Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22284) janos666 válasza Locutus (#22283) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Töltsd le az USB-s verziót: [link] (kicsomagolás LG_DTV mappába).

A legegyszerűbb, ha semmit nem csinálsz, csak mindig PC módban hagyod a TV-t és mindig Full RGB-t küldesz neki: 50-60Hz-hez 8bit, 23-25Hz-hez 12bit, ezt megjegyzi az NVCP (mikor legelőször átvált a filmlejátszó 23Hz-re, akkor állítsd át 8-ról 12-re és legközelebb magától kapcsol ide a frekvenciával együtt).

PC módban:
SDR-hoz csak Szakértő(vil/söt) módokat használd (azok vannak Auto színtérre fagyasztva), pl. egyik BFI-vel, másik anélkül (kb. 25 és 65 OLED Fény és rendre Motion Pro ki - be, adja ugyan azt).
HDR-hez csak Színház és Techni jók (akár ugyan így oszd be a kettőt: egyiket BFI-vel, másikat anélkül).
Mind: Élességet húzd le 0-ra és kapcsolj ki minden "javítót", ami be van. Kivéve a "tónusáthelyezés" (HDR esetén) lehet Be (ízlés szerint), főleg BFI mellé (tone-mapping szinten nem kompenzál az elvesző fényhez a Motion Pro kapcsoló --- emiatt sem javaslom HDR-hez a BFI-t --- ez picit világosít).
Ilyenkor mindig ~21ms a lag és ezekben a képmódokban ~helyes a szín.

TV módban kb. ugyan ez érvényes, csak sokkal több a kapcsolód, amit nem mindegy hova állítasz. De a lényeg, hogy a színtér mindig Auto legyen és minden bizb@szjavító KI, kivéve hogy a Valósághű Mozi az BE (mert ez fordítva működik, KI állásban direkt elrontja a mozgást 24Hz-el 2:3 judder-el a "hagyományos" élményhez).
Ilyenkor csak Játék módban alacsony a lag és mindig van chroma subsampling (tippre 4:2:2-t kapunk). Az egyetlen előnye a TV módnak (a TruMotion interpoláláson kívül, ha az kell valakinek), hogy jobb az árnyalás. Nem sokkal, de ha nagyon nézeget, akkor SDR-ban is látszik, HDR-ben pedig akár használat közben is feltűnhet (pl. égbolton, hogy picit "lépcsősebb" az átmenet).

TV módban a Játék módokban a bal szélső állapot a Meleg2 fehéregyensúly. Ugyanakkor csak HDR módban színhelyes a játék mód, valami hülye indokkal nem engedik Auto-ra tenni SDR-ban a színtér kapcsolót.

Emiatt megérheti visszaváltani TV módba SDR és HDR filmezéshez is (mivel nem érdekel se a késés, se a chroma subsampling és van használható képmód is, de jobb a precizitás), vagy ízlés szerint HDR játékhoz is (SDR játékhoz ugye vacak a Játék mód, de HDR-hez jó, itt azt kell mérlegelni, hogy a chroma subsampling zavar jobban, vagy az hogy csak ditherelt 8bit megy ki 10 helyett és amúgy is alacsonyabb a TV árnyalatfelbontása PC módban).

Megjegyzés: pillanatnyilag bugos a Tecnicolor mód, Meleg1-re áll, de Meleg2 a jó (legújabb firmware), ezt pöccinst vissza.

DolbyVision-höz Színház vagy Játék. Teljesen mindegy (a DV mindig YCC 4:2:0, szóval nincs értelme PC módnak és a Játék sem rosszabb, mint a Színház, ha jól van beállítva -- kivéve hogy nem tudsz interpoláltatni Játék módban, de ... ehh...).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.