Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• TESCO-Zsömle

titán

Jó napot mindenkinek!

Előre is elnézést, hogy nem olvastam el a topicot, de mivel tuningot csak a későbbiekre terveztem, (mikor már ninja lessz a proccon Xilencer helyett) most csak általános tanácskérésért jöttem ide.

Az alaplapom egy m-ATX formátumú ASUS P5B-VM integrált mindennel, ami ugye nem éppen tuninglap. Írták is róla, hogy magfeszültséget nem lehet állítani, ami igencsak kellemetlen, ha az embernek ilyen szándékai vannak.
    Ebben ketyeg egy régimotoros D930-as.

Namármost! Én tegnap belenézegettem a BIOS-ba, és láttam/tapasztaltám pár érdekes dolgot! Először a processzor info-t néztem meg, ahol a ratio-ról (ez gondolom a régen Multipler-nek is hívott szórzó, mivel 15, és a Busz 200MHz-nek írta innen 15*200=3000MHz) azt írta Unlocked, és szabadon állítható (lett volna) 15-12-es tartományban.
    Na gondoltam ez nekem nagyon jó lessz! Aztán tovább mentem. Busz-t is lehetett (volna) állítani 1MHz-es léptékkel.
    És láss csodát, állítható a megfeszültség.
    DE!!!
    Észleltem én egy kis problémát! Mikor a magfeszültségre kattintottam (entereztem) mint az összes esetben előugrott egy menü, benne az összes válsztási lehetőséggel (jelen esetben egy rahedli lehetséges feszültségérték) Ez így rendjén is van.
    Ám amikor ezt a SZORZÓ-nál illetve a BUSZ-nál próbáltam ''megismételni'' egyszerűen nem történt semmi! Nem jött elő menü, minek köszönhetően mégse tudom ezeket állítani.

Az a vicc az egészben, hogy lényegében csak azt az értéket tudom változtatni, amit állítólag ennél a lapnál nem lehet.

Szeretnék érdeklődi, hogy van-e megoldás a problémámra (és nem elsősorban lapcserére gondolok, mivel m-ATX méretben kevés a jó alternatíva)??

Válaszokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák