Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
teleahocipöm
senior tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget! Van egy HP DeskJet Ink Advantage 3635 nyomtatóm, de nem nyomtat, holott a kijelző szerint van még benne tinta és az eszköztárban lévő becsült tintaszint szerint is legalább 1/5-nyi tinta még benne van, hibaüzenetet nem adott, pedig korábban, ha elfogyott a tinta jelezni szokta. Eredeti patronok vannak benne. Illetve fejtisztítás után halványan kinyomtatja színeket fekete nélkül. Előre is köszönettel! -
lao
tag
válasz teleahocipöm #15051 üzenetére
Hi !
A le ĺrtak alapján nagyon úgy tűnik , hogy a fejjel lehet valami gond ( be száradás ) . Amit még érdemes meg nézni azok a kis arany színü tüskék a patronon és anyomtatón. Gondolom fej tisztítás vólt már párszor.DR.NX . köszi , hogy le írtad. Már ezt is tudjuk.
[ Szerkesztve ]
csgo jarokeret 37.221.209.104:27164 ----örök windows biteskedjék az androidos iPhonodon----
-
Laprasi991
aktív tag
Sziasztok
Canona MG5350 nyomtatóm, tegnap két nyomtatás között megadta magát. Nem tudok vele semmit kezdeni, és U052 hibaüzenetet ad, nem megfelelő a nyomtatófej típusa.
Kis túlzással, azt se tudtam, hogy van ilyen a nyomtatómban, nem hogy kicseréltem volna
Végigpróbáltam az összes lehetséges leírást amit a neten találtam, de hatástalan. Sikerült már valakinek megoldani ezt a problémát, vagy szerezzek be új nyomtatót? -
lao
tag
válasz Laprasi991 #15053 üzenetére
Hi!
Én úgy tudom ez fej hiba , nem kommonikál megfelelően a fej ( elhasználódott ). Erre nem hinném , lenne más megoldás mint a fej csere.[ Szerkesztve ]
csgo jarokeret 37.221.209.104:27164 ----örök windows biteskedjék az androidos iPhonodon----
-
teleahocipöm
senior tag
Csak a HP tisztítót használtam, korábban volt egy már egy hasonló eset, akkor megkockáztattam utánatöltött patronnal, töltés előtt ellenőrizték -minden ok volt- csak ezután töltötték fel, egy oldalt nyomtatott s utána megint semmi, akkor volt még egy gyári fekete azt berakva rendesen nyomtatott. Szóval az utántöltés felejtős.
-
zagloba
aktív tag
válasz teleahocipöm #15056 üzenetére
Melegvízes papírzsepire v papírtörlőre állítsd rá 10p-re! Utána másik zsepin nézd meg látod-e színes csíkokat! 😀
-
teleahocipöm
senior tag
Bogároldós verziót próbáltam ki a szinesből láthatóan jön tinta a feketéből szinte semmi, viszont a nyomtatóba visszarakva a szines patront üresnek jelzi...
-
kymco
veterán
Sziasztok, néhány nyomtatónak a maximális nyomatszámát kellene felhasználnom egy jelentésben az elavultság mértékének meghatározásához az aktuális nyomatszám alapján.
De nem nagyon találok adatokat. Természetesen a maximális terhelhetőségre, a toner stb kapacitásra igen, csak arra nem, hogy várhatóan hány lap után kell kukázni a nyomtatót.
Ezek a nyomtatók érdekelnének:
Samsung Xpress M2825ND
Canon LBP 6300
Kyocera FS-1370DN
Segítségeteket előre is köszönöm.www.refujvaros.hu
-
heaven
tag
Sziasztok!
Samsung Xpress M2070 nyomatónál olyan gondom van Win10 alatt, hogy nyomtatás előtt kiírja az LCD kijelzőre, hogy "1. tálca papír hiba".
Pedig A4 papír van bőven a tálcában.
Nyomok egy OK-t a nyomtaton és kezd nyomtatni.
Minden egyes nyomtatási feladat előtt ezt a hibát jelzi.Mi lehet a gond?
-
Heavyrain
őstag
Sziasztok. Adott egy hálózati nyomtató (Xerox WorkCentre 3220). Van rá mód (akár külső programmal is), hogy folyamatosan monitorozni tudjam, hogy a rácsatlakozó gépek közül ki hány oldalt nyomtatott?
Köszönöm! -
Grave_444
nagyúr
Üdv!
Érdeklődni szeretnék mi a legegyszerűbb módja a scannelés beállításnak.
Tegyük fel egy hálózaton van a nyomtató a számítógépekkel. Szájbarágósan is jöhet. -
Pá
addikt
Sziasztok!
Van egy jó öreg HP Laserjet 1012 nyomtatóm. Eddig gond nélkül ment, most viszont furcsa hibát produkál.
Gond nélkül elindul a nyomtatás, sőt igazából végig is megy. Viszont az utolsó 1-2 cm-en elakad a lap és nem jön ki. Kézzel viszonylag könnyen ki lehet húzni, de azért egyértelműen szorul.
Ugyanakkor elkezdi beszívni a következő lapot is, ez viszont már azelőtt beszorul, hogy elkezdene rá nyomtatni. Ahhoz, hogy ezt kiszedjem, már ki kell szedni a tonert és elég nagy erővel húzni a lapot. Általában el is szokott szakadni, amire sikerül kibányászni. Csak menetirányban lehet egyébként kihúzni, visszafele meg sem moccan.Ami még fura, hogy a második lapot akkor is elkezdi beszívni, ha amúgy csak 1 oldalt akartam nyomtatni.
Szóval egy nyomtatás úgy néz ki, hogy az első lapot megcsinálja, bár a végén megszorul picit. Második oldal pedig már nyomtatás előtt megszorul nagyon. Mindez függetlenül attól, hogy 1 vagy több oldalt akartam nyomtatni.
Mi lehet a probléma? Javítható vajon, vagy ez kuka? Abban sem vagyok biztos, hogy HW-es vagy SW-es a dolog.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
heaven
tag
válasz Csavarnyuzo #15062 üzenetére
Köszönöm, valóban ott volt a probléma.
Most már jó. -
Pá
addikt
válasz Csavarnyuzo #15067 üzenetére
Köszi szépen, ez nagyon hasznos.
Viszont nem biztos, hogy jól értelmezem. Ha minden igaz, a videon látható relét kéne kiszedjem és megtisztogatnom?
-
Pá
addikt
válasz Csavarnyuzo #15069 üzenetére
köszi szépen, hétvégén megpróbálom
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Van egy HP Deskjet 4535 nyomtatóm ami patron csere után csíkosan nyomtatja a feketét. Teszt jelleggel csináltam word-ben egy fekete téglalapot, na ez nyomtatáskor úgy néz ki hogy szabályos fehér vízszintes sávok vannak a fekete téglalapban. Kb a 10-15. nyomtatás után eltűnnek a fehér csíkok, mindig egy kicsit keskenyebb lesz az a sáv ahol fehér van. Viszont mire elérek addig, hogy rendesen nyomtasson, már a fekete patron fele el is ment. Eredeti HP 652-es fekete patron megy bele mindig és minden patron csere után ezt csinálja.
A gyári igazítás, patron tisztítás, elkenődés megszüntetése funkciókat már végignyomogattam, de nem segít.
Valakinek van ötlete, hogy ez mitől lehet? Nem túl költséghatékony ha csere után le kell fogyasztani a patront félig és csak utána működik. :S
-
atala
addikt
Nincs a patronon letakarva a levegőztető nyílás? Néha ráfolyik egy kis ragasztó, és eltömődik a levegő csatorna.
Denagyobb az esély, hogy el van dugulva a fúvóka. Ha több tisztítás után sem jön helyre, akkor csak fej cserével lehet javítani.
Mennyit állt nyomtatás nélkül a nyomtató? -
Ideg
aktív tag
Vadi új patronok, mindig akkor csomagolom ki mielőtt beteszem őket. Én nem látok rajtuk semmi rendellenességet. Plusz fura lenne ha az összes patronnál ez lenne a probléma. A nyomtató nem sokat áll, az eddigi max amíg nem volt használva az 2 nap, egyébként minden nap van használva. A fej csere orvosolható otthon is vagy szervizbe kell vinni mindenképp? Gazdaságos cserélni vagy inkább új nyomtató?
-
Pá
addikt
válasz Csavarnyuzo #15069 üzenetére
Sikerült kiszedni a relét és le is tisztogatni, de sajnos még mindig nem jó.
Kint kézben, nagyon szépen nyílik és csukódik, de bent a helyén valamiért továbbra sem működik, valamitől be van ragadva.
-
atala
addikt
Most látom, hogy ennél a nyomtatónál a patronba van építve a fej.
Gondolom nem gyári a patron, hanem utángyártott?
Ezeknél a patronoknál általában a gyárit szokták újra tölteni, és eladni utángyártottként. Ezért fordul elő, hogy már eleve be van száradva pár fúvóka. Vidd vissza a boltba, és cseréltesd ki. -
tknof1871
őstag
Üdv! Egy HP Laserjet 3020 van a cégnél. Egy ilyen el tudja küldeni valami céges szerverre ha nyomtatok róla? Nem akarom hogy nyoma legyen, hogy tudják mit nyomtattam. Telefonról akarok OTG kábelen nyomtatni.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Ideg
aktív tag
-
atala
addikt
Semmi esetre sem normális. Ha veszel egy gyári patront amin rajta van a fej, akkor már az első lapnál rendesen kellene nyomtatnia. Normál nyomtatásnál előfordulhat, hogy halvány vékony csík benne lesz a nyomaton. Ha finomabbra veszed a nyomtatást, annak el kell tűnnie.
[ Szerkesztve ]
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz tknof1871 #15076 üzenetére
Elküldeni nem tudja, sem képi információt sem logot. Max. a készülékben lehetne log - képi infó ekkor sem -, de emlékeim szerint a 3020-ban ilyen jellegű log sincs. Ha hálózaton van, akkor ezt te is meg tudod nézni a webes felületén - hogy van-e log, vagy nincs -.
Droid fog tudni rá nyomtatni usb-n?A pirosat kell elvágni.
-
tknof1871
őstag
válasz Csavarnyuzo #15080 üzenetére
A log az mit jelent? Az egy feljegyzés mikor használta valaki a nyomtatót? Vagy ha a dokumentum olyan mint a .doc .docx vagy olyan .pdf amiben szövegre lehet keresni akkor a szöveget magát is elmenti a log?
Droid fog tudni rá nyomtatni usb-n?
Igen, már nyomtattam rajta, működik. HP Inc.-nek van egy "Nyomtatószolgáltatás beépülő" nevű alkalmazása Play Áruházban, ingyenes. Ennyi elég is volt szoftveres oldalról. Kellett még egy microUSB-USB Type A (OTG) és egy Type A-Type B átalakító.
Igazából sok nyomtató van a cégnél de ez az egy van az irodán kívül a csarnokban ahol a gépek vannak és egy munkás hozzáfér. Persze nem ezért tették oda de néha muszáj privát dolgokat kinyomtatni (pl. orvosi, jogi dolgok). Nem szép dolog de így egyszerű gyors és olcsó. Nem akarom hogy valaki ezeket elolvassa, megtudja mi van leírva. Nyilván vehetnék nyomtatót de kb 10 lapot nyomtatok fél évente. Egy fizetős nyilvános helyen nyomtatni meg megint olyan dolog, hogy ha a dokumentumon lakcím, TB szám, adó szám, stb. érzékeny adatok vannak hát akkor inkább nem.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz tknof1871 #15081 üzenetére
A log az jellemzően a nyomtatási feladatok főbb paramétereit tartalmazza - ki, mikor, hány oldalt nyomtatott, esetleg dokumentum neve -. Ez persze akkor, ha van valamilyen hozzáférési korlátozás a gépen - id/jelszó páros vagy kártyás azonosítás -. Ezen a típuson szerintem semmi ilyen nincs.
A pirosat kell elvágni.
-
tylerddd
veterán
Hello! Van egy Canon TS6052-es multifunkciós gépem, ami látszik a laptop wifi lehetőségei között. A gép menüjében megtaláltam a jelszót, amivel elvileg csatlakoztam is a nyomtatóhoz, de hogy tudok nyomtatni?! Ez a funkció arra van, hogy közvetlenül is tudjak nyomtatni, ne kelljen router a PC és nyomtató közé?! Mit kellene látnom pl. egy Word-ben a nyomtatók résznél?! Esetleg félreértettem és nem erre van ez a funkció?! Köszi!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Pá
addikt
válasz Csavarnyuzo #15079 üzenetére
köszönöm szépen, leszigetelve remekül működik, sokat segítettél!
-
Csavarnyuzo
őstag
-
tknof1871
őstag
válasz Csavarnyuzo #15082 üzenetére
Üdv! Ha vennék akkor milyen nyomtató kellene vennem? Mondjuk ha nem használom akkor el tudom tenni szekrénybe, hogy ne menjen bele por. De tényleg ritkán használnám.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tylerddd
veterán
válasz Csavarnyuzo #15086 üzenetére
Értem, köszi!
A driver fel van telepítve, tökéletesen működik eddig a nyomtató, az MG5450-nel rengeteged szívtam wifis nyomtatásnál és szkennelésnél. Egyszerűen volt, hogy megadta magát és nem működött. Ami mondjuk érdekes, hogy az IJ Network Tool nem látja a 6052-es nyomtatót, miközben egyértelműen rajta van a hálózaton, a Word is ezt mutatja, oda-vissza kommunikál.
Csak kíváncsiságból tesztelném ezt a wifi direct dolgot, de nem akar összejönni. A termékleírásban elvileg az van, hogy a PC-n a hálózatoknál kiválasztom a Canon-t és megadom a kódot, amit a menüjében meg lehet nézni. Na és innen nem tudom mi van. Elvileg ezután már működnie is kellene, de nem.
Mivel működik, így nem nagyon mókolnám, ha nem muszáj, mert a korábbi masina megőrjített néha. Komolyan közel álltam ahhoz egyes alkalmakkor, hogy szétverem
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Megőrülök! EZ most miért?!
-
vtechun
veterán
Sziasztok! Hamarosan szeretnék vásárolni egy multifunkciós nyomtatót.
Igényeim az alábbiak legyenek.
1, olcsón lehessen üzemeltetni (olcsó gyári/utángyártott patron/tartály/toner)
2, legyen rajta lapbeszívó
3, wifis legyen ( jó lenne, ha tudná az 5GHz-et)
4, tudjon relatíve gyorsan szkennelniEgyelőre ennyi jutott eszembe.
Tudtok ajánlani valamit? Köszi!
-
törölt tag
válasz vtechun #15096 üzenetére
Ha sokat nyomtatsz, tintapatronosban, az MX920 jó választás lehet. 5GHz-t nem tudja, de vannak hálózati funkciói. Minden tekintetben egy jól felszerelt nyomtató.
Utángyártottban pedig fillérekbe kerül, a belevaló.
Ezt a lapbeszívót nem tudom, de ha a hátsó papíradagolásra gondolsz, akkor azt hiszem, az is van rajta. Azt hiszem, fotópapírhoz használtam korábban.
Jelenleg, Canonhoz, a legolcsóbb tintaszett, az 550-551 szett. ITT egy példaár, ez alatt szerintem más típushoz sem kapsz. (6 szett ára)szerk:
Maga a nyomtató nem olcsó, de mindent tud, amire igényed van, és az ár nem is szerepelt a kritériumok között. Én 1.5 éve hajtom, és meg vagyok vele elégedve.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz vtechun #15098 üzenetére
Lehet, hogy mára kifutott, ezt mondjuk nem is néztem.
Én, mikor vásároltam, tavaly tavasszal, a kritériumok között szerepelt, az olcsó tintapatron, egészen pontosan ezek a tintapatronok, a hálózati csatlakoztatási lehetőség, vagy wifi, és CD lemezfelület nyomtatás.
Korábban egy MG5450-em volt, az olcsóbb kategória, de mindenben elégedett voltam vele.
Kb 3-4 évet bírta.
Fenti kritériumokkal, összesen 2db nyomtatót találtam, az egyik ez az MX volt, a másik egy MGxxxx.
Azzal annyi volt a gond, hogy a reviewek között sokat volt említve, a lassú nyomtatás, ami abból eredt, hogy sok a nyomtatások előtti, automatikus fejtisztítás.
Ez valóban eltarthat 2-3 percig is, és rohadt idegesítő, hogy ki akarsz nyomni egy lapot, de előtte kattog egy jó darabig.
Na, ezért lett nálam az MX920, és nem az olcsóbb MG akármi.
De ha nálad nem szempont a lemezfelületre nyomtatás, szerintem lesznek más alternatívák is, amik ezt a patront használják.
Amit még ezzel kapcsolatban elmondanék, az az, hogy pl az elmúlt pár napban nyomtattam kb 100 lemezt, csak feketével, és feliratokat.
Kb 20-50 karakter, ami a lemez tartalmát tünteti fel. Pl filmcímek, vagy hasonló ...
Na, ez a 100 lemez nyomtatása, kb elvitt 25% festéket, minden tartályból, ideértve a színeseket is.
Ez főleg az automatikus fejtisztításnak köszönhető, és nagyjából kikerülhetetlen folyamat.
Tehát, arra fel kell készülni, hogy a festék akkor is fogy, ha éppen nem használjuk semmire. És nagyon nem mindegy, hogy mindez mennyibe kerül.
Az a 10 font/4000 forint durván, a 6 komplett szettre egy olyan ár, hogy mindez ne érdekeljen.
Próbáltam velük nyomatot természetesen fotópapírra is, és nem vettem észre semmi rosszat, amit esetleg az árból kiindulva feltételezni lehet.
Szép élénk szinek, semmi megfolyás. Olyan volt, amilyennek lennie kell.Abban viszont nem tudok segíteni, hogy összehozzam ezt a patron tipust és a Te kritériumaidat. Elég macerás ugyanis visszafelé keresni, azaz patronhoz nyomtatót, és külön megnézni, melyik milyen featurekat tud.
De azt mindenképpen javaslom, hogy nézd meg a nyomtatóhoz az utángyártott patron árakat, ha esetleg másik tipusban gondolkozol. -
tylerddd
veterán
Üdv! Segítséget szeretnék kérni, totál idegállapotban vagyok. Van egy hónapos, kicsit fentebb megdicsért Canon Pixma TS6052 nyomtatóm, ami eddig tökéletesen működött, de most megint az a probléma jelentkezik nála, ami az MG5450-es gépemnél is: nem tudok nyomtatni wifin keresztül egyik pillanatról a másikra.
Szkennelés hibátlanul megy és az Androidos Canon PRINT Inkjet/SELPHY applikációból is tudok vele nyomtatni, iOS-en, a dokumentumolvasó appból is megy a nyomtatás. Ahogy rányomok, hogy print, egyből reagál.
DE: Windows 10-es PC-n a Word pl. azt írja, hogy KÉSZ a nyomtató, kis zöld pipa mellette. Ha a nyomtatásra nyomok, a felugró kis ablak azt írja, hogy a nyomtató nem válaszol. Ilyenkor a nyomtatási sorban a megszakítást választva percekig tart annak végrehajtása.
Próbáltam, hogy leszedtem minden Canon cuccot a gépről, a nyomtatót visszaállítottam alaphelyzetre és kezdtem először azzal a megoldással, amivel vásárlás után elsőre be tudtam állítani. A canon.com/ijsetup oldalon beírtam a típust, leszedtem egy fájlt, ami elindította a telepítést. Most ugyanebben a helyzetben a fentebb is csatolt hibaüzentet kapom. Mobilnetről sem jön be és egy másik laptopon is ugyanezt dobja.
Egyszerűen nem értem, mi lehet a gond, főleg ha más eszközről megy a nyomtatás és a szkennelés is működik wifin. Ami még dühítőbb, hogy most az USB-s nyomtatást sem sikerül beállítani a Canon oldaláról letöltött telepítővel. Rádugom a laptopra, amikor kéri a telepítő, de nem ismeri fel ... Wifi directet sem sikerül működésre bírnom.
Szörnyen el vagyok keseredve, mert csinálnám a dolgom és nem tudok nyomtatni! Megköszönnék minden nemű ötletet, segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen routert?
- Automata kávégépek
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.