Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gerner1

nagyúr

válasz skul0 #1519 üzenetére

skul0

Nem, nem ajánlatos . Legalább is köznapi értelemben. Mindenki sk dönt arról, hogy az igényeinek megfelelőt miként alakítja ki. Az elmúlt 1 évben én 23-25 db, főleg subnotebook, és netbook -ba cseréltem CPU-t lényegesen nagyobbra. A normál notebook-ok esetében (15,6" kijelző ) nem tudok semmiféle meghibásodásról (eddig !!!! :) :) ). 6 esetben azonban (netbook) tápegységet kellett cserélni erősebbre, mert a gyári nem tudta hozni a stabil 60W körüli teljesítményt (a 35W TDP -s prockónak) , ezért állandóan lefagytak az első terhelésnél. 1 esetben (netbook) pedig új ventillátort kellett beépíteni, mert a meglévő már a CPU csere előtt is hangos volt, amit jeleztem is a tulajnak, még az upgrade előtt.
    Elfogadom, ha valaki azt mondja, hogy az a 10W TDP különbség a teljes rendszerteljesítményt igénylő alkalmazásoknál (kemény 3D játékok főleg) számottevően igénybe veszi a coolerfan -t. Ugyanakkor, normál használat mellett, amelynél a használat ~20% -a átlagosan az extrém igénybevétel, szerintem nem okoz gondot. De ez az én véleményem. Ismétlem, hogy cél-sofware -rel nem mértem hőmérsékleteket, de normál használat mellett, a notebook (nem netbook!) esetében, ugyan az a ventill zaj mint előtte volt a kisebb CPU -val. De az is elképzelhető, hogy pusztán én vagyok siket, és azt a néhány dB különbséget nem veszem észre, ami egyébként van. Ezt is aláírom.
    Amit én nagyon fontosnak tartok, az a megfelelően letisztított core felület, és maga a hűtőborda CPU-val érintkező felületének a tisztasága, és elfogadható minőségű hővezető paszta alkalmazása. Én OCZ pasztát használok, nem kommersz, de nem is kiálltanám ki a legjobbnak! Egyszerűen teszi a dolgát. Fontos még a noti rendszeres tisztítása is, amit én javaslok havonta 1x megejteni akkor is, ha nincsen "tuning" vagy CPU upgrade ....

• Tombi

őstag

válasz skul0 #1519 üzenetére

Persze hogy ajánlatos, nézz meg proci teljesitmény teszteket. Én egy P6100-es 2 magos butitott i3-at (2000MHz) cserélek le i7 740QM-re ami 1.73GHz és 4 mag ! 6 mb l3 cache!
    Rengeteget számít játékban, megrendeltem a procimat ebayről, már csak kellene valaki aki már szedett szét acert, packard bellt és be tudja nekem rakni. persze nem ingyen kérném :R

Új hozzászólás Aktív témák