- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
nemtom,nyelvi nehezsegek voltak,mig meg tudtuk a kecot nezni,viszont a Laima nevu holgy tiszta,rendes 40 koruli orosz no itt eszakon a Beaumont korhazba takarit..de a masik novel is talalkoztunk,az sem a koszmegesz fajta.konyhaba,nappaliba,,meg ugy ahol a lakasba voltunk korbenezni,gyakorlatilag enni lehetett volna a foldrol.
Ja,belement,hogy mivel 15en kapok fizut csak, akkor fizessuk a depozitot.hattalmas respect erte.Lathatoan orult,hogy nem 20eves csitrik vagy melegitos utcai irek vagyunk. Mitnemondjak,nagy ko esett le a szivunkrol,hogy van egy stabilnak tuni szallas...1e utan mehettunk volna vissza fizuig 500ert hostelbe 2 hetre a marlborough streetre..
-
kavicssli
addikt
Valaki megtudja mondani mennyi az átlah havi kereset M.o.-n átlagosan?
-
gyerpi
aktív tag
válasz
Balinov #1683 üzenetére
"Melohoz a szerencsen kivul kellett meg 11ev szakmai tapasztalat,Oracle es mas MRP rendszer ismerete,meg angoltudas,sot meg merem kockaztatni iparagi ismeret is.Meg egy ir mobilszam,amin otthon el tudtak erni.Utobbi eletem eddigi legjobb befektetese"
no ez viszont nem szerencse
-
Balinov
titán
lakotarsunk,nyiregyi csaj vendeglatoipari fosulira jar..reggeliztet fel eve,most megy vissza,ho vegen,ez votl a leigazolt szakmai gyakorlata.vannak am gyakornoki allasok...
te meg ugye gavaritty paruszki az angolon kivul,szal neked legalabb masfelszer akkorak az eselyeid..
Te,paruszkirol jut eszembe.oroszokkal milyen egyuttlakni?
-
ovecs
senior tag
válasz
kavicssli #1686 üzenetére
Hát, apu egyik ismerősének a fia van kinn a párjával x éve... elkértem a srác számát, hello gipsz jakab vagyok ez és ez van tudnál segíteni? kb uccsó pillanatban mondta h tud intézni occsó szállást
Kijöttek elém a reptérre, bevittek a szállásra... ennyi
1 hét után találtam csodás mosogatói állást, magamtól
Mondjuk a magyar pár sokat segített... kb ők voltak a barátaim kint+hála nekik sok új barátom lett
Bali: Ha már egyszer elkezdtem a fősulit, akkor meg is fogom szerezni a diplomámat... Gondolkodóba estem, hogy kihagyjak egy évet, de akkor meg már szerintem többet nem is jöttem volna haza
Adecco RULEZ
-
kavicssli
addikt
Ovecs! 1674hsz?
-
ovecs
senior tag
-
Balinov
titán
a szerencset egy reszben viszont lehet kompenzalni otthonrol valo felkeszulessel. iranyirorszag.comon irtak szazszor mar le..inkabb koltsel 50kt egyhonapos intenzinv nyelvtanfolyasra,mint ido elotti returjegyre.
Az a baj egyebkent,hogy aki idobe ittvolt,az nagyon kaszalt,akik most,vagy utanunk jonnek,nekik sokkal nehezebb...ilyet hallottam,hogy a 4m lakosu orszagban elo,cirka negyed millas lengyel kozosseg nepszavazast kezdemenyezett,hogy lengyel is legyen hivatalos nyelv..rengeteg a kulfoldi,effektive konkurencia.
-
ovecs
senior tag
válasz
Balinov #1670 üzenetére
O connel el parhuzamos utcan van par, asszem a jervis st...esetleg liffey str, de szerintem a jervis... a folyohoz kozelebbi vege fele, ott vannak.... Charity shop asszem, mindeket oldalon vannak... Ha a folyotol mesz befele, bal oldalon van egy szex shop a 1.vagy 2. sarkon, utana is van 10 m re, de a tuloldalon, kb vele szembe is+ messzebb...
S great George s. ha mesz felfele a folyotol elfele, akkor jobbra van egy nagy üzlet( asszem ez az az utca, Philips bolt van a sarkon, de ha nem ez akkor valamelyik a varoshaza kornyeken...
aztan van 3 a Thomas streeten is, ha mesz busszal az o connel rol, a lidl nel kell leszallni, es van mindket oldalon ha gyalogolsz visszafele...
remelem segitettem -
Balinov
titán
a privat megy pmbe,nem akarom a kedelyeket borzolni.
Melohoz a szerencsen kivul kellett meg 11ev szakmai tapasztalat,Oracle es mas MRP rendszer ismerete,meg angoltudas,sot meg merem kockaztatni iparagi ismeret is.Meg egy ir mobilszam,amin otthon el tudtak erni.Utobbi eletem eddigi legjobb befektetese.
meló, kaja, net kerdeskor: persze ezen felul van mondjuk ruha,itt szemtelen olcso..Pl. a kepeken lathato,kek umbro kapucnis az 17eur volt...gyori arakhoz merve kozel fele az otthoninak..otthon sosem volt meg umbro cuccom.
Persze nem csak ennyi van.Egy sor 3-4eur korul van pubban.tegnap pl. beultunk egy kavezoszerusegbe Gyik barataival. 3x presso,1xx kapuccsino, 2x croassant vajjal,dzsemmel..18eur..egyenlore mas varost nem akarok mgnezni,meg dublin 1/3t se lattuk. Viszont van buszberlet,el tudtunk mind3 hetvegen menni idaig rajta a tengerhez. Bray,Howth,Malahide...keress ra wikipedian,vagy nezd meg kepeket..a 3 helyen koltottunk osszesen max 40-50 eurt,azt abba volt sparos salatabarozas francia baguettel,meg fish&chips tokehalbol,meg asvanyvizek...kirandulni el lehet menni busszal,vagy vonattal,ha online foglalod elore,akkor alt. olcsobb is a jegy..
Hazalatogatni: na igen...otthon,2 honappal elore,nem a legolcsobb ryanair jegy volt 2nknek allcuzammen 101,64EUR... 200bol tutira meg lehet fordulni,radasul mar nem csak a ryan,hanem a sky is repul pozsonyig..
Parom meg szerencses is,meg nem is...Szerencses,mert itt keresik a novereket.nem,mert regisztracio nelkul max szobalanykodni mehet el,mert 8-12 het a regisztracio..es ez a hosszu ido szarabb,mint a 175eruros regdij..
Bali
-
ovecs
senior tag
Hát figyu én 2 éve voltam kint nyáron 2 hónapra....
Egy lyukban éltem, tehát occsó volt(havi 200 juró+2 lengyel szobatárs
)Mondjuk az étteremben ahol dolgoztam mindent loptam+occsón ettem, néha tecskó gazdaságos szarokat is ettem. Kirándultam, szétnéztem, a környéken mindent megnéztem. Péntek-szombat buliban beálltam mint atom8egyszer voltam nem házibuliban)....Jó, a meló kemény volt, napi 10 órás műszak is volt, de heti 39,5 óránál nem dolgoztam többet, heti 2-3 szabadnapom volt
Vettem egy mp3 playert+1 bőrönd ruhát(1 el mentem ki, 2 bőrönddel jöttem haza), megvettem a hazarepjegyem(anyámék fizették az odautat ami asszem 20k körül volt) és olyan 180k(+amivel kimentem azt visszadtam muteréknak) kessel jöttem haza....
Tavaly nyáron itthon maradtam.... tecskó éjjeli árufeltöltő, 4k/éj(mondjuk legalább csak összesen csak kb 20* mentem be egész nyáron
)
Mindenki vonja le a tanulságot
Bali nagy mázlid van a munkával, legtöbben 3-4 év után jutnak el olyan szintre
-
kavicssli
addikt
Ahogy olvasgatom a dolgokat csak megerősit a tudat hogy lépjek innen!
-
Balinov
titán
Az eremnek ket oldala van: en nem minimalberen vagyok,a masik meg paromnak meg nincs allasa.
Hol vannak ezek a boltok,utcanevet,boltnevet mondjal lszi!!
Azt tudom,hogy a Henry str. tutol a Marlborough str fele meno resze az olcsobbik,osszehasonlitva az oconeltol jobbra talalhato reszevel a henry strtnek
-
yako
tag
válasz
Balinov #1662 üzenetére
Hi Bal!
Kicsit kusza a történet, de ha jól értem "nem kevés megmarad".
Kérdezném, hogy ha nem túl indiszkrét, hogy mennyi az annyid, amiből sok marad?
Ráadásul kapásból jó melót kaptál, mondjuk ehhez - remélem - nem csak a szerencséd kellett.
Mindamellett nem tudom meddig lehet bírni, hogy csak ennyit csinálsz egy hónapban: meló, kaja, net.Mert ennyit vettél számba.Azt nem, hogy esetleg elmetek egy teszemazt moziba, meginni egy Guiness-t, esetleg évfordulón kajálni, vagy megnézni más városokat, vagy a britteket.Esetleg hazalátogatni - ez sem olcsó...
Kalkulációnak jól hangzik, de azért majd a tapasztalatokra is kíváncsi leszek.
Párod is szerencsés, hogy olyan szakmája van, ami keresett és megbecsül odakint, és meg is fogják fizetni remélem.
Bocs a szkeptikusságért, szurkolok nektek!!! -
ovecs
senior tag
válasz
Balinov #1662 üzenetére
na msot ugyebár a minimálbér, 40 órával 1k juró felett van, szal ha a párod fizujából félremegy 300 szórakozásra+nyaralásra, az akkoris havi 700 juro félretett pénz, ha mind2 en minimálbéren vagytok..... itthon ennyit soha nem teszel félre
Bali van egy csomo hasznalt ruha uzlet a varosban... es tele van uj ruhaval!!! Boltok bevisznek elozo evi kollekcioökat, meg kifuto cuccokat, mert ezek a boltok beteg gyerekeknek gyujtenek... vettem 10 juroert uj, cimkes nike pulcsit, 7 juroert uj cimkes springfield ingeket, 12 juroert uj cimkes levis nadragot..... es meg sorolhatnam, vettem fillerekert alig hasznalt markas ruhakat, olyanokat6 amik kb 1-2* lehettek valkakin, nem tetszett azt ingyen beadta
-
Balinov
titán
válasz
kavicssli #1664 üzenetére
oo,,en nem konkretan az ex-allami gondozottakra gondoltam,hanem ugy nagy altalanossagban mindenkire,aki kimegy kulfoldre es van munka,penz,stb..
nagyon sokan figyelmeztettek erre,hogy rohadt gyorsan beszippant az elet.. pl. vizvezetekszerelonk fia,kiment pincerkedni Londonba,egy webmley kozeli szallodaba pincer,jattal valamivel tobb,mint havi 500k-t tud keresni...kinnvan 2 eve,de multkor meselte a faterja,hogy 1misinel tobbet nem tudott osszerakni.
jelenlegi foberlon,Istvan meselt egy magyar sracrol,szulei pesten vettek neki 30mftert lakast!!1feltetellel,menjen ki kulfoldre dolgozni,rakjon ossze egyedul 3-4misit...srac pizzafuti,a napi jattja tobb mint a napi fizuja (a jatt 80-100eur) ,megis ugy kert kolcson 700kt,hogy valamit tudjon az osoknek villantani..kint van 3 eve
-
kavicssli
addikt
válasz
Balinov #1659 üzenetére
Sajnos nincs! Sokan amikor kirakják őket a nevelőintézetből első dolguk hogy azt a kis pénzt amit az állam félrerak nekik hogy jövöt kezdjenek el is basszák..kocsi,motor meh ehhez hasonlók..igaz hogy nincs hol laknia de motor az nagyon kell! Ez a srác 800.000ft-ért vett egy parasztházat de legalább az övé és van/volt hol álomra hajtsa a fejét
-
Balinov
titán
Megelhetes:szamoljunk,Dublin, 29es,nemdohanyzo par.
albi: 1 ketagyas szoba 550+bills (szerencsere nem lyuk,sajat zuheval,klotyoval) kertvarosi reszen
kozlekedes: buszberlet,heti, 23eur,havi 80 korul van,szal sokkal nem eri meg jobban
kaja: tescos,dunnes stores es lidlis kajat vttunk, ki lehet hozni, 2 fonek,erosen hideg kajaval,neha mirelit pizza,lasagna ugy heti 40-50eurbol,2nknek.
ruha,haztartasi textil (mert ez a csaladosnak fontos!) kurva olcso..minosegi inget a Penneysbe 6eurert vettemm..pl.ugy saccolunk, 950-1k-bol megvan a keconk rezsivel,szamlakkal,nettel,kosztpenzzel es 2x havi berlettel..szal nem keves megmarad
,es ehez meg Parom majdani fizuja hozzajon.
-
Balinov
titán
en,az esetleges tulorakat leszamolva heti 39 orat dolgozom (+kajaido) tobb kinti magyarral folytatott beszelgetes alapjan atlagnal magasabb loveert..nejem nover,majd ha par honap mulva meglesz a noverregisztracioja es el tud a szakmajaba helyezkedni,hasonlo oramennyiseget varhat..tegnap epp Gyik baratjanak a menyasszonya meselte,hogy az itteni noverek tavaly valamikor a 35 oras heti munkaido ellen sztrajkoltak. Ja,es nem keveselltek..
-
yako
tag
válasz
kavicssli #1655 üzenetére
Ez szép történet, de nem mindenki ilyen szerencsés.
Ez nem egyenértékű azzal, mintha én most fogom magam és kimegyek valahová dolgozni. Még ha a szakmámban el is tudnék helyezkedni, és jól keresnék, akkor is sokat vinne el az albérlet, rezsi, kaja, tömegközlekedés...
Azt mondom megpróbálni érdemes. Vagy megtalálod amit kerestél vagy nem. Mérlegeljen mindenki mit ad fel, és mit kaphat vagy veszíthet odakint. -
kavicssli
addikt
Legjobb barátom Svédbe van kint de már szerintem irtam és havonta megkeresei a 850.000-950.000ft -ot amiből felél havonta 300.000-400.000et! Egy nagy fuvarozó társaságnál csinál vcalamit pontosan nem tudom nem akarok hülyeséget irni!
Pl. Ő gyermekvárosba nőtt fel onnan ismeri muterom mert ő meg az élelmezési irodán volt és "letudott irni" egy kis kaját a normálisabb gyereknek! 20 éves kora után mivel már nem állami gondozott kirakták a nevelőotthonból kezébe 1.000.000ft-tal.A mezőgazdásznak tanult és tényleg érti is a szakmáját. Szántás,bálázás mint egy jó "paraszt"! Az utcánkba költözött egy Svéd nő és egy házat kellett neki épiteni! Asrác ebbe segitett neki és a nő megigérte hogy segit neki kitörni "innen"! A nő férjének van ez a nagy fuvarozócége kivitte és él mint hal a vizbe de NINCS ekszállva magától a srác mert ő tudja honnan "lépett előre"
-
yako
tag
válasz
kavicssli #1642 üzenetére
Nem csodálom!
Kicsit irigykedve, de nem sértően jegyeztem meg.
Mi is, a kis családal fél éve vettünk lakást, sajna a 95%át hitelből.
A törlesztő viszi a fizumat - ha jó az árfolyam még talán a közösköltséget futja - a többi, villany, víz, gáz stb most úgy néz ki a tartalékból kell perkálni.
Egyenlőre nincs is nagy gond, mert a párom is kap majd GYES-t, meg jönnek a hatalmas támogatások is, csak hosszútávra nem tudunk tervezni, és nem is éri meg, mert beleőrülnék.
Mindig a hónap vége a cél.
Menni vagy maradni?Számomra a kérdés az volt, hogy hol akarsz egzisztenciát.Itt vagy ott.Mert ha itt, akkor itt kellene "építkezni".Ha 5 év múlva hazajössz, hiába van 2-3 milkó a zsebedben, nem sok mindenre lesz elég.
Ha viszont kinnt akarsz letelepedni, akkor hajra, mer már fiatalabb nem leszel... -
kavicssli
addikt
Tudom és sokat is hallom vissza....
Csak most ez a nagy gondom hogy nem szeretnék itt családott alapitani és letelepedni mert nem látok jövőt a gyermekeim számára! (ha lesznek)23 vagyok előttem az élet mindenki csak buzdit hogy menjek mert könyebb most váltani mint 10 év múlva amikor család is lesz.
Visszatérve Lakáshitel! Nem is "lenne sok" Haver most vett lakást! Kapaszkodjatok
9..500.000 használt!
20évig havi 60.000ftnem is ez a sok mert ennyit kitudnék fizetni én is havonta!Nekem most csak ennyi a számla amit havonta bekell fizetnem!
hanem az a kurva rezsi!
Távhő van és decemberbe-januárba-februárba 35.000ft-ot számláznak ki neki
és akkor ebbe még nincs se villany,se közös költség se semmi! másris 120.000-130.000 ft ba van a lakás és egy 52 nm kis "koszfészek" én családi házba nőttem fel viszont csajomék már bérház!Sose szoknák meg egy bérházat!
Athomi és ez a Derék utca...Szia KERLAC
-
ovecs
senior tag
Azt inkább nem írom be h ki volt, de ha benéztek a pholitika topikba tudni fogjátok
Beírtam a következő hírt a metro bol :
"Öt éven belül az összes magyarországi közintézményben lennie kell olyan munkatársnak, aki beszéli a beás és a romani nyelvet. A két cigány nyelv használatának kiterjesztéséről törvépnyjavaslatot nyújt be a kormány - mondta Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkára csütörtökön budapesten" Erre van pénz, mentőhelikopterre, meg fűtött hangárra nincs... Hánynom kell #26644Erre volt egy érdekes válasza
"Őszintén szólva legalább olyan fontos, de tán fontosabb és prioritásosabb, hogy egy teljes értékű magyar állampolgárral beszélni tudjanak, mint az, hogy legyen helikopter. Minek megmenteni a 2-300 km-re haldoklót, ha a szomszéd utcában lakó százakat, ezreket nem tudják, mert nem értik, mi baja?"
Hát a többit,meg le sem írom, h miket írt még, mert nem idegesítem magam....
Na mind1 párszor kinevettem a fiatalembert, sőt szerinte gúnyolódtam is( ami meglehet,
) erre kaptam is a szerlemes levelet
Ne válaszoljatok, h csak engem bannoljanak
-
gyerpi
aktív tag
mondjuk tény, hogy nálunk mióta 1séges az adókulcs /19%/ és eleinte semmilyen adójóváírások /ha jól mondom mert szlovákul jobban tudom
/ nem volt engedélyezve /pl áfa vissza igénylés személyautókra/ szóval ahhoz képest, hogy 19% volt az adó sok szigorítás is volt nem is kevés
de mondjuk 98-tól szoptunk eleget drasztikus gázáremelés, villany az árak nagyon felmentek stb.
most már jobb a helyzet a kisvállalkozóknál /1 évig nem fizetsz adót meg hasonló kedvezmények/
de ne gondoljátok, hogy itt olyan jó igen Pozsonyban meg max. 100 km-re Pozsonytól utána meg nyomor és a sok ork, -
kerlac
őstag
Egyetértek veletek teljes mértékben! Kitörölhetem a valagam a diplomámmal, ha nincs mellé legalább 3 nyelvtudásod, vagy kapcsolatod.
Mindig azon jár az agyam, hogy kimegyek a p****ba felszolgálni Ausztriába egy szállodába, messze sincs, dolgoztam is már ott, német is oké, Fletóék meg kapják be, max. pár xy család nem az én fizumból kapja a segélyt, meg ki sem rabolnak, le sem lájmolnak. Névtáblámon meg röhöghetnek, pedig igaz: dr. xy, felszolgáló, mit hozhatok kedves vendég?
-
ovecs
senior tag
válasz
kavicssli #1628 üzenetére
Kell a khm " hátrányos helyzetzűek"
nek! Szomszédban 3 hónapja vettek suzukit, persze senki se dolgozott soha abból a családból, gyerekek dögivel, és 18 évesen már mind 1-2* apuka/anyuka
Kavics erre megy a pénzed, hogy ők Suzuki val tudjanak menni a tecskóba
Gyik: az amelyik a politikai topikot moderálja, már meg is fenyegetett... kinevettem, erre írta privátban, hogy mekkora szar fosalak vagyok, és ha én még 1* nevetek rajta akkor kikkk/bann
-
gyerpi
aktív tag
nem biztos, hogy jobban jártok Viktorral
sőt biztos vagyok benne hogy nem
-
kavicssli
addikt
Ez teljesen jogos! HA tudnád hány ismerősöm vásárol igy... Suzuki 10 éves hitelre az kell nekik...
Én csak akkor veszek hitelre valamit ha tényleg teljsen kamatmentes semmi kezelési költség semmi... és nem kerül 100.000 többe! fél év alatt gyorsba kifzetem de sajna alig van valami akció mostanába...mert hiába van THM 0% de a kezelési költség 10-20%Annó a sulinetes géppel nagyon jól jártam azt nem bántam meg!
-
athomi
veterán
válasz
kavicssli #1621 üzenetére
Ha hiszed ha nem, épp a 8 osztályos parasztemberek és kisebbségiek voltak akik legelőször otthagyták a helyet a 400Ft-os órabér miatt.
Metro-ban napi 2-4 óra munkával sokkal jobban kerestem és nem is kellett megerőltetnem magam.Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy a magyar köz is tehet a helyzetről. Sok minimálbéres család Karányonkor szép nagy plazmatévét vesz hitelre.
Az autóhiteleket meg sem említem, sokan egy kategóriával feljebb vásárolnak, mint amit megengedhetnek maguknak. -
-
kavicssli
addikt
Mellesleg Spanyolországba dolgozott valaki illetve vannak kint ismerősei? Odaszeretnék menni jövőre...
Most nyáron ha minden jól megy 3 hónap Svédo. megnézzük milyen... -
ovecs
senior tag
Diplomáshoz méltó munka
Mondom anyáméknak visszamegyek Írbe bolti eladónak
Erre a sopánkodás... Jajj de fiam a diplomád, az nem a te szinted bla-bla... Úgy látszik itthon sincs más, Ferike annyira rendbe tette nekünk az országot2 évet elbohóckodok itt, aztán kint fogom csinálni ugyanazt 3-4* annyiért
-
athomi
veterán
Debrecenben nyitni fog a Foxconn-nak egy új gyárta. Nokia mobiltelefonok gyártását, összeszerelését végzi majd. Mondom átmenetileg jó lesz, állítólag elég jól fizet, lévén jó nevű gyár. Elmentem hogy jelentkezzek erre jönnek a feltételek: 3nap 12 óra nappal, 3 nap pihi, 3 nap 12 óra éjszaka, 400Ft-os órabér. Jót mosolyogtam és eljöttem.
ovecs: Segélyezéstől nem kell félni, csak idő kérdése és drasztikus változás lesz. A 7 év alatti gyerekek több mint 50%-a....
(nem mondom, mert én lennék a csúnya gonosz rasszista bácsi) -
ovecs
senior tag
Gyerekek, ez egy tiszta átbaszás... Furi volt, hogy az iroda melletti kis ajándékboltban volt a nagy khm "állásinterjú". Pénztáros
megnézte az önéletrajzomat, majd szummázta, hogy gut-gut, és közölte, hogy mehetek ajándékboltba napi 10 órában 500ft os órabérrel mosolyogni
De mondom akkor mé az aeroflotba volt kitéve h eladót keresnek.. Ja hát izé khm.. különben is aeroflot bezár...
Úgy látom faszán dübörög a gazdaság
, ami munka van az csak szar rabszolgamunka, ,ami kreativitásat nem igényel, de még meg sem fizetik, mert Gyurcsánypapa odaadja a pénzünket a szegény hátrányos helyzetű orkoknak..Nem baj Bali, 2 év múlva közös hétvégi grillparty jaink lesznek, mert addigra Timi is lediplomázik
Kis Indiában én bizony nem maradok
-
Balinov
titán
Sziasztok!
Gyiku,tegnap talalkoztunk Ferkoekkal,igen rendes,szimpatikus par! Koszi,hogy megismerhettuk oket!
Bye
-
athomi
veterán
Igen, Zeee kidobása óta mindig flamkeltő szövegeket írkál a közösbe, ezek jórészét nekem címezi. Tegnap visszaszólogattam neki, de ovecs szólt TS-en, hogy hagyjam abba. Viszont figyelmeztethette volna Mariann-t is, hogy ő se provokáljon.
Érdekes módon TS-re bejön és eljátsza a gvadalupei szent szüzet.
-
athomi
veterán
Ovecs, a számlaszámba nem kell vhova egy kötőjel?
gyerpi: Én mondtam, hogy 19.5-ért nagyon jó a HD3850-es.
1280-as felbontásig pedig tökéletes a 256Mb-os verzió is, sőt felette is csak ott már lesz egy kisebb lemaradása az 512Mb-os verzióval szemben. De ez messze nem akkora difi, mint az Nv-nál a 256-os és az 512-es közti különbség. Nv-nál egész egyszerűen ha kifut a memóriából a kártya, akkor elkezd szaggatni a játék akárhány fps-ed van. 320Mb-os 8800GTS tulajok mesélhetnének.
-
athomi
veterán
ma megyek és tejelek neked ovecs
-
kavicssli
addikt
Jó reggelt szép napot mindenkinek!
-
yako
tag
Helló!
Elősször is helyesbítenem kell!
Nem kényszerítettem és Pyrkát, hogy CPUt vegyen, én mindenképp vettem volna, ő meg kapott az alkalon, hogy a szép új monitorát a végletekig ki tudja szolgálni,így került át a dolog, bár hogy teljes legyen a kép hozzáteszem, én sem jártam rosszul.
Egyéb iránt, tegnap járt nálam az informatikusom - aki egyébként még mindig vezeti a mezőnyt a NYEV szerveren - és elvégezte a rendszer finomhangolását.
Ahogy mondta BIOS szerint 1.4 fesszel 3GHz.A VGA csak a teljesség miatt kapott egy kis pluszt, de tökéletesen elég lesz alapon is arra, hogy f*ngá lőjjetek hamarosan...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Diablo IV
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Home server / házi szerver építése
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- További aktív témák...
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- iPhone 15 Pro 128GB Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4355
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i7-14700KF - RTX 5070 - 32GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- XPRO Wood fa laptop állvány
- Wharfedale WH 20 bipolár surround hangfalpár
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest