Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22207) janos666 válasza Joshi (#22205) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Miért akarnék kötekedni?
Mert betemetkezel a "marketinges hívószavak" mögé és nem akarsz a szabványokra aggatott plecsnik mögé látni, hogy mi mit jelent, mit csinál, hogy kapcsolódik egymáshoz (vagy épp hogy nem, avagy miként függetlenek egymástól bizonyos dolgok).

Kihangsúlyoztam, hogy nem a PC a lényeg. A PC egy hardware, amint fut egy szoftver, ami ellát egy feladatot. Adott esetben a VGA-k GPU-ja elláthatja egy olyan processzor feladatát, mint ami a TV-kben is van. Ennyi.

"Egy nem HDR képes tévére hiába küldesz HDR anyagot mert az vissza lesz konvertálva SDR-re."
Ez hülyeség.
- Ha egyenesben küldöd, akkor semmi nem konvertál vissza semmit (egyértelműen hibás a kép).
- Ha egy átlagos képességű lejátszó konvertál, akkor szabványból szabványba konvertál (nézhető, de nincs sok értelme, valószínűleg jobb az eredetileg is SDR kiadvány a régi TV-re, de konkrét kiadványoktól és eszközöktől függ)
- Ha úgy állítod be a TV-t, hogy kikapcsolod a lehető legtöbb belső feldolgozást és egy külső eszközzel a TV saját színterébe konvertálod a tágabb formátumú anyagot, akkor jobb eredményt kaphatsz az új formátumú anyagokból a régi TV-ken is (mert a TV maga hardware-esen néha többre volt képes, mint a régi formátum, tehát látni némi előnyt az új formátumú forrásból, ha így nézed)

Sok Rec709 támogatású TV sohasem volt natív Rec709, hanem a tágabb színterű panelre keverte a színeket egy belső processzor. Ha kikapcsolod ezt, akkor kapsz egy Rec709-től tágabb színteret, amibe konvertálhat egy külső processzor egy új formátumú anyagból.

Ennyit, nem kell megmagyarázni, hogy régi TV nem ismeri magától az új formátumot. Nem kell neki, ha külső feldolgozást használsz. Ugyanakkor az új TV-ben is van belső feldolgozás, és ezt lehet "kihelyezni" egy külső eszközbe akár új, akár régi TV.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.