Hirdetés
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz DougButabi #31196 üzenetére
Igen, valszeg pont a kiesések miatt: olyankor nyilván nulla érkezik szenzor adatként, aztán amikor visszajön, hirtelen az összes addigi fogyasztásod, ezért ugrik föl több ezerre. A Shelly-t kellene tehát stabilizálnod, az miért esik ki (pl. wifi probléma)
-
Degeczi
nagyúr
válasz DougButabi #31200 üzenetére
Csak akkor, ha retain módban küldi be az adatokat! Ezt valóban érdemes is emiatt bekapcsolni, ha lehet rajta ilyet állítani (nem ismerem a Shelly EM-et).
Valami gondja pedig van a kapcsolattal. Routeren is érdemes megnézni naplót ha van, MQTT-n is, ott is látszódnak a leszakadások ha vannak. -
Vodike
tag
válasz DougButabi #33892 üzenetére
reconfig? [link]
Ha a fentieket megcsináltad, akkor a mount probléma egy idő után eltűnik.exTiga
-
tradeelek11
aktív tag
válasz DougButabi #34824 üzenetére
"Zigbee2mqtt-ba átírtam a port-ot : /dev/ttyUSB0-ra ez nem volt elég"
Próbáld a hosszabb elérési utat megadni.
Tisztelettel
-
LouiS22
veterán
válasz DougButabi #34827 üzenetére
Ez maga a hosszú útvonal
Egyébként az új verzióban System/Hardware/három pötty alatt leled őket. (vagy a settings menüben c gomb megnyomása és ott hardware - ugyanoda fog vinni).
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
grafnet
veterán
válasz DougButabi #35284 üzenetére
Köszi, már meg vannak a cuccok.
App: eWelink?
Ha már medence, szűrő kapcsolgatás: - Azt hogyan oldottad meg? Automatizáltad vagy manuálisan?
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
zsamiatt
őstag
válasz DougButabi #37539 üzenetére
de ebből meg kiindulva ha egész nap nyitva van és kint 0 fok van bent is néhány óra alatt le fog menni 10 fok alá is a hőmérséklet. Sőt ugye az átmegy más helységekbe is mert a hideg levegő nem áll meg a szoba falainál és ajtónál. Vagy is a kazán így is úgy is be fog kapcsolni mert a többi szoba is gyorsabb veszít a hőjéből. Viszont 10 fokról vissza melegíteni a szobát elég komoly energia ráfordítással jár.
Értem amit írsz egyébként de akor már célra vezetőbbnek gondolnám az adott helység termosztátját lekapcsolni addig amíg nyitva van az ablak. Ezzel megelőztük a szoba és a mellette lévő szobák kihűlését és a fűtés se bolondul meg. Persze most ugye elméletről beszélünk mert a legcélravezetőbb becsukni az ablakot/ajtót.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
LouiS22
veterán
válasz DougButabi #37638 üzenetére
Van.
Kezdésnek felejtsd el a "neten lêvö videókat". Ki tudja mikor készültek, döntő többségükben idejétmúlt infókat tartalmaznak.
A configuration.yaml-ba sem kell a bluetooth megjegyzés (szerintem ez akkor kellett, amikor a hacs-ból telepített passive bluetooth akármi volt a tuti. Ez viszont pár hónappal ezelőtt megkezdte hosszú útját a hivatalos integrációvá válás felé. Ezzel el is érkeztünk az egyelőre szomorú hírhez: a mérleg adatait jelenleg nem fogod tudni olvasni, csak kis trükközéssel: egy esp32 és esphome kell hozzá).
Ha maradnál a hacsos megoldásnál, akkor a passive... Leírásában benne a miként, de számíts rá, hogy gondok lehetnek egyéb bluetooth cuccok elérésével. A régi, hacs-os passzív emlékeim szerint a mára idejétmúlt bluepy-t használja, az új pedig az aktívan fejlesztett bleak-et.
Ha van otthon egy esp32, akkor viszont simán látni fogod a mérleg adatait (tapasztalat), aztán ha őt is integrálják officially, akkor elfelejtheted a kerülőutat is.
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
spider23
aktív tag
válasz DougButabi #38180 üzenetére
Kipróbáltam amit itt írtál és nekem addig zenélt amíg fel nem oldottam a telefon zárat. Szóval szerintem nincs gond vele.
service: notify.mobile_app_galaxy_s22_ultra
data:
title: Wake Up!
message: The house is on fire and the cat's stuck in the dryer!
data:
ttl: 0
priority: high
channel: alarm_stream -
vkp
aktív tag
válasz DougButabi #39640 üzenetére
Nyomorult tetüféreg google.... már egy ideje szokássá vált androidon, hogy úgy gondolja, hogy nem használsz bizonyos alkalmazásokat és azoktól elveszi a jogosultságokat.
Nálam legutóbb az android webview járt így (ami egyébként beépített google alkalmazás), amit szinte minden alkalmazás használ megjelenítésre, többet közt a fully kiosk is...
Visszállítottam a jogosultságait és ment tovább minden. -
ojb
tag
válasz DougButabi #40005 üzenetére
Az előző gázóra nálam is ilyesmi volt.
Az adatlapja nem jelezte, de adott ki impulzust.
Egy próbát sztem megér.
Ha beltérben vagy villany közelében van felszerelve akár optikai leolvasással (silver dot) is megoldhatod. Az biztosan ki van alakítva az órán. -
LLKobe
veterán
válasz DougButabi #41140 üzenetére
Ez konkrétan nem tűnik bonyásnak
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LouiS22
veterán
válasz DougButabi #41144 üzenetére
A GUI-s automation összerakó tök jól végig fog vezetni a folyamaton és meg tudod csinálni magadnak.
Szerintem egy régebbi tutorialból próbálsz dolgozni.
-
LLKobe
veterán
válasz DougButabi #41144 üzenetére
Nekem ez az automatizáció tökéletesen működik:
alias: Mobile notify to water the plant
description: ""
trigger:
- platform: time
at: "16:00:00"
condition:
- condition: time
weekday:
- fri
action:
- service: notify.mobile_app_redmi_note_11
data:
mode: single
Mit értesz hangos riasztás alatt? Nekem a fentebbi automatizáció egy értesítést küld.[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LouiS22
veterán
válasz DougButabi #41152 üzenetére
A telefon értesítési beállításaiban is nézz körül, illetve vizsgáld meg, hogy a HA app mihez és hogyan kap hozzáférést.
Egyébként nem elkenve a problémát, de az régen rossz, ha egy füstérzékelő/vízjelző "gyárilag" nem ad olyan decibelen hangot, hogy a halottak is felébredjenek.
[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
válasz DougButabi #41155 üzenetére
Én most csináltam egy tesztet és hangos értesítés volt (az android alapértelmezett hangon).
Én Xiaomit használok és itt mindig kicsit más minden , de alapvetően a HA app App info-n belül a Notificationsnél engedélyezni kellett az Allow playing sound-ot.Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
vkp
aktív tag
válasz DougButabi #41155 üzenetére
Sose bízz a google-ben. Random szedi le a jogosultságokat még a saját alkalmazásairól is, "nem volt használva" felkiálltással. Nekem a tűz, víz, áramszünet, meg a DSC riasztásairól jön email, sms, viber.
-
LouiS22
veterán
válasz DougButabi #41160 üzenetére
A12 és igen, direkt copyztam.
[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
válasz DougButabi #41162 üzenetére
notification.
de én nem emlékszem olyanra, amit te szeretnél és a doksiban sincs ennek nyoma. a legközelebb a persistent notification áll ehhez. Vagy az, hogy repeateled addig, amíg nen reagálsz rá. De nézz körül a blueprintekben, lehet, hogy más is foglalkozott hasonlóval és van "kész" negoldás.
[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
válasz DougButabi #43398 üzenetére
Hova teszel ekkora monitort kulturaltan? Kivancsi vagyok
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
ZolaBA
csendes tag
válasz DougButabi #44116 üzenetére
köszi!
-
kgymac
őstag
válasz DougButabi #44133 üzenetére
Amúgy is kéne a medence vízforgatója miatt egy életvédelmi relé. Ha van elektromos fűtés, akkor amiatt sem árt, bár manapság inkább a napkollektor a divat, keringető szivattyúval.
-
Degeczi
nagyúr
válasz DougButabi #47085 üzenetére
Így nem lehet és nincs értelme találgatni, az ESPHome fordítás után a gépeden parancssorban figyeld miket ír ki, ott kell látnod a keybuson történő eseményeket: ha már ott sem, a hardverrel vagy a csatlakozásával lehet vmi nyűg.
-
Degeczi
nagyúr
válasz DougButabi #47087 üzenetére
Ha saját gépről fordítod és nem HA alatt, akkor a fordítás, rátöltés végeztével máris látod parancssorban hogyan éled föl a cucc, miket ír ki közben. Már ott látnod kell mindenféle eseményt (mint nyitás- vagy mozgásérzékelő jelzése), így ha már ez sincs meg, akkor nem a HA integrálással van gondod, hanem a bekötéssel vagy az áramkör működésével.
-
Degeczi
nagyúr
válasz DougButabi #47096 üzenetére
Ha az általad nézett log alatt ugyanazt a részletes eseménynaplót köpi(né) ki, mint parancssorban, akkor abban szerepelnie kellene a buszon érzékelt összes eseménynek. Ld. pl. #38942
Ha nincs semmi, akkor fizikailag nem stimmel vmi, de ennek okát innen nem fogjuk kitalálni. -
Degeczi
nagyúr
válasz DougButabi #47106 üzenetére
Furcsák ezek az unkown state-ek, támogatott a központod? Illetve biztosan a friss (most dev, pár hónapja még new) branchet használod? A master-en évek óta semmi fejlesztés nincsen, csak a dokumentáció frissült.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz DougButabi #47120 üzenetére
Nem kell, tökmindegy még az is, h tranzisztor vagy optócsatoló, ugyanaz a kód működik rajta.
-
BlackJack21
tag
válasz DougButabi #47786 üzenetére
Amit ír javaslatnak, azt próbáltad? Mármint programozói módba tenni a boot gomb megnyomásával vagy a gpio0 láb gnd-re lehúzásával?
("GPIO0
Input Mode
Low/GND ROM serial bootloader for esptool
High/VCC Normal execution mode") -
daninet
veterán
válasz DougButabi #47790 üzenetére
Ugyan ez volt a gondom pár hete. Mindenhol azt írták GPIO0-t akkor kell földre húzni mikor indítod a programozást. Fenét. Vannak kínai cuccok trükkös bootloaderrel amik nem ilyenek. Nekem az alábbi működött:
Programozó szoftver elindít és rádugod a programozót. Az ESP-t nem helyezed áram alá, minden más vezetéket csatlakoztatsz. Ha nincs az esp-den gomb hozzá sokat segít ha van egy nyomógomb forrasztva gpio0-ra mert nem lehet kézzel stabilan összezárni.
Nyomtam a gombot, hogy lehúzzam a 0-t. Rádugram VCC-t, elindítottam a programozást. Mennek a pöttyök, hogy keresi az eszközt és csak akkor engettem el a gombot.
Így elkezdte programozni[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Cyberbeni
addikt
válasz DougButabi #52615 üzenetére
Nem lenne jobb egy Androidos meeting room tablet?
-
v.attis
őstag
válasz DougButabi #52731 üzenetére
Az még egy hónapig nem fog menni, külföldön vagyok.
Jelenleg sima kapcsolós izzóként tudják használni az otthoniak, majd ha haza megyek rápróbálok.
Ellenben mint kiderült azóta, az áramszünet sorozatos volt és nem messze tőlünk napközben körbe ástak egy trafóval ellátott villanyoszlopot. Még örülök is, ha csak egy izzóba került a hàlózati hiba. -
evilskati
aktív tag
válasz DougButabi #54476 üzenetére
Igen, nálam is megoldja. Próbáltam beállítani, hogy értesítést küldjön a telefonomra róla, de élesben még nem próbáltam ki, kézzel futtatva működik. Elvileg működik akkor is, ha lokál hálón kívül van az ember.
alias: Elérhetetlen Slimmelezer értesítés
description: Értesítés küldése evilskati telefonjára a Slimmelezer elérhetetlenségéről.
triggers:
- trigger: state
entity_id:
- sensor.hatasos_vetelezett_energia_a
to: unavailable
- trigger: state
entity_id:
- sensor.hatasos_vetelezett_energia_a
to: unknown
conditions: []
actions:
- action: notify.mobile_app_evilskati_phone
metadata: {}
data:
mode: single -
User_2
tag
válasz DougButabi #54517 üzenetére
nálam kicsiablakos a doboz,
és a dobozt MVM újabban plombálja.
ablakot nem plombálja,
de hát kicsiablakon nem tudom beműszerézkednia P1 olvasót nem tenném a zárt dobozba,
így meg kell ejtenem a vezeték telepítést akkor amikor itt vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest