- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Gurulunk, WAZE?!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
alaves
üzenetére
OLED topikban keresgélve láttam hogy Te használsz ilyesmit monitornak. Úgy szerintem egy hete kotlok kijelző keresgélésen. Egy LG 48CX-et gondoltam következő monitoromnak, csak emiatt a beégés para miatt a "futottak még" listán van egyelőre.
Végigolvastam az Overclockers teljes 120 oldalas fórumját erről, de ott kicsit csőlátásúak az emberek.
(Ugyanakkor tök hasznos tippek voltak ott pl. monitor állványokra. Ez pl. egészen szimpatikus összeállítás.)Elkezdtem nézni mi van még piacon amivel 100% scaling megoldható lenne (utálom a Windows skálázását), egy 43" LG IPS-t találtam még, de már csak 60Hz-es kijelzőt nem akarok venni, illetve továbbra is IPS aminek a feketéje még a VA-tól is elmarad. Kipróbálnék valami jobbat, főleg hogy a napjaim igen nagy részét kijelző előtt töltöm, nem lenne kidobott pénz ha beválik.
Látom te azért nyüstölöd. Nekem úgy alakult hogy most váltok 100% itthoni munkára (nem csak covid miatt) és ez lenne a fő monitorom. Programozóként elég sok statikus tartalom lenne, IDE, böngészőben kutatás, chat ablakok. Ez mellett lenne videó nézés, játék, de kisebb arányban (olyan 80%-20% szerintem). Te 12+ órát írtál naponta és így vagy 5000 óra körül jársz ahogy láttam beégés nélkül.
Csinálsz bármi különösebb babysit-elést a kijelzővel a fényerő csökkentésen túl? Animált háttérkép, tálca eltüntetés, ablakok időnkénti pakolászása, stb. Láttam hogy a többség ezeket csinálja, de őszintén szólva én ezt már felesleges nyűgnek érzem, a monitor idomítja a felhasználót. Nekem ehhez nem lenne türelmem egy ponton túl. Arra lennék kíváncsi mi van ha ennél hanyagabbul használja az ember, de kis fényerővel.
Én egészen közelről tervezem használni (80-100cm), betöltve a látómezőt, úgy néztem 92 PPI-t tud a 48", az normál monitor távolságból épp rendben lehet 100% scaling-hez és ki tudok rá pakolni 4x1080p-nyi tartalmat.
Szemnek milyen? Sokan azt mondják pont amiatt mert a fekete tökéletesen fekete és nem kell nagy fényerő a jó kontraszthoz, kímélőbb a szemnek mint egy hagyományos óriási monitor akár közvetlen közelről is.
A glossy panel nem zavaró? Nekem oldalt van az ablak, elvileg így nem lenne gond a tükröződéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen széket vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Filmgyűjtés
- Milyen videókártyát?
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Új Bontatlan LG OLED EVO AI 65C51LA - 164cm - 2029.02.10-ig Garanciás -
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- Sony AG9 Master Series OLED (55") GARANCIÁLIS 2026.06.15-ig! Panel futási idő igazolt 2460 óra!
- LG 65G5 - 65" OLED Tandem - 4K 165Hz & 0.1ms - MLA Plus - 4000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- ÚJ, GARIS gamer egér Spirit of GAMER Xpert M800 13 000 Ft
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(Ugyanakkor tök hasznos tippek voltak ott pl. monitor állványokra.
Vhiktor