Hirdetés
- hcl: ReaR backup
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gerner1
- bambano: Bambanő háza tája
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jinxx
senior tag
Hmm... Ismételten érdekes téma.
Régen azt mondtam volna, hogy Sigma, most azt mondom gyűjts egy Canonra. Múltkor volt nálam egy 70-300 Apo DL Macro, mutattam mit csinált a ''vacak'' ősrégi filmes 80-200as Canonhoz képes. Az ég és föld volt, nem hogy a 70-200 f/4L hez viszonyítva. Sigma 24-70-re vágytam világ életemben a kitobi helyett, meg is kaptam. Az első annyira backfocusos volt, hogy 24mm-en 3m-nél volt neki a végtelen. Visszaadtam, vettem másikat aminek az előzőhöz képes 2.8as rekeszen eléggé elmaradt a képminősége, és szintén enyhén backfocusos volt, pedig a kamera kft. frontfocus miatt rendberakta már egyszer garanciálisan. (Ezt már nem tudtam visszaadni, ez van most...) Szóval ha valaki kimondja azt a szót, hogy Sigma, kerülget a hányinger, és elkezdek szédülni, pedig a 24-70-en kívül a nagylátót, és a tele tartományt is Sigmákkal akartam kitölteni. Mostmár nem, nem ér ennyi szívást.
Azt ajánlom, gyűjts kicsit 70-200 f/4L-re, vagy vegyél 20-30 körül egy 80-200at, vagy gondolkozz más Canon obikban, pl az 55-200 se rossz. Talán a régi menetes obik is szóba jöhetnek, ha úgy látod, hogy évekig nem lesz pénzed drága obikat venni.
Köszöntem a figyelmet...
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro Max (256 GB) (rendelhető)
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest