Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hauptmann
addikt
A sima 3080-ból van 320 bites, meg 384 bites is? Illetve azokból is van 12 GB-os verzió.
-
PROTRON
addikt
-
Hauptmann
addikt
válasz PROTRON #37858 üzenetére
Ez az Aorus 3080 12 GB, és 384 bit.
-
-
laychi
veterán
válasz Hauptmann #37857 üzenetére
Igen jött ki 3080 12GB 384bittel a 3080 és a 3080 Ti közé, hogy még el tudjanak adni valamit.
Nekem is az van.
MSI Gaming Z Trio 12GB 384bit(mostmár vizezve egy ideje)Itt még építkezés közben de még most sem mondom teljesen késznek, de legalább össze van rakva
[ Szerkesztve ]
-
lafaty80
addikt
Lassan...lassan upgrade előtt állok cpu-mbo(-ram?).
Van valamilyen oldal, ahol esetleg találhatok infót arról, hogy 3080-hoz milyen intel/amd kell legalább? 4K-ban használom. (esetleges limitek elkerülése miatt...)Köszi
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
iceQ!
addikt
Az a kérdés fogalkoztst, hogy a 3080Ti hány évig fog kiszolgálni engem 1440p-ben való játszás esetén?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
iceQ!
addikt
-
laychi
veterán
válasz djbb534 #37860 üzenetére
Ez ahogy nézem még a bevezető/demo, nem a graphics teszt, ez normális.
Ha graphics tesztnél esik vissza, akkor kell hibát keresni az uv-ban/oc-ban.
Akkor eléri a kártya max tdp limitet vagy ami meg lehet hőmérséklet miatt throttling.Gpu-z-t használj monitorozásra.
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
nemide bocs!
[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
3090Ti-nál ajnálott a 850W vagy elég neki egy 800W-os táp is?
[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Hauptmann
addikt
Ha már szóba került a táp, 3080 Ti/3080 mellé 750-es FSP jó? 9900K a CPU.
-
iceQ!
addikt
válasz F e Z o #37880 üzenetére
Eléggé, de inkább leírom: FSP Hydro M Pro 800W. Ez így rendben lehet akkor?
Proci az AMD Ryzen 7 5800X3D
PSU: Hatékonyság ≧ 88% általános terhelés esetén
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
Üdv.
Van egy rx6800-asom és kipróbáltam egy 3090-est. COD War Zone 2 , aki esetleg játszik ezzel annak is mosott a DLSS a Fidelity CAS-hoz képest? Fidelity CAS viszont felzabálja az NVt és durván zabál.
[ Szerkesztve ]
-
Ennyit javult volna az nv driver? Esetleg a játékot optimalizálták ennyire?
Régen a Forzákban mindenki 100-108 fps-t ért el (1440 extreme preset), csak nekem volt 121 fps rekordom, de az azért, mert akkoriban még nem volt hivatalos az a béta dolog, ami a 40xx szériával a driverbe került. Én azt használtam már akkor is, de ez nem titok, írtam is róla, bár nvidia mindenhonnan eltüntette azt.Most viszont egy RTX3080 már majdnem 130 fps-t ad. Azért szépen növekszik, vagyis optimalizált.
[RTX3080 OC FH5 1440 Extreme Preset]
[Bench log]*******************************************************************************************
Ez pedig a napi UV, ott is megvan a 120 fps, ami anno így 100 alatt volt inkább 0.9V-on.
[RTX3080 UV FH5 1440 Extreme Preset]
[Bench log]Kicsit most meglepődtem, bár az tény, hogy régen pcie 3.0 x8-ban ment, azaz a lényeg a 8GT/s, most lap csere volt, jelenleg ugyanúgy természetesen x8, csak pcie 4.0, azaz 16GT/s.
Ezzel a 3080 még bebiztosította magát egy ideig, hiszen nagyon jó eredmény.Egyedül a FH5 nem megy fix 144 álom fps-en, minden más igen.
[Pl.: FH4 1440 Ultra Preset] totálisan fullos még kimaxolva is.
[FH4 1440 Ultra CFX Log 24/7 UV Settings] -
blu79
addikt
válasz zebra_hun #37886 üzenetére
Ha mindent kimaxolsz akkor mindjárt visszaugrik kb 100 -ra, ray tracing extreme , msaa8x ... stb az a max graf én így játszom a forzat mindent maxon
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Én is, de benchmarkot a keveredések miatt preseteket használva futtatok.
100-108 fps-ek voltak a 3080-nal régen, nem 130.
Ezzel arra reflektáltam, hogy van javítás, vagy driver-ből, vagy fene tudja.
Az is lehet, hogy a 8 vs 16 GT/s sávszél miatt.
Régen igen erős oc mellett tartottam a 121 fps rekordot 8 GT/s-ben.
Akkor mindenkié 100 felett volt picivel.
Annyira nem is lényeges, ez baromi jónak számit (nálam). -
-
blu79
addikt
válasz zebra_hun #37889 üzenetére
Azóta már a játékverzió is újabb, és az nv driver, azt hiszem az 526-tól hozta el az igazi javulást, néhány játéknál elég komoly javulást
Mikor ez a kép készült akkor még a Gigabyte 3080-am volt olyan ami van neked most, de a block miatt gyorsan eladtam. Az nekem nem ment jól tuningban azért sem volt meg a 100.
A mostani FE jobban megy[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
-
-
blu79
addikt
válasz zebra_hun #37893 üzenetére
nem kísérleteztem ezt elsőre lőttem egy OC beállítással de igazából ugyanott vagyok mint te, többre nincs időm, munka van
-
Attix82
addikt
válasz Találtgyerek #37885 üzenetére
A másik nagy kérdésem mindenkihez, hogy COD WZ 2 3090 60 fpsel is 200 watt , Vsyn off állapotba is 200 watt csak ugye sokkal több az fps. (Fidelity CAS módba)
-
-
Hauptmann
addikt
Mondtátok, hogy a 3090-nek a hátoldalra is szerelt RAM-ok miatt problémás a hűtése. Ez normál felhasználás mellett (játék, a kártya nincs húzva) mennyire valós probléma? Gyakran visszavesz a maximális órajelből?
Azért kérdezem, mert ismerősi körben kaptam egy egész jó ajánlatot egy MSi Suprimre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android szakmai topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rendszergazda topic
- Elektromos autók - motorok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Gumi és felni topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest