- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerner1
nagyúr
válasz
HellGreg #2093 üzenetére
kgergely23
Nincs mit. Ami a primer VGA kikapcsolását illeti, nos ritka notik BIOS -ai tartalmaznak ilyenirányú opciót. A PB -nél sem gyakorlat az ilyesmi.
Ahogy azt Te magad is írtad, magát az OS -t lehet kényszeríteni, hogy a betöltést követően melyiket használja.
Nekem TJ-75 van. Ezt i5 -tel vásároltam én is, de kicseréltem egy i7-740QM -re. Ez a 4 magos i7 nem tartalmaz integrált VGA-t, ezért a dedikált van használatban állandóan. Ez lehet esetlegesen megoldás, de sajnos nem mindegyik PB noti BIOS-a támogatja az ilyesmit.
Voltak itt többen is, akik szintén léptek volna i7-re, de pont a CPU-ba integrált VGA hiánya miatt voltak problémák. Majdnem mindenkinél fekete képernyő lett az eredmény. Megoldás pedig egy ilyesmit támogató BIOS lehetett volna, de sajnos égen-földön nem talált senki sem. Tehát ez is alapos utánjárást igényel. -
gerner1
nagyúr
válasz
HellGreg #2087 üzenetére
kgergely23
i5 esetén minden esetben figyelni kell, hogy van-e telepítve intel graphics driver. Ugyan is a rendszer számára minden esetben a CPU-ba integrált VGA a primer, az alapértelmezett. Tehát, ezt ellenőrizni kell, hogy telepítve van-e. Ez nélkül ugyanis, nem fog települni semmiféle dedikált VGA-hoz való driver, még akkor sem, ha adott estben az abszolute megfelelő lett letöltve.
Neked az AMD oldalán a DRIVERS + SUPPORT fölé mozgatva a pointert, a legördülő menüből a "Latest AMD GPU driver" -t kell választani (bal oldalt). Aztán az alatta lévő lehetőségek közül, kiválasztod azt az OS -t , amelyhez szeretnéd a driver-t. Pölö Windows® 8.1/Windows 8/Windows 7 (64-bit) . Ezt követően dob egy új ablakot, ahonnan egyértelműen letölthető a Catalyst Software Siute (jelenleg v13.12 az aktuális legfrisebb, és 203MB) . Ebben az estben nincsen külön Radeon család szerinti választás.
wdtwrd által beszúrt link, az arra az AMD -s ellenőrző progira mutat, amelyet ha telepítesz, akkor az lerántja a megfelelő drivert.
-
wdtwrd
tag
válasz
HellGreg #2087 üzenetére
Ha i5-ös processzor van akkor az APU-s driverek szerintem nem jók. (Bár egy próbát megérhet.)
De ha a gabe_ által linkelt driver letöltő oldalon kiválasztod:
-Notebook graphics
-Radeon HD series
-Radeon HD 6xxxM series
-Win7 64bit (vagy 32bit ha az van)
-és végül Display ResultsAkkor ezt adja ki:
http://support.amd.com/en-us/download/mobile?os=Windows%207%20-%2064Ha hibát ír ki akkor nem támogatott, vagyis marad a PackardBell programja (esetleg barkácsolt megoldás, de azt nem javaslom)
-
Palaczki
újonc
válasz
HellGreg #2043 üzenetére
Helló! Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy van egy Packard Bell Easy Note TE11 HC Laptopom és videókártyát akarok bele venni de nem tudom hogy milyen kell bele, vagyis hogy milyen videókártya foglalat van benne...valaki segítene? Előre is köszönöm
Jelenleg most ilyen van benne...
Intel(R) HD Graphics (6CU 6SP SM4.1 650 Mhz/1.1Ghz. 128MB DDR3 1.33Ghm 128-bit, Integrated Graphics)
-
Zenador
csendes tag
válasz
HellGreg #1091 üzenetére
Játékra biztos, hogy nem fogják használni. Alap programok (böngésző, Skype stb.) futnak majd rajta, esetleg filmlejátszás.
Lehet, hogy tud szerezni jogtiszta Windows 7-et az imserősöm. Ebben az esetben ez is beleférne 125 000 Ft-ért:
Toshiba Satellite C660-1X6
Ez mennyire megbízható? Jó az ár-teljesítmény viszonya?
Előre is köszönöm az újabb választ.
-
Zenador
csendes tag
válasz
HellGreg #1086 üzenetére
Megnéztem, hogy a belinkelt laptopokat az a baj, hogy nem adnak hozzá Windows 7-et.
Olyat laptopot keresek, aminek az árában benne van a Windows 7, mert nem tudok szerezni operációs rendszert. Aki használni fogja a gépet teljesen kezdő, Linux-ot nem akarok rátenni. Elképzelhető, hogy régebbi játékokkal játszani fog, azok nagy része viszont nem fut Linux-on vagy csak körülményesen. Szóval a Linux több okból kilőve.
Max 120 000 Ft-ért milyen laptopot tudtok ajánlani, ami megbízható, és amin van Windows 7 operációs rendszer. Fontos, hogy 64 bites legyen, hogy később lehessen bővíteni a RAM-ot.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
skul0
aktív tag
válasz
HellGreg #985 üzenetére
Épp tegnap voltam az egyik áruházban, ahol ott volt ez a masina (pontos típust nem tudok) 110-ért, meg mellette egy 170 ezres acer, melynek típusát szintén nem tudom, de nem is fontos most. Azt vettem észre, hogy pár apró eltéréstől eltekintve szinte ugyan az volt a két modell. A kijelző része a fedlapban különbözött, a csatlakozók ugyan ott helyezkedtek el, szinte csak a borítás volt az, ami nem egyezett meg.
Arra akartam ezzel célozni, hogy mivel ugyan az mind a kettő, (mivel az acer megvette a pb-t ha jól tudom) ezért az összeszerelés minősége hozza egy 170 ezres gép szintjét, a hardver pedig egy-két modell esetében tudjuk hogy elég pofás.
Kérdezte valaki az f4085- 459- és típust, nekem az van, és szerintem bőven megéri az árát. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
HellGreg #982 üzenetére
Nem, egyszerűen elég nekem a 40 giga. Elve nem játszom, de még így is ráment pl a Mass Effect és maradt 4 giga szabad. Most hogy nincs fent játék csak az általam használt progik, így 11-12 gb szabad helyem van, de 16 szokott lenni, csak most épp látok valami nem ideillőt, ami foglalja a helyet. Mindjárt kigyomlálom.
-
daniel20
tag
-
nagysandor88
tag
válasz
HellGreg #852 üzenetére
Kicsit kevered a szezont a mindennel
Az inteles i szériás procikban van egy HD2000/3000 graphics nevű integrált VGA. Egyes dedikált VGA-val rendelkező gépek le tudják kapcsolni az erősebb VGA-t (GT540m, HD6650) Ezzel energiát megtakarítva. Az Intel-Nvidia párosnál ezt Optimus technológiának hívják és teljesen automatikus. Az Intel-ATI gépeknél swichable graphics-nek hívják és neked kell kapcsolgatni(nem minden gépnél érvényes, hogy van ilyen lehetőség. Egyes gépekben van csak ilyen megoldás Pl az Acer Timelinex széria3820/4820/5820 TG típusokban.
Amire te gondolsz az a Dual Graphics nevű dolog, melyet az AMD Llano APU-k és egyes AMD Radeon VGA-k tudnak közösen. A lényeg annyi, hogy mint az Intel i széria esetén az AMD APU-iban is megtalálható egy grafikus mag, mely egy HD6xxxG típusú VGA-t jelent, ehhez a gyártó társíthat egy különálló dedikált HD6xxx VGA-t. A linkelt táblázat szerint párosított eszközök együtt Dual Graphics módban képesek gyakorlatilag crossfire-ben működni, ha az adott alkalmazás ezt támogatja. Amennyiben a gépet nem terheled(net, film), azt az integrált grafikus mag is el tudja végezni, így az erősebb VGA lekapcsol. Ha nem az ajánlás szerint párosítják az eszközöket, akkor mint pl ebben a notebookban ASUS K53TA-SX029D, akkor hasonlóan fog működni a rendszer, mint az Optimus esetében, azaz a a terhelés függvényében vált a grafikus eszközök között, de nem lehetséges a grafikus magok "összedolgozása".
Remélem sikerült kicsit tisztába tennem ezt a dolgot. Ha van kérdésed, akkor szívesen válaszolok, ha tudok -
zyben
tag
válasz
HellGreg #816 üzenetére
Köszi a választ! Szerintem nincs elírva, mert árgéppel kidobott vagy 10 helyet ahol lehet kapni, és mindenütt ezeket írja benne. Szóval jó vétel. Csak lehet a te géped drágább volt, és azért erősebb az anyaga, ez meg azon spórol? Na nem tudom. Esetleg a gt540-esből van valami integrált is? Nem tudok rájönni, hogy miért ennyire olcsó.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
HellGreg #744 üzenetére
Ati Radeon HD6650M - nekem Phenom II X4+Ati HD6650M konfigom van.
-
törölt tag
-
kenu man03
tag
válasz
HellGreg #732 üzenetére
nem, nem a frissítések miatt szerintem, csak úgy fogja magát és újra indul. elsötétül a kép majd kiírja hogy Win. indítás mint ahogy az menni szokott. én sem értem. nem jelez semmit hogy újra kéne indítani a frissítések telepítése miatt, mert egyébként azt tudom hogy egy idő után ha nem késleltetem akkor magától újra szokott.
-
jugamir
csendes tag
-
törölt tag
válasz
HellGreg #714 üzenetére
Elolvastad a User Manual-t (felhasználói kézikönyv) vagy legalább azt a kihajtogathatós papírt amin ott van, hogy mit tegyünk első használatkor esetleg nincs ilyened? Mert aszerint addig kell tölteni kikapcsolt állapotban amig a töltés visszajelző lámpa nem lesz kék (vagy zöld vagy ilyesmi, nincs előttem az a papír).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 10magos! Fémvázas! HP EliteBook 860 G9 i7-1255U 16GB 512GB 16" FHD+
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 i5-1245/16gb ram/256 ssd FHD+ garancia
- HP Elite Dragonfly G2 360 2in1 i5-1135G7 16GB 1000GB 13" FHD TouchScreen 100%sRGB 1 év garancia
- HP Elite Dragonfly G2 2in1 i5-1135G7 16GB 512GB 13" FHD TouchScreen 100%sRGB 1 év garancia
- AKCIÓóóÓS!!! DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3430, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I W10 I Cam I Gari!
- Akik a Fehéret szeretik! Itt a WHITE Setup! Akár kamatmentes rèszletre is!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 240SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest