Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricshard444: iPhone 17 Pro Max - Kedves téglám
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerner1
nagyúr
skul0
Nem, nem ajánlatos . Legalább is köznapi értelemben. Mindenki sk dönt arról, hogy az igényeinek megfelelőt miként alakítja ki. Az elmúlt 1 évben én 23-25 db, főleg subnotebook, és netbook -ba cseréltem CPU-t lényegesen nagyobbra. A normál notebook-ok esetében (15,6" kijelző ) nem tudok semmiféle meghibásodásról (eddig !!!!
). 6 esetben azonban (netbook) tápegységet kellett cserélni erősebbre, mert a gyári nem tudta hozni a stabil 60W körüli teljesítményt (a 35W TDP -s prockónak) , ezért állandóan lefagytak az első terhelésnél. 1 esetben (netbook) pedig új ventillátort kellett beépíteni, mert a meglévő már a CPU csere előtt is hangos volt, amit jeleztem is a tulajnak, még az upgrade előtt.
Elfogadom, ha valaki azt mondja, hogy az a 10W TDP különbség a teljes rendszerteljesítményt igénylő alkalmazásoknál (kemény 3D játékok főleg) számottevően igénybe veszi a coolerfan -t. Ugyanakkor, normál használat mellett, amelynél a használat ~20% -a átlagosan az extrém igénybevétel, szerintem nem okoz gondot. De ez az én véleményem. Ismétlem, hogy cél-sofware -rel nem mértem hőmérsékleteket, de normál használat mellett, a notebook (nem netbook!) esetében, ugyan az a ventill zaj mint előtte volt a kisebb CPU -val. De az is elképzelhető, hogy pusztán én vagyok siket, és azt a néhány dB különbséget nem veszem észre, ami egyébként van. Ezt is aláírom.
Amit én nagyon fontosnak tartok, az a megfelelően letisztított core felület, és maga a hűtőborda CPU-val érintkező felületének a tisztasága, és elfogadható minőségű hővezető paszta alkalmazása. Én OCZ pasztát használok, nem kommersz, de nem is kiálltanám ki a legjobbnak! Egyszerűen teszi a dolgát. Fontos még a noti rendszeres tisztítása is, amit én javaslok havonta 1x megejteni akkor is, ha nincsen "tuning" vagy CPU upgrade .... -
Tombi
őstag
Persze hogy ajánlatos, nézz meg proci teljesitmény teszteket. Én egy P6100-es 2 magos butitott i3-at (2000MHz) cserélek le i7 740QM-re ami 1.73GHz és 4 mag ! 6 mb l3 cache!
Rengeteget számít játékban, megrendeltem a procimat ebayről, már csak kellene valaki aki már szedett szét acert, packard bellt és be tudja nekem rakni. persze nem ingyen kérném
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Ideapad V15 G2 I5-1135G7/20 GB/256 NVMe /14" FULL HD laptop
- Lenovo Thinkpad E14 G4 I5-1235u/40 GB/256 NVMe /14" FULL HD magyar bill/10 magos
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen9: i7-1185G7/32GB/1TB NVMe SSD/14"FHD IPS, Matt/Win 11Pro
- Hibátlan Lenovo P14s Gen5 AMD Ryzen 5 8540U /16GB 512GB SSD/HUN BILL
- HP USB-C Dock G5 (HSN-IX02) ÁFÁ-s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- RedMagic 10 Air Twilight Gamer kijelző, nagy teljesítmény, 16/512 GB,3 hó gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3385, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660 Super 6GB CHIEFTEC Libra Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest