Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tradiator
csendes tag
Vettem egy nagyobb 1,5Tbos vinyot adattárolásra, igazából egy particióval használnám legszívesebben, de a biztosnság kedvéért ne osszam ketté? ha elszálna a particio, akkor csak az egyik megy el, vagy ez butaság? (nyilván ha fájlrendszer ügyileg lenne baja..)
-
El Kebir
őstag
A partition "magic" "master" programokkal tudsz a partició elejéből (E:\) is lecsípni, mert áthelyezik onnan az adatokat, de nem nevezném azokat kockázatmentes megoldásnak.
a 48GB-s rendszer egyáltalán nem tűnik olyan kicsinek, hogy ne lenne elég a win7-hez, inkább az oda telepített, de akár az e:\-re is telepíthető programoktól kellene megszabadítsad és lenne elég hely a rendszernek. (szvsz)
-
flash-
veterán
válasz
El Kebir
üzenetére
aha hát ha az elejéből veszek le akkor gondolom lesz adatveszteség????
mer ugyebár a c-n van a windows,d-n a programok,és e az az üres amit a c-hez szeretnék csatolni.
meg jól tudom,hogy a windows partició kezelőjével nem lehet meghatározni azt hogy egy particionak az elejéből vagy a végéből akarok levenni...
így néz ki:
(csak ez a meghajtóm van)
-
flash-
veterán
válasz
El Kebir
üzenetére
a windowsos particion van 4 giga szabad hely,viszont van egy 30 gigás particiom amely tök üres ezt szeretném hozzácsatolni a windowsoshoz
de a számitogép kezelésben a c meghajtón a kötet kiterjesztése menüpont szürke!mondjuk lehet az a baj hogy a kettő között van még egy particio?(arról lett lecsatolva a 30 gigás)
-
El Kebir
őstag
"a kérdés az hogy lehet a d ről átcsoportosítani pár gigát a c-re minden probléma és kockázat nélkül?"
kockázat nélkül csak fordítva lehet... (intéző -> file-ok és máppák áthelyezése)
Miért nem a d:\-re telepíted a rendszerhez kövezvetlenül nem tartozó dolgokat?
(úgy nem telne meg a rendszermeghajtód)Minden partició átméretezésben van kockázat, mindegyik program figyelmeztet is erre.
-
flash-
veterán
sziasztok
van egy sata 2es vinyó két particióra osztva
c-n a windows7x64 és a programok,d-n a játékok,filmek.
kevésnek bizonyul a c.
a kérdés az hogy lehet a d ről átcsoportosítani pár gigát a c-re minden probléma és kockázat nélkül?
ha igen akkor pontosan hogy,mivel? -
frensys
tag
Na most mivan,senki nem ir semmit a hosszan kifejtett dialógusomra?

-
frensys
tag
válasz
El Kebir
üzenetére
Nagyon rendes vagy és köszönöm a sok irást és segitséget,de azt vettem észre hogy nem létezik a földön olyan program ami megtudná oldani azt hogy ha ez a gyökér win 7 véletlenül tesz egy 100 mb-os boot particiót a másik winyódra véletlenül,akkor ne onnan induljon hanem a c-ről amin van a win7 és ne a d-ről amin csak egy szaros 100 mb-os boot szekció van!!!
Win7 helyreállitási konzolja,4 féle particionáló buheráló programmal akárhogy teszem a d-t inaktivvá a c-t aktivvá,mindent csinál az ember már rajta,mindent lehet mindenfelé csinálni a programokkal de maga a végeredmény annyi lesz hogy a c-n van a rendszer és a rendszerfájlok meg aktiv lesz DE NEM BOOTOL RÓLA,MERT NINCS RAJTA A BOOT AZ A SZAROS 100 MB-OS BOOT szekció.
Egy program se képes azt a nyavajást boot 100 mb-ot átteni átvarázsolni a c-re,vagy beleépiteni,innentől kezdve nem indul a c-ről az oprendszer mégha ott is van ennyi!
Újratettem az egészet a francba,leformáztam mindent,és most milyen érdekes a c-re amire most tettem a win 7-et azon nincs semmiféle 100 mb-os boot szekciócska,csak a win 7 partició bootal rendszerrel mindennel,jéééé.
SIkerült hajlani 2-kor lefeküdnöm mire nagyjából kinézett valahogy a win7em programokkal driverekkel,úgyhogy most hulla vagyok és igy
mehetek dolgozni...pffff -
El Kebir
őstag
"boot" kitétel csak azt jelzi, hogy melyik particióról indult a boot...
Ezek szerint nem javította meg a recovery a win7-et...vagy kérsz valakitől tanácsot a win7-es témában, hogy hogyan tudnád rávenni a win7-et, hogy induljon el a 100MB nélkül, vagy újratelepíted a win7-et a C:\-re (ha nem kötöd be a másik hdd-t a telepítés idején, akkor nem fog gondot okozni, később meg csatlakoztathatod)
szerk.:
ezekkel a partició buherátorokkal csak óvatosan, mert hibás lépéssel lenullázhatod az adatokat a hdd-ről. -
frensys
tag
válasz
El Kebir
üzenetére
Na aktivvá tettem a c-t...utána win 7 startup recovery....csinált valamit,kétszer is megcsináltattam vele de nem indul a c-ről az oprendszer az f nélkül még mindig,alig tudtam visszahozni a rendszert hogy most tudjak irni újra..
Feltettem a particion wizard programot csináltam képet nézd meg most mivan

A c most rendszer és aktiv DE NEM BOOT!Azaz nem fog innen bootolni,mert az F-en van továbbra is a BOOT!

A C most csak rendszer és aktiv DE NEM BOOT!

Szóval most mit tegyek..?

-
frensys
tag
válasz
El Kebir
üzenetére
Igen sajnos elirtam két 500 van,+tudom hogy megkellett volna particionálnom a winyót amin a win7 van de elfelejtettem sajnos.
Na a lényeg hogy amit irsz első körben próbáljam meg azt,hogy a cét aktivvá teszem és a win7-el javitok egyet rajta.Jó megcsinálom.
Majd irok mi a helyzet.
Nagyon szépen köszönöm!!!
-
El Kebir
őstag
ezek eléggé tele vannak....
A C:\-t tedd aktívvá, gép kikapcs, és húzd le a adat és tápkebelt a 0. lemezről (F meghajtó), hogy na zavarjon be, majd most a win7 javítólemezével probáld helyreállítani a rendszert a C:\-n
ha ez nem válik be, és másvalaki nem segít helyrehozni, akkor így egy lemezzel ha újratelepíted a win-t, akkor az már jó lesz.
Mikor megvan a javítás vagy telepítés, csak akkor csatlakoztasd a másik hdd-t...vigyázz a boot sorrendre a biosban, mert megváltozhat az új hdd-től, még a csatlakoztatás után win7 indulás előtt ellenőrizd a biosban hogy jó hdd-ről akar-e bootolni.
(nem szeretem az ilyen egy particiókat, nekem lemez elején mindig van egy kicsi 40-60GB-s rendszerpartició, ott a leggyorsabb a lemez...)
ez két 500-as hdd, te meg egy 500-ról és egy 320-ról írtál?

-
El Kebir
őstag
-
frensys
tag
Gyerekek nem hiszitek el ilyet még nem láttatok,egyszerűen felrobbanok,már 5 órán át szenvedek ezzel a szarral!!
Arra sikerült rájönnöm hogy valamiért a másik winyón van az ő rendszer elsődleges aktiv és boot,amin meg az oprendszerem van a win7 az csak simán rendszerinditás lapozófájl stb.
Tehát ez a barom win7 a másik winyóra rakott 100 mb aktiv boot rendszert arról bootl ez a gyökért nem a másik winyómról amiről kéne amin a win7 van!
Szerintetek ez normális?????
Ha a biosban kikapcsolom a boot aktiv rendszerwinyót amin a 100 mb van elkülönitve akkor nem bootol be a gép arról a winyórol amin a win7 van!!!ki érti ezt???
Egyszerűen képtelen vagyok azt megcsinálni akármilyen particionáló programmal vagy lemezkezelővel vagy a win7 javitó startup recoveryjével hogy azon az istenadta win7-es winyóm legyen aktiv és boot,hiszen ez maga a win7 és amásik winyót formáznám le a francba de nem lehet mert ha törlöm akkor nem jön ugye be a win 7,mert ez a barom win7 a másik winyón tartja az aktiv és bootot kiérti ezt????HELP!
-
jap
aktív tag
-
flash-
veterán
sziasztok
van egy sata 2es vinyó két particióra osztva
c-n a windows7x64 és a programok,d-n a játékok,filmek.
kevésnek bizonyul a c.
a kérdés az hogy lehet a d ről átcsoportosítani pár gigát a c-re minden probléma és kockázat nélkül?
ha igen akkor pontosan hogy,mivel? -
El Kebir
őstag
Adj neki "meghajtóbetűjelet" (van arra egy rendszer telepítve, gondolom én azért aktív, és összeakadt a két "C:\") Ugye nem rejtett a partició?
Elvileg nem lesz gond a másik rendszernek, de ebben nem vagyok teljesen biztos. (nem is értem miért nem adod neki "betűt" a win7)futtatás -> compmgmt.msc tárolás->lemezkezelés jobb klikk a particióra és meghajtóbetűjel módosítás
-
jap
aktív tag
Nagyon-nagy segítséget szeretnék kérni!!!
Arról van szó:
egy adott (2,5"os) külső vinyót vagy csak 1 partícióját eltünteti a winfos7!
részletek: több más vincsivel is megcsinálja, ám másik gépeken simán látszik ill. bármely partícionáló programban látszódik az adott rész.
tehát olyan résznek minősíti, mint a win7nek fenntartott 100-200megás részt, cserébe azt a 100asat engedi kezelni intézőkben = tehát felcseréli a kezelhetőségüket.
mellékelem a képet:
win7 64bit rendszerem van, már párszor újra tettem - kezdem tépni a hajam!
-
Vortex07
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan jellegu kerdesem, hogy mivel tudnam a merevlemezem tartalmat egy-az egyben tukrozni egy masik HDD-re? A helyzet a kovetkezo: adott egy Seagate 7200.11 1TB-s merevlemez, aminek a tartalmat szeretnem egy Samsung F3 1TB-s merevlemezre tukrozni. A meglevo HDD-n van 4 particio amibol 2 rendszer (Win7 32 illetve Win7 64 bit dual boot), ezeket szeretnem mindenkeppen megorizni. Konkret kerdesem az, hogy van-e a Windows7-ben valami beepitett program/funkcio amivel ez elvegezheto es ha nem akkor milyen ingyenes vagy akar fizeteses progit ajanlotok? Elore is koszi! -
El Kebir
őstag
Melyiken van a rendszerindítás? (folyamatosan csak rendszert-rendszert írsz)
Nem lehet, hogy csak a rendszerindítás került a 320-ra (mert pl azon volt az XP), de maga a rendszerfileok az 500-on vannak?(kapcsold be a rejtett rendszer fileok megjelenítését a 320-on, akkor lehet, hogy lesz már valami "rendszer" azon is)
(én az ilyen galibák miatt, mindig egy hdd-vel telepítenm a win-t, akkor a sok idióta automatikus beállítás nem kever be semmibe...tisszta sor egy hdd előre particionálva és nincs keverés és később fejvakarás)
Hogyan vannak particiónálva a hdd-k? (célszerű egy kisebb particiót létrehozni a hdd elején a rendszernek, hogy ne terpeszkedjen el a teljes meghajtón, hanem az eléjén maradjon, a lemez leggyorsabb részén)
-
frensys
tag
válasz
El Kebir
üzenetére
Hát az van mondom,hogy a win 7 az 500-ason van,és ha a 320-ast kikapcsolom be se jön az 500-ról a win 7,a lemezkezelőben amit irsz meg az van,hogy a c az 500-as arra irja hogy rendszer meg primary,a 320-asra valami ok folytán meg azt irja hogy szintén rendszer holott semmi rendszer nincs csak filmek meg zenék,röhely.
Tehát ha mondom biosban bekapcsolom hogy 500-ról bootoljon amin a win7 van,akkor nem bootol,de ha a 320-ast állitom be a biosba bootolásra,akkor elindul a gépem,holott mondom a 320-ason semmiféle oprendszer nincs!Tiszta X-akta....
Lehet hogy valamikor mondom még régen aktivvá volt véte a 320-as és anélkül nem bootol a win 7-em az 500-ról?Tegyem aktivvá az 500-ast és szedjem le valahogy az aktivot a 320-ról,ezt hogyan?
Irj kérlek.
-
El Kebir
őstag
írd be a futtatásba "compmgmt.msc" (vagy vezérlőpult -> felügyeleti eszközök -> számítógép-kezelés)
ott a tárolás -> lemezkezelésben meg tudod nézni, hogy melyik particióról megy a rendszerindítás, melyikre van telepítve a rendszer, melyik aktív...stb.
lehet valamit összekevertél

-
frensys
tag
Sziasztok.Nekem egy nagyon érdekes problémám van.
2 db Hdd van a gépemben.
Az egyiken régen Xp volt,utána win7 ment fel rá és itt kezdődtek a gondok.
A 2 winyómból az elsőn most win 7 van,ez egy 500gb-os hdd.
A másik winyóm 320 gb-os.Na most,nem tudom miért,de ha a 320-as van beállitva a biosba bootos winyónak,akkor bootol a win 7 az 500 gb-osról.
Ha a biosban az 500gb-os at állitom be bootosra amin ugye mondom a win 7 van,akkor nem bootol.
Na megnéztem windowsba hogy a 320-as rendszerparticióként van jelölve,ahogy az 500 gb-osom is.
Lehet hogy még nagyon régen a 320-as volt aktiva állitva és ezért valami folytán ha ezt állitom biosba elsődlegesnek akkor bootol csak az 500 gb-osról?
Fura,mert ha meg kikapcsolom a 320-ast,akkor a win7 be se jön,pedig az 500-asra van telepitve és ezen van a win 7.
Tegyem aktivvá az 500-ast is,és töröljem valahogy azt aktivot a 320-ról?
MI lehet a gond?
-
artiny
őstag
Van egy 500GB vinyo,ami kette van szedve egy 50 giga a winek es 450 adatoknak.
Egy masik hdd re akarom rakni a windowsot.
Ha törlöm az 50 iga patriciot ez hozzáadható a 450 gigahoz - a 450gigan lévő adatok törlődnek ezáltal?Ehhez EASEUS Partition Master 3.0.2 Professional Edition progit használnám(könnyű kezelni)
-
rayoliviero
veterán
válasz
Progression
üzenetére
Szia!
Én nem tennék rá WD Caviar Green-re rendszert... De ez nyilván pénz kérdése.
-
Progression
csendes tag
Sziasztok!
Egy WD Caviar Green merevlemezen szeretnék létrehozni 2 partíciót, az egyikre a rendszer a másikra a programok, játékok és adatok kerülnének. A kérdésem az lenne jó lenne ez a felállás vagy érdemes külön venni egy gyorsabb HDD-t amire kizárólag a rendszer kerülne?
-
jetimokus
tag
Üdv!
A "D" meghajtó adatmegőrzés céljából kell, a "C"-t pedig azért szeretném gyalulni, mert amikor meg lett véve a gép egy partíció volt a vinyón, egy darab tesztrendszerrel, na azt szeretném én eltüntetni, viszont a fentmaradó adatokat megőrizni. Mindezt múlt időben, mert már megoldottam, külső vinyóval a problémát.
Azért köszi, legközelebb kipróbálom a progit, fog még jól jönni szerintem 
Köszi a segítséget, Üdv!
-
jetimokus
tag
Sziasztok!
LEnne egy problémám, hálás lennék ha valaki tudna nekem esetleg némi hasznos információval szolgálni.
Adott egy sata-s vinyó, egy 300gb-os C: meghajóval, windows7el. ebből a tárterületből foglalt kb 50gb, azt szeretném elkülöníteni egy C: meghajtónak, csinálni egy D: partíciót a maradék szabad helyből, a C:-ről átszednék mindent a D:-re, és le lehetne gyalulni a C:-t, minddezt lehetőleg valamimódom windows-on belül, de ugye nem működnek win7 alatt az ilyen progik pl. partition magic. Akkor hogyan másképp? Egyáltalán megoldható ez a dolog? Lehet egyáltalán úgy új kötetet létrehozni, hogy az adatok atrendezze, és ne törölje?
Előre is köszönök mindne segítséget. Üdv mindnekinek!Ja és mindehez hozzátartozik, hogy nézegettem a win7 lemezkezelőjét, előbbre nem lettem vele, állítani lényegében nem állítottam semmit, újra lettt indítva a gép, azóta "Hiányzó BOOTMGR" néven nem csinál semmit... kezd elfajulni a dolog

-
gman88
csendes tag
Sziasztok! Tudtok nekem segíteni külső hdd partícionálásban? Milyen progit ajánlotok? Köszi!
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Van egy 750-es Samsung hdd a gépemben, ami eddig ketté volt particionálva, mint rendszer és tároló, azonban most áttérek SSD alapú rendszerre, így a hdd-n lévő rendszer partició szükségtelenné vált. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e, és ha igen akkor hogyan, hogy egybeolvasszam a hdd 2 particióját úgy, hogy a tárolóról adat ne vesszen el?
Előre is köszi,
Mosqu!to -
kelly7
aktív tag
Sziasztok
Vettem egy Samsung s2-es külső 500gb-os merevlemezt. Gondom az volna,hogy most vettem észre, hogy fat32-re van gyárilag partícionálva az egész.(elég érdekes) Mivel tudnék egy másik, ntfs partíciót rátenni a legkönnyebben?
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Két winyó van a gépemben, Egy 250 GB-os és egy 750 GB Samsung. A 750 es nincs megosztva, a 250esen van a rendszer (20GB). Most szeretném újra rakni a gépet, és a kérdés az lenne, hogy melyikre érdemes rakni a rendszert illetve, hogy ki hogy osztaná meg a winyókat.
A WD-ről egy everest screenshot:
Meg a Samsungról egy.

Nos?
-
kuzma88
tag
Sziasztok!
A problémám a következő:
Kb 2 éve az új vinyóm két partícióra szedtem egy 15-ösre és egy 175-ösre. Azóta a 15-ös (mindig azon volt a windows) többször lett formázva. Most szerettem volna felrakni a win7-et de ahhoz kevés a 15 giga. Partícionáló programmal leszedtem egy 10gigás szeletet a 175-ösről, és az istenért nem engedi összetolni a 15gigással.
Ötlet? -
joccadoki
senior tag
1: meg kell nézned hogy nem kattog, bebootol vagy felismeri e egyáltalán a bios vagy a windows mert ha nem akkor felesleges minden igyekezet
2 ha harverikusan ok akkor meg kell nézni az okát hátha ütközik más hdd- vel
3: fogsz egy particionáló progit(partition manager)(mert ugye ha hardverikusan nincs gond akkor...)és megjelenik a hdd particiós táblája illetve a kiosztása fogod és törölsz mindent akkor fogod magad és leokézod az egészet(javaslom indítsd újra a gépet)megint nyitod a progit és létrehozol egy teljesen új partíciót leokézod és már ott a zsír új működő partsok sikert
-
sztyopa1
csendes tag
Sziasztok, ugyan ez lenne a problémám. Valaki tud segíteni?
Nem rég vettem egy Acer Aspire 5740G-s laptopot. Első indulásnál fel is települt a rejtett partícióról a Windows 7, csak az a bajom, hogy én szeretném az a 450Gb-os partíciót szét kapni 3 partícióra. Első kérdésem, lehetséges-e újra telepítés, adatveszteség nélkül megoldani ezt? És hogyan? Valamint ha megszüntetem a rejtett partíciót az garancia vesztéssel jár-e?
Előre is köszi -
csubbaka
tag
üdv!
hogy tudom a hdd-t újraparticionálni? -
Womack
csendes tag
Sziasztok,
lenne egy nagyon nagy problémám méghozzá az hogy vettem egy samsung 250gb külső hdd-t és neki álltam ntfs-re formázni de valamiért megszakadt a formázás és most sehogy se ismeri fel a gép és nem tudom ujra kezdeni a formázást. Ha valaki tud pls segítsen.
Előre is kösz mindenkinek
-
Melorin
addikt
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni.
Az történt, hogy egy ntfs vinyón úgy egy hónapja létrehoztam egy kisebb partíciót a linuxnak. 30Giga neki, a maradék 600Giga maradt az adatokkal NTFS.
Tegnap elszállt a Linux és a windows telepítője nem bírt rátelepülni, mert ismeretlen partíciónak ismerte fel még a 600Gigás részét is, pedig ahhoz nem nyúlt elvileg a linux.Feltettem egy másik vinyóra a WinXP-t, hogy legalább valamit tudjak kezdeni a géppel, például segítséget kérni neten. Windowson belül ott vannak a meghajtók, de ahogy rákattintok, a formázását ajánlja fel csak.
Elindítottam a Linuxot Live módban, hátha átbírom másolni a legfontosabb adatokat a másik vinyóra, de már a Linux sem tudja értelmezni azt a partíciót.Milyen megoldást tudnátok mondani az adatvisszanyerésre ilyen esetben? Valami olyan kéne, hogy a file rendszert adatvesztés nélkül átkonvertálni NTFS-re, de nem tudom hogy kell, és például a Particion Magic is csak a formázását ajánlja fel

Elég fontos lenne,
köszi! -
jackpcsm
tag
Sziasztok,
Tegnap vettem egy SAMSUNG STORY (1,5TB /5400/usb 2.0) külső drivot.
Mivel Fat32 volt az alap töröltem a meglévő partíciót ,csináltam egy ujjat és elkezdtem formázni NTFS-re.Barátom ugyanilyen vett pár hete és ezt mondta neki 16óra alatt megformázta.
Nekem ez az idő közel 26óra volt.Mi lehet az ok? Lehet valami probléma a winyóval?
Standard Win7 lemezkezelőt használtam és nem nagyon csináltam más közben.
A különbség csak annyi hogy barátom egy egy éves high end PC konfigról én meg egy 3éves notiról toltam.Előre is köszi a választ

-
huskydog17
addikt
Sziasztok!
Nagy segítség kéne, remélem valaki tud egy jó megoldást!
A probléma a következő:Adott két fizikai vinyó: egy 80 GB-os Maxtor és egy 320 GB-os Seagate. A 80-as vinyó fel van osztva egy 20 Gb-os és egy 60 GB-os partícióra és a 20 GB-os partíción van a WinXP, vagyis az a rendszerpartícióm. A 320-as vinyó nincs felosztva, tehát ott egy darab partíció van. A probléma, hogy nem tudom, hogy hogyan lehet azt megcsinálni, hogy a 320-as vinyón csináljak egy rendszerpartíciót úgy, hogy a jelenleg rajta lévő adatok ne törlődjenek a vinyóról. A 320-ason 60 GB szabad hely van és a rendszernek elegendő lenne egy 20-30 GB.
Rövidebben: a 320-as vinyót fel lehet-e osztani több partícióra úgy, hogy közben ne törlődjön rajta semmi?Felraktam a 10.0-ás Paragon Partition Manager-t, de fogalmam sincs mit kell nyomni vagyis hogyan kell használni. Meg lehet ezt oldani ezzel a programmal a problémát?
-
Jackson01
csendes tag
Sziasztok!
Az a problémám hogy egy 500-as winchesterre szeretnék Fat32-es partíciót tenni de a Partition magic csak 196MB-ig engedi particionállni. Hogyan tudnám ezt megoldani hogy az egész 1db FAT32-es partició legyen. Segítségeteket előre is köszi.
Üdv!
-
kringer74
csendes tag
válasz
Peter Kiss
üzenetére
Kösz! Gondoltam...
Csak hátha...
Mégis...
De nem.. 
-
Gerisz
addikt
válasz
Peter Kiss
üzenetére
Köszönöm!

(nem gondoltam, hogy jön válasz, de türelmesen nem csináltam semmit eddig
) -
kringer74
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem,hogy:
Adott egy külső médialejátszó (wd 500gb-os vinyóval,ami alapból fat32-re volt formázva).
Sikerült másolás közben felrúgnom...
(kellett nekem a földre rakni...)
Azóta nem ismeri fel egy oprendszer sem, nem is indul.
Nézegettem mindenféle particiókezelővel, amik felismerik, de 2199 gb-osnak látják...
(Jelenleg a testdisk programot futtatom rajta, de szerintem elöbb megyek nyugdíjba, mint ahogy az végezne!)
Kérdés: Érdemes-e szórakoznom vele, vagy mehet a levesbe?
Ötlet? -
Tamoo
nagyúr
válasz
Peter Kiss
üzenetére
régen én úgy tudtam, hogy nem jó, ha egyben van, meg a túl nagy partíció se az igazi, mert nem tudja úgy kezelni blabla... Akkor ez tökmind1? Akár egyben is maradhat?
-
Peter Kiss
őstag
@Gerisz
GParted Live CD@djjwill
HDD Regenerator-t ajánlom, nálam bevált.@Aston Deen
Kizárt dolognak tartom, Paragon szoftverek között nézz szét.@Atis85
Ubuntu Live alól meg kell nézni, megvan-e a partíciód. Ha nincs, meg lehet próbálni visszaállítani, ha nem kell, akkor GParted-del gyaluld le a merevlemezt.@Tamoo
Ahogyan szeretnéd, én egyben hagynám az egészet. (Na, jó, nem, felkészülnék arra az eshetőségre, ha esetleg rendszert kellene rá telepíteni. Az elejéből lecsípnék ~30 GB-ot, ami egy elsődleges aktív partíció lenne, a többi pedig maradhatna egyben, kiterjesztettként.) -
Tamoo
nagyúr
Hali! Adott egy 1Tb vinyó adattárolásra. Hogy érdemes felosztani, "hogy jó legyen neki"? (XP SP3) Nem nagyon vagyok képben ezekkel a dolgokkal

-
Atis85
csendes tag
Sziasztok! Adott egy Acer aspire one. Gyárilag XP, én felraktam rá win 7est már vagy 3szor, nem volt semmi gond. kb 3 hete benyeltem egy vírust, a vírusírtó mondja
a neve parite b. Csökkentett módban kiszedte, de valahogy mégis megmaradt, ujraraktam a win7et, akkor eltűnt egy 100gb-os partíció... kipróbáltam a Linux Ubuntut, rájöttem, hogy én windows lelkű vagyok, nekem az kell. Vissza akartam rakni, de formázni nem enged, és simán rátelepíteni sem tudom sehova, mert 0 mb szabad helyet ír... próbáltam az xpt rácsiholni, de nem akarja azt sem valakinek valami ötlete? már az a 100 giga adat sem érdekel, csak lenne már rendben ez a gép! A válaszotokat előre is szeretném megköszönni! Ha kérhetem, akkor e-mailben tudnátok válaszoloni? BÁR JÖVÖK IDE IS, ÉS NÉZEM A SOK OKOSSÁGOT! MÉGEGYSZER KÖSZÖNÖM! lexus85@freemail.hu -
Aston Deen
tag
Sziasztok!
Létezik olyan program ami egy partícióról készített image fájlt meg tud nyitni és a partíció méretét így változtatni?
-
djjwill
csendes tag
szevasztok
valaki tudja hogy kell pontosan ki iktatni a rossz szektorokat egy vinyón?
van teljes verzios hdd regenerátor, killdisk és MHDD program is
az MHDD tünik a legjobbnak de itt indításkor vannak parancsok kb 30db
de meik törli vagy zárja ki a hibásakat?
Mindet futtattam már és a hdd regenerator is mindig jelzi hogy javítva vannak a
hibásak de következő indításkor mégis ott vannak.
Ezért nem akarom javítani azokat hanem lezárni hogy ne használja és nyugodtan
lehet kissebb a winyó nem gond.remélem valaki tapasztalt ezeknél a programoknál
köszi -
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Win98 alatt kellene egy partícionálást csinálni.
2 van osztva a winyó, de fontos adatok vannak rajta. Egybe szeretném vonni.
Van rá mód, vagy csináljak mentést Ghost-al, vegyem össze és ghost-al rakjam vissza. A Ghost-nak bekavar, ha megváltozik a partíciós tábla? -
Veron
addikt
Hello!
Adott egy HP Pavilion dv6-os zsír új noti, rajta a gyári, legális Win 7-tel. 2 db partíció van az 500 GB-os vinyón: a rendszer és a recovery. Szeretném szétszedni a rendszerpartíciót kétfelé, de a Paragon Partition Manager 9.0 a fájlrendszerhez ezt írja: "Invalid file system", és semmilyen szolgáltatásopciót nem kínál fel a partíciótörlésen kívül. Ergo semmi nem tudok kezdeni vele. Szerintetek mi lehet ennek az oka? A Paragon cucc sara, vagy a HP-t kellene zaklatni, hogy gariban tegyenek valamit?
Kösz,
Veron -
spetd
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy Acer Aspire 5740G-s laptopot. Első indulásnál fel is települt a rejtett partícióról a Windows 7, csak az a bajom, hogy én szeretném az a 450Gb-os partíciót szét kapni 3 partícióra. Első kérdésem, lehetséges-e újra telepítés, adatveszteség nélkül megoldani ezt? És hogyan? Valamint ha megszüntetem a rejtett partíciót az garancia vesztéssel jár-e?
Előre is köszi -
joccadoki
senior tag
válasz
szuhanszkin
üzenetére
47 másodlagos part? 1 megoldás van de az adatveszéssel jár törölni kell mind a 47db-ot és készíteni egy teljes területi partíciót
-
szuhanszkin
csendes tag
HELP!!
Sziasztok,segítséget szeretnék kérni,használtam ezt a programot::EASEUS Partition Master Home Edition
Elvileg,egy 160gb-os vinyóbol szerettem volna egy 40gb-ost + a többit másik meghajtónak.
A programot telepítettem,elindítottam és a Resize/move funkcióval lecsökentettem 40gb-ra,majd kérte indítsam ujra a gépet,azóta van egy 40gb-os vinyóm a 160gb-os helyet.Majd ujra elindítottam a progit és a Partition recovery-t használva látom meg hogy összesen van 47 db particióm,irja jelöljek ki 4db-ot majd tovább igy kaptam egy kb 50gb-os vinyót ,de egyesiteni nemtudta .SEGÍTSETEK HELP!!!
-
Toncos
tag
Tiszteletem!
Egy kis segítséget kérnék. Történt, hogy a gépemen 3 partíció volt: egy 10Gb XP-s, ez futott, egy másik 20 Gb formázatlan (lustaság), valamint egy harmadik, amin az adatok voltak. Mivel Win7-t akartam felrakni, gondoltam, egybeolvasztom az első két partíciót. A Win7 telepítőjében töröltem az XP-s partíciót, ám üres területként nem egyben jelent meg a 30 Gb, hanem külön, ugyanúgy 10-20 Gb osztásban. Így max 20-as partíciót csinálhatok, kiterjeszteni is csak a 3. partíciót engedi (a Win telepítése után a lemezkezelőben ugyanez a helyzet). Olvastam olyat, hogy csak akkor lehet partíciót kiterjeszteni, ha "rögtön utána van szabad hely". Ezzel a dologgal nem vagyok tisztában, kérlek, segítsetek, hogyan lehetne megoldani a problémát!
(gondolom, az adatmentés - teljes lemez formázás - partícionálás - visszamásolás kombó segítene, de ha lehet, ezt elkerülném)
-
medvegy
aktív tag
Üdv mindenkinek! Segítségeteket szeretném kérni a következő probléma kapcsán:
Laptopomon (Dell Studio XPS 1640) Win7 Home Premium 64 bites verzió van fönt. Fel szeretnék tenni egy másik partícióra egy 32 bites Win7-et is, mert néhány progi nem megy 64 bit alatt. A probléma az lenne, hogy a kérdéses partícióra a Win7 32 bit nem akar felkúszni, úgy se ha be van particionálni, úgy se ha particionálatlan területként hagyom. A Win7 32 bit telepítőjéből egyszerűen nem lehet nem hogy telepíteni, de törölni formázni sem egyetlen partíciót sem. Valakinek van valami ötlete mit lehetne csinálni? Esetleg egy 64 és egy 32 bites op rendszer nem fér meg egymás mellett? -
bbgin
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném!
Van egy notebookom melyen egy win 7 oprendszer fut.Van egy láthatatlan partícióm amit gyárilag raktak rá.Ez utóbbi rendszer névre halgat ami feltételezem a linux előtelepítése.
Most szeretném két egyenlő részre osztani a 320 vinyomat, de mint hozzá nem értőként tanácstalan vagyok h. milyen programmal és hogy hajtsam végre ezt a feladatott.Ez ügyben várom a segítségeteket melyet előre is köszönök. -
joccadoki
senior tag
válasz
eclipse006
üzenetére
át kell alakítani az fst fat32re;ntfsre vagy nézd meg a hogy master boot-on van primary master partition vagy esetleg alávezérelt másodlagos! alárendeltnek kell lennie!!!
-
eclipse006
őstag
üdv mindenkinek!
remélem nem írok rossz helyre. következő lenne a problémám: tegnap beleraktam a gépembe egy másik vinyót egy(40gb)osat,két részre volt szedve, a partíciókat az xp telepítőjében akartam egybeolvasztani,sikerült is,de ezek után az elsődleges samsung 250gb-os vinyómnak a 2. partíciója eltűnt.hozzátenném hogy 64 bites windows 7 van rajta. keresgéltem a neten hogy mivel tudnám visszahozni,találtam is egy kis progit,elfelejtettem a nevét
,dosos ablakban futott,meg csináltam a leírás alapján,majd újraindítás után nem töltött be a windows
.ezek után,felraktam a win7et a 40gigás vinyóra,és úgy dugtam vissza a 250gb osat.és azt irja ki a disk managerben hogy RAW kiterjesztés,és nem működik. nem tudom mi tévő legyek,de már nagyon kivagyok..fontos lenne visszaszereznem az adataimat. aki tud segítsen!!!köszi előre is. -
alex73
tag
Na ez a topik sem sistereg a nagyforgalomtól.
-
joccadoki
senior tag
milyen topicban vagy jelen? küld el pü ben
-
alex73
tag
válasz
joccadoki
üzenetére
Üdv joccadoki!
Igazad van.
Hát persze hiszen senki sem szeret olvasni (tisztelet a kivételnek) és könyebb be dobni más topikba, majd csak mond valaki valamit.
De mondjukn nem biztos hogy a particiós tábla fstab bejegyzéseit is elmagyarázzák. Vagy elméleti útmutatót adnának, sőt sok esetben még gyakorlatit sem tudnak mondani. Pl az én server particionálási gondom.
A minek mennyit ,/opt; /var; /user; /home; / ; /boot; ezen belül hogyan tovább mélyebb strukturában milyen elvek alapján miért és hogyan mihez mit mountolj stb.. -
alex73
tag
Nem feltétlenül az a baj, hogy rendszer hanem inkább az, hogy nem tudod hová növelni.
Tapasztalatom szerint ha nincs unallocated hely közvetlenül a megnövelni kívánt partició mögött akkor nem tudod növelni sem arconis sem paragon sem Pq-val stb...
Ezt nem támasztja alá semmilyen elméleti ok csak a gyakorlati tapasztalat.
sok sikert a küzdéshez. -
P100
senior tag
Sziasztok,
Sürgősen segítségre volna szükségem, kérlek segítsetek

Windows 7-et telepítettem, de siettem és nem vesződtem a partícionálással, így egy 9GB-os partícióra került a Windows, ami nem elég neki, már csak 1MB szabad hely van rajta. Próbáltam megnövelni a partíció méretét a Win beépített partícionálójával, Paragonnal, Easeussal, de egyik se volt hajlandó változtatni a méretén, gondolom azért, mert rendszerpartíció...Akkor mégis hogy tudnám megnövelni a méretét?

-
joccadoki
senior tag
sajna halldoklik ez a topic is
(( -
alex73
tag
válasz
joccadoki
üzenetére
opsz

na ennyire nem merültem bele.
ugyanis mostanság (winME) óta többnyire ext3 vagy riserfs és hasonlók vannak a gépemen.
Igaz másnak rendszeresen kell ntfs-t formázni, stb...
De bár használom és tapasztalatból gyakorlatból csinálom is de nem tanultam ezt sosem.
Így
neked.
Üdv :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG 980 500GB M.2 NVME PCI-E 3.0 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Western Digital 2TB HDD-k (WD20EURS)
- SK Hynix HFS256GDE9X081N 256GB PC711 M.2 2280 PCIe Gen 3 X4 NVMe SSD HDS: 100/100
- Samsung 970 Evo 500GB (28-30k) / 1TB (43-45k) NVMe SSD - több db is - 99-100%-os kondíciók
- Corsair MP600 PRO LPX 2TB - PS5 SSD (2029-ig Garis)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Alienware 17r4 olvass
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz UDIMM PC RAM, több db- számla, garancia
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év gar, LTE OPCIÓ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

mehetek dolgozni...pffff

Azért köszi, legközelebb kipróbálom a progit, fog még jól jönni szerintem 
Mégis...
De nem..
)

((