Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Objektívek topikja (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-12-12 17:21:36

LOGOUT.hu

Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3401) johnjohn válasza Pilács (#3400) üzenetére


johnjohn
addikt

Nincs holtjáték, remek "zsírozott" a mozgása,nagy a tartomány amit tekerhetsz. A VR meg remekül dolgozik.Tegnapi utolsó privit olvastad ?

(#3402) Pilács válasza johnjohn (#3401) üzenetére


Pilács
senior tag

Na pont ez az ami kellene nekem :K

Ajándék szesznek ne nézd a fokát!

(#3403) Mercutio_ válasza j.bravo (#3392) üzenetére


Mercutio_
félisten

Látom te még most találkoztál először az ottkar féle tévedhetetlenségi együtthatóval :DDD
Nála nem meglepő, ha egy külföldi szakkifejezés "hülyeség", vagy az, hogy olyan archaikus idézet amiben "tünemény" és "reájuk" szavak előfordulnak többet nyom a latban akár egy egyetemi jegyzet anyagánál is :K

Börzéről jut eszembe: Most vasárnap újpesten lesz fotósbörze :DD

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3404) ottkar válasza Mercutio_ (#3403) üzenetére


ottkar
addikt

Valóban egy optikára azt mondani hogy wide, széles látószög, az tökéletes.

(#3405) Szten Márs válasza ottkar (#3404) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Hmm... ha van egy objektív, mondjuk 17-70mm, vagy bármilyen, változtatható gyújtótávolságú... mit mondasz rá? Zoomobjektív, vagy gumiobjektív? Így kapásból, ha rögtön meg kell nevezni? Mert ugye erre is volt régen szép magyar szavunk és mégsem ezt használjuk.

(#3406) johnjohn válasza Szten Márs (#3405) üzenetére


johnjohn
addikt

Vario. Ez is egy megnevezés, bár inkább a filmes kameráknál használták/használják.
Végül is találó.

(#3407) Bubanc válasza j.bravo (#3398) üzenetére


Bubanc
aktív tag

Köszönöm mindenkinek a segítséget, igazából a kedves kis feleségem szeretne venni :U

AMD for(n)ever s754, a világ már csak ilyen, nem lehet bárhova bármit bedugni...

(#3408) Agent87


Agent87
aktív tag

bár nem követtem most a vitákat de többnyire azt látom hogy ottkar vs szten márs, ottkar vs forumozók, ottkar vs. a világ megy :DD

[ Szerkesztve ]

(#3409) Mercutio_ válasza Agent87 (#3408) üzenetére


Mercutio_
félisten

De, a világ nem elég!!! :DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3410) Agent87


Agent87
aktív tag

nincs valakinek eladó raynox dcr-250?

(#3411) adik válasza Agent87 (#3410) üzenetére


adik
őstag

Őt keresd!

Kettő, csipkebokor vessző!

(#3412) #27070592


#27070592
törölt tag

A fény olyan mint Portugália. És alapvetően kakukfűszaga van.És Kenyában minden gyerek tudja hogy az Egyenlítő keresztülfut egy na-nyuki csehó bárpultján.

Inkább azt vázolja már fel valaki hogy érdemes-e megvenni egy használt Tokina 80-200mm f/2.8 üveget, van-e valakinek tapactalata napi használatról képminőségről mechanikai minőségről, újabb kiadású eóess vázakkal való kompatibilitásról.

(#3413) Jinxx válasza #27070592 (#3412) üzenetére


Jinxx
senior tag

Én is szemeztem régebben egy ilyennel, képminőségről sajnos nem tudok nyilatkozni, de jól összerakott obinak tűnt, és a gazdája 350, vagy 400d-vel használta, szerintem újabb gépekkel sem lesz gondja a fókuszálással. Remélem ír még róla valaki, mert nagyon jó ár érték arányú obi, engem is érdekelne kicsit bővebb infó róla.

(#3414) johnjohn válasza #27070592 (#3412) üzenetére


johnjohn
addikt

(#3415) ócskás


ócskás
aktív tag

Üdv!
Napokban elkezdtem szemezni egy Sigma 24-70mm f/2.8 EX DG objektívvel. Van-e valakinek személyes tapasztalata használhatóságáról,minőségéről?

http://fotki.yandex.ru/users/mn5818/albums/

(#3416) johnjohn válasza ócskás (#3415) üzenetére


johnjohn
addikt

Személyes nincs,csak azt tudom továbbadni, amit nekem mondtak, amikor ilyet akartam venni: Alaposan ki kell próbálni vásárlás előtt, mert sok a hibás/fókuszhibás darab.Mennyire nyekereg a motor,stb.Ha jó, és nincs fókuszhiba, akkor viszont igen jó obi.

(#3417) ottkar válasza ócskás (#3415) üzenetére


ottkar
addikt

Az EX optikák eleve emelt minőségűek nem a kitobik szintjén állnak.

(#3418) Stitch


Stitch
őstag

Milyen halszem előtétlencséket ismertek? Egyet találtam, Raynox MX-3000Pro, de drága.

(#3419) ócskás válasza johnjohn (#3416) üzenetére


ócskás
aktív tag

Köszi Johnjohn!
Kardános fókuszállítású (motor hál'istennek nincs benne),ami viszonylag gyorsan reagál,viszont mintha éreznék benne némi frontfókuszt. 45°-os fókuszteszten szvsz tűrésen belüli eredményt produkál, de mintha bizonyos esetekben érezhetővé válna.

Ottkar: Igazad van,de azért ne felejtsük el: mégiscsak Sigma! Az EX sorozatok között is elég nagy a szórás (a hámló festést nem is említem).

[ Szerkesztve ]

http://fotki.yandex.ru/users/mn5818/albums/

(#3420) hcs57 válasza ottkar (#3417) üzenetére


hcs57
őstag

Neked van Sigma EX obid? ... mert mintha azt kérdezték volna, hogy személyes tapasztalat... :W

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu

(#3421) ottkar válasza ócskás (#3419) üzenetére


ottkar
addikt

Nekem most csak két Sigmám van 28-105-ös ami optikailag és mechanikailag is bőven hozza az árát és egy EX 50mm-es makró aminek külalakra és mechanikailag észrevehetően jobb a minősége. Az EX-en nem festés van hanem bársonyszerű matt bevonat. Az meg köztudott hogy a Sigma makró sorozata nagyon jó minőségű, legalább olyan jó mint más márkák középkategóriájú optikái.Az hogy a Sigma optikák gyenge minőségűek úgy általában, egyszerűen nem igaz.Nekem a Pentax kitobim valóban gyenge volt mechanikailag és optikailag is (féloldalasan éles volt) mégsem írok olyat hogy a P. optikák rossz minőségűek. És a Sigma optikákat nem úgy vettem hogy 5-6-ot kipróbáltam az üzletben hanem egy darabot és futár hozta. Amikor valaki olyat tanácsol hogy több darabot ki kell próbálni, az a kérdésem hogy honnan tudja hogy az első nem lesz jó? És utána az általa felbontogatott árút vegye meg más?

(#3422) BEE válasza ócskás (#3415) üzenetére


BEE
addikt

Arthur Miller kolléga használt egyet Nikonon.
Lehetősége volt sok közül a legjobbat kiválasztani, és az nagyon jó volt.
De egy időben rengeteg volt közte a hibás, ezért vettem én is
Tamron 28-75/2,8-at.
Az is egy nagyon jó obi, nézd meg mindenképp mielőtt döntessz.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#3423) ottkar válasza ottkar (#3421) üzenetére


ottkar
addikt

Ja és azt elfelejtettem hogy az EX sigma optikailag színrajzban felbontásbn linearitásban is egy észrevehetően jobb optika.

(#3424) ottkar válasza ócskás (#3419) üzenetére


ottkar
addikt

"Kardános fókuszállítású (motor hál'istennek nincs benne"
:F Hát amellik gépnél a házban van a fókuszmotor annál valahogy, sehogy máshogy meg kell forgatni az optikát. Én nem vettem észre hogy az később állítana fókuszt mint a super hiper optikamotor.Csak nem arról van szó hogy a delikvenseknek sikerült bemagyarázni hogy az ultrasonic oké a többi meg zsoké? :D Csak azt kéne még tudni hogy minden motornál van fogaskerekes mechanika, anélkül nem lehet egy gyors fordulatú motorral állítani semmit, és mit tesz isten a mechanika bion lelassítja a működést, nem is lehetne másképp, hál'istennek. :D

(#3425) #27070592 válasza johnjohn (#3414) üzenetére


#27070592
törölt tag

Köszi a linket, elég jókat írnak róla. Kár hogy nincs konkrét személyes tapasztalat itt a fórumon. Jövő héten megpróbálok egy élő megmarkolászós kattingatós találkozót megbeszélni a tulajjal.

(#3426) dabgergo


dabgergo
őstag

Engem érdekelnének tapasztalatok a D90 új kitobijáról (a 18-105mm VR-es obiról)
Főképp az érdekelne, hogy milyen összehasonlítva a nikkor 16-85-össel. Bár sejtem, hogy nincs túl sok ember aki mindkettőt használta.

(#3427) ócskás válasza ottkar (#3421) üzenetére


ócskás
aktív tag

Igazad van Ottkar , MEA CULPA, az EX objektíveken valóban nem festés van , hanem az a kopásra hajlamos bársonyszerű matt sz@r ,bevonat gyanánt.
.Az hogy a Sigma optikák gyenge minőségűek úgy általában, egyszerűen nem igaz. Egy szóval sem írtam,hogy gyenge minőségűek, a gyári szórást véleményeztem.
Csak nem arról van szó hogy a delikvenseknek sikerült bemagyarázni hogy az ultrasonic oké a többi meg zsoké? Ha odafigyeltél volna,azt írtam,hogy hál'istennek NEM motoros.Tehát: örűlök annak,hogy nincs benne sem ultrasonic,sem SWM,sem egyéb voodoo, mágia,stb.Következésképpen: oda sem figyelsz,csak véleményezel.
Egyébként, ha visszatérünk a kiindulási pontra:Napokban elkezdtem szemezni egy Sigma 24-70mm f/2.8 EX DG objektívvel. Van-e valakinek személyes tapasztalata használhatóságáról,minőségéről? , szerinted mire enged következtetni a kérdésem?
Szerintem arra,hogy szeretnék egy ilyen objektívet venni ,és előzetesen érdeklődöm,kinek milyen tapasztalatai vannak,voltak ezel a tipussal kapcsolatban.Ha nem ezt sikerült kérdésemből kikövetkeztetned,arról nem én tehetek.

Érdekes dolog,hogy míg mások segítőkészen állnak(álltak) a feltett kérésekhez(kérdéseimhez),addig ez neked valahogy nem sikerül.Most,hogy április óta újra elkezdtem benézni a ide, a fotós fórumokra, sajnos rá kellett jönnöm arra, hogy itt megállt az idő. Nem változott szinte semmi:ugyanúgy,mint az év elején,most is folyamatos vitákat provokálsz, tévedhetetlenséged hirdetve kioktatsz másokat...de inkább nem folytatom,mert higgadtan nem tudnám!
Részemről nem marad más hátra,köszönetet mondok mindhárom roppant értékes hozzászólásodért.

Üdv: ócskás

mod: kitöröltem egy-két sort,ami kissé durvára sikeredett.

[ Szerkesztve ]

http://fotki.yandex.ru/users/mn5818/albums/

(#3428) ottkar válasza ócskás (#3427) üzenetére


ottkar
addikt

"hanem az a kopásra hajlamos bársonyszerű matt sz@r ,bevonat gyanánt"

Most őszintén te azt dörzsölöd? Nem értem a túlreagálásodat. Két Sigma optikám van és mindkettő kifogástalan mit kellett volna írnom? Általában hozzászólást az ember nem csak konkrétan egy személynek ír de megígérhetem neked címezve soha többé nem írok hozzászólást, semmi érdekem.

(#3429) johnjohn válasza dabgergo (#3426) üzenetére


johnjohn
addikt

Nos, Én használtam mindkettőt. Volt 16-85 VR objektívem, remek felépítésű, mechanikailag tökéletes. A gondom, és nem csak nekem, az volt vele, hogy 16-40 mm között minden rekeszen lágy képeket produkált. Valószínűleg valami hibás széria lehet belőle, mert a teszteken remekül teljesített. Nagy szomorúan visszacseréltem, bár nem volt könnyű elintézni, hogy elismerjék a hibát.Mindenképpen ajánlatos kipróbálni vásárláskor.Ha a VR -től eltekintünk, egy 17-70-es Sigma lehet hogy jobb vétel hasonló átfogásban.

18-105 VR. Most van nálam egy ilyen ,nagyon jó átfogás, a VR remekül működik, 18 mm-nél még egy kicsit lágynak tűnik,pl. tájképeken, de 20 mm-től remek. Kár, hogy műanyag a bajonett, ha fém volna masszívabb lenne.Mindenképpen megéri az árát, ami kb. a fele a 16-85-ös árának.
Hirtelen ennyi.

(#3430) johnjohn válasza ottkar (#3428) üzenetére


johnjohn
addikt

Szerintem nem dörzsöli, hanem használja ! Ha használják, akkor pedig sajnos lekopik, és kilóg alóla a fényes fekete felület.Nem tudom az új szériákon is ez történik-e, de az 1-2 éves EX objektíveken elég gyakori.
Elfogadhatnád, hogy ha valaki olyasmit ír, amit Te még nem tapasztaltál, attól még lehet, hogy igaza van ! :K

(#3431) Zozzant válasza johnjohn (#3430) üzenetére


Zozzant
addikt

Sőt az én 50/2.8-as makrómon, ami nem ex, sőt csak sima A-s, de viszont 1:1 és sigma, ott is kopik ez a matt anyag a fókuszgyűrűről. Fényesebb fekete van alatta.

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#3432) ottkar válasza johnjohn (#3430) üzenetére


ottkar
addikt

Én azon vagyok kiakadva hogyha elhangzik a Sigma név mindjárt jön a szöveg a szigmák minőségéről gyártási szórásáról, nem az adott konkrét optikáról hanem úgy általáben.Meg arról hogy az üzletben meg kell nézni több darabot. És hogyan lehet az üzletben megnézni kimerítően? Miért kell eleve feltételezni hogy biztos rossz lesz az első? Miért kell olyat írni hogy akár tízet is bontasson fel mert az vásárlói joga? Mert ezeket olvastam . A Pentax kitobim tényleg gyenge volt mégsem mondom hogy a Pentax optikák gyártási szórása nagy, pusztán egy db után.Mert a gyenge és a rossz között is van különbség és sokszor olyan elvárások vannak egy olcsó optikával szemben amit csak a drágább tudhat teljesíteni.

(#3433) as_Rock válasza ottkar (#3432) üzenetére


as_Rock
őstag

Mit tegyenek szegény hozzászólók, ha egyszer az általában tapasztaltak a konkrét objektívekre is igazak? :DDD

A hozzászólók nem egy darab alapján írják amit írnak, veled ellentétben van akinek van lehetősége akár 10 db-ot is kipróbálni, vagy éppen fotós boltban dolgozik és kicsit nagyobb darabszám alapján tud vélemény nyilvánítani a jelenlegi objektívekről, gyártónként a minőségi szórásról, hibás darabszámról mint te ;)

Miköze az olcsóbb optikákkal szembeni elvárásoknak az általad magasabb kategóriába sorolt EX-es Sigmákhoz?

[ Szerkesztve ]

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#3434) ottkar válasza as_Rock (#3433) üzenetére


ottkar
addikt

Az EX optika nem általam van magasabb minőségi kategóriába sorolva hanem a gyártó által. Ez az EX jelzés.

(#3435) ócskás válasza BEE (#3422) üzenetére


ócskás
aktív tag

BEE: Köszönöm a javaslatod, a másik esélyes bizony az általad említett Tamron.

JohnJohn: :R

Üdv:ócskás

http://fotki.yandex.ru/users/mn5818/albums/

(#3436) :AMF: válasza ottkar (#3432) üzenetére


:AMF:
senior tag

el lett már mondva, hogy milyen esetekben próbáljon ki többet valaki, ha megteheti. NEM muszáj, ez is el lett mondva, csak ugye olvasni és értelmezni is kellene, amit mások írnak. de úgy látszik mániád a széllel szemben vizelés...

(#3437) Viszlát


Viszlát
addikt

Nagyon kéne nekem már egy tele a 24-105 mellé, kettőre szűkítettem a listát, ebben kérném a segítségeteket (mármint a döntésben). A két jelölt a 70-200 2.8 IS USM és a 100-400 4.5-5.6 IS USM. Egyelőre nem írnék semmit melyik felé hajlik a szívem, olvastam mindenféle oldalon hideget-meleget mindkettőről, de szeretnélek megkérdezni benneteket is.

Az igazi királyság az lenne, ha valaki rendelkezne egy 100-400-zal és megejthetnénk egy próbát (a másikat van lehetőségem kipróbálni). Nagyon hálás lennék ha ez összejönne.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#3438) Dtomi


Dtomi
őstag

Sigma EX

Több sigma EX -lencse is megfordult már a kezeim alatt.
bigmámra sokan az mondják piszok nagy mázlim van, mert biztos az enyém a legjobb rajzolatú a világon... érdekes. Volt is belőle itt a fórumon gyanusítgatás meg feszültség.

Láttam azért én mástól is képeket amiket Bigmával készítettek és ilyen éles részletek azért nem voltak megfigyelhetőek azokon. Jó objektív a Bigma ez kétségtelen de csak a kategóriáján belül és bizony igen erősen megvannak neki is a korlátai
( ha annyira kiváló lenne mint ahogy láttatni szeretnéd mindenki azt venné és nem vágyakoznának a fix 400 vagy nagyobb f/4-es objektívek iránt).

Azonkívül volt nálam vagy 5db 24-70 f2,8 EX mindegyiknek kifogástalan volt a képe. Most is van nálam egy. a 10D-n hibátlan a 30D-n minimálisan frontfókuszos de csak riportra van használva, ott meg nem foglalkozik senki 10pixelcsíkkal és nem jár senki nagyítóval.
18-50 f2,8 EX pedig talán az egyik legjobb obi amit valaha használtam pedig az összes tesztben irtó szarul szerepel a neten. aztán 105 EX makró fantasztikus képpel, felépítéssel, és 150 EX macro ami szerintem a világ második legjobb macró üvege első a 180 EX de azt még nem volt alkalmam kipróbálni. 70-200 f2,8 EX is iszonyatosan jó képet adott ami nálam volt és az ára 2/3 az ugyanilyen canonhoz képest. Érdekes a 70200 f4l ami most nálam van olyan backfókuszos volt hogy használhatatlan, és mindenki a sigmákat szapulja. aztán van itthon egy 18-50 f3,5-5,6 nagyon nagyon szerettem kicsi könnyű és viszonylag szép képet ad, sajnos fater elhasználta az egyik AF fogaskereket realtime AF-be, gondolom én :C bár mindent tagad :Y :B :P Egyetlen egy lencsére mondom azt hogy szinte használhatatlan a sigma 24-105 digin egy katasztrófa. De a felépítése miatt filmesen se szeretném az 100...
Egyedül amin változtatni kéne a gumi borítás, bár azért azt hozzá kell tenni, hogy a 3 év alatt amióta megvan a bigmám kapott már eleget, mégis szerintem abszolut tűrhető állapotban van. Egyedül az állványtalpon van nagyobb kopás, de az meg csoda lenne ha azon nem lenne. Normál felhasználás tehát pl a 24-70en elképzelhetetlennek tartom, hogy bármikor is megkopjon a borítása.

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#3439) Cassidey válasza Viszlát (#3437) üzenetére


Cassidey
senior tag

nem nehezek ezek?:) 70-200/4 IS nem johet szoba? en a 2.8-at akartam, de mikor kezbevettem rajottem, h olyan nehez, h nem szivesen vinnem magammal, akkor meg.. es mire hasznalnad?
Hydranak van innen 100-400-a.

(#3440) dabgergo válasza johnjohn (#3429) üzenetére


dabgergo
őstag

Köszi a segítséget! Mindjárt egyértelműbb a helyzet!

(#3441) Mercutio_ válasza Dtomi (#3438) üzenetére


Mercutio_
félisten

Az melyik obi volt, amiről régeben írtad, hogy olyan a frontlencse felszíne a gyatra minőségű bevonat miatt, mintha össze lene karistolva és bár képileg jó az obi, de emiatt csak ár alatt adható el?

18-50 f2,8 EX Pentax véggel járt nálam, amikor van elég fény szép a rajza, különösen kicsit rekeszelve, kevés fényben viszont nagyon bizonytalan az AF, a kis szakadt kitobi gyorsabban és biztosabban talált fókuszt :B

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3442) Viszlát válasza Cassidey (#3439) üzenetére


Viszlát
addikt

Másfél kiló környéke, ha jól rémlik. Nem vészes az nekem, annyit betonoztam gyerekkoromban, legalább most élvezem egyetlen előnyét. :) Főként természetfotózáshoz használnám, ezért is jött szóba a 100-400, nem nagyon járok éjjel fotózni. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#3443) ottkar válasza Mercutio_ (#3441) üzenetére


ottkar
addikt

Az objektív nem talál fókuszt? Mi is van az optikában? Egy tengely, tengelykapcsoló az egyik végén, fogaskerék a másikon, és ez kapcsolódik az élességállítógyűrű fogazásába. Ez a szerelék hogy találna fókuszt, passzív részek.

(#3444) Dtomi válasza Mercutio_ (#3441) üzenetére


Dtomi
őstag

Na látod ezért mondom mindíg, hogy csak canont nikont szabad venni! Azzal egyből nem volt probléma. Mint ahogyan most leírhattam volna hogy használtam 50-500at is minolta 7D-n és egy akkora határ szar volt, hogy majd idegrohamot lehetett kapni tőle 10 perc alatt. Na de az nem az obi hibája volt, hogy a minolta kardánnal tekerte a benga fókuszrendszert és kiakadt lassú volt.

[ Szerkesztve ]

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#3445) adik válasza ottkar (#3443) üzenetére


adik
őstag

A kérdés jogos. Megjegyzem ilyennel már én is találkoztam szintén a Pentax kitobi vs. Sigma 17-70 ügyében. Valamiért a kitobival szinte sosem volt fókuszálási problémám, szemben a Sigmával, amivel viszont relatíve elég gyakran - sajnos. Pedig-pedig ez utóbbi kicsit még fényerősebb is.

Kettő, csipkebokor vessző!

(#3446) Cassidey válasza Viszlát (#3442) üzenetére


Cassidey
senior tag

Akkor a 100-400.. Termeszetfotozashoz nem sokat konyitok, de arra a 70-200 szerintem nem az igazi.

(#3447) Fejo válasza Dtomi (#3438) üzenetére


Fejo
őstag

"első a 180 EX de azt még nem volt alkalmam kipróbálni."

Ha érdekel, az enyémet kipróbálhatod.

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography

(#3448) Mercutio_ válasza ottkar (#3443) üzenetére


Mercutio_
félisten

Maradj már a hülyeségeiddel, mindenki tudja miről beszélek :W

Ugyanaz a motor és tengely mozgatja mindegyik obit az adott vázon, a pobléma tehát az obi mechanikus részével van.

Dtomi: Nem te írtad lentebb, hogy épp egy Canon L-es obi ami backfocusos volt :DDD

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3449) ottkar válasza Mercutio_ (#3448) üzenetére


ottkar
addikt

Tényleg mindenki tudja? És azt te tudod e hogy az optikák belsejében a fogazás fogszáma nem egyforma? Ezért két különböző optika nem is állíthat egyforma gyorsan? Azt tudod e hogy a makró optikák szándékosan vannak sűrűbb fogazásúra készítve? Meg nem mondom miért, hiszen én hülyeségeket mondok.

(#3450) johnjohn válasza ottkar (#3449) üzenetére


johnjohn
addikt

ottkar !
A példában az egyszerűség kedvéért csak 2 obi szerepel.
Fogsz két teljesen egyforma Sigma obit, mindkettő motor nélküli.
Felteszed mindkettőt ugyan arra a vázra.( Nem egyszerre, egymás után !)
Csinálsz képet ugyan arról a tárgyról/témáról, ugyan avval a beállítással.
Az egyiken fókuszhiba van, a másik éles képet rajzol.
Találós kérdés: Mi a hiba forrása ? :Y

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Objektívek topikja (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.