Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csandi
addikt
válasz
ForRedGlory
üzenetére
5K2K hoz azért remélem 5090-el is készülsz

Ja hát ingyen no brainer az ROG àllvány, de ha fizetni kell érte inkáb Ergotron ahogy írták is redditen is.
-
Csandi
addikt
Na redditen két posztot is találtam userektől, meg alatta sok komment, az Ergotron jobb. Stabilabb, nem veszi át a rezgéseit amikor gépelsz. Rognál a kinézetet fizeted meg. Akkor maradok is Ergotronnál, ahogy írják is az LX a gold standard.
-
Csandi
addikt
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Hát az Ergotronról nem hallani mondjuk
mindig is a csúcs kargyártó volt. -
Csandi
addikt
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Na ez mutatós. Van olyan jó mint az ergotron? +10k tényleg mindegy ezen a szinten.
Aztán egyszer monitor csere ami nem Asus és akkor már nem passzol

-
Csandi
addikt
Van akinek karon van a monitora? PG27UCDM mellé mit ajánlanátok? Ez a szétálló csirkeláb talp nem az igazi.
Jó lenne valami hidraulikos amit oda rakok ahova akarok akkormár, nem ilyen fix amit mindig át kell csavarozni. Ebből van bármi jó vagy muszáj leszek Ergotront venni?

-
Csandi
addikt
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Szerintem ki lehet kapcsolni

-
Csandi
addikt
Egyébként most, hogy néztem sok reviewt az 5080 vs 5090 ről, elég sok olyan példa van ahol még 4K-ban sem fogy el a 16gb (DLSS-el persze) hanem egyszerűen maga a kártya kevés. Szóval nem tudom, hogy ha csak ráraknak egy kis plusz VRAM-ot a 5080-ra és az lesz a Super az hoz-e bármi érezhető változást 4K-ban leszámítva azokat az eseteket persze ahol elfogyott a 16Gb, de ugye ez nem annyira gyakori. Viszont ahol az 5080 kevés és nem a VRAM miatt - és ez a gyakoribb - ott az 5080 Super is az lesz.
-
Csandi
addikt
Amúgy az 5080 ilyen kicsit mostoha kártya. 1440p-re az 5070 Ti is elég, 4K-re meg már kevés az 5080 bizonyos esetekben. 1440p-re vettem, mondom az a tuti, legjobb aminek még "értelme" is van meg arányosan drágul a többi modellhez képest nem hirtelen 2x annyi, de 4K-hoz nem adnám flagship alá. Végülis maga a 4K is flagship, monitor is lényegesen drágább.
-
Csandi
addikt
Na amúgy még az előző takarítós témára. Redditen kicsit utánaolvasgattam, nyilván ott is sok az ütköző vélemény, de végül is azt sikerült kivennem, hogy a Samsung nem hülye a saját paneljával kapcsolatban és habár nagyon hasonlóan viselkedik az izopropil alkohol és az ethanol is, az ethanol tényleg jobb és kíméletesebb hosszú távon, csak ahogy a linkelt videóban is van hagyni kell elpárologni és utána esetleg még egyszer szárazzal áttörölgetni.
Illetve a mikroszálas kendő legyen "lint-free", de a linkelt scrub daddy az.
Elkezdtem még keresgélni ethanolokat, egy ilyet még rendelek a desztvíz mellé. [link]
Az a mondás, hogy amit leszed száraz azt úgy, amit leszed desztvíz azt úgy, amit egyik sem arra ethanol. És ugye mivel nincs rajta a szó szoros értelmében vett coating mint a Samsung saját matt darabjain ezért ilyen körülményes. Mikrokarcok pedig mindenképp lesznek idővel, de az ugye csak telefon vakuja alatt látszik. -
Csandi
addikt
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Na igen, ezt néztem én is, hogy nem ugyanaz

A videóban meg ugye ethanolt mondanak, amit abból linkeltem nemtom az-e.
Megkérdeztem apám, azt mondja ilyeneket festékboltban vagy barkács boltban tudok szerezni szerinte.
-
Csandi
addikt
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Használtan igen, áprilisi darab. Patika hibátlan állapot, egy üzlettől vettem aki aprón is hirdet, hozzájuk pedig magánszemélytől került. így 500+ helyett 380 és csak fél év garral van kevesebb mintha újan vettem volna. Törlő nem volt hozzá, de megjött már a fentebb linkelt Scrub Daddy-s, az tényleg brutál puha, ilyet még nem fogtam.
Semmiképp nem ugrok neki ablaktisztítóval, és tudom, hogy meg kell várni amíg kihűl. Rányomni sem terveztem
De köszi a tippeket.Sajna azért bekapcsolt állapotban is tudnak látszani rajta a dolgok, főleg egy sötét jelenetnél az meg elrontja az immerziót.
Vidi: 70%-os ethanolt is találtam szerintem. [link] -
Csandi
addikt
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Amúgy ezt találtam most neten nézve, esetleg? [link]
-
Csandi
addikt
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Ugyanazt a monitort vettem én is, pont amiatt kérdezem.
Patikában sem kapni olyan alkoholt?
-
Csandi
addikt
Hülye kérdés de akkor már biztosra megyek, ez jó? [link]
Nem tudom van-e desztvíz és desztvíz között különbség, gondolom nem. Mert árban látok 4 ezerért is 750ml-t, meg ezt a 2 litert is 600ft ért

(Most az, hogy 2 liter mindegy, nincs kisebb. Nagyobb van 5 literes, azt talán túlzás egybe megvenni. Bár "eláll" akkor meg jobban megéri azt
) -
Csandi
addikt
A nyálra gondoltam. Szinte csak online játszom, de ha épp nem akkor is fent vagyunk discordon és dumálunk. Mindenképp kerül rá köpés. Ezért kérdem, hogy desztvíz erre is jó-e? Mert ha csak elkenem rajta a nyálat de nem szedi le akkor kell valami rá.
És ugye a monitor eléggé az arcomban van mert kompetitív fps-ekkel is tolom és ahhoz kell, hogy jó közel legyen. -
Csandi
addikt
Na nálam a cucc, viszont akkor előre kérdezném, hogy mi is a konszenzus, QD-OLED-et mivel kell takarítani? Prémium mikroszálas kendő + micsoda?
PG27UCDM
-
Csandi
addikt
Hoppá, ez érdekes. 32-es DP2.1-el.
Valamiért nem ment a link funkció bocsi.
-
Csandi
addikt
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Nekem volt már garis és sima elállásos ügyem is alzával több is, mindig kiemelkedő volt.
-
Csandi
addikt
Amúgy amit tudok én is cégre veszek, de OLED monitort nem akartam, mert ugye akkor csak 1 év gari van.
Arról nem beszélve, hogy 500k nettója csak 393, szóval így még annál is olcsóbb

Vidikariknál nincs ez a trend, ott a használt drágább mint a bolti ár nettója, szóval abból valszeg úgy lesz

-
Csandi
addikt
Na holnap nálam lesz a PG27UCDM, de még csak integrált gpu-ról tudom beüzemelni mert 5080 már nincs, 5090 pedig még
-
Csandi
addikt
Alapvetően vagy aprós árakban gondolkodom,
vagy németből rendelve. De igen, ha szigorúan magyar bolti árakat nézünk igazad van, viszont itt bejön nálam egy kis személyes elem, AMD kártyát (még) nem vennék. Prociban már bizonyítottak, de nV-nél meg a feature set (DLSS+FG), RT, meg ha GPU accelerated streamelsz akkor
arra a dedikált magok nálam még felé billentik a mérleget, inkább akkor legyen kicsit drágább. -
Csandi
addikt
1000% hogy nem fognak visszaesni. Látták, hogy ennyit is kifizetnek az emberek, akkor lehet ennyiért is adni.
Lehet eltorzult az évek alatt nálam is pont ezért, de az 5070 Ti-t egy olcsó kártyának tartom
de amúgy a generáció legjobb vétele szerintem. 5080-tól alig marad el cserébe 100-assal olcsóbb. -
Csandi
addikt
Nincs más matt opció, de nekem még ilyen probléma
nem volt OLED-el (WOLED) meg havertól sem hallottam akinek QD-OLED je van. 27”/1440p mindketten.A korai genes panelekre volt ilyen text fringingre panasz.
Vagy felmész akkor felbontásban 27”/32” 4K ra, mindkettő nagyobb PPI mint az 1440p, 27” ben főleg, vagy esetleg várd meg a True Black coatingos Tandem OLED-eket, decemberre vannak kiírva gondolom legkésőbb januárban kaphatók lesznek. Glossy de mégis SOKKAL kevesebb tükröződés, youtube-on találsz róla vidiket már. Jön 280hz es meg 540hz es, mindkettő 27”/1440p. Ha viszont PPI okozza a problémád lehet ez sem oldja meg.
Mattra amúgy redditen szoktak panaszkodni aki nagyon érzékeny rá, hogy mintha kicsit szemcsésebb, “defókuszáltabb” lenne a kép, viszont itt a fórumon ezt a matt tulajok nem támasztják alá. Gondolom akkor embere válogatja, én matt oledet még nem láttam. (De ha valaki pesti és szívesen fogad vendéget 10 percre akkor szívesen megnézném amúgy, hogy legyen saját véleményem is róla)
-
Csandi
addikt
-
Csandi
addikt
válasz
szasanyi
üzenetére
Ez ilyen nerd/geek hóbort, nem akarok a tömörítés kedvéért tömöríteni. Valóban nem látni DSC-t láttam már, de alt+tab időt meghosszabbítja bizonyos esetekben, illetve nV funkciók mint G-sync sem szereti sokszor és a többmonitoros setupnál is okozhat fura problémákat. Ezeket szeretném megelőzni, kikerülni, meg tényleg az elv, hogy ott a fasza monitor, a fasza kártya, 2 között fusson már “natívan” a kapcsolat, ne kelljen semmi plusz megoldás.
-
Csandi
addikt
válasz
szasanyi
üzenetére
Persze, az a 2 amit küldtem UHBR20-as DP2.1
Monitor kerül is 450-500k ba.
Asus PG27UCDM
MSI 272URX
Amúgy szerintem újonnan MSI-t vennék, de aprón van egy ilyen Asus 380-ért, annyiért pedig inkább azt. -
Csandi
addikt
gyors ttk*, elírtam.
-
Csandi
addikt
Szerintem nincs, azt csak 32-ben láttam.
Dare2Live: Valorantra és Apexre használtam már 1080p 360hz TN-t és IPS-t, 1440p 240hz IPS-t és OLED-et, és az a tapasztalatom, hogy tac shooterre elég az 1080p, de akkor legyen minél több hz (most talán valami 600hz a legmagasabb Zowie TN), viszont olyan játékokra ahol messzebbre is kell lőni és mondjuk trackinges aim kell (Apex, esetleg OW) az 1440p egyértelműen előnyösebb. Na most ebből ugye 500hz-nél jár 1440p-ben az OLED tech, de már a 240-es OLED is hatalmas előrelépés volt a 240-es IPS-hez képest.
Mondom ezt úgy, hogy ex versenyző vagyok, külföldi teambe voltam igazolva és Apex EB-n (ALGS) játszottam. Az ilyesmi gamekre elég a 240hz (főleg ha OLED), de egy Valorant alá persze jó a sokszáz hz, lassú ttk és flicking aim miatt előny tényleg.
-
Csandi
addikt
Ja látom WOLED-ből ami már True RGB OLED lesz 2026 legkorábban a 4K 27" 240hz. Szerintem annyit nem várnék.
Rápróbálok erre az AOC-ra, nagyon meggyőző tényleg az ára
Legalább akkor lesz QD-OLED-em is végre, össze tudom hasonlítani. TV-ben is "csak" WOLED-ünk van, de TV-s topicban is mindenki mondja, hogy színfényerő miatt mennyivel jobb a QD.dom1n0: Köszi, szerintem én ismegleszek a 27-el. Ha keveselem mégis majd 1-2 év múlva rá lehet pillantani a 32-esekre, hogy mi a helyzet a piacon

-
Csandi
addikt
Köszi mindenkinek.
koxx: Kitalálom még, hogy 27/32. Pont az éles kép miatt érdekelne játékban, a windows "screen real estate" annyira nem mozgat. Text clarity nekem már az XG27AQDMG-men is bőven jó.
Dar2Live: Szemem hibátlan, játszani vegyesen comp gamek, meg story-coop gamek. Műfaj kb. minden. Megfontolom akkor a 32-t, csak félek, hogy azzal megölném a comp játék teljesítményem, 27 a sweet spot abban. (persze tudom, a 4K eleve nem jó comp-ra az FPS miatt, de azt kezdek egyre kevesebbet játszani és a többihez meg gondoltam jöhetne nagyobb felbontás) VGA meg most 5080, 4K-ra 5090 lenne.
szasanyi: Uh na hát ezt nem is találtam meg. Nagyon szimpi a talpa is és az ára is. Köszi, király tipp.
Mindenki: Ha Gen4 csak 27-ben van, akkor viszont nem kell gondolkodnom, hogy melyik legyen. Ha már újat veszek meg ennyiért, mindenképp legfrissebb gent. -
Csandi
addikt
Sziasztok,
Úgy döntöttem eljött az ideje a 4K-nak. Kizárólag UHBR20-as érdekelne és 27 col.
Jelenleg ugye van egy ROG, egy MSI meg egy Aorus monitor amik ezt tudják. Az Aorus-tól óvaint az internet mert elengedte a cég a terméket, nincsenek már firmware updatek és nem válaszolnak customer supporton. Tehát mondjuk, hogy van a ROG és az MSI.
A ROG-ban zavar, hogy csirkelábas a standja, az MSI legalább sima négyzet. (PG27UCDM és 272URX) Ti melyiket javasolnátok?
Egyik kérdés, hogy van-e aki már váltott 1440p-ről 4K-ra de maradt 27 colon? Ha igen akkor látható játékokban a megnövekedett PPI? Nem feltétlen szeretnék 32 colra felmenni, de ha 27 colon nincs értelme a 4K-nak megfontolom újra.
Másik, hogy ugye ezek mind QD-OLED. Most fognak jönni ugye WOLED-ből a Tandemesek, de ahogy néztem displayninja-n azok is csak 1440p-ben fognak jönni. Erről tud valaki valamit, hogy lesz-e 4K?
Bármit tipp, ötlet, jó tanács van még ezzel kapcsolatban azt is szívesen fogadom.
-
Csandi
addikt
Amúgy most pont olcsók a VGA-k. Pár hónapja 570-ért vettem 5080-at, most 450 ugyanaz. 5070 Ti meg van 400 alatt is.
Monitorból szerintem neked is akkor a kuponozott Samsung a legjobb választás mint sokaknak, azt adam majd becopyzza megint, hogy mit hogy kell, ezerszer leirta már

-
-
-
Csandi
addikt
válasz
deathcrow42
üzenetére
Hát szinte mindig discordon beszélve játszom haverokkal, szóval sokat beszélek gép előtt, így sok jut a monitorra is
kb. 2 hetente kell takarítani -
Csandi
addikt
A sima Clin nekem tökéletesen bevált, minden köpetem leszedi a monitorról, meg egyéb kitudja mit, aztán alapból hagyna csíkokat, de azokat utána körkörös mozdulatokkal ha szárazan áttolom mégegyszer a ronggyal eltűnteti teljesen és olyan mint újonnan a dobozból kivéve. Glossy WOLED.
-
Csandi
addikt
válasz
abridabri
üzenetére
Nem megy olyankor, csak standby.. semmi baja nem lesz attól ha nem nyomod ki külön gombbal.
A TV nem jó példa mert ott is mikor megnyomod a kikapcs gombot akkor az is csak standby-ba megy, nem kapcsol ki teljesen, ahhoz ki kéne húznod a falból. Elég rég óta ez a standard. Érdekes is lenne ha az OLED TV-m full kikapcsolna a gombnyomás után és nem végezné el a pixel frissítést
(relé kattanás jelzi mikor kész, LG C4) -
Csandi
addikt
válasz
Frorika1972
üzenetére
Modern hardvereken a friss win 11 buildek már jobban viszik a gameket mint win 10. 2 éve azért nem ma volt.
HDR kezelése meg ég és föld.
-
Csandi
addikt
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Haha, akkor az enyémen lehet a legnagyobb rend, mert SEMMI nincs rajta

-
Csandi
addikt
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Ha a képe amúgy jó meg ez a legjobb, akkor esetleg egy aftermarket kar? Tudom szembemegy az elvekkel, hogy veszel valamit drágán aztán még oldd meg a baját amit gyárilag tudnia kéne, de ha meg a kijelző maga a legjobb akkor ennél csak rosszabbat fogsz kapni azért cserébe, hogy nem billeg, vagy pedig annyival drágábban ugyanilyet, hogy vehettél volna egy kart is.
-
Csandi
addikt
-
Csandi
addikt
-
Csandi
addikt
válasz
BullKoxa
üzenetére
Nem használok HDR-t monitoron/gépen, viszont TV-n igen (LG C4) és azon a HDR maxon van. (ahogy kell)
Mint írtam, olyankor nem az egész kép folyton max fényerős, csak bizonyos jelenetek bizonyos pixelei, az meg ha kisüti a szemed az a célja, hogy ott kisüsse. Ha a szemedbe világítanak egy lámpával akkor ha arról nézel egy felvételt ugyanazt a hatást érje el.
Egyébként az SDR fényerőm 56-on van jelenleg a monitoron, a TV-n meg 60-on és nem süti ki este, teljesen jó így.
-
Csandi
addikt
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Mik az igények, mi a keret, és mik a kinézett opciók? Vagy ua utóbbi nincs akkor nézünk neked.
-
Csandi
addikt
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Preferencia kérdése. Ha mindig sötétben játszol glossy ajánlottabb, ha sokszor esik fény a monitorra akkor inkább kevésbé glossy.
-
Csandi
addikt
Kommentek megoszlóak ezzel kapcsolatban. Szerintetek on vagy off? Én most néztem nekem on-on van alapból.
[link] -
Csandi
addikt
válasz
4264adam
üzenetére
És mégis ezért panaszkodnak ventis topikban meg redditen. De amúgy igen, az ő AIO-ik a legjobbak, de szerintem főleg azért, mert vastagabb mint a többi. + ha csak teljesítményt nézünk mindegy a zajszint, de ha meg zajszintet nézünk akkor az Arctic ventik közel sem a legjobb.
-
Csandi
addikt
válasz
Hegyirabló
üzenetére
De az Arctic ventik nem drágák, pont, hogy budget king, annyiért pedig nagyon jók. Nekem is csak Noctuák vannak, kérdés, hogy túlárazott-e vagy pont ennyit ér?
-
Csandi
addikt
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Egyébként az, de persze jobb mint egy suzuki.
-
Csandi
addikt
válasz
Hauptmann
üzenetére
HDR lényegében annyit tesz, hogy adott jeleneten belül az adott képkocka amit látsz, a képernyő melyik részén mekkora fényerővel kell, hogy rendelkezzen. Pl. egy zseblámát nézel szemből, vagy a napsütést, az magas, de ha valami takarja ezek fényét te pedig szemből látod ott alacsony. De ezek ugye pillanatnyi csúcsfények, ezért kell HDR esetében a fényerőt maxon használni, mivel ezek az 1-1 másodperces csúcsfények akkor tudnak megjelenni, illetve a dinamikai tartomány akkor lesz a legnagyobb. Ha lecsökkented a csúcsfény nitjét akkor nem lesz akkora különbség közte és az árnyékos rész között, vagyis romlik a HDR élmény.
Ezektől nem fog beégni az OLED, de OLED TV-s topikban már csak a topikgazda is, de sokan mások is sokkal szakmaibbak ebben mint én, ha részletesebben érdekel szerintem oda érdemes benézned, mindent eltudnak mondani, valszeg jobban mint én, én is onnan tanultam
-
Csandi
addikt
válasz
Hegyirabló
üzenetére
A monitors unboxednal meg szandekosan probalnak beegetni egy monitort es mar kb. 1 eve nem sikerul.. vedd meg és élvezd, baja van gariztatod. SDR-ben ne használd maxon azt ennyi
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux felhasználók OFF topikja
- sziku69: Szólánc.
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Autós topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kés topik
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- DELL Thunderbolt TB16 Dock (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919, 100% Akkumulátor
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- magyar billentyűzet - 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

)
az nem tömörítetlen