- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #2252 üzenetére
Utólag már én sem vagyok kibékülve vele, de éjfél körül még jónak tűnt.
Még kép. -
Játékos
addikt
válasz
SpongyaBob #2230 üzenetére
Játékos kolléga eláll ettől az üzlettől, de biztosan elviszik Sanyitól azt a jó kis obit.
Kérdés: E-520 esetén van olyan lehetőség, hogy be lehet állítani a gyujtávot az IS-nál. Ezt meg is kell tenni, vagy csak manuális obinál? A digitális esetén pedig automatikus? Vagy ez mostmiez?
Köszi. -
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #2202 üzenetére
Én meg 80 ért vettem a 40-150-et, egy fix 35-öt, meg egy ME-1 szemkagylót. Sztem rohadtul megérte. Hozzá kell tennem, ráadásul olyan állapotban, hogy tán még használva sem volt.
-
mdav88
aktív tag
válasz
SpongyaBob #2192 üzenetére
Köszi a választ!
Jó lenne megcsípni belőle egy használt darabot...És tele témában mi lenne az ajánlat?
-
Messer22
senior tag
válasz
SpongyaBob #2187 üzenetére
HI
Nem feltétlenül
csak van az objektív gondolkodás meg az érzelmi
objektíve nem sok értelme volt beruházni egy EP1-be (most s zsákutcától tekintsünk el)
de nagyon kellet az a kis ékszer, simogatni, rátenni manuál obit..Gyakorlatilag egy Kx-et jobban ki lehetne használni, ott is vannak csini fixek..meg jóféle obik.
A 4/3-os jószágok viszont szeretni valóak
most akkor a következő logikus lépés, hogy érzelmi alapon maradok a kis zsákutcásoknál és ezt a vonalat fejlesztem..
(és le kell küzdeni, a minden évbeli vázcsere kényszert)
-
Messer22
senior tag
válasz
SpongyaBob #2176 üzenetére
HI
Ó, én kevesebbért is eladnám, csak nekem fizessen
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #2170 üzenetére
Nemtudom, portrezni biztos nem 40 es 70mm kozott fogok felette meg siman jo a boszme is, valahogy most nemerzem a 40-70 kozti reszt potolhatatlannak, nemis ezen gondolkodok hanem a fenyero
igaz hogy 70mm en mar ugyanaz de a 40-150 csak f:3,5 40mm en
nagyon jo cucc az
Gondolatok jarnak a fejembe
14-42 + 40-150 elad 14-54 vesz
Vagy 40-150 + gitar elad Nikon+35/1,8 vesz -
Játékos
addikt
válasz
SpongyaBob #2172 üzenetére
(Lassan megveszem a fél felszerelését...) -
Játékos
addikt
válasz
SpongyaBob #2170 üzenetére
Naaaa! Ne beszéld már le róla! Hátha lesz egy kis pénzem!
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #2153 üzenetére
Ha kozelbol kell tavolba fokuszalni lassabb, nagyon hosszuuuuuuu utat jar be, ha csak kicsit kell fokuszalni ugyanolyan mint a regi fajta 40-150 .
Nekem csak a 14-42 hoz van hasonlatom mind2 hoz viszonyitva az villamgyors , gondolom az ujtipusu 40-150 is gyorsabb mit a regi.De amint korabban irtam a gyari firmwareel nekem tohogyabb volt, mar mar idegesito...
A rajzolata megkockaztatom hogy szebb.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #2150 üzenetére
Igen az
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #2102 üzenetére
A 40-150 is eleg lehet ha jo helyen vagy, enis csinaltam vele kepeket, de nagyobb szerencse kell, jo kihivas
nyilvan nagyobb madarakra erdemes menni nem rigora ,es egyedul mesz jobb jarsz nempofazik senki bele hogy mit csinalsz minek szoszmotolsz , nekem nemsok olyan kepem van ami jo es tobben voltunuk, persze a csoportos tura is jo
de az mas.
Jotanacs rekeszelni 6,3-7,1 korul es nemsajnalni az ISOt mert kell a rovid zarido madarazashoz 1/800 korul mar nincs akkora izgalom de jobb 1/1000 ala menni.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #2098 üzenetére
Engem nem az elesseg zavart az meg talan elmegy ,szeme jo
hanem a kompozicio.
Majd holnap talan lesz idom kicsit fotozni, ez a 600mm mar felelmetessen hosszu kell neki a feny, a stabi ugyerzem jobban megfogja mint a 40-150 et. -
máyköl
veterán
válasz
SpongyaBob #2098 üzenetére
Flickr kicsit élesít rajta...
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #2096 üzenetére
Meg nemvolt idom bohockodni vele , epp csak kiprobaltam
Nemtudom ezt felmerjem-e tolni flickre
-
Játékos
addikt
válasz
SpongyaBob #2012 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Jól emlékszem, hogy 100.000 expoig mennek kb.? És azután mi lesz vele? Ki lehet/kell cseélni a szerkezetet, vagy inkább meg kell szabadulni a géptől?
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1997 üzenetére
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #1997 üzenetére
Ha a millát nem is, de ha újat veszel, biztos, hogy valahol 6-7 kiló között állna meg.
Szinte ingyé van. -
sebgutkopf
őstag
válasz
SpongyaBob #1965 üzenetére
A nagy durral kapcsolatban már szkeptikus vagyok. Az innovatív megoldást mindig a zászlóshajóba teszik. Azt meg nem hinném, hogy még az E5 fölé tennének valamit. Ha lenne egy kisebb gép azt hozták volna előbb és akkor a photokinán durranhatott volna az e5.
Ha lesz más bejelentés az már valószínűleg nem a tükrös vonalat fogja érinteni. Tehát más (akár mFT) irányba lehet nagy durranás. -
asthring
tag
válasz
SpongyaBob #1983 üzenetére
köszi
nem kifejezetten HDR, lightroomban húztam szét a dinamikát.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1979 üzenetére
Ha megveszed a gitarom, de azt nem magamnak.
-Shadow-
Nekem nincs paypalom ,ha utalok neked penzt megrendelsz nekem valamit az en cimemre?De lehet jobb jarsz ha magadnak is kersz ilyet manual kozgyurusor 1400ft szalitassal ,en ugy gondolom hogy kis ido+ minimal penz raforditassal meglehet csinalni elektromosra ,persze ezutan mar fix lene de ennek nincs jelentosege.
Van valakinek specifikacio az objektiv labkiosztasrol mert lehet eleg lenne csak a blendet atvinni fokusz nem kell
(#1980) Messer22
Kicsit parazok ezen a 70-300 on felek nem lennek elegedett , nemtudom minosegbe hol van a regi tipusu 40-150 hez kepest
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #1977 üzenetére
Van benne rizikó az tény, de van egy igen kellemes tapasztalatom is.
Rendeltem Shanghai-ból egy D/A konverter-csöves fejhallgató erősítő kombót. Megjött a cucc korrektül, de sajnos valami nem stimmelt vele, mert a jobb csatorna zúgott, mint állat. Írtam a srácnak akitől jött, próbálkoztunk mindennel, de csak nem javult meg. Erre küldött egy újat ingyé, úgy, hogy a másik még itt volt nálam. Ez is megjött és már hibátlanul működött (azóta is). Visszaküldtem neki a régit, és még annak a postaköltségét is visszautalta. Szóval lehet ezt így is csinálni. Némelyik világmárka magyar képviselete tehetne egy szívességet, mikor szivatják az embert, itt meg olyan supportot kaptam látatlanban Kínából! ,hogy el sem hittem, létezik ilyen. -
Messer22
senior tag
válasz
SpongyaBob #1968 üzenetére
HI
Engem konkrétan nem érdekel az AF, főleg ha 1.8-nál jobb fényerőt és 50mm alatti gyútávot kapok elérhető áron jó képminőséggel párosítva
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1970 üzenetére
Ertelek.
Meg johogy most nincs penzem 70-300 ra igy jobban attudom gondolni a dolgot ,lehet jobb jarnek ha hagynam a fenebe es vennek valami nikon vazat sigma 70-300 APO val, minoseg ugyan az es arban is kb ugyanott vagyok csak nem 100k er vettem az obit hanem hasznaltan 25k er + vaz ,tudom ott csak 450mm korul alakul majd de akkor is 1 vaz VS 2 vaz nem mind1 minoseg meg ugyanaz,kicsit tulvan itthon arazva a zuiko (sigma) 70-300
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1968 üzenetére
De miert olyan nagy baj az hogy MF?
-
nesa
veterán
válasz
igaz nem zuiko de azert fellehet tekerni 1,4/35
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
Örülök, hogy ennyire pozitív vagy, de én nem vagyok ennyire bizakodó. Azért inkább neked legyen igazad.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
SpongyaBob #1956 üzenetére
Ennyi pénzért nem jobb tőle.
-
nesa
veterán
válasz
Igazan meg pontos adatok nincsennek melyik mibe fog kerulni az 1700eurot nemtudom komolyan venni
-
Messer22
senior tag
válasz
HI
Nekünk a d7000 is drága
Egyébként meg nem a vázat, hanem az obikat kell nézni.
Sokba kerülne más rendszernél a 28-600mm lefedés, még normál obik esetében is, nemhogy HG szinten. + még a stabis verziókat is meg kéne fizetni. -
sebgutkopf
őstag
válasz
SpongyaBob #1940 üzenetére
A C-AF sebessége nyilván az obitól is függ, de azon tényleg javíthatnának. A jobb követés mellett jó lenne, ha a C-AF miatt nem csökkenne a sorozat sebessége.
Van egy olyan érzésem, hogy mire itt lesz és elkészülnek az igazi fotós oldalak tesztjei a képminőség miatt vágyni fogunk rá.
Most ha megnézzük itt van a frissen bejelentett nikon d7000. Jobb az AF rendszere, gyorsabb a sorozata, ráadásul alsóbb kategóriába való és nyilván nem kicsit lesz olcsóbb mint az e5. Ezt nehéz megemészteni, hogy mire fel? Igazából ez bosszant.Az AF valamiért olyan szenvedős téma az Oly-nál. Milyen sokáig volt a 3 AF pontos rendszer, amit végre megtört az e3, abból átvették az e30-ba, majd butítva a 620-ba, de tovább nem léptek, pedig ismét csak a piac után kullognak ebben a témában.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1951 üzenetére
Ez is
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #1948 üzenetére
Legalább kevesebbet gondolkodom, hogy de jó lenne egy.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1940 üzenetére
Rossznak tuti nem lesz rossz ,igaz nekem draga, de a sok porhitesbol hogy lesz nagy meglepetes ....... , de majd a teszteken minden kiderul, amugy amit eddig lattam kepeket eleg meggyozo, photokinan van esely hogy bemutatnak meg1 vazat ami esetleg megfizetheto
(#1941) Messer22
Latod ott a pont
ha nem kimondott fotozas a cel de legyen nalam valami amivel nagyon jo minoseg tudok elerni ha kell... De hiaba a kompatibilitas hogy nezne mar ki EP1 sima 70-300 al + FL50 vakuval ,szerintem mar rohelyes kaegoria
-
sebgutkopf
őstag
válasz
SpongyaBob #1919 üzenetére
Ami érdekes belőle az a jobb szenzor egy teljesen új feldolgozó procival, ami már videózni is tud. Örülök a jobb kijelzőnek. A többihez lényegében nem nyúltak. Ezt a szenzor + proci kombót nem lehetne a jelenlegi E3-amban kicserélni az újra? A többi lényegében változatlan.
Jó örüljünk a videónak is, jó az ha van, bár nem kulcskérdés.
Az AF rendszer és a sorozat sebesség érintetlenül hagyása viszont csalódást kelt. Ezek fejlesztése nélkül én nem érzem úgy, hogy egy ligában játszana a D300s-el vagy a 7D-vel, ahova az árát igazították.
Ez inkább egy felzárkóztató modell a kötelező körökkel (kijelző, szenzor és videó), hogy lássuk fejlesztik az FT rendszert tovább. Újítás nincs benne.Mondjuk a képminősége valószínűleg önmagában sokak érdeklődését fel tudja majd kelteni, de most még meg kapott el az inger, hogy rohanjak októberben a boltba.
-
válasz
SpongyaBob #1900 üzenetére
és mondta bárki a korábban hülyeséget szajkózók közül utólag, hogy "szori, belátom, tévedtem, nagy elánnal védtem olyasmit, amit nem értettem?". csak mert lehet fedmant szidni a stílusáért, de akkor ugye legyünk konzekvensek... (no offense!)
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #1919 üzenetére
Rossznak én sem mondanám, bármikor el is fogadnám, de Nesahoz csatlakozva, tuti, hogy nem kellett ezen fejlesztésekhez 3 év...
-
sebgutkopf
őstag
válasz
SpongyaBob #1906 üzenetére
Azon ne aggódjál. A sötét részek és témák zajával a nagyobb szenzorok se tudnak csodát tenni, az is zajos és szűrni kell. Állandóan kritizálják az újabbnál újabb nagy felbontású canon gépeket is, hogy ilyen meg olyan zajos már viszonylag alacsony érzékenységen is. Pedig nincs azoknak semmi baja, a tesztelt téma az oka.
-
Lakers
tag
válasz
SpongyaBob #1908 üzenetére
Köszönöm, a Page2 nél az R: sor lenne az exposzám?
-
sebgutkopf
őstag
válasz
SpongyaBob #1901 üzenetére
Az új gépet, vagy a várhatóan eladósorba kerülő E3-ak hadát várod jobban?
-
FEDman
addikt
válasz
SpongyaBob #1887 üzenetére
Na ne csináld nekem itt a hisztit!
Egy szóval se állítottam, hogy nem értesz semmihez. Itt konkrétan a multi aspec ratio-ról van szó, aminek a működési elvével nyílván nem vagy tisztában, máskülönben nem tartanád „elcseszettnek”. -
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #1881 üzenetére
Röpködnek itt az okosságok, de azt hiszem ebből inkább kimaradok.
Képérzékelőelmélet helyett inkább maradok a gyakorlatnál, és fotózgatok. -
Szabalaca67
csendes tag
válasz
SpongyaBob #1856 üzenetére
Tájképfotózásnál még csak-csak, de portrénál már valóságos "katasztrófa" lenne a 16:9.
Na ezek a képek hogy néznének ki egy 16:9-es monitoron...
A 4:3-ból még le tudja "vágni" a gép a 16:9-es felbontást. Fordítva ez hogy fog kinézni? -
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1856 üzenetére
Az E-5 be nem ez lesz, ugyhogy no para
And finally we know the resolution of the new sensor!
The GH2 will have a new 18 Megapixel multi aspect sensor. Like the Canon 7D and Canon T2i (550D) this is the highest resolution sensor available for non-fullframe cameras (APS-C or FourThirds). But because it is a multi-aspect sensor the effective resolution will be 16 Megapixel. It is the highest resolution sensor ever used for a (Micro-)FourThirds camera. The new Olympus E-5 (to be announced on September 14) will not use that sensor. -
rumos14
nagyúr
válasz
SpongyaBob #1846 üzenetére
te azt írtad, de javíts ki ha rosszul értelmeztelek
, h a 14-35 az egyetlen f2-es zoom. erre én kiegészítettelek, hogy nem, létezik még egy (természetesen az is Oly/Zuiko).
ill. felhívtam arra a figyelmet, h 4/3-on az f2 az kicsit más mint FF-en. -
rumos14
nagyúr
válasz
SpongyaBob #1844 üzenetére
elsőnek lehet h az első, de biztos nem az egyetlen... Zuiko 35-100/f2 is létezik, hasonló áron
szvsz f2 ide vagy oda, ezek komolyan túl vannak árazva. full frame-re átszámítva (gyútáv és DOF tekintetében ez 28-70/f4-nek felel meg... és tudom, az f2 az f2, tehát bitangrövid záridőket lehet használni, de valljuk be, a Canikon FF vázak legalább egy stop fórral bírnak zajmentességben a legjobb Oly-hoz képest is, az E-3-hoz képest pedig főleg, és gondolom erre szánják ezeket az obikat. -
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1841 üzenetére
Nekem is mas volt az avatarom
Lehet nagy durranas lesz ezert nagy a csend
Jee most vettem eszre hogy mar nem (PH! addikt) vagyok
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #1838 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy sárkány jellegű képződmény.
A gorilla annyira nem jött be.De, ha jól emlékszem neked sem ez volt anno az avatarod.
@2Ning
10 nap, 10 nap...! Na de, mihez képest? Máskor is volt már csodavárás, azt mi lett belőle.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #1835 üzenetére
Nekem sincs kétségem, hogy simán el tudnám cseszni anélkül, hogy szánt szándékkal rongálnám. Murphy törvénye....
-
2ning
tag
válasz
SpongyaBob #1829 üzenetére
Hülye kis köcsög. Golyót neki.
Ez sem semmi! És ez egy OLY!
[]
-
Messer22
senior tag
válasz
SpongyaBob #1829 üzenetére
HI
Nézd más szemszögből: extrém teszt, mi biztos nem vállalnánk be!
Két öreg gép, nem tétel és valószínűleg céges volt.
(máshol telefont, autót, stb törnek össze) -
Messer22
senior tag
válasz
SpongyaBob #1827 üzenetére
HI
410 bírta a havat és a szemerkélő esőt sigma 55-200-al. Nem cukorból vannak szerencsére
ajánlom figyelmedbe: http://www.youtube.com/user/DigitalRevCom#p/u/0/FWzsXeXCwuc
Az E1/E3 azért megnyugtatóbb
-
Messer22
senior tag
válasz
SpongyaBob #1823 üzenetére
HI
Majd megyünk E3-at kukázni
jó az oly, de komoly dolgokra kevés vagy csak nagy erőfeszítések árán alkalmas.. -
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1818 üzenetére
M42 50/1,8 veszel 5k er azt majdnem ottvagy mint a canon gagyi ,sot meg a meterskalan is lehet jobban elkapod a fokuszt mint az
-
Messer22
senior tag
válasz
SpongyaBob #1820 üzenetére
HI
Azért sokszor jó lenne a több fókuszpont, de oda már más váz kell, ahol gyorsan lehet váltani tárcsával
tapiztam egy D300-at meg egy 40D-t nemrég...háát Ha az E5 nem virít nagyot, akkor roló le! -
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #1818 üzenetére
Nekem 520 van. Meg vagyok vele elégedve, két dolgot leszámítva. Kicsit karcsú a 3 fókuszpont, meg értékelnék egy nagyobb keresőt.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #1816 üzenetére
Legyen igazad.
Én mondjuk egy jóárasított E-30-at szeretnék magaménak tudni leginkább -
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1810 üzenetére
Ja, de E-30 65k er megjobban
nemtudom melyik lesz elobb
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1808 üzenetére
Ezt a prizmas dolgot nemismerem
-
Messer22
senior tag
válasz
SpongyaBob #1805 üzenetére
HI
Még 2 hetet + ! hehe -
aldebaran
addikt
válasz
SpongyaBob #1794 üzenetére
Ha a képre jobb gombbal kattintasz és a tulajdonság/részletes-nél megnézed, ott is ezt írja...
Én is ACDSee-t használok, a 3.0 pro-t. -
aldebaran
addikt
válasz
SpongyaBob #1792 üzenetére
Csináltam pár képet sRGB-ben és AdobeRGBben.
Nagyon függ az egész a képnézegetőtől is. Ha ott beállítom az AdobeRGBt, akkor annak jó a képe, az sRGB túlszaturált. Ha nem állítom be, akkor az AdobeRGB fakó.
De gondolom, sokmindenkinek nincs kalibrálva a képnézegetője...
És ha AdobeRGBben fényképezek, az exifnél azt írja, hogy nem kalibrált.
Más:
Ezt olvastam itt:
Az élességállítás erősen függ az alkalmazott objektív fényerejétől. Az általánosan használt AF szenzorok f5.6 felett megtagadják a működést, ezért egyes objektívek, pl. a Sigma 50-500/4-6.3 tele végén f5.6-ot "hazudik” a váz fele, hogy ne tiltson le az AF érzékelő. F2.8-as - vagy fényerősebb – objektíveknél kapcsolják be a keresztérzékelőket ill. itt váltanak nagyobb érzékenységű üzemmódba (ebben az üzemmódban pontosabb az élességállítás). A felső kategóriás gépeknél f8-nál van a limit (pl. Canon 1-es szériája).
Az Olympus E-520 kitobiknál mennyire jó az AF szenzor?
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1785 üzenetére
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1777 üzenetére
-
MrChris
nagyúr
válasz
SpongyaBob #1764 üzenetére
A régi 40-150 nem csak fényerősebb, hanem egy hangyányival jobb a képe és a vége valóban 150-es. Az új csak kb. 135-nek felel meg, viszont sokkal kisebb, könnyebb.
-
szaby_gyerek
tag
válasz
SpongyaBob #1759 üzenetére
Köszi, meggyőztél, ezzel a kérdés eldőlt. De egy gond még van. Ha jól tudom a 40-150-esből van egy fényerősebb változat is, és nem külön méregdrágán hanem kitben. Hol lehet ilyen kittet szerezni, vagy annak az obinak van hátránya a jobb fényerősség mellett?
-
Szabalaca67
csendes tag
válasz
SpongyaBob #1730 üzenetére
Na igen...
Valóban, ezt idézőjelbe kellett volna tennem.
A Pixinfo-n ezeket MILC néven illetik. Kompakt méret, no tükör, cserélhető objektív, DSLR-közeli képminőség...- Jó lenne, ha pár év múlva ez lenne a "kompakt" kategória. Amit ma nevezünk kompaktnak, az pedig a "kommersz"...
-
Ati77
tag
válasz
SpongyaBob #1713 üzenetére
Végül is azért kezdtem el nézegetni a DSLR-eket, mert láttam, hogy a kompaktoknál nagy a zaj, a nagy megapixel/kis lapka miatt.
Csak ugye ez magasabb árkategória. -
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1713 üzenetére
Kompaktok kozt meg itt ott kaphato Casio Ex F1 ott nincs panasz a kepminosegre meg az iso 800 is valalhato sot meg akar az 1600 is!!
Jah hogy draga es csak 6MP ,de a kepminoseg kompakt kategoriaban beszaros
-
Szabalaca67
csendes tag
válasz
SpongyaBob #1707 üzenetére
A kompakt kategória eléggé megsínylette ezt a megapixelháborút.
Na igen...
Én a 6 megapixeles Canon S3-IS gépemmel még aránylag jó fotókat készítettem. De zárt térben (pl. múzeum), állvány nélkül gyakorlatilag halott ügy volt értelmes fotót készíteni.
Most, az E-520-assal ez már nem jelent különösebb gondot...
Szóval: meggondolandó, milyen gépet vegyen az ember... -
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1656 üzenetére
70-300 mellett szerintem luxus lenne de meg atragom magamba.
-
BeeTm
tag
válasz
SpongyaBob #1647 üzenetére
Megnéztem,sajna mindegyik iso800-zal csináltam,úgy látszik csak akartam átállítani 100-ra de vhogy elmaradt.
Így jártam.
-
BeeTm
tag
válasz
SpongyaBob #1641 üzenetére
Becsillanás a téma,nem a zaj.
Egyébként van iso100 is (ha jól emlékszem)majd előtúrom....
-
2ning
tag
válasz
SpongyaBob #1643 üzenetére
E-520+40-150+DCR 250+Ő.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1637 üzenetére
Perverz
-
sanka81
csendes tag
válasz
SpongyaBob #1631 üzenetére
Köszönöm. Rá is megyek.
-
sanka81
csendes tag
válasz
SpongyaBob #1629 üzenetére
Üdv Mindenkinek. Rubbi, hol vetted a Cullmann D4500? Elérkezett az idő a rendelésre.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
SpongyaBob #1619 üzenetére
Jó FF képez először is vagy színesben készítsd a képet, vagy raw a kiindulási állapot. jpg esetén PS-ben van a black and white (images/adjustments-en belül), ahol színcsatornánként lehet állítani a FF képben mennyire legyen sötét illetve világos. Ha raw a kiindulás, akkor ott ugyanez az eszköz megvan a raw feldolgozás közben.
-
Messer22
senior tag
válasz
SpongyaBob #1621 üzenetére
HI
gimp elvileg ps szinten van és ingyenes.. -
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #1621 üzenetére
Photoshoppal szerintem el tudnán érni a kívánt hatást. Én is azt szoktam használni. A beállítások lehetősége végtelen, nagyon jó kis képeket lehet vele kreálni.
Én sem értek hozzá túlzottan, de hát ott a net, ha szeretnék valamit csinálni akkor utánnaolvasok. Ott van pl. a digiretus.hu, vagy ajánlom a Scott Kelby féle könyvet Photoshop digitális fotósoknak címmel. -
Messer22
senior tag
válasz
SpongyaBob #1619 üzenetére
HI
ahhoz komolyabb szoftver kellene szerintem..gép saját képi módja?
indexen asszem van ilyen topic..
amúgy én szépiát használok retró módként -
Kerio
őstag
válasz
SpongyaBob #1601 üzenetére
Persze, az Edigital ilyen szempontból megbízhatóbb. Szerintem...
Bár, kaptam már tölük vissza visszavitt gépet. Naponta mentem vissza másik gépért, a harmadik meg ugyanaz volt mint az első.Akkor kiborult a bili
-
arthropod
tag
válasz
SpongyaBob #1588 üzenetére
Honnan rendelted ha nem titok? Vennék Én is, végre letettem a voksom mellette, de ahol a legolcsóbb, ott csak állítólag Pestre, Pest megyében szállítják ki
-
törölt tag
válasz
SpongyaBob #1579 üzenetére
Itt megvan a kép nagyobban is.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1569 üzenetére
Koszi, 180 kep
es ami plane hogy ezt akar QHD felbontasban is birnam csinalni csak akkor nemsok vason futna le.
Tervem van ezzel kapcsolatba csak egymagam nemtudom megvalositani
asthring!
Az ilyen tipusu fenyszorast szerintem csak nagyon gagyi obi csinal, ill ha joltudom a nikonokba van kulon ilyen efekt ,szal lehet ez is inkabb efekt lehet.
-
asthring
tag
válasz
SpongyaBob #1569 üzenetére
ez a max amit ki tudtam hozni belőle
-
asthring
tag
válasz
SpongyaBob #1567 üzenetére
ja 11 körüli rekesszel a legjobb az eredmény, de korántsem olyan szép mint várnám.
-
törölt tag
válasz
SpongyaBob #1559 üzenetére
Hát igen, nézegettem és horror árakat láttam.
-
ROBOTER
addikt
válasz
SpongyaBob #1509 üzenetére
Ez fordítva működik. 600mm eq. feletti gyutáv kellett nagyon jó minőség mellett.
400L 5.6L annyiért beszerezhető, mint egy 50-200 SWD durván.
Ennyire szoros ráközelítésnél pedig nagyon komoly követő AF kell. 1D nem jön ki a 90-250 eladási árából. 7D AF-je pedig majdnem azt tudja.
90-250 megy a levesbe, használja az, aki természetfotózik és kocsija van. Canon bokehje, előtér-háttér szelekciója hulladék a Zuiko-hoz képest, de repülőgépeknél főleg az ég van a háttérben.
-
ROBOTER
addikt
válasz
SpongyaBob #1507 üzenetére
Egy fix obival nincs értelme felvenni a versenyt. Itt kezdődik a dolog. Nem véletlenül csináltunk nemzetközi petíciót az Olympusnak, válaszoltak, de igazából lesz@rják a tényt: nagyon sok fotós a megfizethető fix nagytelék (hiánya) miatt fordul el.
Ha a Canon követő AF-jére azt mondom, hogy ellátja a feladatát, akkor az Olympuséra azt kell mondanom, hogy nem létezik. Ez az igazság.
Amikor a helyszínen megnézem az Oly képeit azon az LCD-n, ami az E-3 megjelenésekor is elavult volt, akkor legszívesebben kidobnám. Utána amikor előhívom RAW konverterben a képet, akkor látszik, hogy a 12-60 és az 50-200 simán hozná akár a 7D felbontásában is a azt minőséget. Egyszerűen bizonyos beállításoknál hibátlanok.
Nagyon kiváncsi vagyok az E-3 utódjára, mert egyelőre ennek a két obinak számomra nincs
alternatívája más márkánál.Ja igen: 7D zajos, de nagyon durván. 1/3 EV-t csal ISO-ban, és ISO400 alatt olyan zajos, hogy pl. stúdiómunkára egyáltalán nem ajánlanám senkinek. 12 megás Pana szenzorok, amelyek azonos pixelmérettel rendelkeznek (4um) egyszerűen jobbak. Szebbek a színek, szebbek az árnyalatok.
-
sanka81
csendes tag
válasz
SpongyaBob #1503 üzenetére
Soha ne mondd, hogy soha....Én még reménykedem......állítólag az hal meg utoljára.
-
sanka81
csendes tag
válasz
SpongyaBob #1499 üzenetére
Minden esetre ha egyszer a kezeim közé kapnám a 16-60at.....nem lehetne kivenni belőle.
Elég harcias lennék..... -
sanka81
csendes tag
válasz
SpongyaBob #1487 üzenetére
Szintén ment privátban a válasz.
-
sanka81
csendes tag
válasz
SpongyaBob #1485 üzenetére
Hát volt nálam kölcsönben FL50 Oly vaku.....nagyon málna, de persze manuálban azzal is mindent kiégettem.....kellett pár nap meg néhány száz villantás mire kezdtem belőni....és akkor vissza kellett adnom..... Aztán megvettem a kicsi Metz-et. Akkor még nem gondoltam, hogy ennyit fogom használni. De a rendezvényeken muszáj, azóte szinte le sem veszem a gépről.....Esetleg majd linkelek be képet, ha én is hazaérek. A Cullmannos képek viszont télleg érdekelnének. Főleg amelyik a "derítőjével készült"
. Előre is köszi.
-
sanka81
csendes tag
válasz
SpongyaBob #1477 üzenetére
Hát akkor asszem télleg megvizsgálom a Cullmannt. A 14-42 egy igazán jó obi, viszont az utóbbi időben egyre több helyre hívnak fotózni....(halleluja
) és bizony beltérben még vaku mellé is kellene az a plusz fényerő.....most azon vagyok, hogy beszerzek egy vakut, az az első, aztán ha összejön a pénz, akkor 2-3 hónapon belül jöhet a 14-54. Persze ha rám szakadna a bank akkor a 12-60 SWD lenne az ami megoldaná minden problémámat.....de asszem Olysok között nem én vagyok az egyetlen ezzel.
-
sanka81
csendes tag
válasz
SpongyaBob #1475 üzenetére
Köszönöm a gyors választ....asszem megvizsgálom ezt a Cullmant.....ennek ugye forgatható is a feje, nem csak dönthető? Nincs "kedvem"
százezrekért vakut venni....jelenleg üvegre gyűjtök. Télleg valaki nem tud véletlenül 14-54-et, akár az első szériás is lehet....természetesen jóárasítva.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #1430 üzenetére
Nálam mind a kettő alatt sikerült már valamilyen hibát produkálnia.
-
törölt tag
válasz
SpongyaBob #1427 üzenetére
Nos, windows7-es gépemen nem akarta, de az xp-s gépen szépen működött.
-
törölt tag
válasz
SpongyaBob #1424 üzenetére
2.3-ast töltöttem le és telepítettem.
A régi ugyanezt a hibát adta.
Neked megy a szerver? Megnéznéd? -
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #1420 üzenetére
En nehezzen tudom elkepzelni azt hogy megjelenik az E-5 ,es az uj szenzor kore nem epul semmi uj gep
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Battlefield 6
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Hardcore café
- Formula-1
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2919
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest