- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
LouiS22
veterán
válasz
Steady74 #43164 üzenetére
Nem kell semmit párosítgatni. Minden lényeges adat lokálisan van tárolva, csak annyi a lényeg (és ez a legfontosabb), hogy a konfig fájlod pontosan ugyanaz legyen, mint ami korábban volt. És nem, utána nem kell external converter sem.
Mázli, hogy írtad, hogy "lehet, hogy frissítenem kellene" - nem gondoltam volna, hogy az a lényeges apróság nem tűnt fel, hogy itt manuális a frissítési folyamat -
-
-mugen-
tag
válasz
Steady74 #43097 üzenetére
Előbb még ajánlottad a 4 lemezest
Fuser és Tsa
Szóval,ha egyszer sikerül rendesen megcsinálni akkor onnantól működik!?
Mivel lesz mindennek fizikai kapcsolója így én is csak maga az okos részt bukom, ha valamit elrontok.
Ha kijön maga a NAS-nak egy frissítés az összekócolja már meglévő rendszert?Szerintem nem szükséges rábeszélni
Az ellenvélemény oka(fejlesztési lehetőség korlát stb.)nekem nem hátrány,remélhetőleg jól mértem fel a saját igényeim, mert akkor jó lesz a NAS.zsamiatt
Miért állsz át Dockerre?LouiS22
HA-t is kell majd úgyis programozgatni, ha jól értem, szóval már így is olyat kell csináljak amihez nem értek.
Szerintem értem az álláspontod és az okát is.
Bízom benne,amikor ott tartok majd, akkor itt kapok segítséget , ha másnem azoktól akik jelezték,hogy NAS-t használnakPeterCMolnar
Meg a fórum is nagy segítség lehet. -
zsamiatt
őstag
válasz
Steady74 #43097 üzenetére
ne írjunk már hülyeségeket, hogy a NAS-t el kell engedni. 1019+ synon futtatom VM-ben a HA-t és normálisan működik minden. Inkább az nem mindegy milyen nast teszel alá. Illetve, hogy mennyit akarsz buzizni vele. Ha nincs ideje valakinek akor a gyári csomagok teljesen jól használhatók. Én mondjuk már lecseréltem mindent dockeresre és virtualizálhatóra, felkészülve a költözésre.
A kis apró log fileok írására pedig a HDD a legjobb megoldás. Olcsó és stabilan bírja.
Az áron pedig lehet vitatkozni. Valaki vagy kényelmes és akor azt megfizeti vagy ráér szórakozni és akor a szabad idejével fizet.
Ez a célhardveres dolog mindenre. Miért is kellene mindenre IS célhardver? Amit össze lehet vonni egy eszközre, akr azt érdemes össze vonni. Márpedig sok mindent lehet. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Steady74 #43057 üzenetére
Igen, ott kell kiegészíteni a workday szenzort, amikor munkanap áthelyezés történik, tehát pl. egy szombaton dolgozunk le egy keddi ünnep miatt kiadott hétfőt. Ekkor magától sem az extra szabadnapot, sem a szombati munkanapot nem ismeri.
De ilyen nap idén pont nincsen (tavaly viszont asszem két hétvégén is volt) -
-mugen-
tag
válasz
A nappaliban lenne(vagy előszoba),lemez kerregés már akkor is kérdéses volt amikor csak mint NAS akartam használni, de egyébként ez tényleg kardinális kérdés.
Jó,hogy felhívtad rá a figyelmem! SSD-bővítésnél lehet ez megoldható, utána is nézek.
Nyilván a dedikált eszköz a legjobb.vkp
Az rpi-nek miért nem vagy híve?
NAS-nál szerinted mi az ami nem jó?
Mentést elég minden újabb beállítás után csinálni vagy van valami haszna ha rendszeresen készül?
Megértem a dedikált eszköz értelmét, ha elromlik a multi eszköz akkor semmi nem működik...és még olcsóbb is.
A kínai eszközöknél nekem is vannak aggályaim...volt nekem is amit élből kilőttem.
Ár-Érték és megbízhatóság az nem elhanyagolható szerintem se.
Ez a haver stb. ez tényleg rossz út, mert tudatlanul azt is elhiszed amit nyilvánvaló hülyeség, igyekszem nem ebbe a hibába esni.Nagyjából megvan a koncepcióm és az alap infóim,talán egy kis tanulás után jó kérdéseket is tudok majd feltenni
-
4D4M
senior tag
válasz
Ez nekem is egy fontos momentum volt, amikor ráakasztottam az első ZB mozgásérzékelőt NAS+docker HA supervisorra, hallottam hogy minden egyes mérés/mintavételkor írt a lemezekre a HA. Akkor jöttem rá, hogy erre SSD való, vagy legalábbis nekem összeegyeztethetetlen, hogy a hímestojásként kezelt adattároló(ka)t ilyen hülyeséggel koptassam.
(persze vannak olyan NAS-ok, amiket lehet SSD-vel pimpelni, de az már más műfaj) -
Degeczi
nagyúr
válasz
Steady74 #43041 üzenetére
Dehát pont az a lényege, h nem kell külön megadni semmit, csak egyszer a config binary_sensor ágában azt, h
- platform: workday
country: HU
és attól kezdve abinary_sensor.workday_sensor
automatikusan mindig "off" lesz a mostanihoz hasonló, hétköznapon lévő hazai ünnepnap esetén, és már csak a saját szabadságokat kell külön lekezelni. -
LouiS22
veterán
-
válasz
Steady74 #42833 üzenetére
a cosfi akkor is játszik váltakozó áramnál.
P=U*I*cosfi
a sok kapcsolóüzemű táp / inverter miatt már elég valószínűtlennek tűnő cosfi értékek is lehetnek.
tehát az U*I-ből nem tudod még csak megtippelni sem a hatásos teljesítményt.
valamint ha az óra csak egész áram értékeket tud kiadni, akkor ezt betudhatjuk egy saccolóméternek.
én elengedtem az ezzel kapcsolatos kavarást.
sx361-em van, de az első szériás, nincs benne (hozzáférhető) P1 port. -
Steady74
addikt
válasz
Steady74 #42622 üzenetére
Csak gondoltam a sok segítség után visszajelzek: fszám műxik a ledszalag mindkét végén megtáplálva, egy Shelly 4 gombos vezérlővel vezérlem plusz egy mozgásérzékelő, szuper lett, olyan mint amilyet gondoltam. Köszi még egyszer mindenkinek a fáradozást és az építő hozzászólásokat!
-
4D4M
senior tag
-
4D4M
senior tag
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Steady74 #42601 üzenetére
Szabványosított a Modbus TCP, így nem találsz olyat, ami ne menne. Népszerűek pl. az Elfin cuccok
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
Steady74 #42196 üzenetére
Nálam az applikációja kínai nyelvű. Egy frissítés után váltott angolból kínaira, de addig nagyon jó volt. Én hölgypáfrányhoz használtam, és sokat segített abban, hogy egy kigyomirtózás után ismét egy gyönyörű növénnyé váljon - 3 év alatt. Magát az érzékelőt végül nem integráltam HA-ba.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Az a felfűzés, h kihúzod a kábelt (vagy egy csavart érpár ha csak adat megy rajta, vagy kettő, ha tápot is küldesz rajta a modbus eszközöknek) végig a ház mentén, az udvaron és bárhol ráköthetsz eszközt. Nem kell tehát külön vezetéket kihúzni minden érzékelőhöz, azok erre a közös bus-ra csatlakoznak rá.
Persze mivel osztoznak rajta, egyszerre csak egy beszélhet, ráadásul mindig a központi vezérlő kérdezi le ezeket, így pl. nyitás gyors érzékelésére nem ideális, de adatgyűjtésre vagy vezérlésre tökéletes.A Zigbee-nek nincs közvetlen köze hozzá hiszen az vezeték nélküli kapcsolat. Csak azért került szóba, mert annak viszont a hatósugara elég kicsi és időnként elemcserére szorul, ezért lehet jobb megoldás bizonyos célokra a vezetékes kommunikáció
-
Vodike
tag
válasz
A modbus is egy adatátviteli csatorna, mint a zigbee, wifi, bluetooth...nagyon leegyszerűsítve. A modbusnak az az előnye, hogy szinte bármilyen kábelen, nagy távolságban, eszközöket felfűzve lehet az adatot közlekedtetni.
Részletesebben nem írom le, mert van bőven szakmaibb anyag a neten.
-
Vodike
tag
válasz
Steady74 #42188 üzenetére
A xiaomi nem vízálló, nekem több beázott illetve bluetooth-os ami nem lenne baj, de van olyan kertem aminél az abszolút nem pálya. Na ott jött az rs485, mert gyakorlatilag nincs korlát és felfűzhető ahogyan Degeczi is írja. Fordítónak pedig egy rs485 - TCP amibőlk van ethernet, wifi és a HA kurvajól kezeli a modbust. Stabil, mint a fene :-) Nem véletlen használják industrialban a modbust, azért a zigbee és társai játék a modbushoz képest.
-
válasz
Steady74 #42154 üzenetére
Nálam az egy szem Xiaomi Gateway jelenleg Zigbeen és BT-on is jól látja a házon belüli és kívüli hőmérőket, tehát van okom remélni, hogy egy eszköz elég ide -- de az sem egy tragédia, (sőt, üdvös megoldásnak tartom), ha több rádiótorony működik a házban.
A Gatewayről lélekben már lemondtam -- tényleg nem akarok a Xiaomi jobbágya lenni.
De az eszközök felesleges szaporítása is fájna -- ellenben ugye végre működik egy RPI3, amelyik a Zigbee-t és az MQTT-t szolgálja -- tömény semmittevésben, 5% körüli CPU és 20% körüli RAM-terheléssel. Szerintem tehát ésszerű megoldás lenne rábízni a BT-t is.
Ojb cikkeiből látom, hogy az RPIeasy-je kiszolgálja a kerek Mijia hőmérséklet-páratartalomszenzort.
A kérdésem tehát az, hogy az CFW-re átflashelt szögletesekre is jó-e.
Valamint ugye az Aqara kerek és szögletes, kijelző nélküli zigbees szenzoraihoz jó a Sonoff P-s stick?
Köszönettel: MaCS
-
válasz
Steady74 #42150 üzenetére
ESP32 akad is a fiókban...
DE!
Maga a zigbee2mqtt és a Mosquitto egy Raspberry-n fut egy Raspberry OS hátán, mégpedig nem véletlenül olyan helyen, ahonnan elérhető a ház minden zigbees és bluetoothos eszköze.
Nem lenne lehetséges / jó ötlet ezt az eszközt bevetni a bluetoothos hőmérők kapcsoltatására?
Közönettel: MaCS
-
daninet
veterán
válasz
Steady74 #41796 üzenetére
Most ezt beállítottam, köszi.
Viszont csak egy szenzort tudok egyszerre mérni, és nekem 3 szenzor kerekített szummája kellene az alábbi state szerint:state: "{{ [ states('sensor.shelly_em3_channel_a_energy_cost'), states('sensor.shelly_em3_channel_b_energy_cost'), states('sensor.shelly_em3_channel_c_energy_cost')] | map('float') | sum | round(0)}}"
-
ojb
tag
válasz
Steady74 #41636 üzenetére
"Melyik termék volt ez?" [link]
"Laikusnak elmondod ez miért jó?"
Na ez egy kicsit összetettebb...
A jelfogókra írt maximális áramot célszerű (és talán a legbiztonságosabb is) úgy értelmezni, mint a jelfogó meghúzott (bekapcsolt) állapotában maximálisan megengedett átfolyó áram.
Szélsőséges példákkal:
Az okoskonnektort bedugod a falba, majd ebbe beledugsz egy 2.5kW-os fűtőtestet és a konnektort bekapcsolod és úgy is hagyod! Ezek után a fűtőtestet a termosztátjával vagy a kapcsolójával üzembe helyezed és az elkezd fűteni. Mi is történik az áramkörben ill. az áramköri elemekben? A bekapcsolás pillanatában -- mivel a fűtőtest hideg a benne lévő fűtőszál is hideg , ezért rövid ideig >16A áram folyik -- ami egyre csökken és közelít a 10A környékére (üzemi hőmérsékletű fűtőszál!). Mi történik az okoskonnektorban ill annak a jelfogójában? Semmi különös. Rövid ideig max vagy azt meghaladó terhelés éri a zárt
jelfogó kontaktust majd szépen beáll az üzemi 10A körüli állapot, amit a fűtőtest termosztátja fog kapcsolgatni. Nem a jelfogónak kell ebben az esetben a >16A-t kapcsolni!
Rezisztív terhelés, aminek változik a hideg és meleg ellenállása ill kapacitív terhelés esetében a bekapcsoláskor az induló áram nagyobb , mint az üzemi ezért célszerű egy "lépcsővel" túlméretezni a kapcsoló elemeket. jelen példánál maradva a 2,5kW teljesítményű fűtőtestet min 16A-es terhelhetőségű jelfogóval illik bekapcsoltatni.
Induktív terhelés esetében pont a fordítottja a helyzet...
Előállhat olyan kikapcsolási időpont a színuszhullám függvényében, ami hatalmas un kikapcsolási tranzienst eredményezhet, aminek hatására indukálódó kikapcsolási áram többszöröse lehet az üzemi áramnak.
Ezért adják meg komolyabb gyártók a rezisztív fogyasztóra vonatkozó áram maximumot és külön az induktív terhelésre értendőt is, ami jóval kisebb a rezisztívnél.
Az "okos konnektorokon" feltüntetett áram értékeket mindig rezisztív fogyasztóra kell értelmezni!!!
és ezért nem célszerű az olcsó 1.5kW-os szivattyút 10A-es okoskonnektorral kapcsoltatni...bocs... hosszú lett.
-
vkp
aktív tag
válasz
Steady74 #41618 üzenetére
Tasmotás van pár darab, kb. fél évesek, működnek. Viszont ne ringasd magad abba a hitbe, hogy ezek a plugok tartósan 16Ampert tudnak. Teljesen mindegy, hogy milyen márkát veszel, nem erre vannak kitalálva. Nyomorult kínai újabban már 20A-t is ráír némelyikre, úgy, hogy eleve a szabvány ezekre a dugókra/röfikre max 16A....
-
4D4M
senior tag
válasz
Steady74 #41183 üzenetére
Én meg azért bátorkodtam beleszólni, mert azzal ugyanúgy szívna mint te, ha 9 db 200 méteres kört kapna, mivel a 100 méter is csak bizonyos körülmények együttállása esetén működőképes. A mondanóm, hogy a 200 méteres kör akkoris kapufa lenne ha semmi más nem lenne rákötve az osztó - gyűjtőre, tehát nem a beszabalyozhatatlanság okozza a gondot.
-
4D4M
senior tag
válasz
Steady74 #41175 üzenetére
"Padlófűtésnél figyelj, nálunk ebszták nagyon, hogy minden kör szinte totál egyforma hosszú legyen és a gerincvezeték meg jó vastag legyen"
Ez konkrétan nem célja a padlófűtés korrekt megtervezésének. A tervezett terfogataram elfogadható szivattyú emelőmagasság mellett elérhető legyen. A különböző hosszúságú és terfogataramú körök beszabalyozása a terfogatáramszabályozóval ellátott osztó-gyűjtőkre háruló feladat.
(én ezenkívül a csőosztassal is játszom) -
Olympia76
tag
válasz
Steady74 #41089 üzenetére
Nem zárom ki őket, nem akarnak az én hobbimban részt vrnni. Világítást és redőnyt fali kapcsolóval akarják csak vezérelni, nem mással.
Én is azzal akarom... Miért, Te telefonnal kapcsolod fel a lámpát?Viszont ha nem is használják, de kéne a location tracking, akkor miért nem rakod fel nekik? Zavarná őket, hogyha a HA app rajta lenne a telefonjukon?
-
Olympia76
tag
válasz
Steady74 #41080 üzenetére
Van némi alap jogosultság kezelés HA-ban, hogy egyes user-ek mit érhetnek el, vagy, hogy például engedélyezve van-e Nekik a belépés. Nem tudom miért nem akarsz HA-t tenni a gyerekek telefonjára, de nézted, hogy a location tracking működik-e akkor is, ha egyébként kizárod őket mindenből? Én nem próbáltam, de szerintem igen.
-
LouiS22
veterán
válasz
Steady74 #41080 üzenetére
Február 14. után kiderül, hiszen - ahogy a linken is látható - egy még be nem mutatott eszközről van szó, tapasztalat nélkül.
A másik problémakörre: ha a routeredben van ilyen funkció és a HA-barát, akkor szerintem abból kinyerhető olyan információ, ami jelenlétet prezentál.
A Life360-at nem ismerem.
-
Zolee897
tag
válasz
Steady74 #40888 üzenetére
"nem megoldás a VLAN- IOT wifi hálózat, "
Nem mondasz hülyeséget és részben de, megoldás, amit írsz. Ideális esetben ha nem is úgy, ahogy írod, de DMZ-ben vannak az ilyesmi eszközök, ez nem kérdés de az is jobb a semminél, amit írsz. Egy ilyen DMZ-hez elég egy plusz router megfelelően konfigolva.
"ha ennyire paráznak sokan (pl. Te) "
Persze tudom, hogy a gugli valószínűleg jobban ismer engem, mint én magamat, lehet ezzel érvelni és ez igaz is, de valahogy kínában végképp nem bízom. Az egy szem broadlink eszközöm sincs kiengedve a netre.Másrészt nem akarom olyan cuccra építeni a dolgokat, amelyek megszűnhetnek bármikor. Ha én csinálom az integrációt, akkor felőlem megszűnhet a szolgáltató felhője, engem nem érint. Nem kell olyannal sem foglalkoznom, ha mondjuk bizonyos szolgáltatások idővel fizetősek lesznek vagy akadoznak de azzal sem akarok foglalkozni, hogy másképp működnek, mert évente változtatnak valamit. Ez kicsit hasonló ahhoz, ahogy a mindenféle gyártó mindig változtat valamit, emiatt van, hogy pl ruhából, cipőből is, ha valami jó, akkor inkább többet veszek, mert aztán kitalálnak valami baromságot és megszűnik, ami addig tetszett. De ez ablakoknál és van pl legutóbb, ami zavart, hogy a Velux ablaknak a felső kilincse is változott, gondolom unatkoztak a termékfejlesztők, valamit csinálniuk kellett és egy szarabb megoldást találtak ki az újabb modelleken.
Amit főleg el szeretnék kerülni: mindenféle szemét applikáció installálása a telefonomra, amelyek mindenféle jogosultságokat kérnek, amelyekről ránézésre látszik, hogy semmi szükségük rá. Pl a tuya IR adó kérte a földrajzi helyzetemet egy kamu indoklással, hogy majd akkor gyorsabban csatlakozik a netre, ami aztán végképp fölösleges neki de nélküle nem hajlandó felkonfigolni magát.
De nekem már az is megterhelő (lehet, hogy ez csak nálam probléma), hogy egyáltalán sok app legyen a telefonomon. Nincs szükségem rá. Nekem bőven jó, ha egy darab browserből tudok mindent vezérelni homeassistanttal. -
nemethsza
tag
válasz
Steady74 #40658 üzenetére
Hát.
1 db vezérlőre a 8 fiók világítását szegmentálva (ledszakasz+drót+ledszakasz+drót+sfb), oszt’ annyi 🙂
HA tényleg csak fiókvilágításra kell (nyitva világít, zárva nem), akkor egyátlagos 1xW/m-es szalagnál nem érdemi a fogyasztásnövekedés, hiszem egy fiók általában jóval kevesebbet van nyitva, mint zárva. A projekt bekerülési költsége tippre jóval alacsonyabb lesz, hátrányként nem csak abban a fiókban lesz világos, amelyiket kinyitod, hanem a többiben is, lévén egy kör. -
ViZion
félisten
válasz
Steady74 #40659 üzenetére
általában 0,02A/LED-el kalkulálunk, az a biztos. RGBW esetén ez akkor 0,08 A LEDenként (4 részből áll), azt nem tudom, hogy RGBW-nél a fehér esetén az RGB-t kapcsolja-e. De ha a 0,08 A-val kalkulálsz, abból baj nem lehet. Nálam RGB van csak, a max fényerőt limitáltam (túl fényes lenne, nálam ez ambilight), meg sem tudom közelíteni ezt az elméleti fogyasztást, igaz, csak szoftveresen "mérem" a WLED amit ír...
-
Steady74
addikt
válasz
Steady74 #40658 üzenetére
Találtam egy összefoglaló táblázatot a WLED vezérelhető LED szalagok tényleges fogyasztásairól, szerintem a mérvadó.
-
Steady74
addikt
válasz
Steady74 #40657 üzenetére
lemaradtam a szerkesztésről, a mostani kis vezérlő 2A-t bír, a ledszalag elvileg 3A, 1900mA-rel néztem meg, bőven elég a fényerő így is, szóval szerintem maradok az egy ledszalag-wled vezérlővel darabolom és állítom a fényerőt.
nemethsza: még annyi, hogy az egy fiók/ledszalagnál kell egy 8 csatornás vagy 2 db 4 csatornás relé, mondjuk mindkettő van itthon, ami viszont hallható hangot ad, amikor nyit és zár a relé, ami viszont kicsit zavaró. Bár elrejtve nem igazán hallható, de ha csendesen meg tudom oldani, illetve limitálom az áramerősséget, akkor nem lehet gond szerintem, vagy legalább is ebben bízok. -
LouiS22
veterán
válasz
Steady74 #40642 üzenetére
Ne nézd, ez egy jst csatoló a fotó alapján.
Én nemes egyszerűséggel egy adott ponton elvágnám, toldánám a megfelelő hosszúságú háromeres kábellel, forrasztás és ugyanez a másik felén is.
Ha sajátot akarsz gyártani, akkor 3d nyomtatókban és modellezésben is gyakran használt csatoló. Meg ahogy írtad, pc-s ventiken is
-
Olympia76
tag
válasz
Steady74 #40634 üzenetére
Azért ez így már elég konkrét és elég jó valóban!
Az eszközök tekintetében nagyon hasonló a gondolkodásunk, még a márkákat tekintve is.
Kb. 60 wifis eszköz és 70 zigbee-s.@sambenez
Szerintem ebbe azért már nem nagyon köthet bele a biztosító, konkrét típusok vannak megjelölve konkrét felhasználási területekre, még ha sorozatszám nincs is.
..de én sem hívnék villanyszerelőt, ha ilyen egyszerű szereléseket kellene megcsinálni. Nem a pénz, hanem az idő és a kétkezi munka élménye miatt. -
Olympia76
tag
válasz
Steady74 #40628 üzenetére
Én azt próbálom challenge-elni, de mindjárt fel is adom, hogy dokumentálva van-e és ha igen hogyan, hogy milyen kapcsoló mögött és milyen relé van? Erre gondolom nem feltétlenül elég mondjuk a biztosítónak szükség esetén, hogy a szerződésedben szerepel egy általános relék beszerelése félmondat. Ebből még (egyedi megjelölés, vagy mit tudom én fénykép hiányában) nem derül ki, hogy egy adott, esetlegesen lakástüzet okozó relét villanyszerelő szerelt-e be vagy Te. Ilyen jellegű részletes dokumentáció hiányában hogyan derül ki, hogy a relét a villanyszerelő vagy Te szerelted be, vagy Te valamikor utólag kicserélted más típusra vagy akár típusazonosra?
Vagy a biztosítónak elég csupán annyi, hogy szerepel ennyi a szerződésben, hogy "relék beszerelése" és ettől innentől kezdve minden varázsütésre legitimmé válik (az is amit Te utána magad megcsinálsz)?
És él még a kérdésem az ehhez értők felé is: egy érintésvédelmi felülvizsgálat feltételezem biztosító védetté teheti akár utólagosan is a magad által kiépített rendszert, igaz? Akkor csináltatok majd egy ilyet.
-
Olympia76
tag
válasz
Steady74 #40595 üzenetére
Kaptál a villanyszerelőtől erre vonatkozóan bármilyen dokumentumot, jegyzőkönyvet vagy bármit, hogy részletesen mit csinált, ami alapján probléma esetén számon kérhető, illetve bizonyítható, hogy adott vezetékezést/ kötést/ végpontot ő csinált?
Én az égvilágos semmi ilyesmit nem kaptam azokhoz az átalakítási/ bővítési munkálatokhoz, amit villanyszerelő csinált.
-
LouiS22
veterán
válasz
Steady74 #40532 üzenetére
Gondolom a google használata ismeretlen. Ellenkező esetben 5 másodperc alatt kiderült volna, hogy a megfejtés wled1234.
(Bocs, csak tényleg érthetetlen, hogy egy ilyen triviális problémára miért itt keresed a megoldást, ahelyett, hogy a wled password kulcsszóval megtaláld magadnak...)
Gondolat2: elkövettél egy firmware frissítést is gyorsan, ugye?
Ha igen, akkor elmaradt a leírás tüzetes átolvasása is, ellenkező esetben találkoztál volna ezzel:
Note:
Official WLED firmware does't support Sound Effective and Default infrared HEX Codes does not match our Remote control properly, Upgrade Official firmware will lose Sound Effects and IR functions. To build your own firmware please reference source code of our version on Github.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Steady74 #39994 üzenetére
Nekem csak egyszerű wifis sonoff reléim vannak, nem vezérelhetők RF távvezérlővel, csak appon keresztül.
Annak idején (már vagy 6 éve) szinte fillérekért szereztem be őket, meg Yeelight bulb-okat és két fali villanykapcsolót. Szóval, nem akarok én profi okosotthon rendszert, mert szerintem nagy parasztvakítás ez az egész, de ami megvan kicsit fejleszteném. Amúgy érdekel a technikai része, no meg vicces, mikor az esti filmnézés közben a TV távszabályzójának mondom, hogy Alexa, kapcsold már le a villanyt, mert lusta vagyok felkelni.
Szóval, egy-két eszközt, világítást már átalakítottam és ha már megvan, jó lenne, ha mondjuk a barátnőm is ki tudná egyszerű fizikai kapcsolóval kapcsolni pl. az IP kamerát.
A fali világításkapcsolókkal nincs is gond, azt az érintő kapcsolójával tudja vezérelni, de a többi relének kellene valami távvezérlő, hogy ne csak mobillal vagy Alexával lehessen kapcsolgatni.
Pl. egy ilyet találtam. Na ez pont tudja azt, amire szükségem lenne, de ez rohadt drága, és nekem nem kell csilli-villi kijelző, nem kell bele relé sem, csak legalább 4 nyomógomb legyen rajta, amiket be tudnék eWelink vagy HA-ba integrálni. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Steady74 #39973 üzenetére
Igen, ilyesmi reléket szeretnék kapcsolgatni valamilyen fizikai eszközzel (kapcsoló, távirányító) - tehát nem mobil appból.
Viszont az én sonoff reléim csak wifisek, nincs hozzá RF távvezérlő, tehát valami ehhez hasonló, de wifis cucc kellene, amit pl. ewelink appban hozzá tudnék rendelni a reléhez. Ám ilyet még nem találtam, nem tudom, létezik-e. -
-
ViZion
félisten
válasz
Steady74 #39623 üzenetére
Csati? LED szalagot keresel, nem? Az meg ott van, ahogy írták, a típusra kell keresni.
Mennyi led lesz rajta, h ESP32-t vettél és nem az ócóbb ESP8266-ot?
Most jött frissítés a WLED appra, közben a memória használatról is olvastam érdekeseket a honlapjukon. ESP8266-nál ajánlott az "ajánlott" pineket használni.Egyszerű led vezérlőt az Anrodíszlécnél keress, lehet nem mindenben a legolcsóbb, de sokféle van, a választáshoz tökéletes.
Troll on: Jól elhelyezett mennyezeti világítás és nem kell a fiókba led...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest