Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blu79
addikt
- sziasztok, szerintetek Superposition bench alatt és mondjuk Firestrike teszt alatt melyik procival kapok több GPU pontot ? a 4790K 4.8GHZ vagy a 9700K 5.1Ghz ?
-
-
snecy20
nagyúr
Elhiszem, ha saját tapasztalat. Csak az szerintem nem áll meg, hogy 2600X nem hajtja ki, 8400 meg igen.
Hirtelen találtam egy ilyen összehasonlítást, gyakorlatilag eléggé egál-szagú a dolog: [link] Másról lehet szó amúgy az eredeti felvetést illetően, mert 1000 éves AMD FX-eket is párosítanak mazochisták aktuális, korszerű VGA-kkal, és Superposition alatt az sem nagyon hatja meg a kapott pontszámot, mert kifutja magát még ígyis az adott videokártya. -
-
-
nexwo
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Próbálj egy másik OS-t! Pl Linux alatt van, hogy a Blender kétszer gyorsabb. Alap beállítások mellett gyengébb alaplappal kicsit több pontot értem el Linux alatt a geekbench-ben is.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Igen tudom. 2080 Ti meg a 3080 sem csinálja.
Ennél a 3070 Tuf-nál viszont igen.
Proci kizárva,mert maximum 10%-ig megy fel a 10700k.
Táp sem hiszem,hogy kevés Corsair HX 1000i Platina.
Powerlimit nincs. Nem melegszik a kártya. 63 fok-ig megy. -
Dobi 562
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Lehetseges, hogy az 550W-os tap keves? Bar ha a tap lenne keves akkor kikapcsolna/ujraindulna a gep terheles alatt, nem?
Most egyenlore hagyom igy, ezekkel a beallitasokkal es majd ranezek ujra ha megjon az uj proci.
A hatterben egyebkent nem eszi semmi a procit, megneztem.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Nem szabad hogy leessen annyira!
98-100% között kell hogy legyen. -
Találtgyerek
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hát én még mindig nem a procira fognám egy Gpu Benchmark alatt.
10700k-val lefuttattam most és ugyanilyen recés a Gpu load a 3070 Tuf-al.
Van,hogy leesik a Gpu load 86%-ra.
10% volt a legmagasabb cpu kihasználtság. -
f3rdzs0
senior tag
nálatok a Superposition alatt mi az átlag órajel és feszültség?
mert nálam bevágja magát 900-950mV köré aztán vígan lefut, tehát teljesen mindegy hogy mit csinálok a görbémmel afelett. így az eredmény annyira nem is reális, mert pl most tesztelgettem és Watchdogs Legion 1V mellett stabil 2115MHz-en is
de ezt Superposition alatt max akkor éri el mikor visszadob a windowsba a teszt végénés igen tudom hogy részben ez annak köszönhető hogy a legkisebb TDP-jű 3060Ti-t vettem
csak kíváncsi vagyok hogy a többi kártya hogy viselkedik -
Dobi 562
addikt
válasz
Találtgyerek
üzenetére
-
kurby
csendes tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Sajnos az sem opció.
Amelyik ismerősömnek a legjobb a gépe abban is egy noname 500W-os táp van amire semmiképpen nem merném rákötni. -
kurby
csendes tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Annyit írtam már ide ezzel a problémával, hogy lassan mindenkinek elege lesz belőlem

Amúgy Corsair RM650X-el.
Csak tápot szerezni nagyon nem tudok most, és mindenképpen ki akarom zárni a lehetőséget, hogy a vadi új kártya lenne hibás. Nem esne jól a garis vacakolás de a szerencsémet ismerve lehet ez lesz
-
kurby
csendes tag
Újabb update
Itt olvasgatva a fórumot most alulfeszeltem még jobban a 3070-em. 0.945v-on 2020mhz et állítottam be a memóriát hagytam ahogy van.
Az az érdekes, hogy egy átlagos játék során (ha 2k felbontás, ultra beállítás, raytracing és minden) a fogyasztás 170-220W körül mozog. A teljesítmény még jobbnak is tűnt, benchmarkban is +4-500 pont. Viszont ha nagyon GPU intenzív címmel játszottam akkor 0.945 volton is felment néha 250W-ig a kártya.
Ha nem babrálom a feszültségeket és nincs semmi alulfesz. csak alap minden akkor 240-260W-ig is elmegy, de kb. marad az alulfeszelt teljesítményfelvételen. Azt néztem, hogy átlagosan 1.01v-ig megy de sokszor látom, hogy felugrik majdnem 1.09v-ra is a logokban.
Ha nincs alulfesz akkor továbbra is megvan az újraindulás és az újraindulás pillanatában is 210W-ot láttam csak az akkori fogyasztásra.
Ennyire feszültségérzékeny lenne ? -
schawo
titán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Akkor mi lehet az ok? Nem is közelíti a kártyája a tdp limitet.
-
Dobi 562
addikt
Igazad van, azt elirtam, +1250 Mhz-re allitottam a csuszkat Afterburnerben.
#5268Motion_Blur
Az mit jelent? En szurtam el valamit vagy a CPU keves neki? Ugy tudtam ez a teszt pont nem igazan hasznalja a CPU-t ezert jo a VGA tesztelesere.Elvileg 1 het mulva ideer az uj proci is (ryzen 5 5600x).
-
nexwo
őstag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Blender Victor testje még segít kideríteni mennyire stabil.
-
Dobi 562
addikt
válasz
Dobi 562
üzenetére
Nem tudom jol csinaltam-e mindent. Alulfeszeltem, a gpu clock speeden emeltem kicsit, a memoria +1500 MHz-nel is stabil tesztek alatt.
Kicsit nott a pontszam az alap mereshez kepest. A hofokok meg jobbak lettek, 61 fokra melegedett 65 helyett bar eddig sem hallottam semmi hangjat a hutesnek.
Valamit meg kell allitanom? Ha a gpu clock speeden emelek akkor mar nem stabil, a feszultseg az gondolom jo (?) ezen az erteken. A memorian lehetne meg reszelni de eloszor el akarok kezdeni jatszani vele, stabil marad-e ez a beallitas.
-
z123456z
őstag
Ezek a benchmark eredmények, pontszámok egy játékban hány fps-t jelent(h)e(t)nek? Kb?
Bocsánat, pontosabban az eredmények közti eltérések. Pl. az egyik 10768 pont, a másik 11567 pont. Az eltérést ki lehet e fejezni játékbeli fps-ben? -
-
snecy20
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nincs nagy különbség a kártyáknál, a végük valahol ugyanott van.
Ennél láthatóan jobban csak azok mennek, amik vízhűtéssel le vannak nyomja ~50 fok alá és mondjuk két lépcsővel magasabb boost-ot tudnak tartani.. meg persze amelyikek tudják a ~2170 körüli órajelet TDP limiten belül.Érdekes, hogy nálam a húzósabb részeknél végig 270W körül járt, és a 280W-t elérve párszor bebicsaklott az órajel. 1.025V-n futtattam, kerek 1V-on szerintem kikerülhető a Power Limit-be ütközés.
-
Találtgyerek
veterán
MSI Afterburner-t használd! A limitet nyugodtan told ki a biztonság kedvéért!
Nekem ugyanilyen TUF OC-nál tesztek alatt 950mV-on 2055 Mhz-en volt stabil.
Játékok alatt volt,hogy kidobott. 975mV-ra felvittem és azóta játékok alatt stabil.
Memóriának adtam +500-at. Sokat nem hoz ennek a tuningolása.
Így maximum 230W-ot fogyaszt a TUF. -
Dobi 562
addikt
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Ma délután megpróbálkozok vele, még sosem alulfeszeltem
. Asus GPU Tweak II-ben nem is találtam opciót rá, felteszem helyette az MSI AB-t.Alulfeszeléskor a TDP limitet 100%-on kell hagyni vagy ki kell tolni? Ez az egy nem teljesen világos.
-
petimbo
tag
Csináltam GPU stressz tesztet Furmark-kal 1080 pixelen (FULL HD monitorom van, így annál feljebb nem tudtam tesztelni.)
10821 pontot kaptam. Nem tudom hogy az jó, vagy rossz. A maximum FPS 181 volt, a hőmérséklet 59 fok. -
válasz
perfegor17
üzenetére
Olyan 12k pont körül stabilra be lehet lőni, ha elkezded alulfeszelni és nem fog mellé zabálni se.

-
nyozo
aktív tag
Sziasztok!
Gigabyte Eagle OC-t próbált valaki alul feszelni és úgy tuningolni? valami tapasztalat ezzel a típussal kapcsolatban?
-
Dobi 562
addikt
válasz
Dobi 562
üzenetére
Koszi a valaszt mindenkinek!
Megjott a kartya meg tegnap. Be is lett szerelve. Csak ma volt idom leulni a szamitogep ele lefuttattni a Superpositiont meg jatszani kicsit az Assassin`s Creed-del. Performance bios-ra van kapcsolva. Semmit nem allitottam rajta csak Asus GPU Tweak II-ben OC mod-ba kapcsoltam a kartyat, ez kitolja a power limitet 108%-ra meg az alap orajelet 1845 Mhz-ra emeli. Csak kivancsi voltam az 550W-os tap birja-e. Gond nelkul viszi. 65 fok fole nem engedi a hutes a kartyat meg igy sem, hangja az szinte nincs is neki.
Tegnap egyebkent elszurtam kicsit osszerakasnal mert rosszul dugtam be az egyik tapkabelt de a kartyan a tapcsatlakozoknal van 1-1 kis led ami vorosen vilagit ha rosszul van a csati beillesztve, igy egybol tudtam korrigalni a hibat, az otletes kis feature es sok idot megsporolt! Nem tudom mas gyartok raknak-e ilyet a termekeikre de nagyon hasznos.
-
z123456z
őstag
Most néztem egy kicsit Cyberpunk közben, 245 Wattig ment a fogyi, amíg ott álltam. Rossznak nem rossz egyébként, ami lehet hájon és ultrán, Rt bekapcsolva és jellemzően 80-90, de volt 100-on is az FPS. 62°-ig ment fel, 68% rpm. VGA kihasználtság legfeljebb 96% volt, cpu-t nem néztem. Egy kevés tartalék biztos van benne, kérdés, hogy megéri e azt a pénzt? Lap tuti lesz cserélve, elsődlegesen az nvme m.2 a cél, de ez hozza magával a többit is. Utána meg kezdődik elölről.
-
cut
aktív tag
De miért vannak ekkora különbségek az árak közt?
Láttam Asus, Msi, Evga 3070 es kártyát 250 ezerért (boltban, kb 5 percig)(nem is egy helyen) Aztán eltűnt. Máshol, pedig ahol lehet kapni, ott 300-340 ezer az áruk.
Ez, hogy lehet?
Itt a PH n pedig 280-300 körül árulják ha van. -
BiP
nagyúr
válasz
z123456z
üzenetére
több dolog magyarázhatja. Az egyik ez.
A másik még lehet, ami (mint sok más is), hogy játékfüggő. pl. nem használja az RT meg Tensor magokat, akkor valószínűleg nem fogja elhasználni a default 270W TDP limitet.A procira meg érdemes teszteket nézni, mert az is játékfüggő. (és persze felbontásfüggő is) Van, aminek még mindig elég a 4/8 mag, csomó mindenhez meg már ajánlottabb a 6/12.
Viszont az 7700 (nonK) órajelben max.4.2, tehát ott is elfogyhat. -
z123456z
őstag
válasz
s.bala31
üzenetére
Az fps-t viszonyításként írtam, nem panaszként. Amire kíváncsi voltam, az a teljesítmény felvétel. Az pedig 220 körül mozgott. Mondjuk kb 5-10 percet szántam rá, de ez szemet szúrt, mivel OC állásban van a kapcsoló, és 300 körül be kellene nyakalnia. Ennek keresném az okát. De lehet, hogy benchmark alatt kellene megnézni.
-
kurby
csendes tag
Mindenkinek köszi a segítséget idáig a problémáimmal kapcsolatban

Kezd körvonalazódni a dolog ha tényleg ez lenne. Csökkentett módban DDU-val leszedem a drivert. Feltettem egy régit a 457.51-et. Afterburnerben kicsit alulfeszeltem a kártyát. Most 0.988 v-on 2000 mhz-en játszottam vele bő 2-2.5 órát. A fogyasztás 227W-on állt meg, alulfeszelés nélkül 1.08v-on peakelt 240W-al.
Mondjuk nekem nem tűnik olyan soknak a fogyasztás csökkenése ezzel, de nem volt újraindulás. Egyre gyanúsabb, hogy lehet nem a kártyával lesz itt a baj. -
s.bala31
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
Gondolom nem csak ezzel a játékkal akar majd játszani. Nekem az RDR2 i7 9700-el hasonló fps-t produkál MSAA-t + pár grafikus opciót kikapcsolva. A 11 genes intellel vagy az új 5000-es AMD szériával lehet javulna a sebesség. Azért ez a játék eléggé megzabálja a VGA-t

Nem igazán zavarja a cpu magok száma 4/8-tól [link] -
apollo12
veterán
Hali úgy néz ki jövő hét közepétől boldog tulajdonosa lettem egy ASUS GeForce TUF RTX 3070 O8G GAMING-nek
-
flydomi
junior tag
Miután normalizálódnak az árak és érkezik kártya, az a kérdés érkezik-e elég hogy a scalperek feladják (lásd cég aki 1000 felett rendelt PS5-öt) hová süllyedt ez az egész...
Szerintem az arak nem fognak "normalizalodni".Esetleg egy-ket 10k-val olcsobbak lesznek,es ennyi.Balkinisztanban ez az elfogadott dolog........ -
z123456z
őstag
-
z123456z
őstag
Végre odafértem a géphez, és kipróbáltam RDR2-vel.
3070 Ftw3 ultra, I7 7700, h110m, 2x8 2133, FHD, minden ultrán, msaa ki, 58-78 FPS.
Ugye ez az összeállítás CPU limitet feltételez, botleneck kalkulátor is. Ezzel szemben win alkalmazáskezelőben nem láttam 100% közeli CPU kihasználtságot, GPU-z viszont akár 98%-ig is elmegy. De a teljesítmény felvétel 220W körül van. Kártyán a kapcsoló OC állásban. Stimmel ez így? Mert valahol sántít szerintem. Mit nézek félre, vagy mi fogja vissza? Ez a rém egyszerű alaplap, vagy a proci? -
amstorm
aktív tag
válasz
pofijanika
üzenetére
Hát ha tetszik a design akkor talán, boltba olyan 245 korul volt ha jol emlékszem. Azért nem adja drágábban mert Gainwardot nem fog senki annyiért venni. De az itteni tesztek alapján a Phoenix jobban megéri mert nem ad többet a Phantom azért a felárert.
-
f3rdzs0
senior tag
válasz
South Velen
üzenetére
az teljesen jó, de ahogy kolléga írja lehet menne az a 950mV is

Watch Dogs Legion alatt a Gainward Ghost max 70 fok (átlag inkább 67), max 43% fan speed 1653 RPM (átlag inkább 36% 1450 RPM) 950mV 2040MHz +1000 memory undervolt mellett. 189W volt a max fogyasztása AB szerint
és ebben az esetben a Tensor és RT magok is fűtöttek, szóval más játékoknál ez még kevesebb is tud lenni. még azért gondolkodom hogy feljebb viszem 975mV fölé akár, a TDP limit miatt nem melegszik annyira nagyon (plusz a gépház amúgy is felpörgeti a ventiket szóval sokkal nem halkabb)
-
nexwo
őstag
Miután normalizálódnak az árak és érkezik kártya, az a kérdés érkezik-e elég hogy a scalperek feladják (lásd cég aki 1000 felett rendelt PS5-öt) hová süllyedt ez az egész...
Boldog új évet
És sok sok elérhető kártyát mindenkinek! -
perfegor17
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
-
amstorm
aktív tag
válasz
pofijanika
üzenetére
Phoenix, iChill 3x a többit nem fogják 250 körül adni mert annyi kb a boltban.
-
pofijanika
csendes tag
Sziasztok!
Vennék egy 3070-es kártyát. 250-nél semmiképpen ne adjak többet egy Phantomért/Phoenixért/iChillX4-ért? Tudom, már ez is elszállt ár, de nem látok rá sok esélyt, hogy belátható időn belül hozzá tudnék jutni boltból olcsóbban.
-
pdw_ph
tag
FreeSync is megy 30fps-tol, ez nem G-sync "extra". Monitortol fugg. AMD-nel FreeSync meg FreeSync Premiumnak hivjak ezt. Hivatalosan akkor lesz G-Sync compatible valami hogy tamogatja ezt, az un. Low Framerate Compensations (LFC), ami pont annyit tesz hogy 30 fps/hertztol mar mukodik.
Relative regi illetve olcsobb Freesynces monitorokbol hianyzik ez csak (altalaban). -
Motion_Blur
félisten
válasz
perfegor17
üzenetére
Irigykedés ON, azzal kezd hogy toldd ki max-ra a TDP limitet

Mielőtt új kátyát teszek be én az MSI AB-t defaultra szoktam tenni a biztonság kedvéért.
Nálam és sokaknál az új driverrel sincs gond.
-
nyul105
senior tag
válasz
perfegor17
üzenetére
Arra érdemes figyelni, hogy megnőhet a cpu kihasználtságod, így a korábban stabil cpu OC instabillá válhat.
Plusz nem feltétlen a legújabb nvidia drivert érdemes feltenni...
Olvass vissza, de 460.09 (asszem) verzió elég stabil. -
perfegor17
senior tag
sziasztok úgy nézz ki ma én is belépek a 3070-es tulajok közé. Kell valamire figyelni 2070-ről váltok.
9900K 5,1ghz + 1000w-os EVGA táp gondolom elég lesz neki
asus tuf 3070 oc lesz ha minden igaz
-
T0mBd1gg3R
veterán
Én még arra is tudnék gondolni, hogy az alaplap felől a PCI-E csati nem ad át megfelelő teljesítményt (pl egy brand gép esetén nincsenek erre felkészítve, egy 75W-os tápcsati nélküli kártya nem indul el bennük) és a kártya - bár le tudná venni a 8pinesekből - számít rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Hirtelen találtam egy ilyen összehasonlítást, gyakorlatilag eléggé egál-szagú a dolog:
Amelyik ismerősömnek a legjobb a gépe abban is egy noname 500W-os táp van amire semmiképpen nem merném rákötni.
Így még nem vészes a hangja. Azon a 1-2%-on, amivel el van maradva egyik-másiktól, nem múlik semmi. Teljesen elégedett vagyok a kártyával.
nem hajcsa ki!