- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerner1
nagyúr
válasz
Becksman #1919 üzenetére
Becksman
Sajnálatos, hogy még mindíg szivat téged, az a driver frissítő program. A "genius" mivoltát, ezek után már többszörösen megkérdőjelezném. #1800 -as hsz -om......
Ha jól tévedek, akkor Te, már ez miatt voltál a harci bráner rossz végén. Miért nem töltötted le előre, a megfelelő oldalakról a legfrissebbb driver -eket magad, win7 telepítese előtt ? ... -értem én, hogy ez kényelmesnek tűnik, de ha ilyen dolgokat kapsz élményként, konklúzióba, akkor azért nem biztos, hogy megéri a használatuk.....
Ezt most egy picit nem értem, azok után, hogy milyen precízen megosztottad a gyári telepítő disket ( és ezzel együtt a PB Social Network -ot ) ...... -
gerner1
nagyúr
válasz
Becksman #1871 üzenetére
Becksman
Akkor jó, bár az korántsem biztos, hogy x -ideig futtatva egy tesztprogramot, ugyanazt a max terhelést éred el, mint amikor a gép valemennyi alkatrésze egyszerre izzad, mondjuk egy fps alatt... Lényegesen nagyobb hő terhelés keletkezik , rövidebb idő alatt, amikor minden chip, és hardware a maxiumumon dolgozik. Gyakran, ezért buknak el ezek a tesztprogram eredmények. A max hő képzésben, és a hőterhelés miatti dilatációból eredhető hibáforrásokkal nem tudnak mit kezdeni.
Remélem a Te esetedben véletlenül sem erről lesz szó. Lehet, nem is folyamatos sípolás volt az, amit írtál .
A billentyűzetet már kitakarítottad?
-
gerner1
nagyúr
válasz
Becksman #1869 üzenetére
Becksman
Érdekes, de a lényeg, hogy most tulajdonképpen jól működik. A folyamatos sípolás az RAM Hiba. Billentyűzet hiba is hasonló, de ennél hosszú sípolás rövid megszakítással a hibaüzenet, általában.
Billentyűzetet pucoltad már? A beragadás miatt, lehetett, akár az utóbbi is....
Volt itt olyan gép, amelyben Geil modulok, egy idő után ( melegedés miatt ) megálltak. Amíg vissza nem hűlt 7-10 °C -t, addíg sípolással jutalmazott
. Az eredeti Samsung modulokkal pedig, teljesen mindegy milyen terhelést mérve a gépre, egyeltalán nem volt probléma. Pedig noti hűtő sem volt. Végül a tulajdonos visszavitte, gariba cserélték neki.
-
gabe_
őstag
-
gerner1
nagyúr
válasz
Becksman #1853 üzenetére
Becksman
AMD Athlon II P360 teszt :
[link]AMD Phenom II X4 P960 teszt:
[link]A két link -ben szereplő cikkek tartalma alapján, a nyers CPU teljesítményben olyan ~62-68% körüli a növekedés.
Egy noti, amelyben AMD Phenom II X4 P960, és ati HD6470 figyel :
[link]
A cikkben szereplő értékeket összevetheted a saját, mért eredményeiddel. A konklúzió a tiéd. -
gerner1
nagyúr
válasz
Becksman #1843 üzenetére
Becksman
Te nemrég telepítetted újra a win7 -et , vagy nem ? Milyen verzió is működött nálad, ezt megelőzően ? Most, mit raktál fel ? .....-csak mert, az x86 -os verziók 3GB -ot mutatnak max. Mivel 4GB -ot tudnak max megcímeztetni a prockóval, amelyben benne van a konfig összes RAM-ja. Tehát a VGA -é is, meg az összes port által használt is. Win7 x64 Home 16GB, a többinél x64 -esnél 192GB a RAM címzési limit. Nem lehetetlen, hogy valami ilyesmi van a háttérben.
A kéretlen hibaüzenet kikapcsolására, meglett a megoldás ?
-
gerner1
nagyúr
válasz
Becksman #1834 üzenetére
Becksman
Írd be a keresőbe (nem ie) a "*****.exe" nevét, ami a hibaüzenetet dobja (tehát file keresés a gépen). Az összes találat elérési útvonalát ( pölö C:\ ........ ) írd fel. Majd indítsd újra a winfost SAFE módban. A feljegyzett helyekről likvidáld az *.exe -éket. Újraindít , bodottá ....
-
wdtwrd
tag
válasz
Becksman #1818 üzenetére
Szerintem 99% hogy jó lesz, nálam az alap 1+2GB is dual-ban ment (CPUZ memory résznél kiírja hogy dual, AIDA meg az alaplap -> alaplap résznél, busz szélesség=128bit), aztán az 1GB helyett lett 4GB, úgyis dual volt, aztán most van 2x4GB Hynix és Kingmax szintén dual-ban. A 2GB-os nálam is a polcon van egyelőre.
-
gerner1
nagyúr
válasz
Becksman #1818 üzenetére
Becksman
2db azonos méretű (xGB) modul esetén van dual-channel RAM elérés. Lehetőleg a gyártójuk és típusuk is azonos legyen, akkor nagy valószínűséggel nem akadnak össze. Tehát dual-channel pölö = 2x4GB Kingston 1066Mhz, vagy 2x2GB Micron 1333Mhz.
Ez alapján azt mondonani, hogy neked a link -en szereplő jó, nem tudni. Hiszen nem írtad még , hogy most mi van benne. -
wdtwrd
tag
válasz
Becksman #1809 üzenetére
Még egy dolgot nézz meg légyszíves, a BIOS verzióját (AIDA -> Alaplap, vagy CPU-Z - > Mainboard résznél) 2.14 a legfrissebb, 2.11-esnél volt valami javítás a webcam modulok támogatásával kapcsolatban, 2.00-ás az első. Szóval hátha régebbi és akkor érdemes kipróbálni egy frissítést.
(van windows alól futtatható, így nem bonyolult elvégezni) -
wdtwrd
tag
válasz
Becksman #1805 üzenetére
Egyenletesen meleg végig a tetejénél, vagy csak egy része?
A háttérvilágítást LED-ekkel oldják vagy fénycsővel oldották meg, a fénycsöves technológia melegedhet, a LED-esnél nem jellemző, talán ha nagy fényerőn használják huzamosabb ideig,Próbáld kisebb fényerőn használni, mondjuk felére vedd vissza a maximumnak, szólj változott-e.
-
wdtwrd
tag
válasz
Becksman #1803 üzenetére
Ügyes húzás, gratulálok!
Vagy a driver-ekhez mellékelt szöveges fájlban lesz infó, hogy milyen rendszerekre jó, vagy telepítéskor jelzi, hogy nem kompatibilis az operációs rendszer, de ahogy néztem rendszerint a 32 és 64 bites változatokat is tartalmazzák szóval nagy eséllyel működni fog.
A Social Network-re kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e működésre bírnod.
Sok sikert! -
gerner1
nagyúr
válasz
Becksman #1798 üzenetére
Backsman
ATi kérdésben írtam a választ. Én csak a lefrissebb Ati (AMD) oldalról letöltöttel probálkoznék. CD vagy PB oldaláról inkább ???? - Ha ezek közül ragaszkodsz valamelyikhez, akkor ki kell tudnod silabizálni, hogy melyiken van fent elérhetőben a frissebb verzió, és azt. Erre jobb választ szerintem nem lehet adni.
Ezt letöltve http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html , és telepítve pontosan megtudható, hogy az AMD-s alaplapodat milyen gyártó általi chipset vezérli . Ha megvan, írd le, hogy mit böffentet a Mainbord fülre kattintva a chipset és south bridge sorokban. Aztán már tudunk segíteni, hozzávaló, friss driver letöltéséhez a link keresésben....
Én az ilyen driver letöltő, frissítő programokat is kerülöm messzire, de ez, az én egyéni szoc problémám. Ettől függetlenül mindenki azt csinál, amit akar....
-
gerner1
nagyúr
válasz
Becksman #1796 üzenetére
Becksman
Biztosan megvan az oka, amiért ragaszkodsz a "gyári" állapothoz. Ezt meg lehet érteni. Bár egy esetleges eladáskor nemsokat nyom a latba. Nem kizárt, hogy a visszatérő hardware driver hibát, esetleg hdd sector hiba okozza. Persze lehet, simán megkergülve is a winfos, mondjuk vírustól. Erre senki nem fog tudni egzakt választ adni.
Szerintem töltsd le a legfrissebb Catalyst Drivert az ati HD6650 -hez. Asszem v13.1 a legfrissebb ( http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx ) . Aztán a gyártói oldalról a VGA kivételével minden driver-t. Amennyiben intel chipset -es a géped, akkor az intel chipset driver-t innen : http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=20775&lang=eng&OSVersion=Windows%207%20(64-bit)*&DownloadType=Drivers
AMD prockós alaplaphoz, azt amit kell ( fingom sincs, hogy nvidia, vagy ali ,vagy akármi van rajtuk).Sandy - Ivy bridge -es gépnél a legfrissebb Intel HD VGA driver-t is, az intel oldaláról !
Mentsél le minden fontosat a hdd-ről. Aztán telepíts fel egy új winfos-t , úgy, hogy teljesen leformatálod a telepítővel a hdd -t (teljes format esetén, értelmetlenné válik a telepítés legvégén a HDD sectorhibák ellenőríztetése). Winfos telepítése után, elsőnek a letöltött intel-chipset driver-t telepítsd, vagy AMD esetében azt, amit letöltöttél az alaplaphoz, az alaplapi chipset gyártójának az oldaláról. Utána, ha Sandy-Ivy bridge van, akkor az intel HD VGA driver-t ! -mert amíg ez nincsen meg, addíg a legtöbb ilyen gép esetében nem is engedi telepíteni az ATI, vagy nVIDIA driver-t! Ezt követően, akármi is történjék, indítsd újra gépet. Majd elsőnek a VGA-t telepítsd (ATI), majd az audiót,majd a LAN-t. Mindegyik után indítsd újra a gépet, akkor is, ha egyébként erre nem kapsz ajánlást. Én azt javaslom, hogy csak ezeket követően a többi driver-t.
Amikor minden megvan, akkor indíts egy HDD ellenőrzést, amelynél a szektorhibák ellenőrzése és jav.. kivan pipálva (amennyiben quick-format -ot választottál a winfos telepítésekor). Mivel a "C" -ről lesz szó, ezért jelezni fogja, hogy a legközelebbi újrainduláskor fogja végrehajtani. OK. Indítsd újra a gépet, és várd végig (nem 5perc lesz). Utána jöhet egy defrag ( akkor is , ha mondjuk a pölö 500-as HDD -n nincsen más, mint a frissen felrakott rendszar ). Ezek után érdemes létrehozni, egy rendszer visszaállítási pontot.
Persze nem kötelező, de Én most raktam fel egy TM85-re win8 prof x64 HUN -t. Win 7 driver -ekkel, de friss intel, és ATi driver -eket is felnyalattam vele. Nagyon jó lett. A boot idő érezhetően rövidebb, mint win7 esetében. A win7 start menü kinézet is vissza-adható, ingyenes kiegészítő soft -tal. Kevesebb RAM -ot is zabál fel, mint a win7. Szóval, csak ajánlani tudom. A fent leírt telepítési sorrend sem szentírás, én is úgy lestem el, de eddig minden pc-n bevált.
-
Imy
veterán
válasz
Becksman #1761 üzenetére
Mennyi idős neked amúgy a géped?
Nekem 3 éves, és mindig a töltő rá van dugva, ha lehetséges. És így 17%-os az elhasználódottság. Jah, és nem sokszor volt lemerítve 5%-ig.... Szóval hogy ki kell venni az akksit, az legenda. Az akksik lényege, hogy mindig legyenek feltöltve teljesen, mert az a legjobb nekik.... -
wdtwrd
tag
válasz
Becksman #1780 üzenetére
Nekem szoftveres hibának tűnik. Próbáld úgy újratelepíteni a drivert, hogy a setup.exe-n jobbegérgomb és futtatás rendeszergazdaként. (Gondolom ezt használod: Camera_Chicony_1.7.137.706_W7x86W7x64_A.zip)
ui: webcam használat kezdete után mindig ugyanannyi idő telik el a hibáig?
-
wdtwrd
tag
válasz
Becksman #1778 üzenetére
Most én két dolgot próbálnék ki:
-visszatenném az alap Microsoftos drivert, csak azért, hogyha pár napig nem jön elő vele a hiba akkor mindenképpen a driver-el van bibi
-amikor meghallanám az usb kihuzás hangját rápillantanék az órára (másodpercért rá is kell kattintanod) majd az eseménynaplóban pont abban az időpontban bejegyzett eseményeket nézném át (alkalmazás és rendszer kategóriában is)ui: mindig ugyanannyi webcam használat után jön elő a hiba?
-
wdtwrd
tag
válasz
Becksman #1772 üzenetére
Hát az üzenet inkább netes problémára utal, de ha akkor ment el a webcam képe, mint a hiba időpontja, akkor lehetséges, hogy az a szolgáltatás kavar be. Ebben az esetben próbáld meg letörölni/eltávolítani a programot (PandoraTV? vagy egyéb internetes TV program lehet) de csak akkor ha vissza is tudod majd telepíteni, ha nem te telepítetted, vagy nincs meg a telepítő és használod a programot, akkor inkább a Szolgáltatások listáján keresd meg és ott tiltsd le (auto-kézi-letilt közül választhatsz).
-
wdtwrd
tag
válasz
Becksman #1765 üzenetére
Gondolom csak a skype ki-bekapcsolása nem volt elég?
Próbáld az eseménynaplót megnézni, miután elment a kép, hátha a program vagy a rendszer rögzített valamit.
Windows bill, utána "Eseménynapló"-t gépeld, vagy Vezérlőpult -> Felügyeleti eszközök -> Eseménynapló.
Azon belül Windows naplók -> Alkalmazás vagy Rendszer.Írj, ha látsz hibát!
-
wdtwrd
tag
válasz
Becksman #1761 üzenetére
Személyes tapasztalataim akkuhasználatról nemigen vannak, mivel nálam nincs kikapcsolva a laptop. (azért 2-3 havonta egyszer újra kell indítani) Akku állandóan benne van.
Több, mint egy éve van meg, az akku elhasználódása: tervezett/jelenlegi=48840/48020~2% alatti.
Azt vettem észre hogy 90%-os töltöttség alatt kezd rátölteni, ezt 2-3 hetente éri el, hogy állandóan be van dugva.
Fiókban tárolt akkunál kb félévente érdemes kivenni és lemeríteni és feltölteni majd visszatenni a fiókba vagy évente egyszer is elég, meg esetleg akkus használat előtt 1-2 nappal?Ha jól emlékszem Toshiba laptopokhoz láttam olyan programot amivel lehetett állítani, hogy hány százalékos töltöttségnél kezdjenek rátölteni, ez hasznos lenne mindegyik laptopnál.
Ismerősnek is valamivel több, mint egy éve van meg és nála 60% fölötti az elhasználódás, igaz ők napi rendszerességgel 10-20 perces akkus használatok után visszatették/teszik töltőre. Most kb. félórát bír az akkujuk.
Valamelyik akkuszervizes oldalon/fórumon írták, hogy a töltések száma is fontos (általában 200 töltés után észrevehető a romlás és 400 töltés felett már jelentős az elhasználódás)
-
wdtwrd
tag
válasz
Becksman #1756 üzenetére
Az akku állapotát az AIDA64 elég pontosan kiírja a Számítógép-Energiagazdálkodás résznél (Tervezett kapacitás - Kapacitás teljesen feltöltve - Elhasználódás mértéke mezőknél)
Kihozni még talán úgy lehet többet, ha a procit is visszaveszed -> Energiasémáknál (leggyorsabban az óra közelében a kis akku jel) az Energiatakarékosat választod, vagy kézzel létrehozol új energiasémát.
Másfél óra elfogadható, de biztosan vannak akik 2 óránál is többet mondanak. -
wdtwrd
tag
válasz
Becksman #1752 üzenetére
Driver genius frissítette a webcam drivert előtte?
Itt egy program a hivatalos PB oldalról, hogy milyen márkájú a webcam, ha még nem próbáltad:[link]
Utána meg a hivatalos oldalról [link] próbálnám, attól függően, hogy Chicony, LiteOn vagy Suyin van-e a gépben.
Nálam a windows alap driver maradt, mert sokat nem használom és a kép így is megfelelő. -
wdtwrd
tag
válasz
Becksman #1740 üzenetére
Azt elfelejtettem, hogy én centi magas gumitappancsokkal kicsit megemeltem a laptopot (előző laptopnál is megvoltak, nélkülük nem is használtam), de ez persze nem magyarázza, hogy miért nem megy 50 alá (52-54 átlagosan), legfeljebb hogy nem emelkedik nagyon magasra a hőmérséklet.
Az viszont sokat számít, ha ölben/terítőn/takarón fekszik, vagyis olyan helyeken ahol alulról takarhatja a nyílásokat valami. -
wdtwrd
tag
válasz
Becksman #1732 üzenetére
Nekem sincs ikon, itt is volt hang, de a Windows Update telepített frissebb driver-t hozzá, így lehet hogy a Realtek drivert én fel sem tettem. (több mint egy éve volt)
Stressz tesztet még nem próbáltam, de nálam a cpu 50 alá nemigen ment, terhelés alatt meg 60-62 körül szokott lenni, a gpu meg 3-4 fokkal a cpu alatt van. (Aida64 v2.2 meg OpenHardwareMonitor)
-
-
wdtwrd
tag
válasz
Becksman #1721 üzenetére
Felteszem újra (a "Packard Bell TK81" helyett Packard Bell81 lett a név, javítani nem engedte, szóval töröltem, de egy órán keresztül nem akart eltünni, így hagytam hátha marad, hát nem...)
Most meg nem enged belépni, és újraregisztrációnál is hibát ír (csak nem tiltottak le?)
Próbálkozom, de közben gabe talán már elérhetővé tette.ui: Igen, bannoltak. Várnom kell, vagy valami más helyre feltenni...
-
wdtwrd
tag
válasz
Becksman #1717 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz, hogy-hogy átugrani a drivereket?
Megnéztem a DVD tartalmát, sajnos a Social Network nincs rajta:
4 mappa van:
-APP (ebben az Adobe Reader9.1 telepítője van kb 500MB)
-AutoRunX (a DVD behelyezéskor automatikusan induló programfájlok vannak itt, kb 10MB)
-DRV - értelemszerűen a driverek, pontosan ebben a sorrendben:ALPS Touchpad
AMDISS VGA Chip SEYMOUR_XT
AMDISS VGA Chip WHISTLER_PRO
Broadcom Lan BCM57780
Chicony Camera utility Crystal Eye
Dritek Launch Manager (PB)
Elantech Touchpad
FOXCONN TW Bluetooth BT 2.1 Atheros AR3011
FOXCONN TW Bluetooth BT 2.1 BRM 2070
FOXCONN TW Wireless LAN 3rd WiFi 2x2 BGN Atheros HB97
HON HAI Bluetooth BT 3.0 Atheros BU12
HON HAI Bluetooth BT 3.0 BRM 2070
LITE-ON Camera utility Crystal Eye
LITE-ON Wireless LAN 3rd WiFi 2x2 BGN Atheros HB97
LITE-ON Wireless LAN 3rd WiFi 2x2 BGN Broadcom 43225
LITE-ON Wireless LAN 3rd WiFi 2x2 BGN Realtek 8192SE
Realtek Audio Codec ALC272X
Realtek Card Reader Chip RTS5159-GR
Suyin Camera utility Crystal Eye
Synaptics Touchpadez összesen kb 3,4GB és végül a negyedik mappa:
-GUI (ebben meg a kézikönyv van 26 nyelven, kb 200MB)
ui: ide feltettem [link]
-
wdtwrd
tag
válasz
Becksman #1708 üzenetére
Legfeljebb torrenten, mert 1GB, nálam meg lassú a feltöltés, talán 4 óra alatt át is menne - ha nem szakad meg, darabolni meg nem akarom.
Érdekes, a DVD tartalma majdnem 4GB, de a fájlrendszer szerint foglalt terület csak 1,4GB, és a daemon-tools-al tömörítve meg "csak" 1GB.
ui: írj ha kell, aztán küldöm a torrent file-t
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- VGA kibeszélő offtopik
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topic
- E-roller topik
- További aktív témák...
- ÚJ DELL XPS 14 9440 PROFI Laptop, -70% 14,5" Ultra 7 155H 12Mag 16/512 FHD+ 120Hz /Millió! Ft/
- Vadonat új garanciás laptopok hihetetlen áron! Szeptember Októberi lista! Razer blade zephyrus
- ÚJ HP ENVY x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab -30% 15,6" AMD RYZEN 7 7730U 8Mag 16/1TB FHD
- Dobozos Microsoft Surface Érintős Laptop Go 2 -50% 12,4" i5-1135G7 8/128 WSXGA
- Új Dobozos PcCom Revolt Gamer Tervező Vágó laptop -65% 15,6" i7-13700H 32/1TB RTX4060 8GB FHD 144Hz
- 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Eladó megkímélt Samsung A71 6/128GB / 12 hó jótállás
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Dell Precision 5820 XL PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB HDD RX 580 GTS 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest