Új hozzászólás Aktív témák

• Darth Sith

tag

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy nemrég vettem használtan egy canon 17-40 f4L obit, ránézésre nem poros, nem gombás, akadás és hang nélkül megy. A fókusz is gyors, ránézésre minden rendben van. Mivel eddig rossz idő volt, nem tudtam vele kint, normális fénynél fotózni csak bent ritkábban, magasabb ISO mellett pár teszt képet gyakorlatilag. De most, hogy kivittem, feltűnt, hogy a kép közepétől kifelé, nem csak picit torzul vagy minimálisan életlenebb, hanem konkrétan teljesen elcsúszik a kép, mintha bemozdulna, pedig ISO100-on 1/800-on f4 mellett is jelentkezik ez a jelenség. Arra tippelnék, hogy újra kéne kalibráltatni a fókuszt benne. Minden más objektívemmel jó, 70-200, 50mm is gyönyörű éles képet ad.

Budapesten hol csinálnak ilyet? Camera Kft-nél objektív kalibrációval, bevizsgálással is foglalkoznak? Illetve ha igen, mennyibe fájhat egy ilyen móka? Akitől vettem, mondta, hogy ha bármi gond van vigyem vissza, de előtte megnézetném szervízben, hogy tudjam konkrétan, mi a probléma vele.

Új hozzászólás Aktív témák