Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
renatto
üzenetére
A Meleg 1, az, amit a Technicolor talált ki, hogy szemre passzol a projektorukhoz (azt hiszem valami Xenon lámpás cucc), a Meleg 2 pedig, amit a máig legszélesebb körben használt CIE1936 dob ki D65 fehérnek.
(Azért más, mert nem modellezi tökéletesen az emberi érzékelést a CIE1936 és mióta ennyire széles skálán mozognak a kijelzőtechnikák, már szabad szemmel is látszik, hogy más-más kijelzőkön nem néz ki egyformának a fehér.)
Ezért a Meleg 1 újabban a Techni módok alapértelmezése, de az ISF/Prof módban is ugyan az a Meleg 1, mint a Techni-ben a Meleg 1, ezek a Színház-al rokon módok csak egymás klónjai, más alaphelyzetben hagyott csúszkákkal.Én személy szerint nem vagyok híve, hogy tologassuk a fehéret, illetve ezt is lehet sokféleképp kezelni. Szerintem ha már piszkálod, akkor inkább az egész 3D színteret lehet érdemesebb hozzátorzítani, nem csak a fehéret eltolni magában (egyébként ez is megoldható 3DLUT-al, akár az LG-k belső LUT-jaival is, van olyan szoftver, ami tud ilyen számításokat). De ha csak egy kijelzőt nézel egyszerre, akkor szerintem jobb megmaradni a CIE1936-nél, akkor minden kijelző csak a maga módján tér el kicsit perceptuálisan, ami még nem is nagyon észlelhető, de főleg nem zavaró addig, amíg nincs mellett másik. Akkor érdemes ezen gondolkozni, ha mindenképp egymás mellett vannak különböző kijelzők és zavaró, ha ránézésre picit más a fehér. Az "igazi megoldás" a CIE1936 leváltása lehetne, de egyelőre még minden ebben van definiálva, minden más csak egyéni döntés, hogy kinek mi tetszik szubjektíven jobban.
#28722 - Szerintem csak más nyelvi beállításokon vagytok. A lista vége a Techni és a két ISF, illetve 2018 előtti modelleken csak a frissebb firmware-ekkel van Techni (2017 vége felé jött be, megjelenéskor nem volt a 2017-es modelleken se).
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55G5 - 55" OLED Tandem - 4K 165Hz & 0.1ms - MLA Plus - 4000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- LG 65C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- LG 48"-os Smart OLED TV (2025.-ös) - Dobozában,2026.Júliusig Garival!
- 65" S90C OLED 4K Smart TV 144hz (2023)
- Lego replika Tokyo 20051 építőkészlet doboz nélkül
- AKCIÓ! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eladó új állapotban levő Realme 8 Pro 8/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- 2019 MacBook Air Retina 13" i5 8GB 128GB Rose Gold
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor