Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• thg

csendes tag

Hello!
    Én is próbálgattam húzni a jó kis 3 GHz-es Prescott-omat (SL7PM). Alaplap: Asus P4P800-E Deluxe, RAM: Kingston DDR400 3GB. AGP/PCI freki 66/33-ra fixelve, RAM DDR320-ra állítva. A következő problémákba ütköztem:
    1. Ha nem emelek semmilyen feszt, akkor max 235-ös FSB-ig hajlandó elmenni. Utána a CPU fesz emelésével 1.4-1.5 V között sem volt hajlandó elindulni. 241-es FSB-t úgy sikerült elérni, hogy a RAM feszt felemeltem 2.85 V-ra (max ennyit tud a lap) alap CPU fesz mellett. Viszont e fölé a CPU fesz emelésével sem volt hajlando felmenni. Gyanítom, hogy ez a nem tuning barát RAM miatt van vagy még feljebb kellene vinnem a CPU feszt?
    2. 3.6 GHz-en 240-es FSB mellett a gép stabilnak tűnt az Everest Systen Stability Test alapján. A CPU hőmérséklete nem ment 53 fok fölé, a RAM-ok sem voltak forróak tapintásra. Viszont 10-15 perc játék (Left 4 Dead) után lefagy a rendszer. Először csak kék halál volt, másodszorra viszont teljesen lefagyott és a hangfalakból éles sípolás jött. Ez is a RAM miatt lenne vagy ezt már valami más okozza?
    Segítségeteket előre is köszönöm :)

Új hozzászólás Aktív témák