Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
perempe
veterán
500 gigás vinyót hogyan osszam két részre? csak a rendszer lenne az egyiken. más adatra ott egy két terás.
windows 7 operációs rendszer.
-
Tepsifüles
tag
Sziasztok,
van egy régebbi (5 éves) i5-ös 17"os Laptopom. SSD-re váltanék, viszont szükségem van a dvd-re is. A kérdésem: lehet / szabad e az SSD-t partícionálni mondjuk 2 részre (240GB Kingston HyperX Fury).
Az az igazság minden HDD-met 2(3) részre szoktam osztani (1 rendszer partíció 1 Munka / 1 Adat).
Viszont SSD-vel eddig csak olyan tapasztalatom van: asztali gépembe rendszermeghajtóként üzemel 3 éve, a kezdeti 16seces bootolás most 20 seces, de viszont azt nem osztottam fel több részre, és csak a windows illetve a legsűrűbben használt programokat telepítettem rá és van melette egy nagy kapacítású HDDm.Most viszont csak 1 SSD lenne. A partícionálás okozhat problémát működés / élettartam szempontjából?
Válaszokat előre is köszi.
-
-
PC Buldog
csendes újonc
Elméletileg a "Macrium Reflect" programmal meg tudod oldani,
más méretű lemezre is lehet vele winyót tükrözni.Amennyiben macerás, csökkentsd le a partíció méretét,
amennyire kell és csak azt a partíciót tükrözd át a kissebb merevlemezre.A particiókat pl. a "Partition Wizard" programmal tudod alakítgatni.
Ez megoldás lehet "alratar" kérdésére is. A "Partition Wizard" rogrammal tudod formázni, törölni, egyesíteni, méretre alakítani, stb a partíciókat.
Ha nem megy az aktuális művelet Windows alól, akkor újraíndít és a boot-oláskor megcsinálja a program... -
alratar
addikt
Sziasztok.
Van egy merevlemezem három partícióval.
A C-n van windows
A D-t s az E-t szeretném formázni, de nem engedi.Egyik meghajtóról sincs elindítva semmi, és egy ablakba sem látszik a tartalma.
Mi lehet a gond? -
Bunt
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy SATA-s 500GB-os win XP-s rendszerlemez egy db C NTFS particíóval, amin összesen kb. 10GB használt adatmennyiség van (XP rendszer meg kevés adat).
Miképpen lehetne megoldani (milyen progival és hogyan), hogy egy másik, de kisebb 120GB-os SATA vinyóra át lehetne tenni ezt a 10GB-os teljes rendszert, adatot, MBR-t, mindent??
Meg lehet ezt oldani?
Köszönöm.
-
bwin.party
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1092 üzenetére
Köszönöm szépen, sikerült!
-
válasz
bwin.party #1091 üzenetére
51200 MB, mert a Windows 2-es számrendszeren alapuló mértékegység jelölést használ a kapacitásnál, azaz 1GB az nem egyenlő 1000MB-al, hanem 1024MB-al, ergo 50*1024MB=51200MB=50GB.
-
bwin.party
aktív tag
Sziasztok!
ASUS laptopom újratelepítem, amiben van egy 500 GB-os HDD. Úgy szeretnék ebből két különböző meghajtót létrehozni, hogy az egyik ami a rendszer meghajtó is lesz, hogy kereken 50 GB legyen a C: meghajtó értéke. Milyen értéket kell megadni a telepítéskor a partíció létrehozásakor? A fennmaradó rész értéke teljesen mindegy, de a C: 50 vagy 50.1 GB legyen. Megoldható valahogy?
-
LP37
újonc
Egy 1155-ös gépre szeretnék venni egy új Silicon Power 2.5" Slim S55 60GB SATA3-as SSD meghajtót és a gondom csak az hogy hogyan telepítsem fel a Mint 17 Mate, és a Mageia 5-ös rendszert egymás mellé, és hogy ezekhez kell e swap partíció...
-
OccsE
aktív tag
Segitseget szeretnek kerni!
Vettem egy 3TB-os WD RED wincsit. Sajnos nem olvastam utana (illetve a win7 telepito dvd installalaskor nem hozta fel mint lehetoseget), hogy MBR helyett GPT-re kene allitani, igy csak 2TB-ot tudok kezelni (maradt ugye szabadon, de hasznalhatatlanul 746 GB)
Felraktam es nagyjabol beallitottam a win7-et az 1. 100GB-os particiora, valamint a fenn marado hasznalhato reszre felmasoltam mar 300 GB adatot.Kerdes: Ha jol vettem ki a forumbol akkor nem lehet konvertalni GPT-re a winyot, hanem le kene turni es elorol kezdeni az egeszet?
1. Easus Partitionnal tudok olyat csinalni, hogy "leghostolom" mind a ket jelenlegi particiot ???
2. Megcsinalom a GPT atallitast
3. Easussal visszamasolom a 2 partciot
4. Easussal kiterjesztem a 2.at +746 GB-tal?koszi
-
ProPylon
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. XP installálás elején véletlenül töröltem az 500 Gb-os Toshiba külső usb3 winchesterem partícióját (teljes tartalom). Nem vettem észre, hogy az is csatlakoztatva van. Újra partícionálás, formázás nem történt. Fontos adatok voltak rajta amiket szeretnék visszanyerni. A GetDataBack NTFS verziójával próbáloztam, mert ilyen volt a törölt partíció. Megvan a teljes könyvtárszerkezet. A fájlnevek és méretek stimmelnek, de minden adat használhatatlan. Sem a képeket, sem a videókat nem tudom megnyitni. Egy másik winchesterre lementettem az adatokat, de ezzel így nem sokra megyek. Próbáltam elindítani a Recuvát, de ez nem fut, mert nem tudja meghatározni a fájlrendszer típusát. Gondolom a formázással csak még többet ártanék!
Van esetleg valakinek tanácsa/ötlete, mivel próbálkozhatok még, és miért olvashatatlanok az adatok? Ha nem adatmentéssel hanem a partíció visszaállításával próbálkozom az kockázatos lenne? Testdisk? -
kraftxld
félisten
válasz
Razermazer #1083 üzenetére
Dos-os progikat elfelejteni, 500GB nem sok, azonnal menteni.
Ez után érdemes bármibe belekezdeni.
Ha megvolt, akkor én a GetDataBack nevű cuccal esnék neki első körben. -
Razermazer
őstag
Sziasztok
Kicsit komplex a problémám, nem tudom hogy hova tartozik majd elirányítotok.
Szóval a probléma, valamelyik nap sikerült a paragon alingment tool nevezetű programmal eltolni egy merevlemezemen a partíciót(a szó legszorosabb értelmében). Persze teljesen feleslegesen, mert ssd-nél számít igazán, nem is tudom minek tettem.
A folyamat megszakadt azzal, hogy nem tudta befejezni, már volt egy sejtésem hogy így nem lesz jó vége, de tökéletesen működött a merevlemez a következő újraindításig, használatig.
Azóta betűjelet ad a lemeznek, de nincsen címe ami volt és teljesen üresnek mondja a win 7, mindenáron leakarja formázni.
Kutakodtam a témában, és találtam rengeteg programot közülük kiválasztottam ezt, Active Partition Recovery.
Lefuttatva a programban a teljes suface keresést meg is találta a lemezen az eltűnt adatokat. A program szerint tökéletes állapotban vannak az adatok, visszaállítás sikeres lenne.
Két lehetőséget ajánl fel a recover opció alatt és nem is indítja el a visszaállítást. Az ok hogy a talált adatok átfedik a lemezen lévő adatokat ez érthető.
1: if drive local disk is valid volume, most likely you are trying to recover not a proper partition. Try to inspect other found volume
2: If drive is invalid to be able to recover found volume, you need to delete a volume firstMásik opció a copy all data to a new disk sector by sector ezt is választanám csak speciel nincsen kéznél egy 500 gigás lemez amire az adatokat menteném ki.
Jól gondolom hogy először ezt kéne meglépni, utána lehet bűvészkedni a recovery opcióval!Vagy ilyen window-os programok felejtősek ilyen téren, inkább a hiren's boot cd-ről valamelyik recovery program hazsnálata dos alól jobb választás?. Ennek a nevét tudja valaki az sem lenne hátrány.
Köszönöm előre is a tanácsokat segítséget.
-
Aryon87
félisten
Sziasztok!
Adódott gy kis problémám.
Van egy szűz új laptop, HP 250 g3 (valami ilyesmi a típusa)
Az 1TB-os vinyó 3 részre volt osztva amit megszüntettem, a windows rendszert pendriveról szeretném telepíteni. A gond az hogy miután egybenyomtam a vinyót, új particiót csináltam, majd formáztam, nem engedi a rendszer telepítését, miszerint a windows nem tud új particiót létrehozni (csak a meghajtó látszik, nincs ott a rendszer számára elkülönített pár megás partició akármi)
Mi a teendő? Segítségeteket előre is köszönöm -
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Sajna balga módon csak 80gb helyet hagytam a windows 7nek, ami kevésnek bizonyult.
Miután egy notebookról van szó, csak egy ssd van benne. Hogyan / milyen progival tudnám megnövelni a rendszer partíció méretét az másik rovására anélkül, hogy bármelyikről adatot veszítenék?
Előre is köszi a segítséget. -
Ájvi
csendes tag
Sziasztok!
Függ valamitől, h. mennyi részre osztható fel 1 wincsi?
Igaz, h. csak 5 részre osztható fel?
4 részbe lévő 320 GB ban még leválasztottam 1 -et és nem engedi láttatni... ...um. véglegesíteni!
Miért nem sikerül?És az igaz, h. nem érdemes a wincsit 5-nél több partira osztani, mert csak felesleges biztosítást jelent ill. a procit is megdolgoztatja?
És ha azt mondom, h. a több kicsit könnyebben átfutja mint az 1 nagyon akkor nincs igazam?+ 1 > A rendszer számára fentertott 100 MB az piszok fontos? Nem lehetne a C-n?
Jaaaj! És még egy fontos! > Számít az, h. honnan választod le az akármekkora partit?
(Úgy értem, h. jobbról, balról, tehát, h. pl. a 3. és a 4. közé szeretnék a 3. -ból... stb.! Ebben nincs szabály!?)Bocsi a nagyon sok kérdésért!
Nagyon hálás vagyok a válaszokért!
Várom is mert sürgős!
Köszönöm előre!
Szép napot nektek! -
jeri
tag
válasz
NorbertoEco #1076 üzenetére
MBR-rel csak 3+1fog menni egy merevlemezre.
-
NorbertoEco
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy olyan probléma előtt állok amivel nem boldogulok. A helyzet a következő:
Adott egy gép és benne egy 250GB-os HDD. Ezzel még semmi probléma, viszont külön kérésre 4 különböző oprendszernek kell rajta lennie külön-külön partíción (winXP, win7, win7, win8.1). Ezeknek a feltelepítésével sincs gond, választómenü rendben. A problémám még csak most jön. Szóval ez mind szép és jó hogy megvannak a rendszer partíciók, de nem tudok létrehozni a megmaradt (nem particionált) területekre partíciót, mert ha megteszem akkor csak az az orendszer érhető el amin megcsináltam. az 5. partíció azért kellene hogy legyen egy közös meghajtó, mivel a többi oprendszerre nem lehet majd menteni egyéb védelmi okokból.
Tudnátok erre valami okosságot mondani?ui.: Több módon próbáltam már. Az előre felosztom és úgy telepítem azért nem jó, mert akkor az első telepített oprendszer lesz a "C" a második "D" és így tovább és az szintén nem jó nekem.
-
-
Sikambria
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni egy Android 4.4.4/Windows 8.1 dual OS tabletbe tett 32 GB-os SD kártya particionálásához!
Letöltöttem a MiniTools Free-t, azzal eljutottam odáig, h. a 32 GB-ot megosztottam 24-5.79 GB-ra. ( a többit nem látja).
Kiírta, h. 29,81 Gb Basic MBR.
ebből NTFS D: partició 24 Gb, Ext3 5.8 GB * partició.
Amikor a Windowsban vagyok, az NTFS 24 GB látszódik, amikor átmegyek Androidra, ott is az NTFS látszódik, 23,67 Gb. Az Ext3-at nem látja se a Windows, se az Android.
Már el is rontottam egyszer a windowsom, resetelni kellett, mert én hülye a nem látható Ext3 particiót deleteltem, mondván, h. makd újra create-t nyomok neki és csinálok egy FAT32-t, hátha azt látja az Android, de elment a kép, elment a Windows
Sikerült újra életet lehelni bele, a fájljaimat újratelepíteni, de most már nem merek kísérletezni a Minitools-sal.
Hogyan tudnám láthatóvá tenni az 5.79 GB-ot az Android számára úgy, h. a Windows ne lássa.
Persze az lenne a tökéletes megoldás, ha a 24 GB-ot meg az Android nem látná. Úgy tudtam eddig, h. az NTFS-t az Android nem látja. Erre cáfolt rá az én tabletem.
Köszönöm a választ előre is!
-
KisTücsök
addikt
Üdv!
Lett nekem egy Icy Box - Ib-3221stu-b HDD tárolóm, laptophoz csatlakoztatva USB-n keresztül. Ebbe van most egy 1 Tb-s Samsung. Amikor PC-ben volt, akkor 3 partícióra bontottam EaseUS Partition Master segítségével. Most egybeszeretném gyúrni a 3 partíciót. Ezt megtehetem így? Hogy ebben a tárolóban van?
-
Panthera
őstag
Üdv!
Win 8 topikban egyelőre nem kaptam választ, ide kellett volna egyből jönnöm...
Egy laptop partícióit kellene módosítanom sürgősen, de nem boldogulok. A "C" nagyon kis méretű, teljesen tele van, ezért növelni szeretném. A "D"-ből már sikerült levenni, de nem tudom növelni a C-t, mert inaktív a menüpont. Guglizva olyanokat találtam, hogy "egymás melletti" partíciókat lehet összevonni, ez az üres rész meg a D után (jobbra) van a lemezkezelőben. Ez lehet a baj?
A D egyébként le van mentve, de törölni sem engedi.
Előre is nagyon köszönöm!
Szerk: A Gparted-el ezt megoldható?
-
-
Gaborka30
aktív tag
-
válasz
Gaborka30 #1063 üzenetére
Ahogy már liksoft mondta neked:
"Pontosan tudni kellene mindent a drive eredeti installálásától ... Reprodukálva meg lehet találni a sérülés helyét, és ha az a kulcsot nem érinti, akkor van esély."Te írtad: "a másodszor létrehozott (de nem leformázott) majd letörölt particíót sem látja semmilyen program" (ezen semmi csodálkoznivaló nincs)
Tudtommal ha létrehozol ugyanott egy ugyanakkora partíciót (formázás nélkül - ahogy tetted volt) akkor már visszakaptad az eredeti partíciódat. A file-okat a TrueCrypt teszi(tenné) láthatóvá, de az 'lecsatlakozott' róla, megpróbálhatod manuálisan mountolni ha sikerül..
De a lényeget ne feledd: A titkosítás célja az illetéktelen hozzáférés megakadályozása. Minden más szempont másodlagos. Az adatok feláldozhatók. Még az ilyen véletlen hiba javíthatósága is másodlagos szempont a titkosításban..
-
-
-
Gaborka30
aktív tag
válasz
Doky586 #1058 üzenetére
Ez egy korrekt, segítőkész hozzászólás volt. Előbb elküldesz a másik topikba, ami jogos volt, majd miután itt válaszolok egy felvetésre, roppant okos ötelet tudsz adni. Köszi
Egyébként: a titkosítás nélkül léterhozott particiót sem látták a fent említett programok, tehát a truecryptnek ehhez nem sok köze van... -
-
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Remélem jó topicba írtam
A problémám a következő: tévedésből letöröltem egy merevlemez particióját. A törlés után rájöttem a tévedésre és nem hoztam látre új particiót. Szerettem volna visszaállítani a töröltet, de az eddig használt programok semmit nem találnak. win7-es op rendszer..
Próbált programok: getdataback, active partition recovery, minitool partition wizard. Lehet hogy az a baj, hogy usb-n keresztül próbálkozom. Találkozott már vki hasonlóval? Köszönöm! -
LALA_kiraly
őstag
Sziasztok, Segítséget kérnék.
Adott egy laptop gyári recovery winnel. Sajnos partíció nélkül egyben feltolva a lemezre. Win7 saját partícionáló progijával vágtam, hogy megmaradjon a visszaállítás lehetősége, de a C meghajtót nem engedi ~85gb-nél kisebbre összenyomni. A zsugorító azt írja, hogy nincs hely, közben meg van 60gb szabad még belőle. Én csinálok rosszul valamit, vagy hagyjam, és próbáljam más progival? Köszönöm. -
korikmate
tag
Sziasztok!
A következőben kérném a segítségeteket:
adott egy recovery partició amit szeretnek eltávolítani. Ezt tudom, hogy csináljam, ezzel nincs baj. De! Létezik olyan program, amivel a particiót le tudom menteni és később ha vissza akarom állítani a gyári állapotokat, particióként, teljes tartalmával visszaállítani?Köszi!
-
cszalien
csendes tag
Sziasztok!
Mivel nem szeretnék semmi visszafordíthatatlant, a segítségeteket kérném!
Van a gépemben egy 60 Gb-s ssd (és egy 1 Tb-s hdd bár ez most lényegtelen), ezen van most a rendszer.
Holnap érkezik egy 240 Gb-s Intel 520, amire átklónoznám a mostani rendszert (nyilván csak a 60 Gb-s rendszermeghajtót).
Mivel a klónozáshoz partícionálás nélküli ssd kellene, én viszont szeretném a 240-et megosztani 80+160 körülire (rendszer + progik, játékok, egyebek), kérdésem, hogy a klónozás után valamilyen free progival (pl easus, paragon, vagy bármi amit ajánlotok) tudom e így két részre osztani anélkül, hogy eltűnne vagy sérülne a rendszer partícióm? (És ha igen, hogyan?) -
Sheld
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám. Windows 8-ról térnék vissza windows 7 + Fedora kombóhoz. Windows 8-as partíciótáblám GPT-s. UEFI-vel bootoltam. A merevlemezt két partícióra bontottam, egyiken oprendszer, másikon minden más. A minden más partíciót nem szeretném bántani, mivel azon van minden,a mire szükségem van.
Viszont a dualbootot nem tudom megoldani, csak MBR-el. Elég csak a win 8 partícióját törölnöm (Ami elvileg GPT-s), vagy az egészet újra kéne partícionálnom? A Bios-ban átraktam a masinát Legacy Bootra (Lenovo y50 noti). A segítéség realative sürgős lenne, még ma este el szeretném intézni a telepítési mizériát. Előre is köszönöm a választ!
-
joccadoki
senior tag
válasz
Tommedli #1044 üzenetére
Lehet igazatok van (sőt biztos, a tények alapján), de kb 6 éve nem partícionáltam már.
Pedig most már kell majd, mert akarok venni egy 2tb western digitalt, akkor majd hasonló particionálási elvekkel fogom létrehozni a köteteket.
Attól függetlenül az enyém így néz ki (a lemez1-et örököltem, <csak formáztam> de ott is logikai meghajtóként lett létrehozva a 95gb -
-
joccadoki
senior tag
válasz
marciart11 #1040 üzenetére
az lényegtelen, ha adatok voltak rajta, hameg nem akkor töröld, és hozz létre egy logikai partíciót.
-
joccadoki
senior tag
Azt nem tudom észrevetted e hogy 2darab elsődleges part van a lemezen. Most nem tudom hogy lettek létrehozva ezek a partok így. Úgy tudom hogy kell egy elsődleges és egy vagy több logikai.
Valahogy el kell érni hogy az a 400 valahány gb logikai legyen. Ha ez megoldható akkor megmaradnak az adatok, és kap betűjelet. Ha nincs más járható út, törlés és logikai meghajtó létrehozása.
Azért várj meg egy két szakit, hátha ők jobban értik a témát -
qpmex
tag
Sziasztok!
beírom ide is lehet hamarább kapok választ:
A kérdésem az hogy sikeresen töröltem az 500GB-s merevlemezen lévő adatokat, vagyis azt hiszem de ez még nem teljesen biztos.
A történet úgy kezdődik hogy pár napja érkezett meg a digitől az új hd-s Kaon set top box (satelit). Erre szerettem volna felvenni az adást a tv-ből, használat előtt persze formázni kellett. Ezért először is nem az 500GB HDD-vel próbálkoztam hanem egy 32GB-os üres usb-vel. Ezt sikeresen le is formázta ext3 fájlrendszerre. Felvenni is sikerült vele, ezzel nem volt gond.Ezután próbálkoztam az 500GB-os HDD-vel, gondoltam ha létrehozok egy új partíciót akkor csak azt fogja leformázni és nem az egész HDD-t a STB. Szóval létre is hoztam egy partíciót (32GB) a lemezkezelővel. Aztán STB-n a két partíció közül kiválasztottam a másodikat tehát a 32 GB-osat. és leformáztam. Létre is jött az ext3 partició 32GB.
Ezután amikor visszadugtam a gépbe a HDD-t, sajnos már nem látta nagyobbik partíciót csak a kisebbet és azt tudni kell hogy ezt az ext3 fájlrendszert nem ismeri fel a windows tehát kiírta hogy ''használat előtt formázza''.
Ezt én is tudtam hogy nem fogja látni de most nem is ez a probléma hanem hogy nem tudom mi lett a nagyobb partícióval mert a Lemezkezelésnél ''Kifogástalan (Elsődleges partíció)'' ként írja.
Ez most azt jelenti hogy a STB formázta az egészet vagy csak a windows nem látja a nagyobbik partíciót amin kb. 300GB adatom volt...?
Aztán még annyit csináltam hogy a kisebb 32GB-os partíciót töröltem és újra leformáztam NTFS-re.Itt egy kép hogy mit ír ki ha jobb gombbal kattintok a nagyobb partícióra.
[link] Csak törölni lehet...Mit kell tennem hogy újra láthatóvá váljon a nagyobb partíció, lehetséges hogy még nem vesztek el róla az adatok?
Remélem jó helyre írom és valaki tud segíteni, fontos lenne.
-
joccadoki
senior tag
válasz
marciart11 #1036 üzenetére
Gondolom az adatok vesztek... ?
-
joccadoki
senior tag
válasz
marciart11 #1031 üzenetére
hát nem tudom legalábbis nem biztos, de úgy tudom hogy az ntfs rendszer esetén 2terra max a masterboot.
hát én így csinálnám ha egyben akarom tartani
100gb masterboot( ki tudja hátha azon lesz a rendszer)
a többi pedig egyben
ha meg nem
felosztanám 100gb/(system) 1terra/(media) 1terra/(programs) 1terra(games) maradék(other) -
marciart11
aktív tag
Sziasztok!
Most szeretnék venni egy 4TB WD Redet sosem volt még ekkora vinyóm tisztán adattárolásra szeretném használni, vagyis másodlagos lemezként Sata ról. Hogyan kell particionálni, jelenleg a legnagyobb hdd-m 2tb?
-
sz.j
nagyúr
Én az # 1024 hsz-ban említett AOMEI Partition Assistant Standard Edition Free programot szoktam használni.
Ingyenes, "magyarul is tud" és elég sok mindent tud.
Nézd meg hátha bejön neked is. -
hhheni
tag
valami particionáló programra nincs ötletetek?
-
hhheni
tag
válasz
szabonagyur #1027 üzenetére
a lemezkezelővel nem, minden menüpont passzív :-(
-
hhheni
tag
sziasztok!
nagy bajban vagyok, kérlek, segítsetek!
a 3 terás wdc wd30ezrx vinyómat kölcsönadtam a sógoromnak, ő berakta a gépébe, lemásolt róla mindent, amit akart, állítólag minden rendben ment, és semmi mást nem csinált vele, de miután visszahozta, és visszaraktam az eredeti helyére, nem jelent meg nálam az i: egység (ez volt a betűjele)
bios rendben látja, a win 8 a lemezkezelőben ennyit ír róla: kifogástalan (efi-rendszerpartíció), de betűjelet nem rendel hozzá, nem is enged semmit csinálni vele
van valami ötletetek, hogyan tudnám visszanyerni a tartalmát?
köszi minden segítséget!
heni -
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Adott egy gyárilag win 8.1-el telepített noti amin a képen látható partíciók vannak (rendszerhez tartózó + C + D Recovery).
Mivel a C partíción van minden ezért a C partíciót ketté szeretném osztani egy 80 GB-osra és a felszabaduló részen új partíciót szeretnék létrehozni ahová a win8.1-en kívül minden más kerülne.
Erre a célra az AOMEI Partition Assistant Standard Edition progit használnám, de nem tudom, hogy a pirossal bekeretezett "Át akarom mozgatni ezt a partíciót" jelölőnégyzetét be kell e jelölni.
Szerintetek be kell jelölni vagy sem?(Sőt abban sem vagyok száz százalékig biztos, hogy ez pontosan mit is jelent)
Előre is köszi a segítséget.
-
Werkly
őstag
Van egy 1TB HDD a gépben. Rá van hányva egy Win7 meg egy rakat kacatság. Így nem lehet elparticionálni, hogy ne bukjam a cuccokat? Kösz!
-
Egyfejű
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert most vettem egy ST2000DX001 sshd-t és és szeretnék egy ssd-n lévő Win 7-et a Reflect-tel ráklónozni de sajnos nem sikerül.
Kiírja, hogy elkezdte a klónozást, de nem történik semmi, onnantól bezárni is csak erőszakkal lehet.Találkozott már valaki ilyennel és tudja a megoldást?
-
strunyo
tag
Sziasztok!
Olyan gondom volna, h szombat este kikapcsoltam a gépem, vasárnap mikor bekapcsoltam igen cska komoly jelenséggel találkoztam. Cirka 15 perc mire bejön a win7, elkezdtem keresni mi lehet a hiba oka, végül kiderült, h az 1 Tb-os vinyóm C,D,E partícójából a D RAW lett. Ami azt illeti próbálkoztam a Testdisk nevű programmal visszaállítani a dolgokat de semmi változás nincs. A Partition Wizard Boot CD-vel próbáltam visszaállítani az MBR-t de ekkor sem történt változás. A win7 alatt elindítottam a Partititon wizard progit ami pedig simán NTFS-nek látja mind3 partíciót
Itt 1 kép a dolgokról:
Tudna valaki segíteni abban, h valah visszaállítsam NTFS-re a D meghajtót? Mert jelenleg nincs 1 500as vinyóm tartalékba amire kimásolgathatnám az adatokat Getdata back-elElőre is köszönöm a segítséget.
Lehet csak nálam nem jó, de itt 1 link a képről: kép -
Sziasztok.Váároltam egy asus laptopot amin gyárila win 8.1 indult elsö bekapcsolásnál.Utálom ezt a rendszert nagy nehezen feltettem a windows 7 et mert azelött akadt egy kis problémám nem tudtam telepiteni egyik paticiora sem..Aztán sikerült viszont aktiválni sehogysem tudtam..Azt mondták hogy particionálni kellene a hdd t valahogy..ehhez egyáltalán nem értek..tud valaki segiteni ebben hogy álljak neki?
-
ádika86
aktív tag
sziasztok! a C partíciót szeretném növelni egy Windows 7-el ellátott gépen, de hiába zsugorítottam a D meghajtót, nem engedi növelni a C-t. Tudnátok segíteni esetleg? Gparteddel próbáltam. köszi előre is!
-
DeMax
csendes tag
válasz
Doky586 #1007 üzenetére
Nem kezdtem törölgetésbe és lehet egyirányú utca de úgy látszik tolatni lehet mert visszajött minden adat 100%-osan ráadásul minimális vesződséggel rövid idő alatt.
Az energiáidat fordíthattad volna arra hogy segítesz a megoldásba mert láthatóan értesz hozzá. Te inkább azt választottad hogy észt osztottál. -
válasz
kraftxld #1006 üzenetére
Csak annyi köze van hozzá hogy a Home verzióval nem lehet dinamikus kötetet létrehozni, így ekkora baklövést se lehet elkövetni, mint ahogy a kérdező félreértelmezte a kiterjesztést... mert ő terjesen mást képzelt el ezért kezdett meggondolatlan törölgetésekbe (nem tudta hogy a dinamikus kötet kiterjesztése egyirányú utca - a teljes kötetre vonatkozólag)..
-
DeMax
csendes tag
válasz
Doky586 #1004 üzenetére
Jó ezzel most igazából nem vagyok kisegítve de azért kösz. Active partition recovery lát mindent mivel nem volt rá írva meg a testdisk is látja az egész mappaszerkezetet. Most szereztem be 500 gigás vinyót erre kéne valahogy átbűvészkedni a particiót. testdisk elvileg ugye particiótáblát visszatudná állítani de igencsak félek elindítani mert ez ugye az eredeti helyre állítja vissza. Eddig azért bizakodó voltam mert ott vannak a fájlok és tudok is a mappák között lépegetni, sőt még a képeket meg is tudom nyitni(active partitionnal ) valamint dokumentumokba belelesni. Mi lenne a következő megfontolt lépés ? Egy tök szűz 500 gigás vinyóm van( sajnos a "láthatatlan" partició meg 600 gigás) amivel tudok sakkozni.
-
-
DeMax
csendes tag
Sziasztok! Őrületesen nagy hülyeséget csináltam( nem is tudom minek fogtam bele
) Röviden és érthetően próbálom megfogalmazni. Volt a winchesteren 3 partició az egyiket (nevezzük 1esnek) formáztam majd a kötetet is töröltem a középsőt(2es) pedig kiszerettem volna erre terjeszteni és a folyamat közbe a lemezkezelő figyelmeztetett hogy dinamikus lemezt fog ezáltal csinálni a meghajtóból(nem gondoltam volna hogy ez probléma). Meg is tette igazából nem változott semmi ugyan úgy 3 particó(felül arany csíkkal a win7 lemezkezelőjébe) volt nem lett nagyobb a középső gondoltam törlöm a legelsőt és újrapróbálom( ez az amit szerettem volna beolvasztani a középsőbe).Na most ott tartok hogy a középső amin a legfontosabb adataim voltak elveszett... Nem formáztam, nem írtam rá, nem csináltam semmilyen olvasási és írási műveletet a lemezre azóta!!! a harmadik particiónak az ég egy adta világon SEMMI baja amit megint csak furcsálok. Légyszives segítsetek nekem nem tudok mit tenni, pedig direkt utánaolvastam és több helyen is írták hogy adatvesztés nélkül lehet kiterjeszteni particiót.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest