Hirdetés
- sh4d0w: Van-e még?
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Panelkérdés.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
vfeco
aktív tag
72k körül van az ASROCK kisebb winyóval Wi-Fi nélkül és rossz hűtéssel.
Ha táp és wifi nélküli lapot választottam volna, akkor nem lett volna drágább.
Nekem a házhoz adott 65W-os táp + ATX átalakító cucc megmaradt. (ezt majd eladom)
Szerintem ár/értékbe jobbat ki lehet hozni mint az ASROCK.
A hűtéssel pont annyit bajlódtam, hogy megtudtam melyik venti 8x8x1,5cm méretű és vettem egy Zalmant 2k-ét, amit a házhoz rögzítettem. Ennyi volt a bajlódás. -
Zenty
őstag
Ha teljesértékűen akarod használni. Szóval nem csak net, letöltés, filmnézés hanem pici game, dvd írás stb. Akkor kb ugyanannyi vagy többe fog kerülni.
Ezért szerintem is jelenleg az Asrock mondható a legjobb ajánlatnak. Egyébként 26 dba a venti hangja állitólag. De ez gyári adat, szóval valamivel hangosabb lehet de szerintem nem lehet hangos, eléggé be van csomagolva abba a kis házba...
-
vfeco
aktív tag
Gyors fejszámolás: 95k.
-
Zenty
őstag
azért egy ional lehet gamelni hl2, cod4, world of warcraft stb.
De az inteles gma a counter-strike 1.6-tal is nehézkesen birkózik meg
Szóval inkább úgy mondanám, hogy az ional régebbi és jól optimalizált online játékokkal lehetőség van játszogatni.
A gma meg.. inkább nem mondok semmit
-
Összedobtam a számológépben Zotac lappal a cfg-t(N230+ION)+Giga ház+noti DVD-író+1x2GB DDR2 800+1TB 5400RPM 3,5", ez 77566Ft-ra jött ki, az ASRock cucca egy tízessel rövidebb, ugyan csak 320GB winyó van benne, viszont N330. Elmondanád, hogy neked hogy sikerült összerakni olcsóbban?
-
vfeco
aktív tag
Nekem összerakott IONom van 330 Atommal. Ugyanannyiba került mint a készen kaphatóak, csak 1TB-s winyó van benne, amit én akartam olyan és a hűtést is én oldottam meg a saját szájízem szerint. Remek darab lett, majd írok róla blogot.
Ezért írtam, hogy érdemesebb összerakni.
-
De ebben legalább addig húzhatom, ameddig a hűtés engedi.
Ja, és ASRock lap N330-cal+2x1GB DDR2+320GB vinyó+háztáp még mindig drágább(55k+), mint az ASRock Nettop 330(a nem-ionos), nem fehér, tehát nem illik az asztalomra, illetve sokkal nagyobb. Ezt pont be tudnám rakni a monitor alá fekve, de azt nem.
Rá lehet valahogy eszkábálni egy 12-es ventit a gép(Nettop ION 330) rongálása nélkül úgy, hogy a légáramlat mindenhova eljut? -
kingabo
őstag
Azért a gsejt és az ion nagyon nincs egy szinten a fogyasztás szempontjából (sem).
gclf2 + modecom 202/atom klubban linkelt giga házzal(mindkettőben van dc/dc+ac/dc táp)+ sima ddr2, jobban jönnél ki ha olcsóság is számít, igaz játszani ezzel sem nagyon lehet, de ionnal sem sokkal jobban, mert kevés az atom -
Csak lehet, hogy nem jönnék ki olcsóbban.
Ha kis fogyasztást akarok, akkor:
Intel GSEJT(N230+integrált DC/DC táp) 24k
Ház 7-12k
2GB noti DDR2 single channel 10k minimum
320GB HDD minimum 13k
AC/DC átalakító 5k körül
64k, és még DVD-író sincs. Na meg kicsi fogyasztás, de kicsi teljesítmény, és még ha rászánom magam, játékra sem alkalmas, még korlátozottan sem. -
vtechun
veterán
szia, beszéltem a múltkor ircen egy gyerekkel, ő azt mondta nem hangos egyáltalán. Ilyet akarok vnni én is, elvileg jövő hét vége felé jön be a HT-s verzió, power esataval, távirányítóval, stb. itt van a leírása.
Állítólag annyi lesz az ára mint a mostani HT nélküli verziónak. Szóval, mihelyst megjelenik, veszek egyet
Csak a szín kérdéses 
-
Üdv.
Készülök venni valami nettopot éjjel-nappali üzemre. Az adatlapomon a #1 cfg mellett a meleg miatt nem tudtam aludni, akkor szerintetek milyen nettopot vegyek, ami mellett lehet aludni? Néztem az ASRock ION 330-at, de azzal az a baj, hogy 2db 3 centis venti is van benne, és azok elég hangosak lehetnek. Rá lehet valahogy eszkábálni egy 12 centis ventit úgy, hogy nem bontom meg a gépet?
Ha úgy gondolom, hogy fejlesztem valamikor később, akkor másik mini ITX lap belemegy? -
vfeco
aktív tag
A lap magassága cirka 4,5cm. Egy 90W-os táp jár hozzá. Output: 19V 4,74A, Delta Electronics INC. Próbáltam passzívan is, de eléggé elszáll a hőmérséklet odabenn.
És érdekes módon nem a GPU, hanem a CPU 1. és 2. magnak lesz meleg úgy, hogy film közben a CPU terhelés 15% körüli. (Win7)
A benti hőfokot nagyban befolyásolja, hogy milyen és mekkora házban muzsikál a cucc.
Szerintem miniITX házban nem érdemes passzívan járatni.
Én is beszereztem a fentebb tanácsolt Zalman ZM-OP1-et + zalman fordulatszám szabályzót. (legkisebb fordulaton járatom)
Így 1080p film közben:
HDD 30fok
GPU 42fok
CPU1 68fok
CPU2 64fok
CPU 51fok
LAP 38fok
Mini ITX házban.
Azt is észrevettem, hogy ha az oldalára állítom a házat, akkor sokkal hűvösebb minden.
Veszek majd gumitalpakat az oldalára, és így fogom használni. -
válasz
szabi__memo
üzenetére
Hát még, ha nem 65nm-en gyártanák, hanem modernebb technológiával... Reméljük ennek is eljön az ideje, és nem lesz több éves lemaradásban a VIA sem.
-
szabi__memo
nagyúr
Ezzel a VIA Nano 3000-es szériával el tuom én is képzelni...
-
vfeco
aktív tag
válasz
üzenetére
Szia!
Köszi a tippeket.
A DVD meghajtót megrendeltem iPonból (Samsung Sata Slim), a linkelt hirdetésben is van, de sajnos előlap nélküli.
A Zalman venti viszont jónak tűnik. Rákeresek.A házikót összeraktam, képek hamarosan...
A hűtést mindenképp meg kell oldanom, mert a gyári ZOTAC kisventivel alacsony fordulaton Win7 + 1080p mkv alatt 80 fokos a két mag.A hozzá adott M-Tech külső 65W-os tápot és 24 pin átalakító áramört pedig eladom belőle, mert erre nekem nem volt szükségem. Ha valakit érdekel írjon. Erről is lesz kép hamarosan.
Üdv,
Fecó -
Hát, remélem, ez most nem így lesz, mert intel terméket elvből nem veszek, az AMD-nek sz*rok a linux driverei, így az ION az egyetlen alacsony fogyasztású linux alatt is jól működő és elfogadható teljesítményű rendszer - hacsak az nV be nem újít valamit AMD fronton, mert a 8200-nál azért jó lenne erősebb IGP.
-
Zenty
őstag
Nefélj az Intelnek messzire elnyúlik a keze....
Beszólhat az nvidiának, hogy nem forgalmazhatja tovább az iont+ atomot, ha kijön a Viával.
És ha nem tetszik pereljék be stb. ( ami több évig tartana)
Valami hasonlót már eljátszottak a hordozható nettopoknál is, hogy érdekes módon az ion GPU DX10 támogatása le van tiltva. Nem hiszem, hogy az Nvidia ötlete volt
De remélem most nem fog "okoskodni" az Intel.
-
Ha lesz olyan típusú VIA procival, ami nekem kell, akkor úgy is jó, csak ne a szokásos ici-pici házba legyen bezsúfolva, amibe nem fér be egy 3,5colos winyó, meg egy méretes passzív hűtő. (VIA Nano-ra Scythe Ninja
)Egyébként az Atom procis ION-ba beleugathat az intel, mert az ő procija kell hozzá, de a VIA-s változahthoz semmi köze. Az ellen legfeljebb lejárató kampánnyal léphet fel, miközben az inteles verziónál a chipset procihoz kötésével is tud bunkózni.
-
Zenty
őstag
majd kiderül ha bejelentik
Sajnos, még az sem biztos, hogy lesz Via támogatás. Az Intel állandóan durcizik és lobbizik az Ion ellen . A Via + ion2 párostól meg idegbajt kapnának
Egyébként tippem szerint, külön nem lesz proci nélkül. Úgy esetleg lehetséges mint most a Zotac csinálja, hogy külön alaplapot árul, de a porcival együtt. -
Zenty
őstag
nem sok infó van róla. De annyi biztos erősebb lesz a GPU és állítólag kevesebbet fog fogyasztani minden. Támogatnia fogja a VIA nanot, és egyesek szerint a core duo intel procikat is, hogy mac mini féléket is tudjanak építeni a gyártók.
Ebben az évben ígérik, de, hogy tényleg lesz azt nem lehet tudni. -
vfeco
aktív tag
Üdv!
Megérkezett ez a házikóm a Zotac ION deszkához.
2 kérdésem lenne:- Honnan tudok olyan 8cm-s ventit beszerezni, aminek a vastagsága nem több, mint 1,5cm?
- Slim SATA dvd írót szeretnék venni bele. (Ezt tudom beletenni, a régebbi csatolós nem jó.) Na de honnan? Nem igazán találtam. Valami olcsóbb típus érdekelne.Segítséget előre is köszönöm! Amúgy elfogadható kis házikó ebben az árfekvésben.
-
Dacsu1
csendes tag
Tetszett a cikk az XBMC futtatásáról.
Én is próbáltam live CD-ről az Asrock ION- on.Szépen ment a VDPAU beállitásával.
Eddig csak Windowsot használtam, de kóstólgatom a Linuxot is. Mikor feltelepitettem az
Ubuntut windows mellé nem sikerült az Nvidia drivert hozzátelepiteni, hogy működjön.
Talán nem a megfelelő drivrert használtam? -
Gondoltam erre is. De akkor codec alapból visszautasítja lejátszáskor (jártam így), illetve akkor nem 20% proci terhelés mellett lenne majdnem folyamatos.
Ugyanis linux alól, 1080p, akármilyen lejátszóval, atom mellett, gyorsítás nélkül, 100% processzor terhelés mellett, közel sem folyamatos.
-
Ha arra kéne amire mondtad (msn, net), akkor az atom procis gép olcsó, és jó. Ha nem akarsz játszani, vagy nagy felbontású filmeket nézni, akkor tökéletes a sima gclf is. Anyám gépében az van, és mindenre elég nekik húgommal.
Egy ionos gép viszont modernebb, jobbára nem csak dsub kimenet van rajtuk, stb.
-
Érdekes módon ha 1080p-s animét játszok le, az tökéletesen megy. Még egy techdemo jellegű opening is.
Viszont az 1080p-s Memoirs of a Geisha sokszor szó szerint akad. Leginkább annál a jelenetnél amikor Csijo a színházban főszerepet játszik. De legtöbb esetben apróbb akadások / frame dobások vannak csak.
De ezt megfigyeltem a 720p-s Zatoichinél is, elég sokszor.Nem igazán tudom mire vélni a dolgokat.

-
Nem próbáltam a dedikált frontendeket / rendszereket, mert számomra az ion alapvetően desktop célokat szolgál. Azért cseréltem ionra gclf2-ről hogy menjenek jól az 1080p-s videók linux alól. Így én teljesértékű rendszeren akarom alkalmazni a hw-es gyorsítást.
Az hogy az mplayer támogatja a vdpau gyorsítást meg biztos (előbb tessék a honlapot elolvasni).
Épp más lejátszók nem támogatják a vdpaut. Xine állítólag amiből van pre-release, illetve majd vlc 1.1 fogja támogatni. Kár hogy a nem pre-release xineal se vagyok megelégedve. Viszont ha vlc elkészül vele, nagyon jó lesz. -
vfeco
aktív tag
Remek kis cikket írtál!
Gratula hozzá!
A deszka majdnem ugyanaz, mint az enyém. Nekem 330-as Atom van rajta + Wi-Fi.
Nekem sincs még házam, bár holnap megyek érte. Végre megrendeltem.
Beugrik egy Samu F2 1TB EcoGreen HDD is mellé. Úgy saccolom, hogy 30W fölé nem nagyon megy a fogyasztás. -
Dacsu1
csendes tag
Nos DBobnak válaszolva természetesen próbáltam az ubuntut is meg az XBMC linuxos live változatát is, tényleg meggyőző.
De most a windows alatt szerettem volna elérni eredményeket, ami most sikerült.
Ha meg a K-Lite vírusos is , akkor sem vettem észre néhány év alatt, hogy valamit zavarna,
vagy erre utaló jeleket.
Különben nyitott vagyok bármely vitás tárgy megbeszélésére.
Próbálom megosztani a tapasztalataimat, meg szeretnék tapasztalatokat gyűjteni is. -
vfeco
aktív tag
K-lite nagyon jó kis pack. Évek óta használom.
-
vfeco
aktív tag
Win7 1080p mkv teljesen folyamatos lejátszás 15% CPU terhelés.
Gondolom ez teljesen jó. -
Grófnő
csendes tag
Sziasztok!
Nem vagyok egy lángelme, ezért gondoltam kérdezősködöm. Gép vásárlás előtt állok és szeretnék tudakolódni erről az Ionos dologról.
Olvastam már róla teszteket, véleményeket, és az érdekelne a legjobban, hogy ez az Ion+Atom páros mennyire stabil és megbizható? csak általános dolgokra kéne gép (netezés, msn...stb.), érdekelne még az op rendeszerek futtatása (sebessége), meg hogy szerintetek az Atom proci mennyire életképes stb.
sorry, ha valami nem érthető, próbáltam rendesen megfogalmazni.Tulajdonképpen saját tapasztalatok,vélemények érdekelnek.
Választ előre is köszönöm!
-
Nem az a kérdés hogy a processzor terhelés jó-e (gondolom filmnézés közben nem azt fogod feszülten figyelni kólával a kezedben) hanem hogy a film folyamatos-e.
Nekem ubuntu+vdpau+mplayer alól...hát érdekes.
Megy a gyorsítás, tény. Megy az 1080p-s film, de nem feltétlenül folyamatos. Mintha framedroppolna. Közben az atom úgy 20% körül van terhelve. Így nekem olyan, mintha a gpu amit elvállal feladat a procitól, nem tudja elvállalni....vagy valami.
-
vfeco
aktív tag
feltettem a nem beta K-lite-t + nvidia lapjáról a legfrissebb display drivert.
720p-s mkv lejátszása Media Player Classiccal 10-16% CPU terhelés Win7 alatt.
Ez jó? -
Dacsu1
csendes tag
Nos a Media Player Classic Home Cinema lejátszót már magába foglalja az általam
próbált K-Lite Codec , csak a pláne benne, hogy bármilyen laikus simán feltelepíti,
és már be van állítva minden szükséges paraméter, hogy akadálytalanul játszon le minden
HD vagy Full HD médiát. Nekem mint említettem atomos gépem van, és íme az eredmények
film lejátszása közben, ami egy mkv formátum.
Ez xp alatt fut, de próbáltam Win 7-es alatt is, és ott is hasonló eredmények vannak, valamivel magasabb proc. teljesítménnyel ,de azt a renszer használja a többletet.
-
vfeco
aktív tag
Nekem Zotac deszkám van ION + 330 Atom + 2*1GB DDR2. (Lényegében hasonló cucc, mint az ASROCK komplett megoldása)
Windows 7-et tettem fel. (lehet hiba volt még)
A K-Lite_Codec_Pack_533_Full_beta verziót telepítettem és egy 720p mkv állományt lejátszva Media Player Classical a proci terhelésem 60% körüli.
Gondolom, ez nem túl rózsás.
Valakinek van tippje Win7 alatt megoldásra?
A BSPlayer Pro v2.37+CoreAVC v1.9.5.0 kombináció nem működött sajnos. (valószínűleg a CoreAVC nem megy Win7 alatt) -
Dacsu1
csendes tag
Nekem is van egy ASROCK ION 330 - as gépem.
Pár hete tesztelem. Most nemrég sikerült elérnem eredményeket. HD minőségű filmek
lejátszásánál sokkal jobb teljesítményt kihozni a gépből minimális processzor terhelésnél.
XP alatt telepítettem fel a K-Lite Codec Pack 5.3.0 FULL codecot.
A processzor teljesítménye rögtön leugrott 46-52 % -ról 4-8 %-ra, ami már magában brutális,
és egyáltalán nem szaggat nagyobb bitrátán sem.
Így most jobb eredményt értem el mint Linuxal. -
vtechun
veterán
Szereintetek ennek : Asrock ION 330HT kb mennyi lehet a realis ára? Magyarországon.
-
Zenty
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
A hűtésen javítottak akkor jó lesz. Nem sok különbség van a régihez képest, és annál drágább lesz szerintem.
-
vtechun
veterán
Itt Asrock ION 330HT úgy olvasom mintha N-es wifi lenne benne. Ami nem egy rossz dolog, csak kiváncsi leszek az árára

-
vtechun
veterán
válasz
szabi__memo
üzenetére
gigabit lan powwa, nem mobileszkoz igy semmi ertelme wlannak szamomra, de mintha a neten n-es wifit lattam volna a leirasaban.
-
vtechun
veterán
válasz
szabi__memo
üzenetére
na, nekem ilyen kell!!!
-
Zenty
őstag
én se találok...
lehet a cucc nevét, rosszul írták le. A magyar mercury hirdeti, de annak a honlapja most nem jön be.
Egyébként ránézésre szerintem a ház nem lehet rossz, amin esetleg spóroltak az a táp lehet. Gondolom nem atom biztost adnak hozzá, bár kitudja nem ártana tényleg egy teszt. -
szabi__memo
nagyúr
-
vfeco
aktív tag
Ki tud valami bővebbet erről a házról?
Egész szimpatikus, de jó lenne látni belülről. -
vfeco
aktív tag
-
vtechun
veterán
A ASUS AT3N7A -ról mik a vélemények? Árban sem rossz, meg sok csatlakozó is van rajta

-
szemisun
csendes tag
leszedték a ZOTAC lapokat az iponról?
-
szemisun
csendes tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Ez a ViewSonic gép nagyon tetszetős... ennyi pénzből jönnék ki kb ha darabokból építenék össze egyet, bár abba 1TB os hdd lenne, erről a W7et meg úgyis letolnám

-
szabi__memo
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Escape from Tarkov
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Konteó topic
- Itt a ChatGPT végső megoldása
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Hálózati / IP kamera
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- LEGO klub
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- Adata DDR5 5600 RAM 2x8 GB
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Majd leülök és végignyálazom mennyire jött ki pontosan. Biztos, hogy több volt mint 80k, de nekem megér annyit, hogy az legyen benne, amit én akarok.
)

, de igazad van.