Hirdetés

Aktív témák

• Agostino
    addikt

az a baj, hogy az utazók (és akik elfelejtenek bérletet venni) nincsenek tisztába a szabályokkal. a valódi bliccelők viszont vagy tisztában vannak, vagy ők is a ''vagy lebukunk, vagy nem'' elvet követik.

ugyanis ha jegy nélkül utazol, akkor vagy helyszíni birság, vagy ad csekket, vagy leszállít. ha ez utóbbi, akkor viszont megszűnik a birságolhatóság, hisz nem utazol továb...

a személyit nem kérheti el, sőt, asszem a diáknak is csak az érvényességét ellenőrizheti. a címedet vagy elhiszi, vagy se. nem hatóság, tehát nem vagy köteles neki válaszolni. ha meg rendőrrel van, ő elkérheti a személyidet, de az adataidat 3. személynek nem adhatja ki...

valaki javjtson ki, ha tévedek, de ezesetben ismét a ló rosszabbik oldalán állunk, mert a szabálytalankodónak több esélye van, mint a szabályt betartatónak...

Ez mindig így szokott lenni. Aki parázik, hogy elkapják, az mindig tájékozottab mint az - pl én - aki azzal a szent meggyőződéssel utazik, hogy rendben van minden papírja. Ahol én utazom Pécs-Komló esélyed sincsen bliccelni, fel kell mutatnod a bérletet, aminek szépen kitöltve kell lennie, illetve ha jegyet veszel, akkor igazolnod kell a jogosultságodat rá. Pl Pécs helyi közlekedés megint más, de nyilván nem lehet az embereket 100 számra ellenőrzni. Most, hogy belegondolok tök régen találkoztam kallerral a helyin...

Aktív témák