Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24799) xerobyte


xerobyte
aktív tag

Sziasztok!

Olyan van, hogy a HDR anyag rosszul van fényességben masterelve?
Végtelen időt kínlódtam most a 'Widows' c film HDR verziójával, a fekete szint egyeztetéséhez nincs is jobb, mint a film végén a stáblista, ahol egyértelműen látszik, hogy a fekete háttér kicsit szürkés a black barokhoz képest.
Először azt hittem, hogy a black levelek nem jók, pedig de, aztán a beállításokat is lereseteltem a TV-n (na ez hatalmas bukta volt, mert a már megszokott motion beállításaim is odalettek és nem emlékszem fejből...).

Következő lépésként beszereztem az SDR verziót, ahol homogén a stáblista háttere és a blackbar, szóval elkezdett gyanús lenni, hogy a HDR anyag lesz rossz. Ekkor betettem 3 másik HDR film stáblistáját és bumm, jók voltak (sok hűhó semmiért...). Végül pedig a Widows HDR-nél egyszerűen levettem a brightnesst 50-ről 49-re és láss csodát, tökéletes volt, de így meg a film színes részeinél nem vagyok biztos, hogy nem vesztek infót.

Többször éreztem, hogy a HDR filmek kicsit mosottabbak és néhol túl sötétek (de nem mind!), mintha csak összecsapták volna, pedig a Planet Earth az üt, szóval nem a beállításokkal lesz baj.

A kérdés tehát az, hogy
a) lehetnek-e direkt így masterelve a HDR anyagok?
b) az eredeti BR HDR-ből készített csúcsminőségű REMUX-ok eltérhetnek-e az eredeti BD-től ilyen tekintetben?
c) van-e valamilyen buktató/beállítás itt a HDR-el, amit kihagyhattam? (Kodi DSplayer madVR, LG C8, RGB full kiküldve és fogadva mindenhol)

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.