Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók

Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nekem nem nagy tragédia ha csak OpenWrt-lesz mint aktívan fejlesztett alternatíva, a 21.02 óta egész stabil. Igaz sebességben jelenleg átalában 5-600mbit körül tud csak, de nem hardcore felhasználóknak ez bőven elég szerintem. rTorrent egész jól fut a 21.02-n 1200GU alatt a luci-app-rtorrent modullal. Egy nagy hiba van a nem működő DFS, próbálkozik a freki váltással ha radart érzékel, de valamiért nem tud frekit váltani és lehal az 5ghz, hozzáteszem az 1200GU nem túl gyakran érzékel radart.
A padavan ha nem fejlesztik, egészen addig használható marad szerintem amíg nem találnak egy kritikus hibát a wifi részben ami miatt törhető lesz, akkor muszájból át kell menni OpenWrt-re vagy kikapcsolni a wifit. -
Vtmk
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Közben sikerült megvan a gond. Mindeddig a hp proliant dl320 generation 5p server volt berakva. Ugye a routerban kevés a port ezért vissza dugtam azt a gépet amiről írok. Így másik local címen vagyok ezen is próbáltam futtatni a cod2 servert. Most átírtam és tudok csatlakozni a "asztali gépem szerverhez" de a source-ból kitöröltem az ip-t semmi mást nem variáltam. Köszönöm a segítséget. Ha pedig a hp szerón akarom futtatni akkor átírom arra. De egyenlőre marad a gépemen a cod2 szerver. köszi a gyerekek nevében.
-
Vtmk
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
local ip szerinted meg kell adni vagy nem szükséges?
Mármint ha lehet kitörölhetem? Mert nem biztos hogy áramszünet után ugyan úgy ossza ki.. -
Vtmk
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia nem hanem az itthoni gépen amin futna a cod2 egy asztali gépen. Ugye elindítom a játékot a gyerekeknek és mikor beírom a /connect ipmet port csak számol. De Ha bemegyek a Csatlakozásba és kiválasztom a ehlyi hálót akkor localon megjelenik és fel is tudok rá lépni. Ja meg a nagyobbik gyerek gépéről is. De ha ip címről akarok bemenni hogy egy haverja is fel tudjon jönni akkor csak számol a csatlakozásnál....
A másik van itthon egy
HPE ProLiant DL320 G5 Server
Intel Xeon kétmagos 2,66 GHz 4 MB CPU
4 GB DDR2 PC2-4200 667 MHz memória 2x2gb
1 TB (2 x 500 GB) 7,2 K 3Gb/s SATA 3,5 hüvelykesEzen van egy ubuntu 20 amin fel van telepítve a cod 2 server. szintén csak localhoston elérhető... Ez lenne a server itthonról..
-
Vtmk
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
Vtmk
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
De ez érdekes:
Access to Router Services from WAN Enable Web Access from WAN?
Ha ezt engedélyezem és beírom ide a 28960 portot scannelésnél nyitva van kiírva, de ugye ez mikor ip-vel csatlakozok ugyanúgy nem jön létre...
-
Vtmk
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Telefonos netem van vagy mi invitel... 100mb a max de ma felhívtam őket azt mondták ninc snat mert régi fajta a modemem és nem tudja...
Error: I could not see your service on IP-éM on port (28960)
Reason: Connection timed out -
Vtmk
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia megcsináltam de még mindig close...

-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Már kacsintgatok az openwrt felé, be is szereztem egy C7v5-öt, elvileg a QCA hardvert jobban támogatja, ebből csak annyit vettem észre hogy elég szar az 5g wifi openwrt alatt, mind sebességben mind lefedettségben, ráadásul össze vissza váltja a dfs a csatornát, így szakadozott a mi box S el a kapcsolat
Lehet hogy bakot lőttem a c7v5-el
Ezenkívül van még 57U-m padavannal, és 1200GU-m openwrtvel
Meg egy 1043nd v1-em is szintén wrt-vel, router gyűjtő lettem.
-
JoHn123
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Koszonom, vegul megléptem, arban pont annyiba kerul az 512Mbit mint a 160. Egy google pixelbookon (Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac, 2x2 (MIMO), dual-band (2.4 GHz, 5.0 GHz) es egy Google pixel 4A 5G telefonon probalom, 380 korul mukodik, vegulis igy is jo, lehet az asztali gephez elhuzok egy UTP-t.
Más:
egy ideje ilyesmivel van tele log:
ug 7 21:19:07 dnsmasq-dhcp[482]: DHCPNAK(br0) 192.168.1.105 cc:50:e3:68:9f:0d wrong server-ID
Aug 7 21:19:14 dnsmasq-dhcp[482]: DHCPNAK(br0) 192.168.1.105 cc:50:e3:68:9f:0d wrong server-ID
Aug 7 21:19:40 dnsmasq-dhcp[482]: DHCPNAK(br0) 192.168.1.104 d8:f1:5b:d9:f6:fd wrong server-ID
Aug 7 21:19:42 dnsmasq-dhcp[482]: DHCPNAK(br0) 192.168.1.185 c0:c9:e3:6c:3b:6e wrong server-ID
Aug 7 21:19:46 dnsmasq-dhcp[482]: DHCPNAK(br0) 192.168.1.103 c4:4f:33:8c:50:d0 wrong server-IDMi baja lehet?
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A Redmi Note 8 AC szabványt tud.
-
Papamaco
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ok, kipróbálom, remélem sikerül felrakni.

-
Papamaco
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. A megadott oldalon 4 verzió is van, ezek miben térnek el egymástól?
-
JoHn123
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Anno én is próbáltam 3G-n, a leggyorsabb kliens ezen a routeren de eléggé szereti a memóriát ezért érdemes a kapcsolatok számát kissé lekorlátozni
Xpeno NAS-on is évek óta fut több 100 torrenttel, legjobb kliens sztem
Jelenleg a beépített Transmission-t használom a kiváló app-os vezérlés miatt de lehet teszek vele megint egy próbát
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Egy leírást csinálhatnál róla, akár logout cikk formájában.
-
petir
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A jó öreg Shibby meg wl500gp és rt-n16-ok

Amúgy FreshTomato-t nyomják ám, igaz nem olyan gyakorisággal..
Lehet tényleg csak nyári szünetre mentek a fiúk. 🙂
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem először van ilyen, már párszor előfordultak ilyen 1-2 hónapos szünetek
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Remeljuk csak ubiszezon.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Továbbra sem történik semmi, ez nem jó jel.
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Egyenlore gyari, es megprobalom raeroszakolni az entware-t. Gondolkozom meg SWRT-devben probakepp, openwrt egyenlore nincs kepben, de majd meglatom. Aprorol vettem igen, de nem azt, nekem mar tegnap megjott. 1500-al dragabban ugyan, de szerintem az is jo ar volt erte.
-
nextra
újonc
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A mappa tulajdonosa a router belépési felhasználóneve a csoport a root. chown -R paranccsal erre módosítottam a transmission mappát. chmod úgy néz ki nem kell. A provisioning mode-ot unmap-re állítva működik az fstrim parancs, szépen trimmelte az ssd-t, openwrt alatt hiába módosítottam a provisioning mode-t unmap re az fstrim hibát dob, ott további nyomozás kellett volna a megoldáshoz, ehhez már nem volt kedvem. Ha nincs időnként trimmelve akkor nagyon belassul, wrt alatt a gép egyik sata portjára kötve tudtam trimmelni, mert hogy az usb-s fstrim arch alatt sem megy, padavan alatt tudom trimmelni anélkül hogy le kéne választani és kiszerelni a tokból

-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kicsi a világ

Én meg nemrég adtam túl 3 darabon (kicsit fájó szívvel), egyben vitte el egy tag az egész "csomagot". Azért durva hogy még ma is mennyire tartja az értékét ez típus, kb ugyanannyiért mentek el amennyiért anno 3,5-4 éve vettem őket, ez más routerekről nemnagyon mondható el...
Most már csak 1db R3G, 1 NANO, 1 MINI és 1 sima MI-3 maradt szal van még min tesztelni
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A boot partíció mérete miatt felülíródik a factory partíció, amit menteni kell előtte. A tökéletes wifi és a mac címek miatt vissza kellene írni padavan alatt a megfelelő helyre, bár erről nem esik szó a leírásban. A visszajelzések alapján a 2,4 GHz-es rádió nem működött. Kérték a konfiguráció megosztását, de a fejlesztő törölte a virtuális meghajtót.
Így ez zsákutcának tűnik. Ha valaki folytatni akarja, a nulláról kell kezdenie. -
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A cmake felrakása után már szépen leforgott az R3G build is
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nemhiszem, most hogy nézem a commitokat a május 11-iek között volt ez a változtatás szal ez csinálhatta:
libs: libcares: Makefile: cmake instead of autotools
[link] -
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi az infót, pont tegnap szenvedtem ezzel a hibával. Érdekes mert először a RM2100 fw simán lefordult, utána az R3G már nem akart 2. nekifutásra sem. Holnap délelőtt folytatom a többivel. A friss RM2100 build már tölthető a szokásos helyről: [link]
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Tegnap megint fordítottam egy firmware-t, de elsőre ismét elakadt a folyamat. Áttúrtam a 4pda Prometheus topikját, ott is jelezték a hibát, most meg a cmake hiányzott neki, szóval ha valaki belefut ugyanebbe, akkor...
sudo apt install cmake
-
AcCEsS
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ok, sikerült herlyreállítani a gyári firmware-t, kezdem előlről...
-
AcCEsS
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi a tippet, ezt el is hoztuk. A Padavan rátöltését ugyanúgy csináltuk meg, mint a múltkor, sikerült is belépni ssh-val, majd flasheltük a firmwaret, de valami nem sikerült, mert nem indul el a router, csak villog a led. Lehet még valahogy életet lehelni belé? Még a Breed telepítése előtt voltunk... Ezt a videót követtük.
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Noob kérdés, de Jenkins?
Az tud még ClearCase-t is kezelni, szóval semmi sem lehetetlen.
-
AcCEsS
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, fel is dobtam az R3G-re!
Az RM-AC2100 típusra nem terjeszted ki a támogatásod? Nagyon jó lenne!
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére

-
Starchm
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Esetleg a script letoltese elott egy ilyet megprobalhatsz, ha van idod:
sudo apt install autoconf-archive
aztan utana mehet a szokasos
wget ...
chmod ...
./start.sh -
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Pedig egyértelműen a doxygen-ra panaszkodik. Meg kellene nézni a configure-ban, hogy hogyan ellenőrzi...
De, ha erről a repo-ról van szó, akkor egyszerűbb lehet docker-ben build-elni. Ott a Dockerfile.
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Már forog az image 18.04 alatt, transmissionnal, kíváncsi vagyok...
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ez sem nyert, ugyanaz a hiba. [kép]
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ha a transmission-t kiveszed lefordul, legalábbis nekem lefordult mikor kivettem, a múltkor is ezzel volt gond hogy transmissionnal nem fordult debian buster alatt, aztán pár hónappal később megjavult. Lehet hogy most ugyanez a hiba jött vissza?
OpenWrt-t próbálgatom, többek közt a padavan ilyen hülyeségei miatt, ami most a forgatási környezettel van, meg hogy nincs stabil release, csak snapshotokat forgathatunk. A mostani Owrt 21-rc1 jónak tűnik, de az usb-s TRIM/fstrim nem megy, pedig mindent ugyanúgy állítottam be mint padavanon, mondjuk arch alatt sem megy az usb-s trim, ugyanazzal a hibával jön az fstrim mint owrt alatt, lehet hogy az 5.x kernel hülyesége. Padavan alatt meg 3.4x kernel van, lehet azért működött ott az usb-s fstrim.
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én ubuntu 18.04-el szoktam forgatni, újabbakkal is lehet de ott már kell pár + dolgot felrakni a script normális működéséhez, viszont ubi 16.04 és 18.04 a legjobb padavanhoz.
Amúgy nálam pontosan ugyenezt a hibát dobta amikor teszt célból próbáltam összedobni egy MI-3 fw-t a SHORTCUT_FE funkciót engedélyezve a konfigban, amikor kivettem leforgott hiba nélkül -
Dr. Romano
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hálás köszi a listában kutakodva valóban meglett

-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jelennek még meg mt7621-es vasak manapság is. Itt van az Archer C6 v3, egyes webshopok itthon Archer C6U néven árulják a sima C6-nál valamivel drágábban(a sima a v2-es, QCA-s)
Hátha C6 v3-ra is portolják a padavant.
Ui: a wikidevi szerint a C6U-n van egy USB 2.0 port, ha ez igaz a padavan portolása esetén jó torrentes router lehet ebből is, a sima C6 v3-on nincs usb. -
Dr. Romano
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, benézek akkor a másik routerbe.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Intruder2k5Óh, nem is vettem észre, hogy ez más. Létezik olyan router, ami Wifin nagyobb sebességet tud, mint kábelen?
#2905StarchmNem, olyat én sem szeretnék. Mindkettőre gondoltam. Lefedettség, és sebesség is.#2907trance89Ősintén szólva, Asus routereim voltak eddig szinte mindig. Szeretem őket, szóval ha volna Asusból is ajánlat, annak jobban örülnék.
Elnézést, sztornó minden. Kapulanos internet van, ott meg szarakodni kell, hogy dmz-be helyezzenek. Ezt inkáb kihagyom. Marad a gyári szoftveres router, azt viszont folytatom a megfelelő topicban. Köszönöm.
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, remek írás, ment is az összefoglalóba
-
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, meg van, azt gondoltam, hogy csak az opt írható, de van itt több is...
-
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi!
Magára a helyre, nvram -ban nem találtam (meg máshol sem, /opt -t is néztem de semmi nyomra nem leltem...) -
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hali!
Ezt az értéket hol tárolja? -
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, mindkettőtöknek, az usr felett elsiklottam...
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ja, persze, az az eredeti partíción van.
-
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, csinálom!
Nekem ennyi van most benne:
# If running interactively, then
if [ "$PS1" ] ; then
export TERM=xterm
export LANG=en_US.UTF-8
export TMP=/opt/tmp
export TEMP=/opt/tmp
alias mc='mc -c'
fi;
export TERMINFO=/opt/share/terminfo
és
a banner sincs, gondolom az entware fölül írta, de csak utólag vettem észre... -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi!
fdisk, fsck, mke2fs, e2fsck megfelelő kombinációi kellettek...

-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Mi is köszönjük, hogy fordítottad nekünk ezt a friss padavant ;)
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
én úgy látom működik

-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kisse megkesve, de koszonom, eddig popec, tesztelem.

-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
köszi!
feldobtam, most már inkább úgy csinálom a frissítéseket is, hogy update után mindent resetelek, így a biztos

hibátlan eddig

-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Lehet hogy akár reklámszűrést is meg lehet valósítani, lásd privoxy filtering proxy, de lehet hogy a dnscrypt is jó erre. Csak egy ezekkel kompatibilis reklám szűrő listát kell valahonnan szerezni.
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
En sem talalkoztam meg vele, de nem is igazan kerestem, ez a resze engem nem erint.
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szerintem nincs, én legalábbis nem találtam benne ilyen menüpontot, a leírás hogyan kell használni szerintem valahol a 4pda fórum mélyén lehet.
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Csak azért forgatom bele mostanában a TOR-t mert egyrészt belefér az fw image-be, másrészt gondoltam szeretné valaki router szinten használni, hogy a belső hálója összes gépe TOR mögött legyen, mostanában frissült a TOR geoip lista, ezért csináltam új fw-ket.
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Régebben találtam ezt a parancsot, de még a show-t használta, abc sorrendbe teszi és elébe biggyeszti az ominózus nvram set-et. Kiegészítve és fájlba küldve már csak keresgetni kell, mire van szüksége.
nvram showall | grep = | grep -v -e =$ | awk -F'=' '{print $1}' | sort -f | (IFS=''; while read VAR; do VAL=$(nvram get ${VAR}); [ -n "$VAL" ] && printf 'nvram set %s='\''%s'\''\n' ${VAR} ${VAL/\'/\'\\\'\'}; done) > /tmp/nvram_backup
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen. A múltkori "nvram show" vs "nvram show all" különbség okán nézegettem a lehetőségeket. A mentés és visszaállítás megy, az adminfelület is ezt használhatja, de az teljes mentés és abba hexeditor nélkül nehéz belenyúlni.
-
VANESSZA1
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm, de sajnos ebből nem igazán értem, hogy melyik rész vonatkozik az én esetemre, vagy hogy hogy is álljak neki.
-
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi. trace89 neked is, a 2740-es kérdésemhez kapcsolódna, a padavan-os mir3g -n van már breed. Ezt szeretném az openwrt-sre is.
Egy régebbi verziót frissítenék. -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
kenand
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm, én is úgy gondoltam csak furi, hogy az IP-re azt írja ki. (Bread is 192.168.1.1 csak a wan porton), de a Mi 3g-n nics fenn nekem (nem tettem fel csak a minire -egyelőre)
-
Gabesz87
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jaaaa, értem. Hát akkor lehet hogy jó úton vagyok, köszi. Fejből már nem tudom, de szerintem valami ilyesmi volt nekem is!
-
Gabesz87
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi szépen, közben pont letöltöttem valami másik tárhelyről, google-ban rákeresve. Sikerült is, ill. mostmár SSH-n is be tudok lépni (bár volt egy kis fejvakarás, tekintve hogy előtte beállítottam az appal a routert, és így SSH-n nem a 192.168.31.1 címen érem el, hanem a helyi IP-n, amit kapott az ONT-tól. Csekkoltam a breed filet az md5sum-al, de totál nem az a karaktersorozat jelent meg, mint aminek lennie kéne a leírás alapján
Úgyhogy mára itt abba is hagyom. Most ilyenkor mit kéne csinálnom? A breed bin file-t kéne újra letöltenem, pendrive-ra tenni, és újra csekkolni? -
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nincs mit!
Nem tudom, én is ott néztem először. Azután próbaltam keresni, hogy a webes felület honnan kéri. -
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az nvram-ból lehet lekérni:
nvram get firmver_sub -
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hi!
Köszi! -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sajna nem jött össze, de már megoldottam az adatok visszamásolásával.
Azért köszi!
Most azon pörgök, hogy a router látja a 4TB lemezt, de NFS-en keresztül csak 234GB-osnak látja a gép.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi!

Azóta belefutottam egy másik problémába:
Ezt írja a logba, és nem mountolja fel a lemezt.
"EXT4-fs (sdb1): couldn't mount RDWR because of unsupported optional features (400)"
Bölcs döntés volt egyből rámásolni az adatokat...
-
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
16/32MB-ra gondoltam, hogy ne cipőkanállal keljen beszorítani a programokat, pl. az rtn16-nál volt ez körül, a többit meg alpból láthatná sda1-nek pl.
-
petir
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Akkor megnyugodtunk és várjuk a frissítéseket.
Na meg persze köszönjük a munkád !
---
Köszi 😁
-
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hali!
Csak kérdés volna, mivel a mir3g 128MB hellyel rendelkezik, ki lehetne-e terjeszteni alapból pl. 32MB-ra v. az egészre?
(Ne utólag keljen csatolni.) -
sasabacsi
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sziasztok!
Sikerült megoldani (!), igaz nem Padawan alatt. Openwrt Luci alatt egy eléggé dokumentált leírás alapján (https://logout.hu/bejegyzes/suste/wds_repeater_repeater-relayd_openwrt-luci_alatt_at.html)
Az egészben a lényeg, hogy az IP tartományon belül maradt a Második router (Sima repeater módban ezt nem lehet), melyet a relayd unkció és p910d (nyomtatószerver) csomagokkal használva tökéletesen üzemel!
A lényeg, hogy relay-repeater-ként üzemel!Köszönöm a segítségetek!
SASA -
sasabacsi
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az lett volna valóban a lényeg hogy sima repeaterként használjam, arra meg Lan kábellel egy régebbi USB nyomtató, melyhez egy printservert használok. Tehát egy régi nyomtató "okosítás" lenne a cél. De lehetségesnek találom hogy a printservert kihagyom mert a router tudja USB-n a printserver funkciót.
Köszönöm szépen a segítséget!
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ugyanott kell beállítani, mint a wds repeatert is, AP-Client+AP a funkció neve. Előtte AP-módba kell tenni, mert router módban a wisp az alapértelmezett.
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, viszont gyári fw-el nem biztos hogy menni fog, nekem egy MI-NANO+MI-R3G és egy MI-R3G+MI-3 megy így tökéletesen padavan-al
Fő router:
WDS repeater-nek szánt router:
Itt hozzá kell adni a fő router mac címét a lenyíló menü alatt, utána pedig átrakni AP módba
SSID és csatorna ugyanaz kell hogy legyen mind2 eszközön, ahogy a képeken is látni kizárólag a repeater-en kell megadni a fő router mac címét
A 4pda MI-R3G topicban van egy összefoglaló a működő repeater módokról padavan alatt: [link] -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm a friss fw-t
1200GU-ra ment -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem a tied van fent, hanem a "hivatalos". Ez a verzió 3.4.3.9L-101_d39fd1f és ezt tenném fel: rt-n56u_3.4.3.9L-101_da8a271
-
Rabby
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Azt esetleg lehet tudni, hogy kb miben tér el ettől?
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Koszonom mester mar ugyis legalabb 2 hete nem frissitettem firmware-t.

-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm, kipróbálom.
-
Papamaco
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ok, megértve.
Napi színten ezeket írja a routerem, nem tudom , hogy mit jelent, illletve, kell e valamit javítani.an 22 15:48:07 kernel: [PMF]PMF_RsnCapableValidation : Peer's MPFC isn't used.
Jan 22 15:49:34 kernel: sta port not secure, os should not send packets!!!
Jan 22 15:49:35 kernel: sta port not secure, os should not send packets!!!
Jan 22 16:02:15 kernel: MIC Different in pairwise msg 2 of 4-way handshake!
Jan 22 16:02:17 kernel: MIC Different in pairwise msg 2 of 4-way handshake!
Jan 22 16:02:18 kernel: MIC Different in pairwise msg 2 of 4-way handshake!
Jan 22 16:02:19 kernel: MIC Different in pairwise msg 2 of 4-way handshake!
Jan 23 06:10:43 kernel: [PMF]PMF_RsnCapableValidation : Peer's MPFC isn't used.
Jan 23 07:33:03 kernel: [PMF]PMF_RsnCapableValidation : Peer's MPFC isn't used.
Jan 23 07:49:28 NTP Client: Synchronizing time to time.nist.gov.
Jan 23 07:49:33 NTP Client: System time changed, offset: 2.589789s
Jan 23 09:26:26 kernel: [PMF]PMF_RsnCapableValidation : Peer's MPFC isn't used.
Jan 23 09:32:53 kernel: [PMF]PMF_RsnCapableValidation : Peer's MPFC isn't used.
Jan 23 12:21:19 kernel: [PMF]PMF_RsnCapableValidation : Peer's MPFC isn't used.
Jan 23 18:49:18 kernel: [PMF]PMF_RsnCapableValidation : Peer's MPFC isn't used.
Jan 23 19:27:46 kernel: [PMF]PMF_RsnCapableValidation : Peer's MPFC isn't used.
Jan 24 07:49:30 NTP Client: Synchronizing time to pool.ntp.org.
Jan 24 07:49:35 NTP Client: System time changed, offset: 2.586570s
Jan 24 19:35:39 RM2100: Hardware NAT/Routing: Disabled -
Papamaco
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jogos

Kereshetlek esetleg privátban, van egy két dolog, amit szeretnék tisztán látni. -
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
+ rErEaT
Én is ebben reménykednék. Hátha valakinek eszébe jut ez a router is, bár az oroszoknál nem egy elterjedt típus. Mindenesetre egy kicsit egységesebb lenne itthon a hálózat. Ha pedig véletlenül a 160MHz-es csatornaszélességet támogató driver kerülne bele, az meg hab lenne a tortán. Addig nálam is marad a gyári+entware.
-
rErEaT
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Támogatom
örülnék neki, mert míg OpenWRT-t is kivárom mire stabil verziót kiadnak az RT-AC65P-hez addig megöregszem 
visszaraktam inkább egyelőre a gyárit entware-al, mert vargalex is írta (plusz tapasztaltam sajnos), hogy bugos az MT7621 SoC UAS driver

-
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Otthon ki is próbálom köszi.
-
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, az irodai gépen ezzel sikerült életet lehelnem belé, valószínű az otthoni gépen nem stimmelt valami beállítás. Egyelőre a gyári fw-t tettem vissza, mindjárt kipróbálom a padavant.
-
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ez érdekes. A fw restoration program nem kapcsolódik a routerhez. Mondjuk csak egyet letöltöttem, az Asus oldalán nincs Restore Utility ehhez a routerhez, vagy csak én nem találom.
-
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szerintem ez mégsem recovery hanem valami mást jelent.
-
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem indul újra, a WiFi sem világít, a lan igen ha bedugom a kábelt.
-
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az internet is ezt írja. Nem jól kapcsolom a recovery módot?
-
kutga
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A wps villog lassan. Reset gombot nyomva tartva kapcsoltam be.
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
BUEK!

Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LED Happy Birthday felirat USB áramforrás / 12 hó jótállás
- JBL STAGE 2 9634
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L460 - Intel 3955U I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT OC 8GB GameMax STORM Antec 550W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Lehet hogy bakot lőttem a c7v5-el
Ezenkívül van még 57U-m padavannal, és 1200GU-m openwrtvel

Ez meg a webes felületről.