Hirdetés

Aktív témák

• Road Runner
    csendes tag

HI!

Ne kapdsoss semmihez es ne keveerj bele dolgokat amirol szo sem volt, hanem elozhuzod a kaplbol
    MEg egyszer megkerdezem: en koottem bele kiotoba???
    EGYSZEUEN tovabbra erdekel, hogy ott hogy lett ez talalva! /leitad naluk hogy, de hat aszt tugyuk/
    Te mondod hogy ertesz az usa gazdasagahozhozza akkor varnam a valaszod /tan/ a #871-ben fektett kerdesemre.
    nem en huztam elo akaplapbol sem a rabat sem a balaton
    en ergysze sem allitotam magamrol a mindentudast, de meg az en igen korlatooztt tudasommal is feltunnek a buktatok itt sok mindneben
    nem hiszem hogy koppenhaga brutland rio johannesburg kioto A megoldas, de egy ut afele, hogy megszulethessen egy ojjan konszenzus ami elvezethet a Valodi fenntarthatosag fele

udv

neduddki

p.s. es mit kellen tenni: hat ha en azt tudnam mar valoszinuleg egyhazat alapitottam volna, es hirdetnem az orok beke megoldasast, a nag szavaakt meg folosleges leirni mert ugysi egy farahanyt borso az egesz:- (((

Korabban masra akrtam leirni:

en nem haszaltam magamra a kornyezettudatos jelzot, mert hijabba vannak mindenhol anergiatakarekos cuccaim /magamnak mar csak be merem vallani/ mert az kevesbe kornyezetterhelo*, nanem azert mert kevesebbet kell fizetnem a felhasznalt energiaert, nem azert van argonos ablakom, mert az qva jo, hanme azert mert konfortot akartam telen a lakasba, e hejejt 30% csokkent a teli gazszamlam, es nyari hinapokban nyitvahagyhatom a palettat, egyeln dolog talan a kornyezettudatossag is felmerul az a klima /de hat az ablakok mijjat konnyeb, ill. a szetszakadt izuleteim sem kedvelik tuzlottan/

* arra is ki akartam terni, hogy az elletartama alatt ''elfogyasztott'' enegia alpajan valoban lenygesen kevesbe kornyezeterhelo az enegatakarekos izzo, de mindig elkezdi vki pezzegetni, hogy a gyartas soran felhasznlat technilogiak es anyagok , ill. a eletrtam utanni artalmatlanitas mar jobban arnyalja a kepet /nem tudom, hogy ez igaz-e, DE szeretnem megtudni es arrol olvasni/

Es igaz hogy valoban tisztabb az usa /es egyeb gazdasgilag eros allamok/ es emnnyivel tobbet kotenek kornyezet vedelemre s megovasra, de ne feledjuk el azt sem, hogy a szennyezesi gocokat /tisztelt a kiveletnek/ nem megszuntetek, csak expoertlatak es ezzel a szennyees nem szunik meg, hanem csak attevodot. /ez kb ojjanmintha atternek elektromos autora, es az ehhez sukseges energiat nem alternativ modon allitom elo, hanem tovabbr asi foszilsi energiahordozokbol, akkor csak arebbtetem a szennyezesi gozot, de azt enm szuntettem meg/

Szerettem volna inditani egy ijat hogy akinek kedve van es kb le tugya kvetni, hogy most ebben a rekkeno hosegebn kinek mijjen az enrgifelhasznlasa?
    -mennyi aramot fogyaszt?
    -mennyi foldgazt?
    -mennyi a napi kozlekedeshez kotodo energiafelhasznlas? /hogy a toemgkozlekedes hogy a franca szamotuk volna ki azon boven lehet filozni, mert nem tom, hogy acombinona ez hogy van, de pl. egy Volvo 7700-esnel szeritenm kiegyezhetunk 55-60l-ben, vagy egy atlagos korszerubb tavolsi busznal 25-30l-ben/
    -egy teglalakasra,
    -egy pankre,
    -egy csaladi hazra? per fo, vagy ami teccik, mert mi hoztuk volna letre a peremfeltetelket
    kondival kondi nelkul, mit jelent ha a kondit 1-2 fokkalgasabbra veszek?
    - falu
    - varos
    - naffalu
    /szeretem volan erre felkerni: Robibaba-t, Tibikam-ot, Kalandor-t, Den-t ha feltunik, teremszetesen en is, ill, aki akr csatlakozhat/
    Tudom hogy van okologiai labnyom, meg hallotam rola ologet. meg meg is neztem magam /4,5/, de en kezzelfoghatoen magunk peldaat hozva szertem volna mongyuk J-ban /vagy eleje prefix/ latni ezket

De sajnso erzelmi kerdes lett belole, es sertodes.

ez egyaltalan nem erzelmi kerdes
    en kerdeztem mi van a kiotoi egyezmenyben mert tenyleg nem tudom
    azt tudom USA nem irta ala
    TE is ezt tudod hogy nem
    de mi a lenyege? a kiotoi egyezmenynek
    mert akkor mirol vitatkozunk?
    mert ha azt mondjuk csunya USA nem irta ala, de nem tudjuk mit?
    sajns elterjedt ez, hogy USA nem irta ala, tehat akkor fujj
    de senki nem tudja mit nem irt ala/ mondjuk Kinaval es Indiaval egyutt/
    ha te fujjolod ezert akkor mondd el mit nem irt ala es megvitatjuk
    ha neked sincs gozod hozza , akkor lehet nem kene USA-t elitelni
    szoval mi van ebben az egyezmenyben?
    mi a lenyege?
    ha leirod, megvitathatjuk, hogy mit miert, de nekem az az erzessem, hgoy vele,m egyutt, senki nem tudja mi van benne, de jo mondani, hu, csunya amerika nem irta ala
    meg amerikaban mindenki hulye
    es automata kocsikat vezetnek
    sztereotipiak
    szoval, mi a fax van abban a kiotoi egyezmenyben?:)
    ami miatt lehet szidni USA-t

Aktív témák