Hirdetés
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026.01)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sh4d0w: Nyitlocker
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
DFI Hybrid P45-ION-T2A2 alaplap Érdekes egy jószág!
-
rankesz
veterán
Aki tud, legyen szives segítsen!
Tegnap vettem egy Ion-os gépet, amit itt az aprón találtam. Funtwist Fiono a drágám, nem hajlandó normálisan lejátszani a nagyfelbontású .mkv-kat.
Mindent a leírás alapján csináltam, a notimon már rendesen be is állítottam anno, de itt nem tudom miért de nem jön össze.
Hiába írja a Media Player Classic - Homecinema hogy most éppen DXVA támogatás folyik, a videó akkor is élvezhetetlenül beszaggat. nVidia gpu driver a legújabb (190.38) és az alaplapi nForce driverek is a honlapon levő legfrissebbek. Közben 1080p-nél a prociterhelés végig 90-95% körül van...
Nem tudom hogy mennyire pontos, de lejátszás közben néztem a GPU órajelét, és nem igazán kapcsol fel 100MHz-ről, de ez lehet auz everest hibája is. -
szabi__memo
nagyúr
Ez lehet, de szerintem ettől még komolyabb szintet képvisel. Olyan cuccokat raknak össze legtöbbször elsőként, amit a többiek csak próbálnak utánozni, általában nem túl nagy sikerrel.
Asus lapjánál a ventis is fos, amire azért illene figyelni egy főleg htpc-be, de még ha nem is abba, hanem csak egy kis gépbe szánt alaplapnál.Amúgy tényleg biztos, az atx táp miatt lehet ez a brutál különbség.
-
válasz
üzenetére
"Jol nézem, az Asus lap néhol tényleg 15W-al többet eszik, mint a többi?"
Nem, rosszul nezed. Az a lap pont ugyanannyit eszik, mint a tobbi, viszont a rakotott sima ATX tap ekkora fogyasztasnal rettenetesen alacsony hatasfokon uzemel. Szoval az a plusz 15 wattot a tap futi el, nem a lap hibaja (a PH-s Zotac tesztben, ahol szinten sima ATX tapot hasznaltak, szinten hasonlo eredmenyek szulettek).
szabi__memo: Zotac, mint garancia? ROTFL. Az IONITX elso kiadasaban (ebbol Mo-ra szerencsere nem kerult) nem mukodott az USB-s wake, mert elfelejtettek suspend alatt feszultseget adni az USB portra, a PWM-es venticsatlakozon meg nem mukodik a PWM, fixen max fordulatszamot ad.
-
törölt tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Jol nézem, az Asus lap néhol tényleg 15W-al többet eszik, mint a többi?
Ez nem vet rá túl jó fényt...
Hogy lehet ez? -
vegyszer
addikt
Látom, haldoklunk...
valaki látott valamit (esetleg tapasztalt is) az Asus AT3N7A-I lapjával kapcsolatban?
tetszik a beépített kékfog, nem mintha egy vagyon lenne, de mégis :-) .
és 36 nagyforinttért elég korrekt dolodnak tűnik... -
greg863
csendes tag
Saját tápos ION rendszerhez ModeCom Feel 202 miniITX számítógépház eladó táp nélkül. Érdeklődni a publikus mailcímen lehet!
Ára 6500 Ft. -
-
EmThor
addikt
asrock ion 330 még mindig, ez a c330 a duálmagos atom ugye?
-
Sata/e-sata SSD? Az OCZ Throttle-t probaltam ki, az ment szepen (mondjuk a hatso e-sata porton eleg hulyen nezett ki egy ilyen bumszli ize es a DVI portot is hasznalhatatlanna tette, mert belelogott). Meg mondjuk az is igaz, hogy a bootidot levitte 55 masodpercrol 35-re (XBMC Live), de utana abszolut semmi kulonbseget nem vettem eszre, mivel az USB-rol is villamgyorsan ment minden.
-
hbooo
csendes tag
Szerintetek egy ilyen [link] mukodik egy zotac ion c -ben?
-
Cyrin
addikt
Ja, azt akartam is írni, hogy ettől persze nem megy tönkre, tehát aggódni nem kell, csak ez akkor sem hűvös.
Persze a Zotac drágának tűnik, de többet is nyújt, ill. azt raksz össze belőle amit akarsz.
71-ért is lehet működő gépet csinálni belőle, sőt kevesebbért is. Lgfeljebb nem lesz benne DVD író, na bumm.
-
EmThor
addikt
most e8400-at egy passzív mini ninja hűt, táp ventije + egy 8cm-es szól, szóval viszonylag csönd van...
Jó és ezek az értékek annyira melegek? nem lesz mellette semmi és nem fogom fogdosni, ennyitől meg bőven nem megy tönkre, nem értem akkor mi a gondotok vele.
iponban asrock ion 330 71e ft, zotac ion 42 körül indul és ez még csak a lap....
-
Cyrin
addikt
válasz
grandtour2
üzenetére
Ez nem meleg, de nem is igaz.
Ismerősömnél mért értékek internetezés alatt, auto ventiszabályzásnál
Proci: 45C, 51C
GPU:73C
HDD:50CÉs mások is hasonlóakat mérnek a neten.
A 3 centis venti az elég gáz, bár sokat javítottak rajta az új firmware-ek.
Szóval inkább egy Zotac Ion 330 egy M350-es házban, és nincs semmi gond. (Bár ez se szabályozza a ventit, de nem is 3 centis
) -
EmThor
addikt
válasz
grandtour2
üzenetére
Isten áldjon, végre egy normális válasz, köszönöm!
-
grandtour2
tag
"Meleg és zajos."
persze..
3 honapja van nettop 330-on, bios frissites utan a legkisebb fordulaton van a hutes, annyi hangja van max mint a thinkpademnek.
(T: XBMCLive)root@XBMCLive:~# sensors
coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Core 0: +28.0°C (crit = +95.0°C)coretemp-isa-0001
Core 1: +34.0°C (crit = +95.0°C)coretemp-isa-0002
Core 2: +27.0°C (crit = +95.0°C)coretemp-isa-0003
Core 3: +34.0°C (crit = +95.0°C)Meleg mi?

-
szabi__memo
nagyúr
Érdemes lecserélni a ventijét állitólag a zaj miatt, de állitólag passzivban azért elmegy és nem füstöl el, csak baromi meleg.
-
EmThor
addikt
melegedés és zaj tekintetében írhatna valaki az asrock ion 330-ról
legjobb vétel, ki is dobom htpc-met (e8400, 4gb ram, stb.) amire kell elég ez a kis gép is
-
válasz
szabi__memo
üzenetére
Hmm..tényleg. Rosszul emlékeztem.
Ettől még a "nagyon kellemetlenből" kibillent a "még mindig kellemetlenbe" a helyzet. Ugyanis ettől a driverek nem javulnak meg hozzá (ha már vannak egyáltalán linuxos driverek hozzá), és a gma500 gyorsításának támogatottsága nem túl rózsás, és nem tudom mennyit fog ez javulni.
Pl. nvidia kártyák már talán már a 6ezres széria óta támogatják a gpus gyorsítás valamilyen formáját. Ennek ellenére se az mplayer-hc se a coreavc nem támogatja olyan régóta ezeket. Ati dolgait nem ismerem. Linux alá ez a kettő sincs mint tudjuk (bár coreavc beüzemelhető különböző emulálások kapcsán, de így elveszíti a sebességéből adódó fölényének többségét). Külön kell forgatni vpaut minden alá egyelőre, de legalább van rendes nvidia driver, és vlc 1.1 (amit nemsokára ígérnek) már alapból vinni fogja.
Lehet anyám gépét majd lecserélem egy ilyenre, sőt idővel valószínű...de ő windowst használ, és megfelel neki.
-
válasz
szabi__memo
üzenetére
Aztán mint a 330-as atomnál egy év mire készül rá tetszetős alaplap. Noh meg nekem nem kéne az integrált gpu, köszönöm. Épp emiatt akarok (vagy akartam volna?) ionra váltani. Linux alá az intel gpu driverei egy kalap szart se érnek sajnos, hiába opensource.
Jah és persze tényleg kevesebbet fog fogyasztani, de csak amiatt mert mindent amit beleraknak gma950, már 45nm-en dobják bele. Azt hiszem mostani chipset 130nm-es. De technológiailag semmi új nem lesz benne (szinte semmivel nem gyorsabb most az 1.66-os atom) + elvágja intel az ion elől az utat (inkább emiatt jön).
-
Mi a franc? Visszavonták a zotac ion a-t? Eltűnt a boltokból. Argep is már csak pixmanian mutatja, de ott köszönöm nem vásárlok most alaplapot. Iponban vettem volna, ott pár hete még 46k volt, és lassan meglett volna a cash :S
-
New Age
csendes tag
Asus ION MiniITX
Ha olcsóbb lesz jóval mint a zotac, akkor akár még kellemes alternatíva is lehet. -
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
Megérkezett a Samsung N510
-
vegyszer
addikt
Ma benemtem a madárkás terramárketbe, és mit látok az űjság utólsó elötti oldalán? egy ASROCK Nettop ION 330, sőt 0%-osan 24 hóra, és XP vel, 90 nagy forintért.
Odamegyek rákérdezek, beleélem magam, és kiderül: Bocsi sajthiba. nincs ixpé...
Madárnak nézik az embert.
A legjobb (netes) árakhoz képest ESETLEG megért volna 18 plusz ezrest egy jogtiszta XP, de pucéran már nem potens a dolog.POINT OF VIEW Mobii ION miniPC CS330
beléről talált egy másik fórumon csotomi néhány képet.
hátha nem csak a magam kedvéért linkelem.

Ami elgondolkodtat: a vinyó szemből nézve a jobb oldalra került, állítva.
nem jobb lenne a DVD alatt, és az eredeti helyre berakni egy 12-es ventit az egész rendszer hűtésére az eredeti mellé (helyett)?
ígyvalahogy.
működhet ez szerintetek? ( a tápban van egy 8 centis venti is) -
New Age
csendes tag
Sajnos nem találtam infot arról a neten, hogy milyen magas az zotac icon lap ventillátorral együtt. Legyen szíves mérje le vki hogy az alaplap aljától a venti tetejéig mekkora.
Minibox-os M300-ba tervezem rakni és felette még ott lesznek a vinyók is. -
tsaby76
aktív tag
Hát az egy csavaros megoldás nem volt túl stabil és nem is valami izléses megoldás, max akkor jó, ha fektetett helyzetben van a lap.Azért is maradtam a gyári coolernél, mert sikerült ugyanolyan csendessé varázsolni, mint a 8-as ventit, igaz az jóval több levegőt tud mozgatni(kb. -10°C a különbség), de úgy gondolom, hogy a 38-40°C teljesen ideális még 24/7-es üzemben is.
-
tsaby76
aktív tag
Szívesen, nem kell aggódnod a zaj miatt, én elég "zajérzékeny" vagyok, de szinte zajtalannak találom.Az ellenállás amit bekötöttem egy szokványos fordulatszám lassító(egy zalman házhűtő tartozéka volt valamikor), elvileg olyan 7V-ra viszi le a feszültséget, így tényleg nagyon halk a gyári hűtés, 12V-on sem vészes, de hallható.(igaz csak nyitott gépházzal próbáltam, szerintem ha rákerül a fedlap még halkabb lesz.
-
tsaby76
aktív tag
Ami a venti szabályzást illeti, sajnos tényleg nem lehet állítani a fordulatszámot, én úgy oldottam meg a dolgot, hogy a gyári lapát elé bedobtam egy ellenállást, így teljesen halk lett.Hőfok értékek: CPU-GPU 40°C, HDD 22 ill. 28°C.
-
tsaby76
aktív tag
Szerintem a 3pin-es nem szabályozható, sajnos még nem jutottam addig hogy mélyebben elmerüljek a bios beállításokban, de este megnézem.
New Age:
A 8-as ventit átmenetileg 1db csavarral(a csomagban lévőből) rögzítettem a hűtőbordához, de szeretném igényesebben megoldani a dolgot.
-
tsaby76
aktív tag
Megérkezett a lap, és utána néztem a PVM doognak: az alaplap támogatja a cpu coolernél a PVM-et(4pin), de a mellékelt venti csak 3pin-es.A hangja nem veszélyes, de nem is egy tornádó a légszállítása, mert bár nem mértem hőfokot, de a borda érezhetően melegedett.Ezután rátettem egy 8-as GMC ventit 5V-al meghajtva, ami hangtalan, és a borda még kézmeleg sem volt.Aztán leteszteltem egy NFS Carbonnal, de 41fok fölé nem ment a hőmérséklet.Még majd tesztelgetem, mert valahol van egy PVM-es intel hűtőm, azt is ráakasztom próbaképp.
-
actival63
aktív tag
Hátha valaki még nem olvasta:[link]
-
Nekem most a gclf2 mellé egy 8cm-es silentblade van rakva. A feszültséget nem tudom, biosban van 50%-ra szabályozva, és erre ír mellé 1300rpm körüli forgást. Ennek ellenére szeretném ezt a zajt csökkenteni tovább. Főleg azért, mert szobahőmérsékletű a két lecserélt borda a procin és chipseten (noctua chipsethűtőt kaptak).
A szobahőmérsékletű bordák fenntartása nekem nem célom majd az ionon. Ha nem szabályozható, vagy nem eléggé, akkor valami pwm-es áramkört kénytelen leszek rátenni a ventilátorra, hogy csökkentsem a zajt.
Én az eddig megjelent tesztek alapján nem mondanám hogy kevésbé melegszik az ion. Nekem úgy tűnt ugyanakkora a hőtermelése mind a két lapnak, csak ionon nem "ami van a raktáron azt kapod" elv érvényesült mint inteléknél, hanem egy megfelelőbb bordát kapott a lap. Lehetett volna picit nagyobb, és akkor nem kéne filózni hogy "vajon menni fog-e passzívan?" :S -
tsaby76
aktív tag
Nem nagy gond, egy sima 8-as ventit 5V-ra kötsz már elegendő légmozgást biztosít(ráadásul ahogy néztem nem nehéz egy 6-8centis lapátot a hűtőbordához csavarozni.A gyári venti vezetékeit viszont nem bántanám) és tényleg hangtalan.A gclf2 a chipset fölötti venti nélkül(zalman legyezővel) 70 fokra melegedett, a lassú ventivel ez lement 35-40 fokra, a cpu 28-35 fok között mozog.Az ION elvileg kevésbé melegszik.
-
Én is bízok benne hogy nem lesz muszáj a venilátort hajtani rajta, de nagy valószínűséggel szükségem lesz rá. Az hogy passzívan menjen a lap nálam nem feltétlenül teljesül a magas szobahőmérséklet miatt elsősorban :S
Viszont egy minimális fuvallat már elég lenne neki. De ha tényleg nem tudja szabályozni a ventilátort ahogy vmelyik tesztben írták, akkor valami ki kell találnom -
tsaby76
aktív tag
Rendben, teszek egy próbát, de nekem egy GMC R2 Toast házban van/lesz 3x8cm+1x12cm(mindegyik 5voltra kötve, teljesen zajtalanok) venti társaságában, így bízom benne, hogy nem lesz szükségem a gyári lapátra.
Cyrin:
Oksa, csinálok képeket, hiszen maga a GMC ház baromi látványos, főleg sötétben, a ventik pedig kékek, tehát biztos jól fog benne mutatni az új deszka. -
tsaby76
aktív tag
Én a jövő héten váltok gclf2-ről ION ITX A-E-re, kíváncsi vagyok milyen lesz, a gclf2 is elbírta a 1080p-t, de érezhető volt hogy bírkózik vele rendesen.
-
válasz
grandtour2
üzenetére
Egy Voltcraft Energy Monitor 3000-es muszerem van, nekem eddig ugy tunt, hogy alacsony cosFi eseten is jo ertekeket mutat.
-
szabi__memo
nagyúr
-
grandtour2
tag
kapcsolt uzemu tapokon digitalis (obis, tescos, akrmis) merokkel nem lehet teljesitmenyt merni!
Csak analog oran, pl a villanyoran, ha minden mas le vankapcsolva a hazban
bocs, ha okoskodtam.
amugy ilyen digi kutun az 330 asrock nettopon sem megyt feljebb 37W-nal
pedigg ott van meg egy vinyo es dvd is meg bekotve. -
-
válasz
szabi__memo
üzenetére
Hmm hmm. Tényleg kár hogy intel ennyire védi a saját raktárkészletét az elavult chipsetből. Majd egyszer...
-
szabi__memo
nagyúr
-
actival63
aktív tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Érdekes lapocska. Így ránézésre ezen sincs ESATA viszont hiányolom a D-sub csatlakozót, hisz minek két digi kimenet ha egy átalakítóval megoldom ha csak az egyik van. Minek a d-sub? Szerintem sokan rendelkeznek anno sok-sok pénzért vásárólt tft monitorral amin bizony csak analóg csati van. Van rajta SPDIF kimenet? Jól eldugták. Csak optikai lehet valamelyik 3.5-es kimenetben eldugva. SODIM memória, nem tudom szeressem vagy ne?
-
válasz
actival63
üzenetére
Intelék rendesen meg szokták adni a specifikációkat manualokban, ott 85-89°C-okat adnak meg rendre. Ez érintésileg kb annyi. mintha a forrás alatt lévő vízbe raknád a kezed (azt a pár fokot gyanítom nem érted, előbb kicsapódik a fehérje a bőrödben)
Szóval ha elektronikáról van szó, ÉN nem aggódnák ha melegszik. HDD pl. már kínosabb, illetve tápban lévő nagy elkók se örülnek a forróságnak. -
szabi__memo
nagyúr
-
actival63
aktív tag
Tudod azért nem rippelve mert ez így az én kis fanatikus agyamnak jobbnak tünt. Pedig nézegettem egy fílmet azt hiszem az új Batman volt. Letőltöttem 2 verziót 720p 8.2 gb és az 1080p 12gb, persze nálam volt a Blu-ray verzió is. 2méterről nézve 107-es plazma nem igazán véltem felfedezni ordító különbséget. Még talán a 720p futott a legsimábban. Ja és a melegedés. Azt mondod semmi ok aggodalomra olyan 90 fokig?
-
válasz
actival63
üzenetére
Nem lett volna jobb lehúzni rippelve ezt a bluray filmet? Mindegy most már mondjuk

De a kérdésedre válaszolva: az ion melegszik, nem kevésbé mint az intel megoldása.
90°C-ig jók szoktak lenni az eszközök (ami a mért értéket illeti, mivel a magok belsejében jóval melegebb van), így amikor már érinteni bőven kellemetlen, attól még működhet az eszköz. -
actival63
aktív tag
Sziasztok!
Végig olvastam az összes hozzászólást, szerencsére ez még nem olyan régi téma, hogy egy hétig keljen olvasgatnom. Nagyon szemezek egy ASROCK Nettop ION 330-al. Egy dolgot nem olvastam ha jól emlékszem a melegedést. Az Ipon fórumán viszont ez nagyon téma. Most a nagy melegben többen úgy érzik nagyon melegszik a vas. Volt aki levette a ház tetejét és rosszabb lett a helyzet. Jobban melegedett. Nektek erről mi a tapasztalat.
Most adtam el e WDTV playert és csak egy dolog miatt. A haverom Blu-ray lemezéről leszedtem a 35GB-os m2ts file-t amiben benne van a sok-sok hangfile és maga a film. Jött a film az akció jelenetnél vagy 25Mb/s-el az USB felnyögött Szegény WDTV nyomta a cuccost a kipufogón de nem tudta mert torlódtak a dolgok. Ekkor még magyar 5.1 384Kb/s volt a hang formátum. Ekkor én balga átváltottam DTS-re 1536Kb/s-re. Nagy robbanás a képen és egy szép állókép. WDTV kihúz, újra boot, átnézi az egy terrás lemezt kb 5 perc. És persze kipróbáltam újra, és az eset ugyan ez. A szegény USB nem tudta fogadni az adatokat és a leírtak voltak a következmények. Ezért szeretnék egy ION-os gépet venni csinálni még nem tudom.
Remélem az általatok leírtak majd elvezetnek a megvilágosodáshoz.Üdv Robi!
-
szabi__memo
nagyúr
-
Cyrin
addikt
Hát igen, a wifi nekem is kéne bele. Ezért nem jók az összerakott konfigok, amenyekből általában kihagyják. Nem akarok külön venni hozzá.
Viszont hamár konfigok, hol van az Asus EEE Box B208? már júniusban meg kellett volna jelennie. Pedig az érdekes ellenfél lehetne, csak nem Ion hanem ATI Radeon HD 4350 van benne. Egy ilyen összehasonlító tesztre kíváncsi lennék...
-
Na most nézem, hogy az egyik nagykernél felbukkant az IONITX-A-E.
Ez a kétmagos atom + 90 W-os táp kombó. 38.560+áfa

-
kingabo
őstag
válasz
Barett 50cal
üzenetére
Egy ion-os gép semmivel sem másabb gép, mint egy core2-es vagy phenom-os gép ilyen szempontból. Persze nyilván sokkal kisebb* és lassabb a fentieknél. Tehát pont azt kell csinálnod, mintha egy fenti komplett gépet vennél. (perifériákkal összekötni, ármot adni neki, betenni a cd-t/pendriveot és bootolni róla utána meg már megy magától is minden)
*igaz azokból is elérhető mITX méretű lap...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 8GB DDR4 SoDimm modulok / több darab / 7500 Ft / OLVASS!
- JÉG! 32GB SK Hynix (2x16GB KIT) DDR4 3200MHz
- Hibátlan, újszerű Crucial 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3200MHz CL16 Ballistix Black - Még 6 év bolti gari!
- Új Patriot Viper Venom 16GB (1 modul) DDR5 6000MHz CL30 XMP/EXPO - 10 év bolti garival! -
- RAM Bazár!!! SK Hynix, Kingston, Samsung, Hyperx, minőségi DDR4-es RAM-ok kiárusítása!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

még 1-2 hónap és meglesz a lé, mit nekem core 2 duo meg 4giga ram 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)