Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Két éve vonultak ki, ez szerintem egy érdekes cikk róla.
-
Retro11
senior tag
Ahogy írtam is, kipróbálom, viszont közben van egy dead pixelünk is..

Joshi: Currys.co.uk, remélhetőleg ezúttal is segítőkészek lesznek. Amennyiben cserélik ezt is, és tegyük fel a harmadik próba sem jár sikerrel, tudnátok ajánlani alternatívát hasonló ársávban?
yodamastah Kösz, észben tartom, esküszöm nem fogok szürkét nyomni a következőre, csak működjön már, mert a kedvem elmegy az egésztől.
bandi0000 Lehet nem dead pixel a helyes megnevezés, de az enyémen fehéren világít egy pixel tartalomtól függetlenül.
-
krx21
nagyúr
Nem csak vásárolni kellett. Azért TV méretű panelt és magát az OLED TV-t mégis csak az LG fejezte be...
Valamint gondolkodni és felmérni, hogy ez a rövidebb távon járható út és nem milliárdokat beleölni egy olyan technológiába, ami kudarca fulladt... lásd japán gyártók.
Tehát akkor most hol vannak az okosabb mérnökök? 
-
tothl
addikt
Az LG cuccok szerintem mindig tartósak voltak, csak gagyik, mind kivitelre, mind képminőségre.
Nekem a második LG készülékem a B7 (az első a hálóban van, egy nem fullhd -s gagyi ezeréves LCD), és úgy gondolom megtörtént az, amit sosem hittem volna, az LG átvette a vezetést. Jól néz ki a készülék, igényes a kivitele, jó a távirányító, semmiben sem tűnik másodosztályúnak már.
Lehet, hogy a Sony és a Pana van amit jobban tudnak, de az, hogy ők is az LG -től veszik a panelt és jóval drágábbak, valamint a különbségek sem eget rengetőek, mindenképpenazt sugallja, hogy valamennyire igazam lehet. 10 éve nem gondoltam volna ezt. -
sakal83
addikt
Egyedul benned maradt csak lgt ne
azert vagy Te az egyeduli Sony oled tulaj
Ha oled akkor LG
ezek tenyek. Annyira benne maradt az emberekben hogy a felsokategoriaban tarol az LG. Es persze az arerzekenyek veszik az LG oledet
tipikusan a csoro reteg...
Aki igazan nem nezi az arat az Loewet vesz egyebkent. Azok nem sporoljak ki a hangot
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
Sem a Sony sem a Panasonic nem készül az örökkévalóságnak...már régóta nem. Ne gondold, hogy neked kevesebb az esélyed egy meghibásodásra, mint egy LG tulajnak. Viszont, próbálnál meg egy 1db alpixel hibával rendelkező kijelzőt kicseréltetni a Sony szervizzel... jól el is hajtanának, hivatkozva a pixelre vonatkozó szabályzatra, ezt borítékolom. Az LG szerviz ezzel szemben szó nélkül panelt cserélt nálam. Ja és innen kezdve hosszabbodik a garancia, mert fődarab csere esetén automatikusan újraindul a garanciaidő... erről papírom is van.
-
sakal83
addikt
A panasonic legendasan hires a magyar szervizerol
olvass be a topikjaba. A kedvenc sajat tortenetem: megvasaroltam a tvt kis hiba volt. Felhivom oket. Tanacs: majd a gari lejarata elott jelezzem. Jelzem kijonnek. 4 hetig raulnek. Majd kijelentik hogy nincs baja... a tveert mar en megyek mert raultek ujra. Elhozom. Itthon veszem eszre: a felsokategorias tv kijelzoje osszekarcolva... egyik tagnak a forumon 6-8 honapig probaltak foltozni a tvjet... -
so_ha
senior tag
-
NY_A
őstag
Én ezt olvastam az imént az lg oled árakkal kapcsolatban.
" A trend hátterében az áll, hogy a nyári oroszországi labdarúgó-világbajnokság ideje alatt közel sem fogyott annyi készülék, mint amennyire a kereskedők számítottak volna, így a boltok megpróbálnak megszabadulni a készletüktől. Ráadásul a berlini Nemzetközi Híradástechnikai Kiállításon (IFA) mindenki új modelleket mutatott be"
Ebből kiindulva ez a rohamos áresés akár hamarosan megtorpanhat. -
PuMbA
titán
"de ezek a "ref" anyagok kivétel nélkül 24fps-ek"
Mert az ARRI-t inkább filmkészítők használják és nem TV-hez vagy sportközvetítésekhez
Ezekhez a kamerákhoz csúcs optikák vannak, szóval nem tényező a zaj, de ha az is lenne, akkor is minimum 95-5% arányban a szenzoré a zaj, ahogy krx21 írja. -
PuMbA
titán
"Az meg hogy hangyás a kép egy 4K HDR filmen az több mint gáz, legyen az akár a rendező akarata"
Ez annak is az eredménye, hogy ilyen nagy a felbontás
Régen, amikor CRT TV-ken néztük az adást az olyan felbontást adott, amivel semmilyen zajt nem láttál. Aztán most pedig oda jutottunk, hogy a zaj egyre jobban látszódik a nagy felbontás miatt. Jelenleg semmilyen eszköz nem képes teljesen zajmenetesen képet rögzíteni mindenféle fényviszony között, nézhetsz akár 1 milliós fényképezőnek a képét teljes méretben, tehát vagy utólag tüntetik el a zajt, de azzal a részletesség is csökken vagy a felbontást csökkentik 2K-ra vagy pedig hagyják, ahogy van. -
PuMbA
titán
Igaz, bár mindig ott van az "annyira perfekt, hogy már rossz" hatás
Ha valami perfekt, akkor az egyből levesz a természetességből és ezért van az, hogy egy rendező vagy fényképező például visszarakja a filmszalag szemcse effektust a digitálisan forgatott "tiszta képű" filmjére. Például sokan egy zenénél a perfekt stúdió verzió helyett egy elő verziót favorizálnak, mert mi, mint emberek képtelenek vagyunk a tökéletességre és valahogy mindig jobban szeretjük a nem teljesen tökéletes dolgokat
Valami ilyesmi, de nem tudom másképp megfogalmazni. -
Pro Koryak
addikt
A keret megvan, de nekem nem ér 550-nél többet a 65". Ha éjjel-nappal tévéznék, filmeznék már lenne oled. De heti 1-2 alkalomra...őőőőhááátizééé
Már majdnem elcsábultam 470-ért a b8-ra, mondom lealkudom 450-re, de megvárom az őszi akciókat, akkor inkább már csak 400-ért.
-
Joshi
titán
Még annyival egészíteném ki a dolgot, hogy az OLED fogyasztása is hasonlóképpen történik mint a plazmánál. Minél több pixel világít fehéren 100% fényerőn annál többet fogyaszt. Szóval a Sony által közzétett 65"-os AF8 pl elmehet egészen 500W-ig is, persze ez extrém körülmények között csak. Egy fogyasztásmérővel simán ki lehet próbálni mondjuk egy fehér háttárképnél 100% fényerővel. Azért az átlag a mérvadó, én nem mértem le, de ~200W-ot biztosan megeszik egy 65"-os OLED normál használat mellett.
-
so_ha
senior tag
Valószínűleg ez lehet a kérdésemre a válasz, bár én 65A9F-et néztem (X1 procival), Te meg az 65A8-at linkelted. Nekem nagyon soknak tűnik a különbség az átlag, és a maximum között (186W => 501W), miközben a rtings tesztjében az 55"-os LGC8 átlag 79W-on "ketyeg", de a maximum is csak 179W.
-
Tipli41
csendes tag
Kedves Joshi!
Remélem el tudod fogadni hogy helyhiány miatt nem maradt más megoldás csak a hangprojektor/sajna eddig rosszul írtam,nem soundbar,hanem hangprojektor/.
Nem mintha változtatna valamin,tudom hogy soha nem lesz atmos hang a nappaliban.
Jelenleg a tv fölé van fúrva a proji,a szekrény tetején a mélynyomó.Nem szép,de
a tv saját hangszórójánál ezerszer jobb.
Üdv! -
Tipli41
csendes tag
Kedves Joshi!
Azért nem a soundbar keresőszót írtam be,mert arra voltam kiváncsi hogy a sony A1 oled átengedi-e az atmost arc-n!
A c8 igen,de ha az A1 nem,akkor néma a soundbar vagy a lejátszón kell más hangbeállítást választanom.
Ha a lejátszón a hangsávot atmos-ra teszem,és azt direktbe a tv-re küldöm,ami áttolja arc-n a yamahának,az miért írja ki hogy atmos? Tényleg érdekel!
Idézlek:"Az Atmost csak úgy támogatja az LG, hogy az adott film amit lejátszol a belső lejátszóval nem lesz néma."
Én nem a belső lejátszóval játszom le a filmeket.
Üdv! -
Tipli41
csendes tag
Kedves Joshi!
Köszönöm a kioktató válaszod,de hidd el ,sajna nem tudok a nappaliba elhelyezni
8-10-15 hangszórót,ezért a helyhiány miatt kénytelen voltam venni egy ysp5600-at.
Nyilván jobban örülnék ha tele lenne a menyó,ajtó-ablak hangszóróval,de sajna ez van.
A decoder része nem hiszem hogy fals infót írna ki a bejövő jelről, az más tészta
hogy azt hogy szólaltatja meg.De lehet hogy meglepődnél hogy egy szaros csík soundbar
44 hangszóróval,és egy mélynyomóval mit tud!Nyilván atmost nem,de nem is ez volt a kérdés.
Üdv! -
so_ha
senior tag
"Szerintem engedd el a témát"
Elengedem, ... de a félremagyarázások helyett mondd ki, hogy
- trollkodás volt, hogy már rég tudott volt, mert valóban új hír a termelés felfutása
- trollkodás volt, 10.-gen gyárat idekeverni, amikor a hír a 8.5-ről szól
- trollkodás volt, el sem olvasni a belinkelt hírt, és úgy véleményezni
- trollkodás volt, az "általános ár" mert ilyen fogalom nem létezik -
so_ha
senior tag
"Áttörést a P10-el fognak elérni"
Ne nézz már hülyének! Senki sem kérdezte, hogy mikor jön az áttörés, csak belinkeltem egy új hírt. Az meg szimpla tény, hogy még nem termel az újabb technológiájú gyár, még "csak" a 2018-as Oled panelek gyártása futott fel, és a gyártástechnológia optimalizálásával ezt még tovább tudják növelni ... amire Te rám írtál, hogy ez már régen tudott volt ... azaz csak Te voltál az egyedüli jövőbe látó a fórumon.Egyéként az árakból sem lenne több hozzászólás, mint kellene, ha páran elfogadnátok, hogy szerencsére a technológia fejlődés nem fog leállni, és így egyre több, és egyre jobb panelt fognak előállítani, azaz mindegy, hogy ki, és mikor veszi meg az új Oled tv-jét az utána következő vásárló "jobb vételt csinál" (újabb modell, kisebb áron). De a tv-t senki sem befektetésnek veszi, hanem a fejlődés valamelyik szakaszában fizet valamennyit az aktuális technikáért. Az meg agyrém, hogy mi az "általános ár" (#16898), amikor bevezetés után folyamatos áresés/akciók vannak, majd jön egy újabb év alacsonyabb bevezetési árakkal és újabb áresés/akciók ... és aki használni/élvezni akarja az Oled technológia előnyeit az valamikor belevásárol ebbe a folyamatba, amikor számára megéri, vagy csak megadta magát a régi tv-je.
"És akkor mi van? (#16885)" => "írtam hogy miért "támadtalak" (#16915)"
Ez nálam nem stílus, pláne úgy, hogy még a fáradtságot sem vetted, hogy elolvasd a cikket! Ezt hívják trollkodásnak, ha valamit úgy köpködsz, hogy a hírt el sem olvasod, majd másról írsz! -
so_ha
senior tag
"azért épült a P10 gyár"
Ami majd 2019 év elején indul be, ha minden a tervek szerint alakul, de a belinket hírben a 8,5-Gen gyártásáról, és felhozataláról szólt, tehát új hír, ahogy a cikk alján is olvashatod, hogy 2018.08.17-én kelt. Azért az megnyugtat, hogy ezt Te már korábban is tudtad, mint az LG!
-
-
Mi van??? Helyettunk ne talald mar ki h mire gondolunk. Hidd el mi is tudunk olvasni es szoveget ertelmezni. Ebben a hirben annyi allt hogy az lg duplazta a leszallitott panelek mennyiseget. Pont. Senki nem allitott se tobbet se kevesebbet. Az hogy te emoge mit gondolsz az a te magan ugyed viszont az nem fair h ezt mas szajaba adod.
-
-
sakal83
addikt
Mi koze van a szallitasnak az arahoz? Kertel linket kaptal. Ha lenne az MMben 65os oled itthon ugyanennyiert arulnak. Egy hettel kesobb lett itthon 360k az 55b7v az mmben mint kinnt 1100 euro. A kulonbozet az afa volt. Ne kepzelj tul sokat bele az arazasba.
Milyen norma kereskedelmi forgalom? Te atyauristen... azt se tudod milyen boltokrol beszelsz. Ezek nem az pistiafacsaloboltja.hu....
-
sakal83
addikt
Akkor nezd meg jobban. A masodik es harmadik MM local. Az alternate.de az egyik ha nem a legnagyobb online aruhaz. Ertem en hogy szkeptikus vagy meg nehez talalkozni azzal a tennyel amiben nem hiszel de ez van
az oled ata is csokkeni fog nem noni... a Te tvd ara is hiaba vetted relativ dragan.Es azt hogy nem tudod milyen uzletek az irrelevans. A nemetek is igy vannak az edigitallal

-
sakal83
addikt
Most 1800
https://m.alternate.de/LG/OLED65B7D-OLED-Fernseher/html/product/1381294?zanpid=11731_1534538862_137c01e6888eea11a420a48bf04fddc2&partner=dezanoxtextlink&campaign=AF/DeZanox/Textlinks/Alternate
Mediamarkt munchen
https://www.mydealz.de/deals/lokal-lg-oled65b7d-oled-tv-beim-media-markt-munchen-solln-1220070
De mar tobbszor volt 1600 es 1800 kozott.
Az 55b7 1000 is volt
Brema MM 1559
https://www.mydealz.de/deals/mm-bremenstuhrdelmenhorst-lg-oled65b7d-oled-tv-flat-65-zoll-oled-4k-smart-tv-webos-fur-1559-1211916
-
tutitibi
senior tag
Most megnéztem a Pana 55FZ800E Prof1 képi beállításait.
(Mert ugye ez a döntő ez a mód kalibrálható.)
Ugyanazok a módok megvannak mint a VT60-as plazmában meg van pár + dolog, pl. BFI on/off és egyedi IFC, ami nálam alapból OFF-ra van téve a szappanopera hatás elnyomása miatt.TV Calibration with Darko:
https://www.youtube.com/watch?v=hUP2ovGOqdQ
-
kalimist
aktív tag
Sajnos tvOS 11.3 óta nincs passthrough a 3rd party appokban (MrMC, Infuse) hanem dekódolás után LPCM-ként megy az erősítőbe (vagy TV-be) a hang amivel még nem lenne probléma de optikán ha jól tudom csak a sztereó LPCM megy át ezért ez nem járható út a kollégának. A Beállításokban az Audio résznél lehet DD-t kapcsolni, ebben az esetben mindent DD-re konvertál, amit a TV tudna optikán küldeni az erősítőnek de ez már minőségvesztéssel jár.
-
törölt tag
Így van, plusz úgy tudom, a VRR-hez se kell például HDMI 2.1.
Ugyanakkor HDMI 2.1 mellé (ami alatt a 48 Gbps sávszélességű interfészt értem) sem kötelező implementálni ezeket a feature-öket.
Na, az előző mondat félig lett csak magyar, de már mindegy.
-
dgyuri0123
nagyúr
Pl. az, ha az erősítő nem támogatja a HDR-t, DV-t, akkor egy külső lejátszóról direkt csatlakozhatsz a tévé HDMI-jébe, de eARC-on kinyered a hangot optikán, (akár HD hang ) ami mehet a (nem hdr kompatibilis) HM erősítőbe. Így nem szükséges az erősítőt cserélni. Ez nagy dolog szerintem, főként akkor ha az embernek van egy "milliós értékű" kombájnja és nem szeretne a HDR/DV miatt erősítőt cserélni.
-
törölt tag
Ebből nem derül ki, hogy lesz-e HDMI 2.1 (szerintem nem), csak annyi, hogy eARC lesz. (Ezt a HDMI 2.1-gyel együtt fektették le - ezért emlegetik HDMI 2.1 feature-ként -, de HDMI 2.0-ra is implementálható. Új szoftverekkel elvileg pár tavalyi erősítő is megkapja. Nagyon kíváncsi leszek rá, hogy működik majd.)
-
Jah sajnos...
Én azt olvastam valahol hogy a televíziózás megjelenése (mint konkurencia) miatt alakult ki ez a cinemascope arány, meg az anamorf lencsék... ezzel akarták az a "szükséges pluszt" hozni a tévével szemben, hogy vásznon szélesebb és nagyobb a látótér.

Aztán úgy marad az egész technika azóta is... hiába cserélődött már szinte minden le a lencse mögött.
Pedig mondjuk a digitálisra átállásnál igazán ezt is javíthatták volna.
De tény hogy amíg van mozizás, addig ez a plusz és a filmgyártás is marad ezen.Annyi a mázlink, hogy az IMAX terjedésével azért valamennyit visszakapunk ebből.
-
dgyuri0123
nagyúr
Merítettem egyéb forrásból (Rtings) és bevált. Tudom, elvileg minden tv más, de egy-egy oled mégsem különbözik annyira egymástól, mint egy lcd, ahol a szórás sokkal nagyobb. Jelzi ezt az is, hogy az oled gyári beállításai kalibráció előtt is sokkal jobbak, mint az "egyéb" tévéknek. Tudom hogy műszerrel lehet csak pontos fehéregyensúlyt állítani, de egy próbát megért és azóta így használom. 2 pontos IRE-ről beszélünk... a 20 pontos már nagyon durva lenne, azt valóban lehetetlen ilyen módon beállítani... amúgy azt is kipróbáltam, de nem lett jó, még szemre sem.. nem is ajánlanám senkinek.
(#16629) Partizan182 : Gyönyörűek, természetesek a színek. Igaz, nem tudom alátámasztani "tudományosan", de attól még így van.
Műszerrel biztosan látható lenne, hogy nem az igazi, de a gyári beállításnál sokkal jobb lett. Nincs ész nélkül agyonhúzva semmi, ráadásul, jellemzően mínuszba vannak a csúszkák...az a 3 db alapszín.. -
Partizan182
senior tag
Csak ezektôl a super resolution-öktôl meg HDR remasterektôl mentsen meg az isten. Egy bekezdéssel lejjebb meg ott a bredid calibrated szupermód, "ez dö kriétörz intendid". Most akkó melyik az irány?
Persze fasza lesz biztos, elôdjeik is jó tévék voltak, szvsz a legnagyobb elôrelépés hogy a dadogó android megkapja az új mediatek procit, hátha segít valamit.
-
PuMbA
titán
Úgy látszik, hogy nem igazán hallottál még a filmszalagon lévő szemcsékről, ami változó mértékű is lehet a filmszalag érzékenységétől függően. A Nagymenőkön azért van jelen, mert filmszalagra vették fel, mint az összes régebbi filmet, míg a Blu Planet II-t már mai, csúcsminőségű digitális kamerákkal
Nézd meg a Dunkirk-öt, azt is filmszalagra vették fel és teljesen jól látszik. -
-
Partizan182
senior tag
2 bekezdés, a lényeg lustáknak: ha statikus tartalom van a képen (tv logó, játék hud) meghülyül a rendszer, azt hiszi állóképet lát és elkezdi dimmelni a kijelzôt. Függetlenül attól hogy minden más mozog. HDRben látványosabb mert ott ugye magasabb a fényerô, nem írja h köze lenne a pc módhoz.
DV frissítés óta ilyen, volt közben egy "fix" ami nem javított semmit, cserébe brickelt pár készüléket, azt visszavonták. Jelenleg TBD a javítás.
Nem tudom mennyire android mennyire sony hozzá nem értése, de mióta aktívan követem a tv piacot (~2-3 éve) folyamatosan kínszarás megy fw fronton. Mintha régebben nem lett volna ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 26
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- EA Sports WRC '23
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Háztartási gépek
- Nintendo Switch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Gamer szék ASUS ROG Destrier Ergo SL400
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521, 100% Akksi
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Tehát akkor most hol vannak az okosabb mérnökök? 
azert vagy Te az egyeduli Sony oled tulaj

Valami ilyesmi, de nem tudom másképp megfogalmazni.

Vhiktor