- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon kezdőknek
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Heng®
tag
válasz
kingmechanik #40977 üzenetére
Erről a literes vízóráról mondasz valamit pontosabb infót?
-
migabi24
nagyúr
válasz
kingmechanik #40977 üzenetére
Nem semmi
mondom ezt vízszerelőként
-
jagofett
tag
válasz
kingmechanik #36952 üzenetére
értem, meg fogom nézni, hogy van az én kazánomon, köszi a tippet!
Szóval nálad a kazánra be van kötve a külső érzékelő, ezzel belőve a görbe, és vannak egyéb hőérzékelők, amiket monitorozza a domoticz, ha eléri a beállított alsó határt, akkor felcsavarja a szelepet, illetve egy idő után indítja a kazánt.
A kazán indítás nálad mivel van megoldva? -
kingmechanik
újonc
válasz
kingmechanik #36952 üzenetére
Így igaz. A szolgáltató nem is hallott ilyesmíről kis méretben. Így kénytelen voltam egy + mérőt beépíteni. Röhej... Viszont én levittem az UTP kábelt az órához. Így kábelesen van bekötve.
-
jagofett
tag
válasz
kingmechanik #36940 üzenetére
szerintem nincs külső érzékelő bekötve, de majd utánanézek.
viszont nem teljesen értem, hogy mit old meg? a kazán ez alapján szabályozza magát?
a bekapcsolást attól függetlenül még szabályozni kell, arra mit használsz / mi fut neked domoticz-on?
a szelepek bekapcsolása utána indítod el a kazánt vagy hogy képzeljem el? -
Degeczi
nagyúr
válasz
kingmechanik #36941 üzenetére
A mai kazánokra igaz, már a begyújtás is max gázteljesítménnyel történik, ezért is célszerű minimalizálni a bekapcsolások számát.
-
Saughassy
aktív tag
válasz
kingmechanik #36941 üzenetére
Igen, az én nyílt egesterum is így működik.
-
ojb
tag
válasz
kingmechanik #35079 üzenetére
Mielőtt az iDetect-et használtam nálam jól működött az arpdetect is [link]
-
LouiS22
veterán
válasz
kingmechanik #35079 üzenetére
Vélhetően valami akkuspóroló algoritmus teljesít jobban a kelleténél. Nézd meg az app listában az akku/energia beállításokat és tedd whitelistre a domo appot.
-
ojb
tag
válasz
kingmechanik #35077 üzenetére
iPhone?
-
ojb
tag
válasz
kingmechanik #30023 üzenetére
A Nano kacsolási rajza alapján nincs hardveres handshake az USB oldalon.
A Nano-n futo FW nem figyeli esetleg az USB oldali Rx - Tx állapotokat? (Xon/Xoff)
(Az Rx - Tx LED-ek ugyan abban az állapotban vannak, ha tápra ill USB Host-ra dugod?
Amikor Host-ra dugod fel sem villan valamelyik) -
ojb
tag
válasz
kingmechanik #29988 üzenetére
A Nano-nak mit kellene csinálnia?
Nekem úgy tűnik a leírásaidból, mintha serial <-> RS485 GW futna rajta -
Degeczi
nagyúr
válasz
kingmechanik #29835 üzenetére
Valóban terveztem, be is szereztem egy rakás mini Arduinot és RS485 illesztőket - amiket aztán máig nem üzemeltem be, nem játszottam velük, mert beváltak azok a Xiaomi nyitás- ill. hőmérsékletérzékelők, amilyen célra ezeket gondoltam...
-
ojb
tag
válasz
kingmechanik #29804 üzenetére
A nano alapvetően mit küldene és milyen protokollal az RS485-re?
(tx-rx ; GPIO állapot stb) -
ojb
tag
válasz
kingmechanik #29797 üzenetére
Félre értettél...
A két RS485 modult ne kettő, hanem három dróttal kösd össze.
Optikai a SetTopBox? -
ojb
tag
válasz
kingmechanik #29792 üzenetére
Próbálj meg RS485 oldalon az A <-> A és B <-> B mellé egy
GND <-> GND kötést is. -
ojb
tag
válasz
kingmechanik #29742 üzenetére
Amennyiben Vin ről működteted ugye az 7 - 12 V közötti.
Az 5V-os dugasztápot a Nano 5V-jára kell kötni (bypass LDO) -
ojb
tag
válasz
kingmechanik #29742 üzenetére
Dugasztápról is az USB-n adsz tápot vagy a Vin-en?
A POW LED sem világít, ha nem számítógépről üzemel? -
ojb
tag
válasz
kingmechanik #11595 üzenetére
+1
-
golya87
őstag
válasz
kingmechanik #11595 üzenetére
Már csak tudásmegosztás szintjén is, engem érdekelne.
-
Gh0sT
addikt
válasz
kingmechanik #11526 üzenetére
Mi is építkezünk. Vezetékezést javasolja mindenki, mert megbízható és biztonságos. Voltam több helyen, megnéztem okos-otthon koncepciókat, kértem ajánlatokat.
Két dolog:
- eszméletlenül drága, ha szakemberrel csináltatom, nem jön ki 4 millió Ft-ból úgy, hogy ebben nincs benne sem a villanyszerelés, sem a kültéri okosítás (kert, medence)
- kompromisszumos megoldás, mert jellemzően zárt az egész rendszer, nem, vagy csak nehezen tudok bele integrálni saját dolgokat, korlátozottan bővíthetőÉn a kritikusnak nem ítélt helyeken egyértelműen a vezeték nélküli technológia mellett teszem le a voksom így az 5G forrradalom küszöbén. A tendencia az, hogy ahol csak lehet egyre inkább a vezeték nélküli technológiát preferáljuk, ami törvényszerűen gőzerővel fejlődik emiatt. Szerintem annyira már nem egyértelmű, hogy ami olcsó, vagy éppen vezeték nélküli az nem megbízható.
-
vampire17
addikt
válasz
kingmechanik #11529 üzenetére
Jo azert gondolj bele, mennyire all a realitas talajan az, hogy egy "atlag ember" (aki nem villanyszerelo) nekiesik es szetfurja a mosogepet, vadiuj muanyag ajtokeretet, falat ves, etc....
Ennyire azert nem xar a vezeteknelkuli megoldas, hogy ezt sokan bevallaljak...
Uj epitesnel persze mas... Csak ott felmerul a kerdes, ki csinalja meg? Esetedben persze OK, hogy magadnak... De egy atlag "szakinak" el sem tudom magyarazni, miert kell a kabel.. plusz nyilvan nem fogja tudni szepre csinalni, mert meg soha nem csinalt ilyet (jo eselyel) es csak osszehanyja...(tapasztalat...)
En csak negyzet alaku kotodobozt akartam a villanyosokkal beepitetteni a natur kor alaku helyett (a xiaomi kapcsolok miatt) de egy het szenvedes volt... A boltokban elhajtottak, hogy minek akarok ilyen hulyeseget, amikor venni akartam ilyen kotodobozt, a villanyszerelok ugy neztek ram, mint borju az uj kapura, meg szidtak, hogy eddig csak siman korkifuroval vagtak egy lyukat es kesz, most meg baxakodjanak a vesovel, hogy negyzet alaku legyen... vegul egy het konyorges utan megcsinaltak 3 helyre....
Szoval nem egyszeru dolog ez az okosotthon meg Magyarorszagon....
-
vampire17
addikt
válasz
Nekem minden vezetek nelkuli, de meg nem tapasztaltam komolyabb gondot... Mire gondolsz azzal, hogy nagyon meg fogja banni?
Meg azert vannak olyan eszkozok (pl nyitaserzekelo) ahol macera a kabel... Ha van pl egy muanyag nyilaszarod, akkor ket dolgot tehetsz: szetfurod a tokot, hogy ne latszodjon a kabel (vagy sikerul szepen, vagy nem..) vagy hagyod, hogy latszodjon a kabel (fujj) nekem egyik megoldas sem jatszik, akkor inkabb vezetek nelkuli. (szenzitiv helyre titkositott szabvany, ha nincs szukseg ra, akkor 433 mhz)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Pl. egy mosó- vagy szárítógép ajtóhoz is drótot húznál ki?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
kingmechanik #11439 üzenetére
Ha mindig kiértékelődik, akkor az nem "elseif", ezért hibás működés (ha jól, a nevének megfelelően működne, csak akkor szabadna kiértékelődnie, ha az előtte lévő if nem teljesül) - függetlenül attól, ha ezek szerint javítás helyett inkább hozzáigazították a leírást a hibához
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- E-roller topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Yettel topik
- Autós topik
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest