Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• trance89

őstag

válasz attilav2 #3072 üzenetére

Az utóbbi hetekben tettem én is egy próbakört openwrt-vel pár év után de elég hamar ment vissza a padavan, mintha semmit sem fejlődött volna az évek alatt legalábbis mediatek hardveren. Lefedettségben kb 2/3-át adja mint padavan-on (legalábbis xiaomi routereken) és kegyetlenül instabil, 3G és MI-NANO-n tesztelve. Volt olyan hogy egyszerű speedtest futtatása után wifi-n lefagyott a router, pár perc múlva magától észhez tért. És még van olyan ember aki szerint a mediatekes-es openwrt buildek ma már elég használhatók, vicc :D
    Openwrt ezen a platformon egy rakat kaka és ez nem is fog már változni, főleg mert már bagóért elárasztják a piacot az IPQ procis masinák (pl az AX3600) és az már tényleg teljesen más dimenzió, brutális teljesítményt nyújtanak
    Ettől függetlenül az MT7621A-s routerek padavan-al még jópár évig bőven elegendőek a nagy többségnek, sőt manapság vicces áron mennek használtan. Pont ma hozott a postás egy használt Mi Router 4-et ami a 3G utódja, hardveresen majdnem ugyanaz csak nincs usb és 128MB a RAM, sima routernek tökéletes. 4A Gbit-nek volt hirdetve de mint kiderült ez a ritkább kínai verziós sima 4-es (128MB flash/128MB RAM, a 4A Gbit 16MB flash/128 RAM) szóval még jobban is jártam. 5 perc alatt ferepült rá a BREED és az alól pedig a padavan, kiváló masina 15 euróért postával :)

• Intruder2k5

MODERÁTOR

válasz attilav2 #3072 üzenetére

Én az OpenWrt-vel sosem tudtam kibékülni, nem túl szimpatikus rendszer. Régebben még 1043ND-n és ASUS-on is felraktam néha, de nem lettünk barátok. Egyelőre nekem tökéletesen megfelel a Xiaomi & Padavan páros, még akkor is, ha esetleg nem jön hozzá több frissítés. De én azért bízom benne, hogy vagy folytatja Alexey, vagy majd szárnyai alá veszi valaki más, ahogy ez történt a Linaro repo elhalása után is.

Új hozzászólás Aktív témák