Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
Jajj de jó, tehát fog futni még egy olyan kiapcsolhatatlan script a háttérben, ami a korábbi meglévő rendszereket hazavágja, cserébe állandóan be tud majd bugolni és elszállni, kiakasztani a gépet miközben zabálja az erőforrást...
Jah és a legjobb hogy természetesen mindenhez kell majd engedély neki, mert Ő a legfontosabb újdonság és a frissítéseivel újabb utakat nyit meg a támadók felé hogy filetitkosító vírusokat telepíthessenek...alig várom hogy továbbra is kihagyjam a win11-et amíg csak lehet.Számomra az rgb vezérlők leghasznosabb funkciója:
OFF all lights.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
blu79
addikt
válasz PROTRON #37401 üzenetére
Nálam sincs semilyen rgb cucc feltelepítve , van egy ssd amin rajta van a win10, itt mindenféle progi telepítve van többek közt rgb cuccok is, ha át akarom állítani a színt beteszem ezt az ssd-t, átállítom, aztan vissza a másik
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Qtya123
őstag
válasz Puma K #37363 üzenetére
Egyébként tök egyszerű gyári megoldás is van rá, ami megegyezik ezzel a csavart rakok be dologgal.
Nekem a P600s házamban ilyen megoldás van:
Ugyanazt csinálja, mint a csavar, csak elegánsabban. Tök jól működik és nem értem miért nem tesznek minden olyan normálisabb minőségű házra, ahol a kialakítás megengedi.
Így nem kell bohóckodni mindenféle támasztékokkal.Kb a leghasznosabb feature-nak tartom a házamban az összes körül.
[ Szerkesztve ]
-
Exelsior
senior tag
Sziasztok,
Tudnátok abban segiteni hogy a Resizable BAR miért nem akad működni nálam?
VGA elvileg friss, Minden HW támogatja. BIOS-ban mindent bekapcsoltam.
Mégsem aktiv. UEFI ami zavarja? esetleg a CSM? GBT a fájlrendszer így az kell.
Adatlalomon minden. Nem értem miért nem aktiv. WIn 10 van fent.Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
Qtya123
őstag
-
Exelsior
senior tag
válasz Qtya123 #37410 üzenetére
Hali,
Csak kellett neki egy frissebb bios az alaplapnak. Igaz régi volt de elvileg már támogatta ezt a funkciót de még Beta volt. Raktam fel frissebb Stabil BIOS-t és lám jó is lett és UEFI is maradt.
VGA-nak nem kellett frissítenie MSI program szerint.
Köszönöm azért.
Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
ScomComputer
veterán
Jó nagyon ugrott a DLSS DLL verzió...2.5.1-ről...3.1.1-re...
Tessék tölteni próbálni.... [link] -
ScomComputer
veterán
Itt van info a DLSS-ről [link]
-
Garsza
veterán
válasz ScomComputer #37413 üzenetére
Ez az új NV driverrel települ?
-
PROTRON
addikt
válasz s.bala31 #37384 üzenetére
és #37385 s.bala31 és #37386 Joshi
Köszi az infókat.
Alap 3Dmark demo verzióm van, nincs benne az "Timespy Extreme"
A fentebb is írt Asus TUF 3090 TI kártyáról van szó.Kapott a gép egy rendes leállítást, és utána semmi afterburner meg egyebet nem indítottam el.
Most már legalább sikerült 20,9k graphics pontot elérnem és az össz pontszám 18.7K, ez már legalább megközelíti azt aki ilyen konfiggal dolgozott korábban.A kábeleket is megmozgattam, első ami feltűnt hogy hol világít a piros led a tápcsatinál hol nem. Azt feltételezem hogy a 3x8 -> 12 adapter amit a kártyához adtak, egyik 8 pines fejében kontakt hiba van, mert ha kicsit egyenesbe állítom, akkor nem világít a led, csak akkor ha meg van hajolva. Szóval egyelőre nincs felrakva a gépház oldala.
Másik dolog:
A "P-Q" mode elvileg azt kéne változtassa, hogy "P" mód alatt nem eshet 20% alá a venti fordulatszám, míg Q mód alatt 55 fokig venti kikapcs.
Na most "P" mód alatt csinálja azt hogy 55 fokig nem kapcsolja be a ventiket, csak felette, tehát jelenleg idle youtube alatt kb 58 fokig felmelegszik(ugye megvárja és ellenőrzi hogy tényleg elérte-e célhőmérsékletet) a GPU mire felkapcsolja a ventiket, 1 perc alatt lenyomja 41 fokra, majd lekapcsol és ezt játsza. Holott "P" mód alatt végig járnia kéne 20%-on.
A benchmark során ez azt eredményezi, mivel gyorsabban melegszik fel a kártya, ezért az 55 foknál elinduló protokoll mire végbemegy, inkább 65-68 fok már a GPU. De legalább forog, nem úgy mint korábban Furmark stressz teszt alatt.
Aztán már rendesen forognak a ventik.Ez a viselkedés, tehát hogy hiába a "P" mód, nem forognak a ventik, jelentheti hogy eredetileg valaki belenyúlt a VGA biosába?
További érdekes adalék, hogy amikor afterburnerrel manuálisan akartam beállítani a 20%-ot, nem indultak el a ventik. 30%-nál már elindulnak, de folyamat változik a fordulatszámuk, pedig állandó 30%-ra állítom hőfok függetlenül.
40%-os beállításnál kezdenek stabilizálódni, de inkább csak 50% felett hajlandó fix sebességen forogni. AFterburner verzió btw 4.6.2.---szégyellem magam.Íme a benchmark eredmény.
A winfos 10 2020-ban lett telepítve a gépre, aztán 2021-ben új SSD-re csak át lett klónozva.
A fentiek szerintetek problémás dolgok? Csak mert lassan le kéne zárnom a HA-s tranzakciót...
Még mit csekkoljak hogy be legyek biztosítva?[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Találtgyerek
veterán
-
Qtya123
őstag
válasz szabeska #37420 üzenetére
Majd erőt veszek magamon és nyírom vele.
Nem igazán az én világom ez a varázslós dolog, a Harry Potterből sem láttam egyetlen részt sem. Pusztán kíváncsiságból megnézem majd szerintem, de beszippantani biztosan nem fog.
Amúgy is az a bajom, hogy az utóbbi években az RDR2 és a CP2077 nálam annyira magasra tette a lécet (de főleg az RDR2), hogy azóta is várom, hogy végre ismét belefussak egy olyan játékba, mint az a kettő.
-
Puma K
nagyúr
válasz Qtya123 #37422 üzenetére
"Amúgy is az a bajom, hogy az utóbbi években az RDR2 és a CP2077 nálam annyira magasra tette a lécet (de főleg az RDR2), hogy azóta is várom, hogy végre ismét belefussak egy olyan játékba, mint az a kettő."
Mind a két játékot-szériát fejlesztő és kiadó csapatnak rengeteg pénz van a birtokukban.
Adott játékok szérián belül de akár fejlesztői házon belül át tudnak hozni újításokat-fejlesztéseket. Ezért nekik ennyi előnyük van hogy nem csak hogy gyakorlatuk van jó játékot készíteni hanem tudnak a korábbiakra saját mércével még rátenni egy lapáttal, mert van minden szempontból erőforrásuk hogy megvalósítsák azt amit akarnak, mert már az alapok is megvoltak hozzá és nem nulláról kell valamit kitalálniuk és kifejleszteniük.
Vagy már meglévő technológiát megvenni és betenni a saját grafikusmotorjukba-játékukba:
euphoria physics (GTA IV ENGINE)
A kisebb fejlesztőstúdiók nem rendelkeznek annyi emberrel--pénzzel-erőforrással, hogy ezt meglépjék. Mert vagy beláthatatlan ideig tart a fejlesztés vagy a pénzük fogy el a játék összerakása közben.
Számomra a GTA széria a kedvencem.
Emiatt az egy cím miatt hajlandó vagyok gépet fejleszteni, hogy úgy fusson ahogy én azt akarom. Játszottam a legelső verziójával és a későbbiekkel.Emlékszem, hogy mikor a GTA 2 után megjelent a GTA III kb leesett az állunk a haverokkal. Azt sem tudtuk mit akarunk valójában csinálni mert már az akkor annyi szabadságot adott egy 3D világban a kezünkbe, hogy már a puszta kocsikázás vagy más olyan kikapcsolódást-élményt adott a maga mércéjéhez képest ami miatt érdemes volt játszanunk. Nem hogy még küldetéseket csinálni
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
-
-
Garsza
veterán
Tippeket várom hogy amortizáljam le a az Asustól vásárolt 3080 strixem. Hátha garban visszakapom a pénzem.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz Garsza #37431 üzenetére
Én a GPUra kent folyékony fémmel csináltam ki anno a 980Ti HoF VGAt.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
nagyúr
válasz Garsza #37431 üzenetére
miből veszitek ezeket a baromságokat?
havernak nemrég cseréltek ki egy STRIX 2080Ti-t, nem fogtok pénzt vissza kapni, mivel minden gyártónak jó nagy készlete van a garanciális problémák teljesítésére!
amúgy meg a 30xx széria még a boltokban is kapható jelenleg is, a 20xx meg már rég nem! Mégis tudnak cserélni garanciában!
-
ScomComputer
veterán
válasz DroiDMester #37433 üzenetére
Szopják a kis ujjukból..
....
#37435Garsza...de miért nem adod el(?),valakik nagyon örülnének annak a vga-nak,hiszen jóféle,megkímélt darab...[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
Az csak lehetőség. Senki nem mondta biztosra.
A gondolattal el lehet játszani. -
Így van, majd megírom. Én nem örülök neki hogy ötödik hete nincs kártyám. Elég hosszadalmas. Külföldi gar, ráadásul kiküldve a gyártóhoz. Várjak türelmesen.
-
Garsza
veterán
válasz ScomComputer #37434 üzenetére
1300 euroert bárki viheti.
-
PROTRON
addikt
válasz Garsza #37439 üzenetére
Mármint abból a hibás elméletből jött hogy visszakapnád az árát, de mivel ez nem valós, így nincs értéke.
Tehát le akarod itatni és kifosztani, na tudtam én hogy balkánon lakom.
Amúgy az 1300 ajróért vásárolt munkaeszközödet mennyi ideig használtad, ameddig szállíthatta neked a havi több 10 akár százezres termelést?Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz Garsza #37441 üzenetére
Hohóóóóó az egeret és alátétet nem is írtad bele az ajánlatba, azokból is eredetit adsz, persze hogy nem... tudtam én.
Nem bányászatra gondoltam mint haszonszerzés, munka eszközt írtam.
3D tervezés, szimulációk futtatása, kapacitás bérbeadása...az hogy nem éltél vele, nem a vevőre tartozik.[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz Garsza #37439 üzenetére
Azert 1300, mert annyiert pont kettot lehet venni belole a hasznaltpiacon
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
laychi
veterán
válasz PROTRON #37430 üzenetére
Nem, közben megnéztem, hogy a gaming OC PCB-je más.
Rosszul emlékeztem.
Javítást kell csinálnia a gyártónak vagy csere esetén ugyan olyan típusú kártyát vagy jobbat kell biztosítania a gyártónak.De egyébként is csak elmélkedés/álmodozás, szóval nem kell készpénznek venni
De látom jó volt témaindítónak, mert már majdnem elfelejtette mindenki a topikot
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz laychi #37444 üzenetére
Le lehet azt gariztatni majd ha kijon az 5xxx szeria is, foleg, hogy nemely Gigabytera 4 ev gari van, vagy eppen a Zotac az 5 év garival.
-
tag
Sziasztok!
Nálatok is kifagy minden játék, ha a 528.49 driverrel (3090 fe)? Csak a játék, közben alt tabolni is tudok, akár youtube-zni is, minden más hibátlan . Akár 5%-os terhelésnél, akár 100% terhelés esetében, full random.
[ Szerkesztve ]
-
szabeska
addikt
válasz Werkly #37446 üzenetére
Várok vele, hátha kezdenek valamit a szar optimalizálással, mert a neten fellelhető Engine.ini mókolások sem sokat segítenek. Nagyjából élvezhető 4k/Ultra/DLSS Balanced beállítással, 50-60 Fps a szabadban mászkáláskor, de rengetegszer beesik 20-ra amíg töltöget vagy akármit csinál, a VGA pedig 70%-on malmozik végig (nem volt még játék ami 4k-ban procilimites lett volna nálam, ráadásul ennyire, nem is értem...) Szóval egyelőre katasztrofális az optimalizálás, kisebb felbontáson/alacsonyabb grafikai beállításokkal is képes szaggatni össze vissza.
[ Szerkesztve ]
F1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest