Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nexwo
őstag
Nyilván lehet erősebb és gyengébb, de a maximum értékek beállítása érdekel, hogy mi a default stock tpd, feszültség és egyéb), az oldalunkon azt írják a gs annyit jelent hogy válogatott chip-ek, de fentebb említette valaki, hogy ugyan az mint a sima. (nem olyan mint a memóriakártyáknál a micron :D, vagy a régi samsung)
-
BeZol
őstag
Hosszú lesz, úgy olvasd!
MSI Gaming X Trio RTX 3070 tapasztalat:
Powerlimit kitolva (+4% = 250W):

Finomhangolva 1.0V @2025MHz-es voltage curve-re (+4 powerlimit 250W):

Finomhangolva 0.983V @2025MHz-es voltage curve-re (+4 powerlimit 250W):

Mivel már volt Gainward Phoenix GS RTX 3070 és Inno3D iChill x4 RTX 3070-es is a gépemben (meg most itt egy referencia RX 6800-as is
), ezért a következők a tapasztalatok (nevemre rákeresve anno írtam már a többi kártyáról is):Méretügyileg bitang hosszú a Gaming X Trio, 1-1,5 ujjnyival hosszabb a többinél.
Hangja viszont kitolt powerlimit mellett sincs, hiszen csak 1400as a fordulat. Másik 2 kártyánál ha visszaolvassátok jóval több volt (gainwardnál talán 1900ig ment, inno3d-nél 2150es fordulatig, de utóbbi eleve túl aggresszív ventiprofilú), cserébe gainwardnál 270W, inno3d-nél 260W volt a powerlimit.
A gainward kártya nem futott le ilyen beállításokkal csak 1.018V @1995MHz-en (és stabil 1980MHz-et tartott).
Az inno3d kártya lefutott ilyen beállítással de a 260W-os limit miatt nem ment sehol 1980-1995MHz alá és simán tartott 2010-2025Mhz-et.
Az MSI kártya viszont a 250W miatt benézett 1950MHz és azalá is és esélyesen ezen a +10W-on múlna, hogy stabil 1995MHz környéke legyen és máris 11.700 pont fölé ugrana vele.Ugye előbbi kártyák tudtak 12ezer pont környékére menni, de az cyberpunkban nem volt stabil, ezért eleve a finomhangolt értékkel mértem itt is, amit a többire is alkalmaztam, tehát a számok itt csak a powerlimit miatt rosszabbak, alacsonyabb feszültséggel több pont lenne (de a többi kártyára is ilyen beállítás volt, így fair az összehasonlítás).
Plug and play az inno3d a legrosszabb választás (túl aggresszív a ventillátorprofil), utána gainward, majd a gaming x trio a legjobb. Teljesítményük is egyforma stock órajelen (mindegyik 240W-os ilyenkor), de ez az 1350es fordulatú stock terheléses fordulat ez kvázi hallhatatlan az msi-vel, a többi kártya jóval többet forgott és jóval forróbbak is voltak! Főleg az inno3d.
Finomhangolva az inno3D sem rossz választás ha nem zavar h elengedjük 85 fok környékéig a kártyát (90 a max, ott throttlingolna), mert 1850es fordulatra fixálva még nem lesz zavaróan hangos, stabil órajel megvan 11.700 pont környékén hajtva (legalábbis nálam így volt).
A gainward-ot (phoenix gs-nek nagyobb a TDP kerete mint a non-GS-nek!!!) is érdemes max ekkora fordulatra korlátozni, cserébe 3-5 fokkal hűvösebb mint az inno3d, tehát itt még van tér h 1650-es fordulatig lecsorogjunk inno3d hőfokok mellett. És személyes vélemény, hogy kb. +100-150es fordulat mellett olyan hangos a gainward mint az inno3d, tehát 1650-es fordulatú inno3d olyan hangos mint 1800as fordulatú gainward.
Ilyen beállítások mellett 80-85fokos tartományban teljesen jó hangerő mellett 11.700 pont környékét tudja mindkét kártya.A gaming x trio nálam nem tud ennyi pontot elérni a 250W-os tdp limit miatt ugyanazon beállítás mellett (sztem 260W-on sima ügy lehetne, de a gyári bios nem engedi), cserébe ez az 1400as max fordulat ez nevetséges, én nem is hallom a kártyát

Kevesebb feszültséggel viszont lefut a teszt, de ez már egyben a silicon lottó kategória is (azt hiszem sem gainward, sem inno3d nem tudott ilyenkor ennyi ponttal lefutni), így több a pont, de nagyon fluktuál az órajel, a gainward és inno3d kártyával nem mozgott ennyire (aztán lehet csak további finomhangolás kérdése, azokkal tényleg 1-1 teljes napig szöszöltem, ezzel pedig eddig 2 órácskát).Mivel mindegyik kártyát ugyanazon a helyen rohangálva néztem meg cyberpunkban ugyanazon beállítások mellett, ezért ahol a gaming x trio átlag 72fps-t mutat, ott a másik 2 kártya 73-74-et tudott (1.0V-on használva őket), ez az 1-2fps ez kb. semmi, cserébe tényleg nincs hangja az msi-nek.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mivel "csak" +4% pénzért szereztem be a gaming x trio-hoz képest a referencia RX 6800-ast, így egy ilyen összehasonlítást is megosztanék veletek:
Kapásból 8GB az nvidia vs 16GB az amd kártyán. Vhol biztos számít majd.
Az amd ennyiért referencia hűtés, ami már nem blower mint rx 5700xt idején, hanem 3 ventis, olyan hangos, mint az RTX 3070-esek közül a Gainward Phoenix! Az inno3d-nél biztosan halkabb. A fordulatszám 1800-1900 környéki. Mindezt 2slotos vastagságon! Nem 2.5 vagy 2.7 slotos vastagsággal. Hosszra is kb. alaplap széléig ér csak ki, tehát 1 ujjnyival rövidebb a 2 nvidia kártyánál, és jóval-jóval rövidebb a gaming x trio-nál

Hőfokban 3 érték is van (van 76 fokos és 83 fokos érték is, de sztem ezek lényegtelenek), a hotspot a lényeg, ami 103fok (110nél lenne throttling). Ez ilyesztő érték nvidia után, de amd-nél ez a "normális".
Gyárilag (220W) 75-80fps, -8%-os powerlimittel betonstabil 75fps volt cyberpunkban, kitolt powerlimittel (250W) 78-84fps (átlag 82).Az RX 6800as nálam ilyenkor 2350-2400MHz-en ment cyberpunkban, de 4k optimized superpoziban csak 2200-2250-et tartott (2100-2350 között fluktuált a powerlimit miatt).
A MorePowerTool-t használva (csak AMD kártyák) ki lehet tolni a gyári 250W-ot bios-flashelés nélkül, és ezt alkalmazva superpoziban is betonstabil 2350-2380MHz-es értékre lehet stabilizálni a kártyát. A probléma per pillanat az, hogy a feszültségen nem lehet sehol sem módosítani, az végig minden esetben 1.018V
Hiába írod át, akkor is ennyi.
Tehát praktikusan annyit lehet elérni a kártyával, hogy 1.018V mellett mi a stabil max. órajel (2400-2425MHz nálam ezeknél a terheléseknél), mert powerlimit alapján nincs korlátozás (more power tool-t használva). A memória sem állítható 2150MHz-es érték fölé.Szóval a referencia AMD RX 6800-as olyan hangos mint egy gainward phoenix RTX 3070-es és csak 2slotos, nem több.
Teljesítményben (cyberpunk alapján) pedig mindkét kártyát a jelenlegi állás szerint maxra kihajtva (1980-1995MHz-en futó gainward 7500MHz-es memóriával) egy átlag 73 vs 82fps-ről beszélhetünk az AMD javára azonos beállítások mellett. Ez kb. +12% környéke.
Fogyasztás elvileg AMD-knél csak konnektorból mérve hiteles, ezt nem mértem, de kb. egyforma a 2 kártya.Ezek alapján ha valaki 3 ventis RTX 3070 és Referencia RX 6800 között árban 12%-nál kisebbet lát, akkor érdemesebb lehet AMD-t venni, és akkor ár/teljesítmény/hangerőben nem ér veszteség, azt meg mindenki maga eldönti, hogy gáz-e a 8GB ram az nvidiával és inkább AMD 16GB-tal

Ui.: ha a jövőben érkezik feszültségállítási lehetőség vagy bios flashelési lehetőség az AMD kártyákhoz (még nincs), akkor 2600MHz-ig lehetne per pillanat menni,ez 2350-2380MHz-ről +10% további teljesítményt jelentene ÉS mivel az RX 6900XT/6800XT/6800-as chipje ugyanaz (csak utóbbi van a legjobban megnyesve), teoretikusan 2650-2700MHz is lehetne a vége (6900XT ennyit tud). Sok tartalék ehhez a referencia kártyában már nincs (deshroud moddal sztem lehetne olcsón), kérdés mennyiért kap az ember jó áron custom hűtésűt (amik pontosan ugyanennyire húzhatóak ki morepowertoollal mint a ref kártya, szóval csak halkabbak és hűvösebbek tudnak lenni, de a ref kártya értéke is mefelelő...).
Ui. 2.: Remélem valaki hasznát veszi majd a döntéshozatalnál

Én 1440p-ben mértem, ott guru3d szerint egyformák a kártyák, pedig nem

-
f3rdzs0
senior tag
válasz
ballazol
üzenetére
melyik kártya, milyen hűtéssel? szerintem attól függ, hogy mennyire zavar hogy hangos, szóval ahogy a kolléga írta, neked kell eldönteni hogy mit akarsz
3060 Ti-n az a tapasztalatom, hogy 2055-ön hiába stabil a kártya, 2040-ről képes 2055-2070-ig is felboostolni adott feszültségen, ami már nem stabil. érdemes kifagyás után ránézni, hogy melyik órajelen operált a fagyás pillanatában.
szóval esetleg próbáld meg 2025-re állítani, annak már stabilnak kéne lennie a leírásod alapján.
plusz érdemes a görbe hátát is hozzáigazítani, mert nem feltétlen maxolja ki minden játék -
laychi
veterán
válasz
ScomComputer
üzenetére
Karácsonykor újraraktam a Win10-et, mert valami gebasz volt vele, nem akart frissíteni, stb dolgok.
Akkoriban(december eleje) 74-75 fps-t kaptam benchmark alatt, emlékeim szerint azonos beállítással, mint a tied.Most adtam kicsit a kártyának, érezze a törődést

Majd futtatok egy tesztet olyan beállítással is, mint a tied.
-
A gondolat jó, viszont a 2080S-t 3070-re érdemes cserélni. A másik, hogy be kell csak konfigolni és mindjárt kevesebbet fog enni. Volt nálam egy 2080S pár napig, majd a 3070 bekonfigolva kevesebb a fogyi magasabb teljesítmény mellett ráadásul hangtalanul (Gaming-X).
Számomra a 2080S egy csalódás volt az EVGA-tól piszok hangos volt, így gyorsan ment is el innét. -
omfgk
veterán
Ott valamit elnéztél akkor.
2080 Super (FE), 240W átlag 270W csúcs, játékban
3060 MSI Gaming, 240W átlag 260 W csúcs
3060 FE, 200W átlag 210W csúcsTehát még a custom emelt TDP mellett sem fogyaszt többet. Ha meg a gyári adatokat nézzük akkor egyértelmű.
Konkrétan ha a kb azonos teljesítményű 2080 Super kevesebbet fogyasztana mint a 3060Ti, az irdatlan nagy bukta lenne az NV részéről.
-
Peace
nagyúr
Gondoltam, hogy valamikor idén lecserélem a 2080S-t egy jó kis MSI Gaming X Trio 3060 Ti-re az alacsonyabb fogyasztás és halkabb működés miatt......erre többet eszik játék alatt, mint a 2080S.
-
ballazol
senior tag
-
pdw_ph
tag
válasz
Zsoltszaba
üzenetére
AMD chipset driver friss? Power Plan-nel esetleg kiprobalod a High Performance-t? Hatha lekapcsol vmit menet kozben. Ezek csak tippek amiket erdemes lehet kiprobalni
-
őstag
őstag
válasz
MedveComa
üzenetére
Nálam nem az a gond, hogy a TDP visszafogná. Ellenkezőleg, a 270 wattot már nem hűti valami hatékonyan. Próbálj Afterburner-ben belőni neki fix feszültséget és esetleg egyedi venti profilt mellé. 0,950V / 1950MHz kiindulásnak jó. Memóriára +1000 (nálam 1300 is megy játékok alatt).
-
válasz
Zsoltszaba
üzenetére
Ez rendben van, érdekes. Más játékokba nem tapasztalsz ilyen hibát?
-
válasz
Zsoltszaba
üzenetére
Csinálj egy 3DMark time spy-t, hogy lássuk a pontok egyáltalán rendben vannak-e. Esetleg egy Superposition-t is.
-
omfgk
veterán
válasz
Zsoltszaba
üzenetére
Proci miatt.
Illetve ha van esetleg második kijelző akkor azt érdemes tiltani a WZ idejére, mert volt valami probléma, hogy időnként 2D-re átvált a teljesítmény. De nem tudom melyik driver, milyen setup okozta. Alig codozok már.
-
Zsoltszaba
csendes tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem hogy miért eshet be a gpu teljesítménye játék alatt?(RTX3070 MSI GamingX Trio)
Olyan iszonyatosan zavaró hogy, megvan a rengeteg képkocka és egyszer csak "elfogy" jön a lagg. A képen minden adat látható, ahogy az is hogy ott a VGA valamiért úgy érzi neki ott nem kell dolgoznia. Hőmérséklet nem vészes ahogy én nézem(63-65 fok). Táp egy 750W-os bequiet.
Csatolok egy képet minden adattal.
-
cut
aktív tag
Reggel Volt az Alzánál 3080 an ?
-
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Hali.
Ez nem lesz jó hozzá. Afterburnert ajánlom, mindenki ezzel optimalizálja.
A műküdését kicsit nehéz lenne elmagyarázni, viszont van róla egy jó guide. video
A 3060 hasonló, sőt szinte ugyanaz, szerintem abból is lehet faragni szépen a fogyasztásból.
-
nexwo
őstag
válasz
Elek Botond
üzenetére
Volt itt két GW 3070 Phoenix GS is 257-ért 2 db amit két itt lakó vitt el (én az egyik)
-
Elek Botond
tag
válasz
aradebil2
üzenetére
És a palitot ráadásul még törölték is a fenébe.
Pedig ez a 202 mennyivel jobb vétel volt, és nem csak 1 ember tudott belöle szerezni szerencsére nem úgy mint a palitból.
Grat a kártyáért, és köszi a fotókat!
Nekem kb így nézett ki a rog csomagolása, durva, h egyes gyártók mennyire adnak a csomagolásra miközben nem is számítottunk rá. -
warcat
veterán
Na kié lett az 1 db kóbor ventus 263.5k-ért?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dobi 562
addikt
-
pdw_ph
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Milyen lap? Nekem egy B450M Mortarban van, es bar nem raktam ra vizmerteket elegge vizszintnek tunik.
-
aradebil2
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
202k, a Palit Gaming Pro volt 210k

-
MedveComa
csendes tag
Hali
GIGABYTE GeForce RTX 3070 GAMING OC 8G van valakinek, vélemény róla? -
aradebil2
senior tag
válasz
rumkola
üzenetére
a doboz belsejéről már nem tettem be képet, mert így is elég sok lett, és nem akartam tovább spammelni a topicot, de elég menő szivacs van végig belül a dobozban, bár nem tudom ez jobban bírja-e a rugdosást mint a PET betét.
RazoR: köszi, bár sok érdemem nem volt benne, remélem neked is összejön záros határidőn belül egy hasonló vétel!
Benhill: Igen, ez a KFA2 "csúcs"kártyája, nem is értem hogy sikerült ezt az árat kiszülni rá. Lehet a sima kétventis Ex-et akarták volna ennyiért, és abból is a 3060 Ti-t?
Mennyiért adnák a többit? -
-
aradebil2
senior tag
válasz
Dobi 562
üzenetére
Még nincs meg minden, teljesen új gépbe megy majd. Procihűtő, táp még érkezik hétfőn (egy bontatlan tápom már van, de hiába BQ Gold, akkor is csak 500W, nem reckírozok), szerdára remélhetőleg sikerül összerakni
De addigra már hétfőn a kollegák ellövik a puskapor nagyrészét remélhetőleg 
-
apollo12
veterán
Hali valahogy nem lehet ki offolni a tdp limitet
, asus 270wattnál limit van és vissza veszi 2115 ről 2085 re
-
z123456z
őstag
válasz
m0h0senator
üzenetére
Na, megnyugodtam, nem vagyok hülye:
https://www.caseking.de/evga-geforce-rtx-3070-ftw3-ultra-8192-mb-gddr6-gcev-428.htmlhttps://www.caseking.de/evga-geforce-rtx-3070-ftw3-8192-mb-gddr6-gcev-427.html
-
aradebil2
senior tag
Általában a gyártók nem szokták megadni a súly adatokat, legalábbis ennél én nem találtam, és szúrópróbanszerűen pl. Asus-nál sincsen megadva egyiknél sem.
kovcsrob: Evgánál az a belépő széria, itt elvileg van alatta még két típus (kétventis Ex, és a 3 ventis SG). Azt mennyiért adták volna?
-
kovcsrob
tag
válasz
aradebil2
üzenetére
Azért itt érezni azt a prémium termék érzést.
Az én EVGA RTX 3070 XC3 Black om valami siralmasan volt csomagolva.
Bár a kártyát magát szeretem. De ez ránézésre lényegesen bizalomgerjesztőbb.
(Az enyém cyberpunk 2077 alatt kb stabilan 1950Mhz fölött megy Max 70C on. Már rajta van a ház oldala is. Ha a házszellőztető ventik be lennének kötve menne lejjebb is) -
aradebil2
senior tag
Parasztvakításra jó körülbelül, de lehet már arra se.
Összesen egy kommentet találtam redditen, ott 850 mV-on bírta az 1850 MHz-et, 58 fokon 165 wattot éve (semmi egyéb körülmény nem ismert....). De ezek szerintem jobban függenek a szilikon lottó eredményétől, mint a kártya designjától
-
aradebil2
senior tag

Na, az unboxing és a kötelező mérlegelés. Sajnos nem tudom kb. szerdáig gépbe rakni, de ez talán nem is baj, mivel sosem volt hasonló kategóriájú VGA-m, így az általam írt beszámoló valószínüleg amúgy sem lenne pontos és hiteles.

Ott egy picit sérült a szivacs

Kb. 3* akkora mint előző videókártyáim együttvéve. A backplate full fém, elöl a ventiknél műanyag (fekete) és fém (gunmetal, talán annál picit világosabb) a shroudja, az RGB reklámfelirat akril. Súlya 1207 gramm. Hossza gyári adatok alapján 330 mm. Banánt nem tudtam mellétenni sajnos

-
amstorm
aktív tag
Csak a rend kedvéért 189990 Ft 3060ti ventus 2x amikor nem elérhető, most volt raktáron 213 volt
-
omfgk
veterán
válasz
Elek Botond
üzenetére
Nem a Suprim az olcsó azon az oldalon, hanem a Gaming X a drága.
-
-
nexwo
őstag
Csak szerintem lesznek egyre böhömebbek a kártyák? A végén tényleg csak úgy éri meg ha ilyen mini házban van saját táppal.
-
válasz
Elek Botond
üzenetére
Sokkal magasabb TDP limit, jobb VRM, alapból nagyobb órajel. Csak akkor érdemes a Gaming-X helyett venni, ha tuningolni akarsz, ezenkívül csak pénz kidobás.
-
z123456z
őstag
válasz
Elek Botond
üzenetére
Régebben a "behívó" mást jelentett...
Persze, csak eszembe jutott, nyilván a helyében én is örülnék, vicc volt. -
omfgk
veterán
válasz
Elek Botond
üzenetére
https://www.techpowerup.com/review/msi-geforce-rtx-3080-suprim-x/
Igaz, ez 3080-as.
A lényeges dolgok a 2-es, 3-as, 29-es, 31-es oldalon.
-
pdw_ph
tag
válasz
Elek Botond
üzenetére
Magasabb alap OC meg mas design. Kb. ennyi.
-
Elek Botond
tag
-
amstorm
aktív tag
válasz
Elek Botond
üzenetére
felesleges nagyjából
-
Elek Botond
tag
Hétvégén volt valaha új gpu alzán és iponon?
Vagy hétvégén felesleges nézni mert nincs semmi. -
Elek Botond
tag
A suprim mivel jobb a gaming x trio nál?
-
válasz
tupacamaru
üzenetére
300-as €-nál jobb lenne valóban
-
-
intuicio
aktív tag
[link]
Innen melyik VGA éri meg?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Autós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Sorozatok
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
), ezért a következők a tapasztalatok (nevemre rákeresve anno írtam már a többi kártyáról is):

Számomra a 2080S egy csalódás volt az EVGA-tól piszok hangos volt, így gyorsan ment is el innét.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)