Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
laleeee
üzenetére
Pedig ott van.
12. Kérdés: Hogy tudom feltölteni a PayPal egyenlegemet?
Válasz:
A PayPal egyenleg három módon tölthető fel bankszámláról.
Belépés után a PayPal balance alatt
1. Top Up ez az PayPal Unicredit Bankszámláján keresztüli egyenleg feltöltés, utalni a saját nevünkre szóló bankszámláról 1-2 nap
2. Egy másik PayPal fiókos küld pénzt.
3. Akinek OTP-nél vezetett számlája van az használhatja a Add funds using Trustly menüpontot.13. Kérdés: Top Up-al utalok pénzt a PayPal egyenlegre, hogy kell megadni az adatokat?
Válasz:
Kedvezményezett neve: PAYPAL PTE LTD
Kedvezményezett számlaszáma: 109180010000000115050684
Közlemény: Csak a Transfer ID, semmi más. -
válasz
laleeee
üzenetére
Már írtam a magyar regisztrációknál bankszámla csak kifelé menő és csak a saját egyenlegről csak saját bankszámlára történő pénz "kimentést" biztosítja. Ha van bankszámlája akkor utalhat a PayPal fiókjára, ha ad hozzá bankkártyát is, akkor bármelyik másik PayPal-snek tud küldeni pénzt vagy az egyenlegéről -ingyenes- vagy a bankkártyájáról -fizetős-.
-
(psych0)
csendes tag
válasz
laleeee
üzenetére
Ezt igy kozvetlenul nem teheti meg.
Ha nem rendelkezik PayPal regisztracioval, akkor meg kozvetetten sem oldhato meg.
PayPal egyenlegre csak sajat bankszamlarol lehet penzt juttatni. (Es PayPal egyenlegrol is csak sajat szamlara lehet lehivni, a neveknek egyeznie kell.) -
válasz
laleeee
üzenetére
Ezt a kisérletezést tiltja az eBay szabályzat. Velük kell egyeztetned a tiltás feloldásról.
De ezt hülyeségnek tartom: csak hogy lássam ,hogy mennyi lenne a végösszeg. Egyszerű zsebszámológéppel össze lehet adni, nem kell megvenni, ha meg vásárolsz köteles vagy kifizetni. -
válasz
laleeee
üzenetére
Az az egyedi azonosítód és mindenkié más.
csak a közleménybe név,lakcím és mégis megérkezett.
Nem hiszem el, valamit összekeversz, még banki utalás esetén is lényegtelen a név és cím, ez nem Posta, ez bank.
Az Unicredit bankszámlaszám az a Paypal általános magyarországi számlája, arról teszi át a rendszer a az T ID-nek megfelelő Paypal egyenlegre, a Paypal nem tud azonosítani név, lakcím alapján, mert a regisztrációnál megadott e-mail cím az azonosító.
Sok hsz-t lehet találni a fórumokon, hogy a transfer ID nem megadása, vagy hibás beírása miatt nem írták jóvá a pénzt.
Te megcáfolod a Paypal saját figyelmeztetéseit, lehetetlen amit írsz. Mindenhol a pontos (exactly) megadást ír az T ID-nek és azt hogy ez azonosítja a Paypal fiókot.Ha rosszul van megadva visszaküldik a pénzt.
Idézetek:
You'll need to use your PayPal Customer Reference /ID and enter it exactly as it appears below.
Use your PayPal Customer Reference/ID exactly as it appears below and enter it into the payment description field when transferring money from your bank to PayPal.
PayPal has provided you with a Transfer ID so that we can identify you and transfer the money into your PayPal account.
If you do not include your Transfer ID there will be a delay in PayPal completing the payment transfer and we may have to return the money to your bank account.
Ha a név nem egyezik akkor pedig:
So that PayPal can identify you, the name on your bank account must match the name on your PayPal account. If we can't identify you, there will be a delay in PayPal completing the payment transfer and we may have to return the money to your bank account. -
válasz
laleeee
üzenetére
Lehet több is. Jellemzően 0% amiket én vásárolok, 3,5-5% előfordulhat néhányszor, az ismereteim alapján írtam a hozzávetőlegesen max. 15%-ot.
Ez sok mindentől függ, pl a napelemek esetén büntető vámot vettettek ki az antidömping vám a Delsolar (Wujiang) Ltd termékeire 64.90 % és a többi kínai szállítóra is 40% körüli, de ha nem Kínából jön akkor csak 2.70 % a vám. Lényeg, hogy ha pontosan kell infó akkor konkrétan keress rá az adott termékre. -
válasz
laleeee
üzenetére
Igen, minden olyan költség amit EU-n kívül fizettél szállítás, biztosítás stb. a termék megvásárlása során.
Információk összefoglalva itt.
Ezt is célszerű megnézni Olvassa el a Magánszemélyek részére szóló tájékoztató levelet , hogy megtudja, milyen dokumentumokat kell mellékelnie a vámkezelési nyilatkozathoz.
és vannak linkek az információkhoz. -
maj-viktor
őstag
válasz
laleeee
üzenetére
http://prohardver.hu/tema/aliexpress_tapasztalatok/hsz_10665-10665.html
(mondjuk ez épp motor alkatrész volt - de talán könnyebben betudod határolni a kategóriakódot)
-
válasz
laleeee
üzenetére
Nem jól gondolod.
De leírtam a Gyakran ismételt kérdések Paypal-el kapcsolatosan.... részen:
Kérdés: Top Up-al utalok pénzt a Paypal egyenlegre, hogy kell megadni az adatokat?
Válasz:
Kedvezményezett neve: PAYPAL PTE LTD
Kedvezményezett számlaszáma: 109180010000000115050684
Közlemény: Csak a Transfer ID, semmi más.A nyomtatványon írhatod a nevedet a fizetőfél nevéhez, cím sehol nem kell, a transzfer id meg a közlemény rovatba. Ezen a linken látható a befizetési nyomtatvány.
De célszerű lenne a hsz-dből a Transfer ID-t töröltetni, bár én nem fogok neked pénzt utalni
hiába látom. -
válasz
laleeee
üzenetére
Pont az a lényeg, hogy még nem utaltak semmit.
Ha egy eladó visszatérít egy vásárlást és ha van annyi összeg az egyenlegén -71 € egy üzletnek nem nagy tétel- akkor csak ki kell választania a tranzakció történetben azt a vásárlást, rákattintani, hogy a vételárat refundolja és annyi. A belépéstől kezdve addig amíg megjelenik az összeg a vevő Paypal fiókjában úgy 30 mp időtartam. Nekem legalábbis ennyi volt utoljára, amikor a vevő meggondolta magát. -
válasz
laleeee
üzenetére
Akkor vársz a jövő hétig, mert ez addig nem Paypal esete, amíg ők nem indítják el a visszatérítést.
De igazad van tényleg sok az idő, legfeljebb úgy lehetne megsürgetni, ha a vásárlási feltételeik közt rövidebb időt írnak a vitás ügyek intézésére.
Jól értelmezem, hogy csak velük egyezkedtél és még nincs bevonva a Paypal?
Banggood és Gearbest -
válasz
laleeee
üzenetére
Azért nem értem, mert vissza kerestem az összes refundos e-mailt a Paypal-ről és az eBay-ről és nem voltak ilyen szövegek bennük. Mindkét helyről kaptam e-mailt a január 8.-i refundról és az már akkor ott volt a Paypal tranzakciók közt.
Nem a BG-től vagy GB-től kaptad? Azok finoman szólva "lassan dolgoznak" refund esetén. -
-
válasz
laleeee
üzenetére
Régebben is és most nem rég is volt már róla szó.
Belépsz és az egyenleg alatt:
Withdraw funds
Csak a saját bankszámládra -nem kártyaszámlára- lehet az egyenlegen lévő pénz kiküldeni. A Paypal váltja a devizát, a bankod devizavételi árfolyamához kell hasonlítani.
Az Összefoglalóba is van leírás. Paypal pénzküldés saját számlára:
Megjegyzés:
Ha nincs az egyenlegen pénz akkor ezt írja ki:
There’s nothing to withdraw right now
Try again when you have a PayPal balance. -
válasz
laleeee
üzenetére
Írtam:
My recent activityAz elsőnél- ha az ami meghiúsult-
Details,
alul középen ebben a sorban: You can still report the problem in the Resolution Centre within 180 days.
Resolution Center,
Ezen a képernyőn: Report a problem
a második menüpont Unauthorized....
Unauthorized transaction: I did not authorize a recent transaction. rádió gomb bejelölése
majd Continue -
válasz
laleeee
üzenetére
Azt sem értem hogy lehet mindkettő két napja "Pending" állapotban.
Év vége a világon, szilveszteri bulik?
Valószínűleg az lehetett, hogy az első rendelés meghiúsult, majd pár perc múlva megrendeltem megint
Miért hiúsult meg?, Némi várakozás segített volna.
Az elsőnél- ha az ami meghiúsult- Details, Resolution Center, a második menüpont Unauthorized....
-
válasz
laleeee
üzenetére
Ha a details-ra kattintasz a tranzakció ID egyezik, vagy mindkettő más. Az utóbbi esetben a másodikat jelentsd le nem engedélyezett tranzakcióra, ha egyezik frissítsd a képernyőt
Vagy írj nekik hogy 2* látod a történetben a vásárlást.
És 142 € hiányzik az egyenlegedről? -
válasz
laleeee
üzenetére
Mi az iszonyú pénz laleeee? Mire számolják fel? Nem egészen érthető a gondod.
Küldjék direkt a bankszámládra, ne a Paypalt használd.
De ott is vannak költségek és ha elkezdesz számolgatni, nem is lesz olyan iszonyú a mennyi is?
De egy megoldás. Aki küldi és te is magyar bank ügyfele. Az illető withdraw saját bankszámlára, onnan utalás a te bankszámládra. Ennél kevésbé veszteséges megoldás szerintem nincs. De akkor már utalhatja ugye direktbe is. -
dugynok
senior tag
válasz
laleeee
üzenetére
Vitás esetekben, ha nem tudsz az eladóval megegyezni paypal dönt. Mintha egy bíróságon lennél. Ha sok ideje levelezgetsz az eladóval és nem juttok dűlőre, marad a paypal. Ott ismét le kell írni mindent. Félő, hogy a nagy az érték miatt gyanús lesz a paypalnak, hogy nem kértél trackinget és nem biztos, hogy a javadra dönt. Meg kell próbálni.
-
-
válasz
laleeee
üzenetére
Most egy kicsit kevered szerintem.
Amikor bemész az Unicreditbe a Paypal számlájára fizetsz be és a transfer ID alapján könyvelik a Paypal egyenlegedre. Mindenki erre a számlaszámra fizet, utal csak megy a saját egyenlegére.
Ez lenne:
Amikor Refundról beszélünk akkor egy vásárlás után az eladó visszaküldi a pénzt a Paypal e-mail címedre, és azt vagy az egyenlegedre, ha onnan ment, vagy ha van bankkártyád és azzal fizettél akkor annak a számlájára küldik vissza. A fenti számlaszámmal nem találkozik.
Paypal-el rendelkező küldhet a te Paypal e-mailedre pénzt.
Kívülálló esetén a fenti konstrukció nem mindig működik, mivel az elsődlegesen a saját bankszámláról való küldéshez találták ki. Többen írták, hogy vagy nem kapták meg, vagy nagy késéssel a mások által erre a számlaszámra történő másoktól érkező befizetést.
Többször írtam, hogy a Topup instantly viszont tökéletesen jó arra, hogy mások küldjenek pénzt az egyenlegedre.
Az eredeti hsz-ben máshogy fogalmaztál. -
válasz
laleeee
üzenetére
Nem értem amit írsz.
Akitől vásároltál az minek küld neked pénzt?
Ha visszatérítés -refund- az megy vissza a Paypal egyenlegedre.
Ha a cég rendelkezik Paypal-l -valószínű mert akkor nem tudtál volna vásárolni- akkor tud pénzt küldeni a Paypal e-mailedre, megy az egyenlegre.
Amit te gyűjtőszámlának írsz, arra az utóbbi idő tapasztalata az, hogy ha nem megy át mindig, ha idegen számláról megy a pénz. Ez a Top up Few days. 98% eséllyel nem tudsz arra a számlára fogadni pénzt.
Ha konkrétabban írtad volna, egyszerűbb lenne a válasz -
válasz
laleeee
üzenetére
Igen csak a kód. A konkrét utaláshoz nem kell név.
Amit itt linkeltél azok az adatok és más nem.
A pénzmosás elleni törvény csak a hárommillió-hatszázezer forintot elérő vagy meghaladó összegű ügyleti megbízás teljesítésekor írja elő az azonosítást, a Trustpay utalás meg 850 - 565000 Ft közti összeg.
Ha az Unicredit is ilyet használ mint ami a képen van ott felül a fizető fél nevét ha kitöltöd mert kérik, azt nem írják sehova be az utalásnál.
-
válasz
laleeee
üzenetére
Eddigi tapasztalatom: nem -ha mégis akkor ki van írva, de sokszor ezzel találkozom: Leider versendet dieser Verkäufer nicht nach- és nem.
Ráadásul a rendelkezésre álló fizetési módok sem minden tételhez használhatóak.
Nicht akzeptierte Zahlungsarten
Folgende Zahlungsarten können für die Zahlung Ihrer Bestellungen auf Amazon.de nicht verwendet werden:
Scheck
Barzahlung (unabhängig von der Währung)
Überweisung / Vorabüberweisung
PayPal
Ratenzahlung
Nachnahme
Vorauszahlung
Bank-Sparkarte
Erlagschein (Österreich)
Maestrocard (Österreich) -
válasz
laleeee
üzenetére
Nem értem ezt minek írtad.
A kérdés ez volt: Az instant feltöltés plusz költséggel jár?
Erre válaszoltam, hogy ingyenes, mert az az igazság.Egyébként tegnap vásárlásra a Paypal 446 Ft-al számolt 1 Fontot, az Unicredit meg reggel 443.71, délután meg 437.23-at. 3 és 9 Ft a különbség, nem 30 Ft. 9-12 szokott lenni általában, de nem erről volt szó.
A vásárlás és saját számlára az egyenlegről a küldés is díjtalan.
Már írtam, ingyenesség nem azt jelenti, hogy a fenntartási költséget valahol nem kell behozni, egy részt az eladók által fizetett jutalék, a pénz küldési-fogadási jutalék, a Paypal miért nem használná a deviza vételi és eladási árfolyam különbséget, de nincs rejtett költség, minden előre ki van hirdetve, mielőtt szerződést köt velük valaki olvassa el. -
válasz
laleeee
üzenetére
Az a lényeg hogy ne írjanak a közlemény rovatba mást csak azokat a számokat, ha megkérdezik az alapján azonosítanak. Megjegyzés: 850 Ft a minimum!
Mivel holnap vonja a jutalékot az eBay, pont most töltöttem így fel pénzt, 17:25-kor indítottam a bankban az utalást és 17:27-kor jött az e-mail, hogy az egyenlegen van. -
válasz
laleeee
üzenetére
Annyira biztos, hogy én ezt használom most már. Van amikor 3 perc és az egyenlegen van, a leghosszabb idő 58 perc volt, mer óra 32-kor küldtem el és a következő 30-as utalással jött rá.
Nincs már 2-3 nap. Ez másik rendszer.
Ha te úgy csináltatod ahogy írtad, akkor gáz van, mert a közlemény rovat csak a saját transzfer Id kell beírni, semmi név és cím. A Paypal-n is csak azt írja. Soha nem írtam mást oda amíg azt használtam.
Egyébként ez nem arra az Unicredit számlára megy, hanem egy másik Unicredit számlára. A képen is látod.
Látom nem akarod elhinni, hogy működik.
Amikor belépsz a Trustpay-re és kiválasztod a bankot, akinek van a felsoroltak közt a saját bankja akkor oda készít a Trustpay egy banki utalást, mivel ez bankon belül meg, gyors. A Trustpay majd eljuttatja a pénzt a Paypal számlájára.A te esetedbe mivel Unicreditben akarsz befizetni, ezért készítesz egy Unicrediten belüli utalást, nem tudom milyen papírt íratnak ott, de csak azokat kell ráírni amit te is azon a képen belinkeltél.
Számlaszám, Trustpay neve mint kedvezményezett, az összeg és a közlemény rovatba csak a számsor. -
válasz
laleeee
üzenetére
Ha úgy 1 órán belül be tudsz érni az Unicreditbe, akkor előtte csinálsz egy Topup Instantly-t az Unicreditre, amikor bemész azokat az adatokat írod a papírra, számlaszám, összeg, meg a leírás rovatban az erre az utalásra készült kód, akkor is működik, hogy 1 órán belül az egyenlegen van.
Nincsen semmilyen bankszámlám
Akkor nincs is számla, kártya hozzárendelve a Paypal fiókodhoz?
Nem volt gond a fizetéssel eddig? Mindenhol tudtál fizetni?Mégis csak furcsa hogy a 21. században napokat kell várni egy utalása
Szeptember 7-től 1 órás az utalási rend Magyarországon. -
válasz
laleeee
üzenetére
Nem értem a kérdést.
A Paypal regisztrációd magyar és forint az alapdolgaid?
Ha belépsz és a Top up-ra kattintasz az elsőnél nem az Unicredit magyar számláját látod?
Ha van Netbankod, mobilbankod akkor utalhatsz, mivel bankon belüli utalás lesz, 2perc-1óra közt jelenik meg a Paypal egyenlegedben.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- AMD Ryzen 5 5600/3060/512Gb SSD/16Gb RAM/700W
- Lenovo ThinkCentre - i5-6400, 8GB, 250SSD, 200HDD
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6600 XT / B550 / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe M.2 / 650W
- ÚJ! BONTATLAN! ADATA SE 760 512GB ULTRA FAST USB-c,ÚJ! Verbatim VX500SSD 480GBusbcÚJADATA SD700512GB
- GAMER INTEL I5 10400/16GB DDR4/RTX 3070/256GB NVME SSD/500GB HDD
- Új Lenovo V15 G4 FHD i5-13420H 4.6Ghz 8mag 16GB RAM 512GB SSD Intel UHD Graphics XE Win11 Garancia
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
hiába látom.

3 óra kellett hozzá. Mi lehetett ez,a péntek délután ?
V/