Hirdetés
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Geri Bátyó: Miért fontos a reset gomb? XD
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
Den
veterán
válasz
venember
üzenetére
elejét szoktam venni a vadulásnak, és mint már mondtam hold érdekében is rászóltam másokra, mikor azt láttam hogy hold normálisan viselkedik.
Jelen esetben nem erről van szó. Humorérzéket senkinek nemtudok, adni, és ez nem volt olyan dúrva poén , amiért szólni kellett volna. -
guess.who
senior tag
-
Den
veterán
válasz
venember
üzenetére
Jaj Venember kit kell védeni kitől? Mondjál már légyszíves olyan esetet. amikor valaki csak úgy gyanútlanúl fórumozgatott, aztán egyszer csak minden előjel nélkül lecsapott rá a csúnya gonosz házigazda és jól megmoderálta. Ha normálisan viselkedsz a sima hétköznapi ,elemi udvariasságí szabálxokat betartva (nem velem szemben, hanem a tobbi fórumozóval szemben), akkor senki nem fog rádszólni, azt hogy itt házigazda van max abból tudod meg hogy a neve alá oda van írva. Ha olyat csinálsz ami a közösséget sérti, akkor rádszólnak, nem egyszer, soxor. Ha szemel láthatóan ennek nincs foganatja akkor marad a moderálás.
Szerinted akit hidegan hagy ha szólok, hogy légyszíves ezt meg ezt ne csináld, azt meghatná ha ez az elején van leírva. Egyáltalán gondolod hogy elolvasná?
Nem hiszem hogy egy hardver fórumon kéne azt pótolnunk, amit otthon kellett volna megtanulni aputól, meg anyutól.
Másrészt ha egy kis pozitív hozzáálást látok az illetőtől, úgy kezelem mintha mi sem történt volna. Miután hold-on láttam hogy próbál alkalmazkodni, többször is szóltam más fórumtagoknak hogy ne piszkálják.
A mostani cirkuszhoz meg semmi közöm. Egy felnőtt ember mondott valamit, erre egy másik felnőtt ember elsütött egy poént. Ez az ő dolguk, nem óvodások már, mi meg nem vagyunk ovóbácsik. -
guess.who
senior tag
válasz
venember
üzenetére
''vagy elfogadod, vagy mehetsz innen, ha gyorsan nem sajátítottad el az íratlan szabályokat?''
A konkrét példánál maradva: nem egy ember és nem egyszer szólt, hogy jobb volna Holdnak visszafognia magát. Most mégis úgy tűnik, mintha úgy szeretnéd beállítani a helyzetet, mintha Holdat egy korábban nem ismert, Den által éppen akkor kitalált szabály alapján mogyorózták volna meg... Én inkább ezt érzem ''gyenge belemagyarázásnak''... -
guess.who
senior tag
válasz
venember
üzenetére
Visszakérdeznék (stílusosan Matávos témában): a telefonálásnak vannak írott szabályai? Nincsenek, mégis általában igyekszünk betartani, hogy este 8-9 után és reggel 7-8 előtt nem telefonálunk magánlakásra, csak ha fontos. Nem tartunk fel másokat telefonos csevegéssel, ha tudjuk, hogy más dolga van. Nem mobájlozunk színházban, étteremben, moziban, operában, stb., pláne nem hangosan üvöltve, két kézzel gesztikulálva. Stb., stb., stb. -gondolom, nem szükséges sorolni.
Természetesen jogod van mindezt ''gyenge kísérletnek'' minősíteni, de ezek a dolgok (a telefonosak és az itteni szabályok is) másutt is ugyanígy működnek, a szép emlékű MTV Fórumán, vagy a Zindexen is. Normális emberek közt ilyesmit nem kell kőbe vésni szerintem... -
-
guess.who
senior tag
válasz
venember
üzenetére
''ez nem jelenti azt, hogy a Hold keltette cirkuszt védeném, illetve lehet arra is szabályt alkotni, hogy erőforrásokat korlátozzuk, de nem mindig utána, szóban és kizárólag a megsértőre vonatkoztatva...''
Azért kiegészítésként csak annyit: egyáltalán nem arról volt szó, hogy ''utólag'' készültek volna szabályok. Ha jól rémlik, egyrészt Holdat sokan és sokszor figyelmeztették, hogy fogja visszább magát, másrészt szerintem látta Schenker ''vergődését'', ahol szintén ugyanez a játszma ment, amíg elég nem lett belőle... Harmadrészt pedig ezek általános illemszabályok, semmi ''új'' nincs bennük... -
tomcs
őstag
válasz
venember
üzenetére
csakhogy.. nem le7 elore latni minden es7oseget, ezert szvsz a hazigazdanak igenis joga van kitalalni es alkalmazni a megfelelo lepeseket ha olyat lat ami eddig nem volt. lehet elsore egy kicsit igazsagtalannak hat de ne hasonlitsuk mar ossze azzal amikor a rendor megy az utcan es olyat lat ami szerinte nem jo.. pl az egesznek nincs is akkora sulya, szvsz nem sok ember eletet lehet elcseszni azzal hogy kitorlik a hozzaszolasait, ellenben ha leultetik mar annal inkabb.. valamilyen modon meg rendet kell tartani, igy marad a ''spontan'' modszer, precedensek megbeszelesevel. meg aztan sehol nincs leirva hogy mindenkinek joga van hasznalni barmely internetes ''portal'' es amugy barmilyen neten fellelheto cucc szolgaltatasait ingyen es bermentve -> a gazdai akkor es ugy jarnak el ahogy akarnak. persze gyakorlatban minel jobban kozeiti ez a ''demokratikus'' modszert annal inkabb nepszeru lesz..
persze most nekem is van nemi rama kremalap a fulem mogott, emlekezzunk csak mit marhultam a kepekkel nehany napja szal bocs parci, emvy, den.. :) -
törölt tag
válasz
venember
üzenetére
Szia!
1. Az elemlámpa nem csinált semmit, nem írta ki később, hogy nem elérhető az oldal, időtúllépés, vagy bármit?
Milyen oprendszered van, vénember? A cégben nem kérdezted meg a rendszergazda bácsiktól, hogy az FTP tiltva van-e a tűzfalon? Otthon ki telepítette a rendszeredet? Hozzányúlt valaki, tehát mondjuk egy cégben telepített notebook-ot használsz otthon betárcsázásra?
A biztonság füllel kapcsolatban légy szíves, egyelőre csak terepszemleként, a registryben keress rá a következő szóra: nosecuritytab. Találsz-e ilyet, és ha igen hol? Nem kell legépelni ám, rákattintasz jobb gombbal a kulcsra, ahol találtál egy ilyet, és ott válaszd azt, hogy Copy Key Name, így az elérési útja a vágólapra kerül, ahonnét aztán szépen be tudod nekem ide másolni, ha találtál ilyet valahol :) -
venember
tag
válasz
venember
üzenetére
panthernek:
a RAS röviden annyi, hogy ISDN-en behívok a céghez és a cég visszahív, aztán a benti hálón vagyok :)
csinálok otthon freestartost este, de nem hiszem, hogy a nagyeszű sündisznócskák erre ne gondoltak volna, sőt szvsz a RAS-os esetet még jobban védik (én legalábbis azt csinálnám...) + úgy gondolom, hogy nem is lehet különbség.
Aktív témák
- Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- Honor 400 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- LG 27GL850-B 27 QHD 144Hz Nano IPS hibátlan / G-SYNC / FreeSync
- Zotac Nvidia Gtx 295 ver:2.0 Oem -Ritka -
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest