konyhai mérleg
- üveg koktél shaker - újszerű
- Slazenger Xtreme impact fallabda ütő tokban + 2 Dunlop labdaNem használt, új állapotú:
- asztali öröknaptár (fém, dísz)
- asztali toll és jegyzettartó (barna, bőr, dísz)
- fényképkeret (bordó, lakkbőr, dísz, 22x22cm, 6x6-os fotók)
- műanyag, kerek fenyőtalp
- fém, kihúzható, matt-króm függönykarnis (122cm - 213cm) csavaros véggel
- 4db-os söröspohár készlet (Hama)
- fonott konyhai tartó szett
- literes söröskorsóEladó jogtiszta játékaim eredeti CD/DVD-n:
- Runaway (HUN)
- Syberia 2 (HUN)
- Broken Sword 2 (HUN)
- Knight Shift (HUN)
- Fallout 3Képek a linken. Árak megegyezés szerint!
Privátban keress!
-
moriak
tag
Holnap este ingyen elvihető álló ventilátor. Működik, csak nem jár körbe a feje. (Elkezd járni féluton elakad :-) )
Költözés miatt került kihasználatlan állapotba. -
omikron23
senior tag
Sziasztok!
A gépem kiárusításából maradt még pár dolog, ha esetleg valakit érdekelne...
- HP TS-H653 DVD író
- Noctua és Corsair ventilátorok
- HP Photosmart c4205 nyomtató
- LG 20EN33 LED monitor -
moriak
tag
Srácok tud valaki műszaki boltot a kertvárosban? Koax kellene :-) Köszönöm
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lomha 8V #60709 üzenetére
Valamennyire azt hiszem így is csökken, de jóval kevésbé mintha a tápfeszültséget is csökkentenéd, mert kisebb tápfeszültség hatására kisebb áram is folyik. Pwm esetén meg nem lesz kisebb az áram csak nem folyik állandóan, de eredőben az (leegyszerűsítve az egyébként bonyolult nyomaték képleteket) u*i szorzat értéke nagyobb lesz. Nyilván olyan frekvencián megy a pwm, hogy kívülről nem veszed észre a "hézagokat", csak az eredőt látod.
-
rnrn
aktív tag
Nézegettem a privijeim, és megszámoltam, hány emberrel váltottam eddig PM-et. Kereken 100. Nem gondoltam, hogy ekkora lesz a "létszám"...
-
Lomha 8V
addikt
(#60702) hcl: Szemléletes és érthető, köszi.
(#60703) CPT.Pirk: Hogyan érik el ezzel, hogy maradjon a nyomaték?
(#60704) Tegla80: No, ennek igazán örülök, köszönöm az infókat. Az elmúlt pár napban rengeteget olvastam a témában és valószínűleg csak akkor tudom meg az igazságot, ha végre kipróbálom.
Mivel eredetileg monitort akartam venni -csak eszembe ötlött ez a lehetőség-, később még mindig vehetek, ha ez valamiért nem jön be.
-
Exian
addikt
Tudja valaki esetleg, hogy a pécsi, Nagy Imre úti Digi ügyfélszolgálati irodát hogyan tudom elérni telefonon? A google által kidobott 72 - 737 737 nem él.
Amúgy képzeljétek, jól feladtam a leckét Digiéknek, olyan szolgáltatást igényeltem, amit még az országban senki
2 napja küzdenek vele... a pécsi nagyfejesek sem tudták-tudják, hogyan kell összehozni... hihetetlen.
Pedig nem nagy szám dolog. Csak épp még senkinek sem jutott eszébe, hogy igényeljen, pedig a weboldalukon ott van.
Más: keresek MŰKÖDŐ külső, sorosportos modemet!
-
rnrn
aktív tag
Sziasztok!
Dombóvárról Pécsre mostanság jön esetleg valaki?
Egy apróságot szeretnék kérni és elhozatni.
Köszönöm előre is! -
Tegla80
addikt
válasz
Lomha 8V #60695 üzenetére
Hat felfujva nincsen,mert En spec kierzem ha magas es e szempontbol xar tv-n jatszom.
Probalj pl flipperezni olyannal ami kesik.....
Amugy 30ms a szakmai leirasok szerint a lelektani hatar es innen kepes erzekelni az ember a lag-ot.
Persze ez egyenfuggo,de ha jok a reflexei az embernek akkor nagyon zavaro is tud lenni.
Nekem 2evig volt samu a tv-m monitornak is : 40"ES5500 ami a tied kovetkezo evi megfeleloje.
"D":2011 evj" , "E":2012 evj. annyi,h a tied "UltraClear" paneles, ettol olyan "latvanyossan szep" a kepe pl egy masik hasonlo koru es kategoriaju,de mas gyarto altali tv-hez kepest....
"E" nel mar csak a 7-8-9xxx szeriak kaptak meg az "UC panelt" ezzel is sporolva az eloallitasi koltseget az also es kozepkategoriakban.
Szoval sztem a monitor elkepzelesednek minden szempontbol meg fog felelni.
(sztem van teszt is tv-d rol a "hdtvtest" en. Nezz utana,ha gondolod,h ertekeltek)Persze lenne jobb is ami kifinomulabb mozgasmegjelenitessel es lag-al is rendelkezik,de azt mar Sony-nak hivjak es fiatalabb.(de ebbe feleslegesen nem mennek bele,mert nem vasarlas lesz,hanem csak beszelgetunk).Azert nem Samsung mert iden annyira "elrontottak" az input lag temat,h nekem mind mar a "sok" kategoria..... linkeltem fentebb a listat...lathatod . Az LG -t spec nem szeretem,mert az "IPS" panel tv-nek sztem nem jo az alacsony feketeszint miatt.Engem zavarna,mert mindig sotetitve jatszom nappal is pl.Igy az nagyon latszana.....mast nem gyart,ezert nalam szoba sem johetne. Van elonye is (h ne gyilkoljanak le rogton az itteni LG tulajok
) , ami az elenkebb szinekben es nagyobb betekintesi szogbe jon elo egy "VA" paneles tv-hez kepest. Ez azonban kalibralas utan nem oly szembetuno,mig a jo feket hianya nem orvosolhato az "IPS" panel miatt.
Majd az "OLED" ha idotallo tud lenni,akkor az veszi at a tv piacot...(ha addig valaki nem "all elo" valami jobb panellal) -
hcl
titán
válasz
Lomha 8V #60697 üzenetére
Pedig tényleg nem nehéz. Úgy kell elképzelni, hogy ha van egy változó értéked, annak lesz egy "átlaga", ami kb. annyit tesz, hogy ahelyett a váltakozó doog helyett használhatnál egyenletesen egy értéket (effektív érték). Pl. amikor egy LED fényerejét szabályzod (mondjuk a ledes világítású monitorban a fényerő), akkor nem azt változtatod, hogy mekkora feszkót adsz neki, hanem egy négyszögjelben a 0 és a "valamennyi" arányát. A LED amikor 0 akkor nem világít, amikor kap feszt, akkor igen; a kettő gyors váltakozása úgy látszik, mintha egyenletesen, valamilyen fényesen világítana. (Cpt. Pirk, ne köss bele, direkt konyhául írtam.)
Itt szemléletesebb : http://www.cnv.hu/galleries/cikkek/elektronika/pwm%20magyarazat.jpg
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Kezünkben a Honor Magic V5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Steam Deck
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS