- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
vfeco
aktív tag
Köszi a válaszokat, így lehet, hogy marad a Codegen....
Nem tudom, hogy a képemen látható ventivel elférek-e a feel 202-ben magasságban.
Bár kétségtelen, hogy szebb ház. A feel 202 tápja amúgy érdekelne valakit, mert azt eladnám mondjuk a teljes vételár feléért.
No de előbb tudnom kell a magasságát, hogy beleférek-e. Ha nem, akkor marad a Codegen. -
kingabo
őstag
válasz
szabi__memo #397 üzenetére
Egy gclf2-m van (lásd adatlap). A régi vinyó egy hitachi hds722516vlsa80 az új gy samsung hd401lj, ami hidegebb mint a régi.
-
kingabo
őstag
válasz
#94180096 #391 üzenetére
A 302 és a 202 úgy tudom csak előlapban tér el egymástól. Saját tapasztalatomat írtam le, igaz nem ionom van, de a 8cmes venti is bőven elég. Sőt ahogy DBob írta még a 6cmes is.
(#392) DBob: minimális összegért vehet egy halkabb 8cmeset és nem lesz gond a 6cmes hangjával.
(#393) szabi__memo: igaz nem non-stop megy a gépem, de a régi vinyóm nyáron nem ment 40-45 fok fölé nagyobb használat alatt sem, ami szerintem még bőven belefér a jó kategóriába.
-
válasz
szabi__memo #393 üzenetére
Emiatt kap majd ssd-t nálam
-
szabi__memo
nagyúr
Azért azt ne feledjük el, hoyg bár az alaplap elmehet passzivban egy bordával, azért egy 3.5-es HDDnek már nem biztos, hogy jót tesz ha egy ilyen kicsit dobozba zárják.
-
vegyszer
addikt
Itt ezt írják:
A doboz 321 mm mély és 220 mm széles
majd
Bizony, nehéz ilyen lapos – 60 mm-es – házba komoly hűtőt találni.
-
vfeco
aktív tag
A MODE COM Feel 202 méretét tudja valaki?
-
-
vfeco
aktív tag
Itt a kicsike. Szépen elfér minden benne és nem is túl nagy. A táppal meg lehet macskát dobálni!
találok ennél jobbat? Jól szellőztethető ez a kis doboz?Asszem ennyi kérdés egyszerre elég lesz.
-
vfeco
aktív tag
Ezek közül esetleg melyik lenne jó nekem?
Codegen a legolcsóbb... Jó lehet az is? Tápot meg majd eladom itt PH-n.Üdv,
Fecó -
vfeco
aktív tag
Üdv!
Beruháztam erre:
ZOTAC IONITX-A-E N330 90W
Kép
3,5" HDD-t, nem slim optikai meghajtót (ez lehet Slim is, ha a ház így jóval kisebb) szeretnék beletenni és a tápja külső (a laphoz járt, tehát már van).Milyen házat vegyek hozzá?
Legyen kicsi, jól szellőző és olcsó és nem kell táp.Segítséget előre is köszi!
Üdv,
Fecó -
törölt tag
válasz
szabi__memo #379 üzenetére
Tudnátok küldeni egy linket?
Mert nekem a gugli nem ad ki semmit... -
Nem akarok hülyeséget mondani....de nem készült már el adobe a gyorsítással?
Nekem win7 alól, google chrome-t használva a youtube alap videók ablakban 33% proci időt esznek kb, igaz gma500-as igp-vel. De gyanús hogy ez már gyorsítva van.
-
Zenty
őstag
válasz
vegyszer #371 üzenetére
én is a teljesítményre céloztam.
De szerintem a videók nagy részét, így is lejátssza az ion miatt. Legfeljebb a nagyon csesztetős-kódolású formátumok nem mennek majd, bár szoftveres támogatásban folyamatosan javul az ion, azt idővel lehet minden támogatja majd normálisan.De az ion csak, a videóknál segít és játékoknál ( régebbieknél
.
de mi van, ha minimális proci erő kéne önmagában? Állítólag az egy maggal még a böngészés sem folyamatos. -
BioNiCMaN
addikt
válasz
#94180096 #364 üzenetére
Anno én is számolgattam, ezért vettem meg az ASRock ION 330-at... Ráadásul most csak 69.5k.
-
vegyszer
addikt
válasz
szabi__memo #367 üzenetére
Eredendően Win7 + ami kell...
A fantáziámat az indította be, hogy a 500GB laptopvinyó, slim DVD író, és a Zotac Ionitx B-E, az LC power kúlsőtápos házzal együtt alig 60.
2-4GB rama amárlásabbakból 9-16 ezeből mellérakható.
És HA minden klappol...
más: annak idelyén a FIT-PC2 egyik nekem tesző extrája az IR vevője volt.
De nagy kár az áráért.
jópofa dolognak tartm, hogyha olyan a TV-d távirányítója, vezérli a médialejátszást.
Ezt elvileg minden IR vevő tudjhatja? -
Zenty
őstag
válasz
szabi__memo #367 üzenetére
Lehet az 1 magos cuccok nem annyira kelendőek és most kaptak egy akciót.
-
vegyszer
addikt
Emberek, mi a baj a ZOTAC IONITX-B-E-el?
Eddig nem az volt a jellemzó, hogy 20 nagyforint alatt bárki is odaadná...
Vagy csak a gépeléskor elírták volna az új árát? Mert ez így már elgondolkodtató!
Most meg egy jó kis külsőtápos házzal (LCPOWER LC-1320mi 75W) együtt olcsóbbb, mint pár hete a deszka maga.A 230-as elég az 1080p-hez? Elvégre a 9400M kódol mindent? Vagy azért ennyire nem jó a lelyzet? Passzívan mennyire megbízhatóak ezek a rendszerek? Lelet, vagy inkább ne???
más: mini PCI-E szoltba való MPEG-4-es DVB-T tunert külön kishazánkban nem lehet kapni? az ebuy-on van egy rakat 30-50$/€ körül, de az nem az igazi...
-
Zenty
őstag
válasz
szabi__memo #363 üzenetére
akkor nálunk lesz vagy 150e ft-ért
-
törölt tag
válasz
szabi__memo #363 üzenetére
Számolgattam picit, és arra jutottam, hogy sokkal olcsóbban jövök ki (80e), ha magam rakom össze a gépet. Pedig ez nagyon szép darab!
-
Zenty
őstag
válasz
szabi__memo #359 üzenetére
van benne slim meghajtó? Áhhh ez már tényleg valami!
De gondolom csillagászati ára lesz -
törölt tag
válasz
szabi__memo #359 üzenetére
Na ez már valami!
-
szabi__memo
nagyúr
-
Encian
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném.
A HTPC-m lelke ASUS AT3N7A-I lap. Nagyon szépen teszi a dolgát, zökkenőmentesen játsza az mkv-kat. A TV Samsung LE-32R32B, ha HDMI kábelel van összekötve azonnal az 1280*720-as felbontással indul. A kép nagyobb, mint amit a TV megjelenít. miért?
Sima analog monitor kábellal be tudom állítani az 1366 x 768 felbontást, de így nem éles a win képe.
Mit csinálok rosszul? Hogyan kell beállítani, hogy HDMI kábellal teljes képernyőn 1360*768-as legyen?
op rendszer XP. MPL HC a lejátszó. csak a gyári ionos driver van telepítve.Köszönettel Encian.
-
válasz
szabi__memo #355 üzenetére
Én se mondom hogy rosszul választottam.
Szánt szándékkal még az október vége előtti ionos dömping előtt akartam netbookot venni, mert tudtam, utána kivezetik amit akartam venni. -
válasz
szabi__memo #353 üzenetére
Miután kiszivárgott hogy október végén jönnek az ionos modellek, inkább gyorsan megvettem a gma500-al szerelt 1101ha modellt, asuséktól. Ennek oka hogy ion többet fogyaszt 2.4w-nál, és közel ugyanúgy tudja a hd gyorsítást a gma500.
Az a nagy kérdés, hogyan hozták ki ezt 0.6kg-ra, úgy, hogy állítólag 8 órát bír. Nekem 1.3kg körül van a gép, és 8 órát bír úgy hogy megy wifi + zenelejátszás + pidgin + böngészek. Ha ezt tudja hozni ion 8 órából úgy, hogy emellé kisebb akkut használnak, akkor ott valami piszkos ügylet van
-
szabi__memo
nagyúr
Végre jönnek sorban ezek a kis masinák, mind-mind IONnal :-D
Asus Eee 1201HA -
Less be az Atom klubba. Itt vergődünk rá össze. Minibox.com-ról tervezzük, egyenesen a gyártótól. Úgy számoltuk, 10db mellett már jobban megéri. Most tartunk 5-6-7 db-nál talán. Lassan össze kéne írnia annak, aki tud online vásárolni, és akkor lassan össze is jön.
Én pl kettőt szeretnék indulásnak
-
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
Megújult az Acer Aspire Revo-ja is. Többek között N-es wifivel! link
-
vtechun
veterán
Sziasztok!
4 SATA-s ION lap létezik szerintetek? Mert HTPC - NAS hibridet akarok fabrikálni, 4 winyóval kb.
-
Üdv
Fogyasztást most nem, legkorábban jövő hét pénteken. Ha ismerőssel megbeszélem hogy közös program végén ugorjon át, és hozza magával a fogyasztásmérőjét. De mások tapasztalatai alapján kb. azonos a fogyasztás a gclf2+picopsu kombóval (~30-35w).A "szabályozásra" találtam egyszerűbbet: bekötöttem a ventilátor elé egy másik ventilátor ellenállását. Valamennyit használt, de nem számottevő a különbség, mivel kis ventilátor, amúgy is pörög bőven.
Jó lenne ha zotac biosfrissítés kapcsán, vagy egyéb úton korrigálná eme badarságát, mivel linux alól nagyon jól lehet szabályozni a ventilátort, az aktuális hőmérséklet szerint
-
Nah emberek, megvettem a Zotac Ion A-t.
Amit eddig le tudtam szűrni:
- Passzívon akár hajtható. De igen forró lesz, én nem kockáztattam
- Sajnos a ventilátor szabályozás tényleg nem megy. Szörnyű
- Linux alatt, a sensors nem talál semmilyen érzékelőt, pwmcontrolal se lehet mókázni. Még szörnyűbb
- Így most egy ellenálláson át van némileg lekorlátozva a fordulatszáma a ventilátornak, ami szerintem igenis hangos. Bár ez várható volt, hiszen 6cm-es ventilátor.
- Örömteli hogy szépen megy viszont minden. Érzésre persze nem gyorsabb mint a gclf2, de ha pl stellariumot indítottam linux alatt, ami intel kártyával 5-10 fps-t produkált, itt már 35 volt.
- Még a dualchannel ddr2 miatt gondoltam picit gyorsulnak a 7z tömörítési sebességek, de sajnos nem, vagy nem számottevően.Első nap kb ennyi
-
actival63
aktív tag
ASUS AT3N7A-I + Atom N330
34.550 Ft (27.640 Ft)[ITT] -
olahjana
tag
Hi vennék egy alacsony fogyasztású filmezős gépet. Mi az amit tudtok ajánlani?
Ami kell: HDMI, full hd filmek lejátszása és folyamatos torrentezésre, netezésre. 1080p mkv lejátszás, rakás sorozat aviban. 5.1-es kimenet 3 db jack csatlakozóval, min 200 GB winyó.
asrock ion 330ra gondoltam az most 70 körül van. Vélemény?
Nem hátrány ha adják hozzá a billentyűtetet egeret... -
Valahol már olvastam az ion2-ről híreket. Igazándiból nekem ráncfelvarrásnak tűnik csak a dolog, mint az új atomoknál. Ott is picit gyorsabb, picit kevesebbet fogyaszt, és kapott egy gma500-at. De semmi, ami miatt várnák még 1 évet akár, hogy jöjjön rendes cucc alá
Főleg most, hogy már 45k alatt van a zotac ion a iponéknál...meg is rendeltem.
-
szemisun
csendes tag
ha lenne benne dvd-rw akkor vennék is... meg picit nagyobb vinyó, persze nem 55e HUFért, de úgy megbékélnék vele
-
szemisun
csendes tag
És akkor a csillagos eget is rákölthetem az ion2+atom"2" configra...
inkább nem, mert így sose lesz új gépem.
Eredetileg úgy indultam neki, hogy valami régi kacatot rakok össze, most meg már itt tartok...
Marad ez, jön a fizu és megveszem, annyival úgyse lesz jobb szerintem, mint amennyivel drágább és olyan jelentősen se fog kevesebbet fogyasztani, na mert már nálam ez a legfőbb szempont -
szabi__memo
nagyúr
Ha már itt tartunk akkor már nem is biztos hogy az IONost venném, lassan jönnek az új atomok...
-
kingabo
őstag
válasz
szemisun #326 üzenetére
"Sőt, remélem leviszi majd az ion1 árát."
Az nvidia mostani akcióit nézve sztem erre ne nagyon számíts.Valószínünek tartom, hogy vagy fölé lövik annyival, hogy a régiek árát ne kelljen változtatni, vagy készlethiány lesz a régiből, hogy amikor kijön az új mindenki azt vigye... szerintem!
-
szemisun
csendes tag
válasz
szabi__memo #324 üzenetére
No erre nagyon kíváncsi leszek, milyen +új lesz benne, de valamiért abban bízom, hogy nem nagy és nem akarok inkább olyat venni, hanem maradok a sima ionnál.
Sőt, remélem leviszi majd az ion1 árát.
Nézegettem árdiagrammot és a kezdeti árhoz képest nőt, biztos már a karácsony előszele, így most várok, hátha majd normalizálódik, addig marad az utánaolvasás, infógyűjtés. -
BioNiCMaN
addikt
válasz
szabi__memo #324 üzenetére
ION2 + VIA Nano, hümm, fincsi.
-
szabi__memo
nagyúr
Még idén ION2?!
-
kingabo
őstag
válasz
#94180096 #322 üzenetére
Régebben én láttam árgépen, a point of view ion-ra keresve még 1et talál, de sztem az csak fenn maradt a honlapon.
A 3 atomos topik közül valamelyikbe(ez, az atomos topik, meg a gclf2 topikja) beírtam annó mennyiért volt, mert terveztem, hogy ilyet veszek végül olcsóbban (és sztem jobban) jöttem ki egy wdtv-vel. -
törölt tag
Megvaan! Erre gondoltam.
De sajnos az a baj a Point of View lapjaival, hogy csak kompletten kapni belőle itthon... -
szemisun
csendes tag
Igen, ezt a lapot néztem korábban, de átpártoltam a saját tápos A-s laphoz.
Másik házat meg nem nézek már, döntöttem, legyen pici, kevés villogó csicsás leddel, diszkrét megjelenés - > modecom
A tuner kérdését meg külső usb-s kivitellel fogom megoldani, már kaptam néhány ötletet, de az még odébb van, legyen meg a lap meg a ház.Amúgy Ti milyen opot gondoltatok rá? Na meg milyen progit ha HTPCről van szó?
XBMC, mythTV... esetleg más? -
szemisun
csendes tag
ráadásul 2 magos 330Atom van benne
-
törölt tag
válasz
szemisun #313 üzenetére
Szia!
Vagy tudnám ajánlani az ASUS lapját, ebben PCI bővítőhely van, abba talán többféle kártya belemegy.
Egy bajom van vele, ebbe csak 1 magos atom van... Bár néhány ember szerint ez nem jelent gondot.
Kérdések:
Nem tudjátok véletlenül, hogy ez ki fog e jönni 2 magos atommal is?
Mi a neve annak az ION-os lapnak aminek még volt 16x PCIe foglalata? Nem jut eszembe a neve. -
szemisun
csendes tag
válasz
szemisun #313 üzenetére
Csak nem bírtam reggelig várni
Modecom Feel 202 teszt miniITX-es lapokkal -
szemisun
csendes tag
Szia!
Igen a PCI foglalatot egy másik zotac lappal kevertem a ZOTAC GeForce 9300-ITX WiFi, mert elő körben ezt néztem ki magamnak, csak aztán procikat keresgéltem és így jutottam el az ATOM + ION kombihoz. Az meg hogy a házba nem fér be, hát gáz.
Olvastam egy tesztet is erről a házról, bár alaplappal, holnapra belinkelem, mert melóhelyen van elmentve...
A lényege, hogy a Zotac lapokkal nem megoldható a ház előlapi hd audio kivezetés, mert rövid hozzá a kábel, de ezt a ház hibájának tudták be...
Majd felrakok egy kisebb link gyűjteményt... -
kingabo
őstag
-
válasz
szabi__memo #304 üzenetére
"Mindenesetre végre kész a támogatás Flash HD lejátszáshoz"
banzaii
-
szemisun
csendes tag
Sziasztok!
Annyit kérdeznék csak, hogy aki vett az hol és mennyiért vett Zotac ion itx-a -s alaplapot?
Később én szeretnék egy tunert is rakni bele de ahoz meg kicsi a modecom feel202-es ház, pedig nagyon tetszik, de lehet hogy külsős tuner kellene?
Valaki gondolkodott már ilyenen? -
actival63
aktív tag
-
szabi__memo
nagyúr
Meglehetősen haldoklik ez a topik
Mindenesetre végre kész a támogatás Flash HD lejátszáshoz. Link -
kingabo
őstag
Zotac ION ITX-F, x16-os pci-evel.
-
BioNiCMaN
addikt
Nálam így alakulnak jelenleg a hőmérsékletek
A kép alapján 1 napja megy a gép ( ez mondjuk nem igaz, mert már vasárnap este bekapcsoltam, csak közben volt egy újraindítás ( frissítések telepítése miatt )).
-
BioNiCMaN
addikt
Háj!
Most dikháztam egy ASRock ION 330-at. MEg tudná valaki esetleg mondani, hogy mennyire tudom a V-t visszavenni, ha csak 1.2 GHz-n hajtom a procit?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest