Új hozzászólás Aktív témák

• hunspikey

őstag

válasz Vhiktor #90832 üzenetére

Igazad van, nem írtam, hogy HDR-ről írtam, azon belül is csak a Dolby Visionről - ebben jelenik meg minden új streaming tartalom azt látom.

Én már alig várom, hogy megmutassam neked, amiről itt okoskodok - váltig állítom, hogy egyszerűen nem egyfomra mennyiségű fekete közeli részlet van a különféle képmódok közt - értem, amit írsz, hogy ezek csak memória slotok- de szerintem a G3 valamiféle algoritmust máshogy használ, mert ha elvégzed azt a szimpla tesztet, hogy megfogod a nagyon precíz DoVi "Mozi" programot és feltekered a fekete szintet, majd ezt összeveted az élénk móddal, akkor azt látod egy rohadt sötét jelenetnél, hogy a Mozi elnyel bizonyos részleteket és azon nem emelhetők ki. UGyan ez igaz, IRE 2.5 -5 értékekkel való játéknál.

Majd megnézzük együtt - peace :D

Amúgy én ha hiszed ha nem egy kevésbé fényes "élénk" módot állítottam be arra az esetre ha a sötét részletek miatt ez a mód kell - most írásod után csak kiváncsiságból megint összevetettem a Mozi-val és jóval visszafogottabb átlagos képi fényerőben - mondjuk le is van véve az OLED pixel fényerő 65-re, illetve a szaturáció 46-ra, pont azért hogy ne legyen élénk. Csak és kizárólag a sötét részlet ábrázolás miatt tetszik ami iszonyú különbséget mutat az összes többi memória slot-vagy módhoz képest.

A memória slotos magyarázat még egy dolog miatt nem egyértelmű számomra: teljesen alaphelyzetbe állított módoknál, tehát ha kézzel mindegyikből kiveszem az összes "javító" opciót, pl kifejezés fokozó, meg dinamikus kontraszt stb - tehát ha az összes ilyen szar ki van kapcsolva, akkor nem lehetne különbség elvileg a kép tónus kontrasztja között csak és kizárólag a fényerő térhetne el - de ez nem így van. Miért? Olyan mint ha egyes profilok belül a gépházban S alakú gradációs görbével mennének...

Ja, természetesen felfogtam amit írsz, ha bekalibrálod a TV-t az egésznek nincs jelentősége mert lesz egy tökéletes profil - hívják azt bárhogy is.

Új hozzászólás Aktív témák