Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
Aktív témák
-
venember
tag
Den, Isten őrizzen, hogy bántani karjalak... ha így érzed, elnézést, már bánom, hogy belefogtam :)), volt egy hosszabb hozzászólásod azzal kapcsolatban, hogy elsősorban nem a házigazdák próbálják meg kordában tartani a delikvenseket, hanem a közösség... ezzel kapcsolatban két észrevétel:
- hát az lehetséges, hogy ha sokan abriktolhatnak következmény nélkül egy embert, az erősíti a közösségi érzést, de hol is láttam én ilyet? :)... és persze általánosság megint... :DDD -
venember
tag
válasz
guess.who
üzenetére
az íratlan szabályok megsértéséért csak megvetés és kiközösítés jár (nem foglakozom veled, mert nem érdemled meg),
szankciókat csak szabályok ismeretében és alkalmazásával lehet hozni (egyéb esetben ezt önbíráskodásnak hívják, sajnálom), melyek nyilvánosak és mindenki számára egyértelműek, az íratlan szabályok (mint ti is mondtátok) nem ilyenek,
az hogy bárki szólt neki, semmit sem jelent, mert minden tag egyenlő vagy nem?; demokrácia és szólásszabadság van; ha a házigazda szólt, arra meg a fentiek (lennének) érvényesek
szerintem hagyjuk abba :((( -
venember
tag
Sajnálom Den, de ez olyan, mint a kutyaidomítás: ha jót csinálsz, megdícsérlek, ha nem, megbüntetlek, _de ezt_mindig_utólag_fogod_megtudni_...
Civilizált közösségekben vannak kultúráltabb módjai is a közösségi követelmények ismertetésének. Nem mindeki őstagként kezdi és ez egy lehetőség az egyenlő bánásmód bevezetésére. Persze nem vagyunk egyformák, de te is nyugodtabb lennél szvsz, ha azt mondanád, hogy 6.par.2.bek (persze kis túlzással :) ). Vagy amellett vagy,hogy azt büntetek meg, akit akarok és ezt vagy elfogadod, vagy mehetsz innen, ha gyorsan nem sajátítottad el az íratlan szabályokat? És persze vannak illemtankönyvek is... -
venember
tag
válasz
guess.who
üzenetére
tomcsnak, quess.whonak:
hát sajnálom, de ezek csak egy gyenge kísérletek arra, hogy megpróbáljuk megmagyarázni, hogy miért nincsenek szabályok (amik a házigazdákra is vonatkoznának és titeket is védenének, meg egyértelműsítenék a helyzetet mindenki számára...), mire emlékeztet is ez engem? :(((, addig nincs baj, amíg az erősebbel vagy?
aztán meg:
- pontosan hány kB-os képet nem szabad betenni?
- miért is szólhat be a házigazda?
- mit kell tennie (amin a delikvens se csodálkozhat...)?
- sötöbö, sötöbö... -
venember
tag
válasz
CsendPenge
üzenetére
ne haragudj, de nincsenek (írott) szabályok...
egy másik fórumban azért kaptam orrot, mert hiányoltam...
azért, mert valaki házigazda, nem biztos, hogy igaza van, főleg, ha a jogsértés mibenlétét annak megtörténte után definiálja..
a tapasztalat sem jelent semmit... az igazság szempontjából ez két külön dolog...
meg meglehetősen farizeus dolog a házigazdák, őskövületek részéről mindig az egyenlőségre hivatkozni, de konkrét viták során érvként említeni a tapasztalatot... ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek legyen egyenlő joga, hanem az, hogy a nem egyenlő jogok jól legyenek definiálva...
azonkívül persze ez nem jelenti azt, hogy a Hold keltette cirkuszt védeném, illetve lehet arra is szabályt alkotni, hogy erőforrásokat korlátozzuk, de nem mindig utána, szóban és kizárólag a megsértőre vonatkoztatva... -
venember
tag
... és mint tudjuk, a szakértelem egyenesen arányos a tönkretett berendezések számával... :DDD
-
venember
tag
#586, #587:
- elmondanám, hogy ez a módszer nyugatról érkezett, minden nagyobb multinacionális cég ezt csinálja; minden dolgozónak megvan a dolga, ahhoz megkapja az erőforrásokat a gépére és mást nem kell csinálnia, de ne is csináljon mást, mert zavarja a működést és drágítja az informatikát
- a véleményemet nem fejteném itt ki, de többezer user informatikai feltételrendszerét (és a biztonságot!) nemigen lehet másképp biztosítani, nem lehet mindenkinek saját, személyre szabott gépe (persze vannak egyenlőbbek :) )
- programinstallálást a policy tiltja, mindeki saját felelősségére azt csinál, amit akar :) (na, azért nem teljesen)
a többit csak az ügyvédem jelenlétében :DDD, de ha valakit érdekel a nagyvállalati informatika, nem vállalatspecifikus részletkérdésektől eltekintve szívesen eldiskurálok vele -
venember
tag
válasz
CsendPenge
üzenetére
namostan akkormég elmondanám, hogy a gépre nem lehet programot installálni és minden hálózati bejelentkezésnél elindul valami, ami még a tüdőlebenyedbe is belenéz... szvsz lehet, hogy te írnál valamit, de csak addig, amíg a kommanósok nem mondják, hogy ejnyebejnye...
volt itten olyan dolgozó, aki feltett a hirdetőtáblára egy üzenetet reggel és délután már nem volt a cégnél... :(( -
venember
tag
válasz
üzenetére
Szia!
Kedves Tsibe, nehogy megsértődjél rám (már 1x volt ilyen még 1x nem szívesen játszanám el a renomémat nálad :) ), de
- az elemlámpa sokáig pásztázott, semmi...
- az én gépemen a ''Futtatás'' gomb is hiányzik (registry), a cégnél annyi a biztonsági ember, mint más cégeknél az összlétszám vagy több, ilyen kérdésekkel (hogy finom legyek) nemigen ''illik'' hozzájuk fordulni, nagyon komolyan veszik magukat, meg a vezetők is őket és annyi biztonsági utasítás van, hogy nem is lehet betartani és ha levegőt veszel vagy megsérted az egyiket vagy leütsz egy rossz billentyűt, megnézheted magad és a BB állandóan figyel, úgyhogy én jobb, ha vigyázok, még ha letöltenék valamit (ami ugye lehetetlen :DDD), asse legális, kivéve, ha a munkához kell, ezért szeretnék magánhozzáférést is
- gondolom, ebből kiderült, hogy a notebook cégtulajdon -
venember
tag
válasz
venember
üzenetére
panthernek:
a RAS röviden annyi, hogy ISDN-en behívok a céghez és a cég visszahív, aztán a benti hálón vagyok :)
csinálok otthon freestartost este, de nem hiszem, hogy a nagyeszű sündisznócskák erre ne gondoltak volna, sőt szvsz a RAS-os esetet még jobban védik (én legalábbis azt csinálnám...) + úgy gondolom, hogy nem is lehet különbség. -
venember
tag
Ide költöztünk tsibével egy kicsit:
Tsibének:
1. Az újbóli bejelentkezésre egy helyes kis üres képernyőn elemlámpa pásztáz...
2. Nincs is biztonság fül, a kommanó kioperálta :((
Szvsz ne vegyél annyira a szívedre, előbb-utóbb lesz független hálózatom, Panthertől meg csak megkapom valahogy az esetet... ha fel tudja tenni valahova, http-vel tudom leszedni.
Hali
venember
Aktív témák
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- ASUS ROG Strix XG32UCWG
- Nintendo Switch kontrollerek Nixy QRD Nexigo Oniverse joy con gripcon
- Segítség PC össze szerelés legjobb komponensek (ár-érték) összeállítása 0-ról is.
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4162, 100% Akksi
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A17 5G / 8/256GB / 12Hó Garancia / Kártyafüggetlen / Akku 100%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest