Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-02-21 21:56:38

LOGOUT.hu

OFF topik itt: [link]
Aktuális ajánlatok topikja: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1271) Tuskone válasza bunfi (#1264) üzenetére


Tuskone
lelkes újonc

Nem attól függ, hogy felső kategóriás-e egy kártya hogy hány kártya van felette/alatta különböző típusokból. És egyébként is teljesen szubjektiven kezelik az emberek. 3060at is lowendnek mondogatják, pedig mid tier kártya.

3090 szerintem egyértelműen nem gamereknek lett célozva, az az új Titankartya, csak kapott számozást. Ami jobb is, mint Nvidia Titan meg Nvidia Titan meg Nvidia Titan RTX ahogy eddig volt, ennek az apple termék elnevézésnek remélem vége is vele.

A kártya meleg, a felvett energia valahova elkell távozzon, ha a kártya hideg az csak annyi hogy jó a hütés rajta. De egyetértek, hogy ilyen hőnél már nem fog olyan nagy különbséget okozni se.

A pont hogy intelesedik az nvidia azzal teljes mérétékben nem értek egyet. Nvidia még mindig hozz be új dolgokat, nem csak a watt / performance a lényeg generiációk közt se, erősen függ mibe nézzük a performancet is. Játékokban amik cpu bound voltak tesztelve rt és dlss nélkül amire a kártyák focusálnak? Hol az infó róla a képeken. Nvidia push nélkül RT még mindig csak a jövő álma lenne majd 5-10 év múlva. Valahol bekellett hozni a kutatást és az az új kártyák ára ahol belehetett 2000 szériánál. És amekkorát fejlődőtt a DLSS látszik is, hogy foglalkoznak vele, nem csak zsebreteszik a pénzt - persze azért kell pár új bőrkabát is.

Remélem AMD október végén felmutat valamit high end mezőnyben is, és nem megint csak a low-mid kártyákkal versenyeznek. Ha a 3080at verik, olcsóbban, jobb teljesitménnyel és több vrammal akkor végre versenyt is láthatunk GPU téren. De azt semmiféleképpen nem mondanám, hogy nvidia elkényelmesedett, mert csináltak előrelépést globálisan a gpu techben, nem is keveset.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.