Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Új hozzászólás Aktív témák
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Serpiko #7096 üzenetére
Ilyen e-mailt az OTP Portálok (egészségpénztár, nyugdíjpénztár, SZÉP kártya, cafeteria kártya) küld a bejelentkezés második faktoros azonosításához. Mivel nincs benne semmi adatlopásra utaló jel (nem tudsz a levélből tovább kattintani), leginkább az valószínű hogy valaki véletlenül a te e-mail címeddel regisztrált, és mivel nem kapja meg az e-mailt, ki is zárta magát, vagy a levelezőrendszer, amit használsz, félrepostázta valaki más levelét (esetleg az OTP küldözgeti össze-vissza a leveleket
)
-
Serpiko
addikt
Jött egy e-mail nekem erről a címről noreply@otpportalok.hu a következő volt benne: OTP Portálok bejelentkezéshez szükséges biztonsági kód.
A belépéshez szükséges biztonsági kód: ******
Érvényessége: 2020.04.28 18:28:42
E-mail elküldve: 2020.04.28 18:18:42
Ez mi lehet? Ilyet még soha nem kaptam... adat lopás vagy mi a fene. Több mint 15 éve otp vagyok.
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Egy ideje megfigyeltem, hogy az OTP a Tempó számlámról havi 500-600 forintot (ebben a hónapban konkrétan 662 forintot) von le.
Leginkább arra használom a számlám, hogy külföldről rendeljek kisebb dolgokat, nagy pénzek fel és le nem mozognak rajta. 2-4 havonta rakok rá maximum pár 10e forintot, és szeretem valamivel 100e forint körül tudni.Pénz/Banki ügyekben nem vagyok túl járatos (enyhén fogalmaztam), illetve nem is szokásom tájékozódni, de most azt látom, érdemes lenne, ezért gondoltam első körben nálatok érdeklődni, főleg tapasztalatokról.
Érdemes lehet számomra házon belül más számlát vezetni, vagy inkább pártoljak el az OTP-től?
Mindennemű hozzászólást, tippet köszönök!
-
alakesh
tag
válasz
tothjozsi96 #7091 üzenetére
Ez így elég furcsa. Hirdetmény szerint nincs megkötés minimum utalásra vonatkozólag...
-
alakesh
tag
válasz
tothjozsi96 #7086 üzenetére
cut-offon túl vagy, és a takarékszámla nem azonnali fizetés kompatibilis, így csak holnap reggel teljesül a megbízás
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Takarék számlámon van 955 forint, ezt átutaltam a rendes számlámra, nem ír ki semmi hibát de az összeg nem megy át.
1000 forint alatt nem lehet utalni, vagy ez hogy működik?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
ano_nymus #7080 üzenetére
Valószínű, hogy nem néztél el semmit, a 10% az utolsó ismert árfolyamra lett kiszámolva (8584 lehetett), de te ettől kicsit olcsóbban kaptad meg (8580-ért).
Amit az átvezetési pénzszámlán látsz, azt elvileg már aznap este visszavezetik, de ebben nem vagyok biztos. Piaci áras megbízást rég nem adtam, a limit áras megbízásnál az elszámolás napján adják vissza a különbözetet (ha volt), ami +2 munkanap, azaz ha ez lenne a piacinál is, akkor szerdán (este) már lehetne keresni.
-
BullZeye
veterán
OTP Simple-t 35 évesen még lehet használni (36 éves korig)?
Vagy 34 évesen már érdemes mást keresnem? -
ano_nymus
újonc
Ma megvettem életem első részvényét OTPdirekt Brókeren keresztül:
1 db OTP részvényt 8.580 Ft-on, piaci áras megbízásban.Utána megnéztem a számlám és a részvénye(i)m állapotát, ezt láttam:
Átvezetési pénzszámla
Aktuális egyenleg: 862 Ft
Egyenleg 2020.04.28.: 9.592 FtOTP részvény
Bekerülés értéke: 8.580 Ft
Bekerülés költsége: 150 FtAmit nem értek:
1. Az átvezetési pénzszámlán mi az a 862 Ft? Valamilyen grátisz, kezdő keret? (Múlt héten nyitottam az értékpapírszámlát)
2. Hogy jön ki a 8.580 és 9.592 közötti különbség? Piaci áras megbízásnál van 10% extra fedezet + a 150 Ft-os jutalék, ok, de nem jön ki a matek: (8.580 * 1.1) + 150 = 9588. Csak 4 Ft hibádzik, de nagyobb tételnél, ki tudja, mekkora lesz a szórás. Azt gondoltam, alaposan átnéztem a díjakat, valamit kihagytam volna?
3. A 10% fedezet mikor fog újra a rendelkezésemre állni? Néhány napon belül vissza lesz utalva a kapcsolt fizetési számlára, vagy addig nem férek hozzá, amíg el nem adtam a részvényt?Előre is köszi a válaszokat!
-
lehella
senior tag
-
Peter.70
addikt
válasz
MrPeekaboo #7072 üzenetére
Igen, kell 7 jegyü kód, nekem sem volt szla nyitáskor. Külön kellett bemenni fiókba és kérni
-
blg
senior tag
válasz
MrPeekaboo #7072 üzenetére
igen, van, azonosító, jelszó és a telekód.
a telekód egy 3-jegyű szám, még jó, hogy nem csak ennyi védi a pénzemet... -
MrPeekaboo
senior tag
Az igaz, hogyha OTPdirekt telefonos szolgáltatást szeretnék igénybevenni, akkor a telekódon kívűl valami 7 számjegyű titkos jelszót is meg kell adni? Mert annó kb. 20 éve amikor nyitottam a számlát nem emlékszem ilyenre, hogy lett volna, elég volt a telekód is a szolgáltatáshoz.
-
bexinho23
őstag
Szerintetek telefonon vagy otp direkten keresztul lehet szamlacsomagot valtani?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
ano_nymus #7065 üzenetére
1. A Randomos úgy van, OTP-nél a visszavonásra elvileg felszámolják a módosítási díjat, de ha hagyod kifutni a megbízást teljesülés nélkül, akkor visszakapod a teljes összeget (ajánlott csak aznapra érvényes ajánlatot adni, így ha nem teljesül, akkor ingyen volt, másnap újra lehet gondolni).
2. Nincs különbség a díjakban, ha még aznap vagy csak később teljesül a vételed.
3. OTP-t nem tudom, Randomnál már volt olyan, hogy több ársávból jött össze a teljes mennyiség, ami mind jobb volt, mint a limit áram. Elvileg OTP-nél is így kellene működnie.
4. Az OTPdirekt Bróker az aktiválás után azonnal használható.
-
ano_nymus
újonc
Sziasztok,
OTP részvények vásárlását tervezem.
Egyrészt regisztráltam a Random Capital-ba (neki vannak a legjobb díjai + 1 valós idejű ársáv ingyenes), és szintén nyitottam értékpapírszámlát a OTP-nél. OTP részvények vásárlása esetén nincs nagy különbség a kettő díjtételei között, de mivel az OTP sokkal stabilabb banki háttérrel rendelkezik, erősen arra hajlok.Néhány kérdésben viszont segítséget szeretnék kérni azoktól, akiknek van benne tapasztalata:
1. A díjtáblázat szerint a Random Capital-nál csak akkor számítanak fel megbízási költséget, ha az teljesül. Vagyis, ha jól értem, amíg pl egy limit áras megbízás nem teljesül, addig ingyen visszavonhatom. Az OTP-nél viszont azt olvasom, hogy a díj esedékessége a "megbízás megadásakor" van. Ezek szerint, ha visszavonom, akkor is felszámolják a díjat?
2. Limit áras megbízásért ugye nem számol fel további költséget sem az OTP, sem az Random Capital, ha nem teljesül napon belül?
3. Ha piaci áras megbízást indítok 100 részvényre, de mondjuk csak 60-ra teljesül a legjobb ársávban, akkor a maradék 40-re nem teljesül a megbízás, vagy a további ársávokra fog teljesülni?
4. OTPdirekt Bróker aktiválása rögtön megtörténik, és azonnal használható, vagy van valamennyi átfutási ideje?Köszönöm szépen a válaszokat!
-
dptrsk
addikt
válasz
lehella #7061 üzenetére
Nem ingyenesek az utalások 20.000 forint alatt sem.
A tranzakciós adót törölték el 20.000 forint alatti utalásoknál.Az OTP nem tranzakciós adót terhel az utalásokra, hanem utalási díjat, így 20.000 alatt is pénzbe kerülthet az utalás.
[link] Itt a hirdetmény, ez alapján Bázis csomagod van Prémium csomaggal, nem tudom melyik 3 ingyenes kedvezmény csomagod aktív.
Valami olyat tudok elképzelni, hogy van az e-utalás 200.000ig csomagod van s azt túllépted a 2.000 forintos utalással s a minimum díj részarányosan terhelődött. -
totyak
aktív tag
válasz
lehella #7061 üzenetére
Azt sajnos nem tudom, mi az a 235ft, amit vonnak nálad, de az elég tetemes összeg.
Viszont tudtommal az utalás senkinek nincs ingyen és lényegtelen az összeg. Tőlem is mindig vonnak ilyen tízen, huszon forintokat.
Meg kellene nézned a csomagodhoz tartozó hirdetményben, hogy mire vonnak 235-öt. -
lehella
senior tag
Sziasztok,
tudja valaki, hogy mi változhatott az átutalások díján? Eddig ingyen utaltam, prémium csomagom van, illetve 20 ezer forint alatt ingyenes az utalás mindenkinek, úgy tudom.
Ehónap hetedikén utaltam ~kétezer forintot, mely 18 forintba került.
Kilencedikén, és azóta minden nap amikor utaltam, levontak 235 Forintot. Amikor egy nap kettő volt, akkor csak egyet vontak. Chat nem válaszolnak -
blg
senior tag
pont előtted 6 bejegyzéssel írta valaki, hogy 22-én rendszerhiba volt, és nem teljesültek utalások.
[link]ha egy azonnali utalás nem kerül be a számlatörténetbe azonnal (mondjuk 5 percen belül), akkor az nem teljesült. nekem is volt ilyen egy hónapja. utald el mégegyszer.
-
totyak
aktív tag
Üdv! 04.22-én indítottam egy belföldi forint átutalást. A művelet meg is jelent az átutalási naptárban. Még mindig nem érkezett meg az összeg (PayPal-ra utaltam) és a tétel is eltűnt a naptárból, de az Elmúlt 24 óra utalásai menüben még látom, de csak ennyit ír: " Megbízását az OTP Bank befogadta. Feldolgozása folyamatban van. Kérjük, hogy a megbízás feldolgozásának eredményét a Tranzakciók ellenőrzése vagy a Számlatörténet menüpontban feltétlenül ellenőrizze." Viszont egyik helyen sem ír semmi információt az átutalásról, mint ha nem is történt volna meg.
Ilyenkor mi van? Várjak, hátha átmegy a pénz, vagy utaljak újra. Elvileg nem vonta le a számlámról az összeget.
-
pube111
senior tag
Onnan tudná, hogy amikor érzékeli, hogy nem futja az egyenlegből a költségre, akkor feltenne egy kérdést, hogy akkor most mi legyen. Vagy pl. kiírhatná az utalás közben, hogy mennyi lesz a költség, és akkor úgy számolnék. Azért ez nem lenne olyan bonyolult.
Most várhatok egy napot, és még mindig nem tudom, mennyi a költség. Csak próbálkozni tudok más összeggel. Azért ez elég vicces -
axioma
veterán
válasz
pube111 #7055 üzenetére
Nem vagyok otp-s hogy vedjem oket (vagy az atvezetes dijat tudjam, bankon belul az atvezetesnel - azaz sajat szamlak kozott - csak a tranzakcios ado ami mindig fixen nulla), de az utalasnal honnan tudja a banki rendszer, hogy az utalas neked lehetne kevesebb megerkezo? Mindne mas esetben az utalando osszeg at kell erkezzen.
-
pube111
senior tag
Hogy van ez? Eur számláról utaltam a huf számlámra kevesebbet mint az egyenleg, erre ezt írja.
-
olloczky
senior tag
Köszönöm! Közben reggel felhívtam a bankot. Kiderült, hogy tegnap este rendszer hiba miatt, több utalás nem valósult meg, ebbe én is beleestem.. reggel átutaltam újra, és rögtön ment.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest